Кухните - 33-та тема

• 79 193
  • 745
  •   3
Отговори
# 585
  • София
Цитат
Май моята мивка и батерия са точно същите. Височината е перфектна, никога не съм имала проблем с това, даже не мисля, че е от ниските. Единствено те съветвам да си купиш резервен шлаух за батерията, че нашия се сцепи вече на едно място, та се наложи да чакаме да получат резервен. Явно това им е слабо място на тия с удължаващ се душ.

На мен не ми беше удобен такъв смесител.
Има и с дурги маркучи, който не се късат, но и цените са им други предполагам.

# 586
  • София
Пода ще е сивеещ като долните шкафове /още не съм го прелакирала, но и това ще стане дни преди монтажа/. Иска ми се стената да е контрастиращ цвят, защото се съмнявам да мога да я докарам като горните шкафове. Какъв цвят бихте ми препоръчали? Аз си мисля за бордо или зелено, но второто някак не ми се иска. Не си падам по лилавото и розовото, оранжево няма да отива, а и вече имам оранжева стая, а за други варианти не се сещам. Помагайте с идеи, моля  bouquet . Като стане ще показвам.

Наистина зелено и червено най ще подхождат.
Зависи също и от осветеността на помещението. Дали е заедно с холната част, и всичко в един цвят ли ще е?  newsm78
Незнам каква боя ще ползваш, но повечето имат безброй нюанси на зеленото и червеното.
Бурдо ми се струва малко силно за цяла стая. Може би една стена  newsm78 , която е най-осветена.
Аз пример бях решила спалнята ще е зелена. Избрахме много светло, пастлно зелено. Като видях стената пресно боядисана ми се дорева. Беше направо резедава. Но след ден два стана перфектна.
Това май беше малко извън темата.

# 587
Mimes, нашата кухня е венге, плота и пода са цвят като твоя светлия, който си показала, а стените за много светло зелени (на Dulix цвят "white apple). Много добре се получи, даже май трябваше зеленото да ни е по-наситено.

# 588
Мнения за тази мивка? И какъв точно е материала?  newsm78
http://cgi.ebay.co.uk/Strata-Granite-Sink-Terracotta-100-Brand-N … sh=item5184b3a3ba

# 589
Момичета да задам един въпрос, който ми го зададоха на мен и ме хвърлиха в размисъл.  Thinking
По какъв начин се хваща плота върху кухненските шкафове?  newsm78
Притеснява ме, че под плота ще имам свободностояща пералня, която като почне да центрофугира може да размести плота отгоре. А пък плота има  само отляво и отзад стени, за които може да се захване. Отдясно нямам стена. Там е вратата.  #Crazy

# 590
Плота, ако е дървен се завинтва в структурата на шкафовете. Не се захваща за стената. Имайки предвид огромната му тежест, пералнята няма да го измести  Wink Имаме такава отделна пералня и въпреки че остава малко място между нея и плота не стои грозно, само белият и цвят е неподходящ, но няма да я сменям докато работи.
Между плота и стената се слага силикон за изолация.

# 591
Ето това ще са ми цветовете на шкафовете:
http://sravnenie-mebelni-ploskosti.g-m.bg/index.php?fid=239& … ;t=1&ffid=223
Пода ще е сивеещ като долните шкафове /още не съм го прелакирала, но и това ще стане дни преди монтажа/.
Ако стаята е северна, ще е подходящ топъл, светъл цвят /без бяло/ всичко в слънчевата гама. При южно изложение можеш да избереш, какъвто наситен цвят искаш, но в комбинация с втори светъл цвят от същия нюанс. Иначе рискуваш да "захлупиш" помещението. А, в крайна сметка сложи, което ти харесва, все пак боядисването е най-лесно Laughing

# 592
Пате, на мен ми прилича на композитна  newsm78

Благодаря на всички за мненията и л.с. по моя въпрос - в крайна сметка се спряхме на Айко, да видим дали ще си bambam после

# 593
ДаниМакс,   bouquet

# 594
ДаниМакс, нашата кухня е от Айко , производство на Фантастико мебел , ако не бъркам. От моделите на Прего. Не съжалявам. И монтажистите си свършиха добре работата. Надявам се, че и при вас всичко ще мине безпроблемно.

# 595
Момичета, благодаря на тези, които се включиха с идея към моят въпрос.  bouquet Мъжа ми май не е много съгласен за червено, аз нещо не искам да е в зелено, така че остава някакъв по-светъл пастелен цвят. Накрая май ще си взема парченца с цветовете на кухнята и с тях ще отида да си избера цвят за стената. Така май ще стане и с пода, защото днес ходих до Баумакс и това, което ми трябва не го открих.  Rolling Eyes Поне си кухпих енергоспестяващи лунички за кухнята Grinning

# 596
Моля за информация каква е разликата между мивка от силкгранит и мивка от керамика.
Коя е за предпочитане?

# 597
  • София
Моля за информация каква е разликата между мивка от силкгранит и мивка от керамика.
Коя е за предпочитане?

разликата е във вида на материала. за мивките на бланко ли става дума? аз други керамични мивки не съм видяла на нашия пазар. ако става дума за бланко - в техните брошури е описано кое какво е.

# 598
Предполагам става дума за разлика между чисто керамични и такива изработени от композитни материали като "полимермрамор" "граниксит" . Може да се видят тук примерно :
http://www.fat-bg.com/
Тази от ebay прилича на "граниксит" , но по-скоро продавачът трябва да даде подробна информация .

# 599
Страшно разочарована съм.
Днес идва един, който ще ни орави проекта.
И каза, че за тази малка кухня проект нямало да прави.Нямало да стане.Не стигало мястото, да съм си местела хладилника в трапезарията, да съм правила шкафчетата от едната страна ( а тръбите за водата са от другата) и така.Направо ми се реве от тези майстори.

Мандиииии, къде сиии? Cry

Общи условия

Активация на акаунт