Кухните - 33-та тема

• 79 299
  • 745
  •   1
Отговори
# 450

Наистина е много впечатляващо такова единично разположение на котлоните, но не зная на коя макар са. В този сайт в галерията съм го виждала.

# 451
  • София
Aila има и други фирми с по поносими цени за такива тесни и дълги 3-4 котлона. А тези единичните мисля, че съм ги виждала от ТЕКА, скоро има Стройко и ако не ти е спешно изчакай, ще позлваш отстъпка и ще дойдат на прилична цена  Peace

# 452
  • София
pasinet страхотно изглеждат тези единичните  Simple Smile
kimbolina не ми е спешно мерси за съвета, кога ще е Стройкото?

# 453
  • Стара Загора
  bouquet

# 454
  • В най - голямото село
Цитат
кога ще е Стройкото?

13 - 19 Октомври

# 455
  Едно въпросче и от мен. Имам проблем с разстоянието от двете страни на кухнята, тя е като буквата П, но на тясната част на П-то е прозорец и няма да има плот и шкафове. Ако са стандартни от двете страни по 60 см дълбочина остават едва 90 см посредата, затова мисля от едната страна да ги направя 40 см дълбоки долните шкафове. В такъв случай обаче там ще трябва да са котлоните тъй като ако са от другата страна няма да имам пък работен плот. Та въпроса ми е в такъв случай мога да сложа само двойка котлони завъртяни по дължина, дали ще са ми достатъчни? Има ли някоя майка която е с двойки котлони и достатъчни ли са и. Аз в момента често използвам, трите котлона, чак до четвърти не съм стигала, но може би ако нямам избор спокойно  и два ще са ми достатъчни  Thinking
Деведесет сантиметра е напълно достатъчно отстояние за един човек в кухненската част.Ако разположиш фурната насрещно (под прозореца долколкото разбирам...) няма да имаш проблеми.За да бъде реализирана такава кухня, условието е да няма вратички по широки от 450мм за да можеш да ги заобикаляш без да ти пречат.Мисълта ми е че във кухнята най важната част си е широкия плот и е хубаво да го запазиш с цел удобство.

http://liubo2.snimka.bg/advertising/kuhni-i-mebeli-po-individual … 2863.18605892.big
Нагледно 90 сантиметра.

# 456
  • София
liubo3 благодаря за идеите, но както писах  аз в момента имам подобно разположение на кухнята, само където имам един единствен шкаф под мивката, останалото са свободно стояща съдомиялна, печка, хладилник, фризер и тн. Така че мога да видя и използвам вече около месец и нещо таз и конфигурация и лично аз не се чувствам комфортно с такова отстояние. Не мога да сложа печката под прозореца, защото няма да ми е удобно да го отварям и държа да имам свободен достъп до него.
Ето една снимка в момента - http://aila.snimka.bg/children/obzavejdane.534166.20785017
Реално от другата страна ще си ми остане широк плот за работа, там ще е само мивката отгоре, именно затова искам да разделя фурната от едната страна, а котлоните от другата по-къса страна.

# 457
ЗДР МОМИ4ЕТА ,
Да се запиша и аз , 4е правим ремонт на кухнята .Разширяваме  към тераста  и изцяло  ново кухнеско обзавеждане ,та  ще   4ерпя идеи и от вас Hug

# 458
  • Пловдив
Айла, под прозореца може да направиш някакво 30 см шкафче. Колкото да е, пак ще имаш някакво плотче и място за дреболии, а прозореца ще е достъпен.
На последната снимка от албума се вижда една колона, разделяща кухнята от трапезарията. Ако зад нея няма стена - в посока към прозореца, не може ли оползотворип и нейната дебелина - да избуташ печката максимално назад, гърба да съвпадне с гърба на колоната. А от предната и страна да попълниш нишата и пак с някакво малко шкафче, че да се изравни с линията на другите неща  Rolling Eyes
Не знам дали ми се разбират свободните съчинения  Mr. Green

# 459
  • София
  Да разбрах те но си има стена... Ето тук се вижда - http://aila.snimka.bg/children/obzavejdane.534166.20785026
  Но пък се замислих ако само тази колона е носеща дали не мога да избия и тази стена, при което мъжът ми вече ще ме изхвърли от вкъщи....

# 460
  • Пловдив
 Blush Да, извинявай, явно съм я пропуснала тази снимка  Mr. Green
Пробвай, може пък да се навие  Whistling

# 461
  • София
Aila аз не разбрах, ще сменяш ли фурната или тази ще ти остане. Ако я сменяш имали вариант да я дигнеш на второ ниво или друг вариант е фурна с странично отваряне и може да ти се отваря към стената с прозореца и ще ти е удобно да клекнеш без да ти пречи вратата както е на стандартните фурни. Но помисли ако ще я сменяш /не разбрах/ да я дигнеш на второ ниво на шкафа , мисля, че ще е по добре  newsm78

п.п. то аз мойта не съм я измислила вече 20 пъти си смених проекта ама друга да се обадя и акъл да дам  Mr. Green

# 462
Знае ли някой къде в София може да се намери корк за подова настилка ? Определено това ще е най-подходящо в моя случай  Tired , но всички фирми които намирам са все в провинцията .

# 463
  • София
Знае ли някой къде в София може да се намери корк за подова настилка ? Определено това ще е най-подходящо в моя случай  Tired , но всички фирми които намирам са все в провинцията .

ето http://www.cork-bg.com/read.php?option=mailform&name=21&lang=bg

# 464
  • София
kimbolina не става да е по високо, аз именно затова и държа хладилника да дойде по назад, защото от прозореца който е метър над пода до стената има към 40 см, тоест само за къси горни шкафове, а не искам да закривам светлината.
  Да ще купувам фурна и котлони за вграждане.

Общи условия

Активация на акаунт