Кухните - 33-та тема

• 79 212
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • София
  Извинявай, твоят плот дървен ли е? Ако да може ли да опишеш дали си доволна и как го поддържаш?

# 601
Страшно разочарована съм.
Днес идва един, който ще ни орави проекта.
И каза, че за тази малка кухня проект нямало да прави.Нямало да стане.Не стигало мястото, да съм си местела хладилника в трапезарията, да съм правила шкафчетата от едната страна ( а тръбите за водата са от другата) и така.Направо ми се реве от тези майстори.

Мандиииии, къде сиии? Cry
Спокойно, търси друг майстор все пак ти плащаш значи трябва да стане както го искаш, а не както му кефне на майстора. Хладилника ако е в трапезарията колко километра ще навиваш за едно готвене?

# 602
 Извинявай, твоят плот дървен ли е? Ако да може ли да опишеш дали си доволна и как го поддържаш?
Не е дървен, а е от талашит (на такова прилича  newsm78) и отгоре имитира дърво (и те така се завинтват). Не познавам за жалост никой, който да има чисто дърво, за да ти споделя впечатления  Rolling Eyes

Грозното Пате , как така да не става  Shocked Я вземи си направи плановете самичка, като разучиш какви размери шкафове съществуват. Колко квадрата е кухничката ти ?

# 603
Страшно разочарована съм.
Днес идва един, който ще ни орави проекта.
И каза, че за тази малка кухня проект нямало да прави.Нямало да стане.Не стигало мястото, да съм си местела хладилника в трапезарията, да съм правила шкафчетата от едната страна ( а тръбите за водата са от другата) и така.Направо ми се реве от тези майстори.

Мандиииии, къде сиии? Cry

Невъзможни неща няма, просто трябва време за да бъдат измислени и после осъществени Simple Smile
Сменяй дърводелеца, все в един момент ще попаднеш на този който ще може да я направи както ти си я представяш и искаш.

# 604
Благодаря ви!  Hug

5 кв е кухнята, широка е 1,80, а искам от двете страни да има шкафчета.Не по цялата дължина на двете стени, но все пак на едно място остава 60 см пътечка м/у шкафчетата.И заради това не иска да прави нищо майстора.Лошото е, че и аз вече не съм сигурна, че ще е добре, въпреки че досега разположението беше горе-долу същото (най-много с 5-7 см да ми се стесни мястото за вървене).
Май ще се захващам да чертая.

# 605
  • София
Грозното Пате при мен е широко 2,10 и с шкафчета от двете страни при печката ми ставаше тясно. Затова бях решила от едната страна да са 40 см дълбоки шкафчетета, а не 60 см. Сега отново се върнах на 60 см дълбоки, но преместих печката там където срещу нея няма нищо. Защо не обмислиш този вариант, от едната страна да са ти по малко дълбоки? Тогава ще имаш общо един метър за шкафчета, ако са 40 см , и ти остават 80 см коридор. Все пак ти трябва място не само да минаваш, но и да отваряш вратите и чекмеджетата също така.

# 606
Пате, сега разбирам майстора, но грешката му е, че не ти е обяснил. 60 см не са достатъчни за пътечка, понеже едно шкафче с ширина 60 см трябва да има пред себе си поне 60 см, за да се отвори напълно и ти няма да можеш да минеш, когато е отворен. Но варианта с по-малката дълбочина не е лош, стига 40 см плот да ти стига, за да си вършиш домакинската работа. Иначе и от една страна да са мебелите пак може да стане красиво, всичко зависи как ще си съчетаеш мебелите и цветовете. Кураж в избора, но решение има и сигурна съм ще намериш най-доброто за вашата кухня. Hug
В моят кухненски кът също има 175 см между двете стени, но сложих шкафове само от едната страна и единият е ъглов, та образуват буквата "Г" до хладилника, който предпочетох да е скрит в ъгъла.

# 607
Aко може да се спести единият долен ред шкафове ще е по-удобно , иначе ще е доста тясно , ще се влиза като в някаква ниша . Има и по-тесни шкафчета , ще могат да се отварят , дълбочината пак е 60см по плота . Читав майстор ще може да се справи със задачата от два реда шкафове ако предварително добре се планира и проектира .

# 608
  • София
Добре,де,за пестене на място няма ли долни шкафове с плъзгащи се врати.Даже скоро гледах тук на снимка пералня,скрита по този начин.Не мога да се сетя на кого беше  newsm78 ,но доста ми допадна.За тесни кухнички е идеално  Simple Smile

# 609
И за по-малки шкафове мислехме, но от едната страна ще е мивката, а от другата хладилник и фурна и няма как да ги смалим много.  Tired
А за Г-образна - и този варинат е мислен.

А за хладилника в ъгъла може ли да ми обясниш по-подробно,  La vie en rose ?
Защото ако успея да го мушна в единия ъгъл с Г-образното разположение може  и да се справим.

# 610
И за по-малки шкафове мислехме, но от едната страна ще е мивката, а от другата хладилник и фурна и няма как да ги смалим много.  Tired

Защото ако успея да го мушна в единия ъгъл с Г-образното разположение може  и да се справим.
Ще трябва да го снимам - нищо особено, просто се нарежда до ъгловия шкаф и остава скрит зад стената, понеже кухнята ми е в хола.  Rolling Eyes По-късно ще ти покажа.  Grinning

# 611
Много ще съм благодарна!  Hug  bouquet

# 612

Вариант за Г-образна кухня но при размер 2070мм ширичина.Без механизма за бутилки 200мм (между хладилника и фурната ) горе долу влизаш в размера на твоята.

http://liubo2.snimka.bg/advertising/kuhni-mebeli-proekti.478048.19511143.big

Проекта е правен за кухня с трапезари (панелка) мисля че твоята е нещо подобно.

# 613
Този вариянт е добър, но хладилника никога не се поставя толкова близо до котлоните (поне 50 см са нужни) Naughty Обаче идеята е чудесна, ако котлоните и мивката си разменят мястото. Много обичам шкафове на височина, нали си нямам  Blush

# 614
точно така, това е варианта. но при чисти 180см ще е голяма мъка за нормален хладилник. може би едно компромисче за по-тесен???  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт