Кухните - 33-та тема

• 79 258
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Наистина, хладилника трябва да е доста тесен, по мои сметки по-малко от 60 см  Thinking Обаче за семейство такъв не стигаааа Outta Joint

# 616
Моят е 55 см.
И този проект не ми се връзва много, най-вече заради хладилника и фурната.А и на 2 от трите стени имам по една врата и един прозорец, така че положението е страшно.
Но все пак ми дойде нещо на ум.

Ето нагледно Simple Smile   http://littlecuttie.multiply.com/photos/album/28/28#photo=1
На втората снимка се вижда и вратата малко обърната.
Сега мисълта ми е хладилника да е най-вляво на първата снимка, да има плоскост ( с рафтчета малки, например)пред него и едно барче стигащо до около 110 см. И до хладилника работен плот, после фурна и котлони.И на ъгъла под прозореца мивка + под прозореца още малко работен плот.
Като пак се съгласявам с майстора да има само от едната страна шкафчета. Rolling Eyes

Какво ще кажете ?

# 617
При чисто 180см по големия проблем е вграждането на фурната понеже хадилника е 60см фурната и тя а шкафа с мивката е 580см с вратичките което ще рече че достатъчно място за всичко при това разположение няма.Ако на мястото на фурната се направи по малък шкаф за мивка, то тогава мястото е достатъчно.Котлона фурната и аспиратора минават на мястото на мивката и всичко се нарежда.Относно монтаж на котлон в близост до хладилик мога да кажа че съм монтирал и няма проблем с това.Спазвам 25 - 30см отстояние и е напълно достатъчно а и когато няма място...... просто се налага да не се спазват съвсем точно правилата.

http://liubo2.snimka.bg/advertising/kuhni-i-mebeli-po-individual … 2863.16977037.big

Размерите на тази кухня са съшите каткто на предната и фурната+котлона граничат с хладилник от лявата страна.Не изключвам възможността хладилника да се затопля но вентилацията му е от задната страна която категорично не се загрява.

# 618
Любо, 180 см ми е стената про прозореца и тази, което вече я няма.
А за другата трябва да премеря, защото незнам точно колко е.

# 619
Любо, 180 см ми е стената про прозореца и тази, което вече я няма.
А за другата трябва да премеря, защото незнам точно колко е.

Ще е голяма забава проектирането на кухнята ти Simple Smile
този прозорец на отсрещната стена определено ме изненада.Ако искаш помощ начертай някаква скица на кухнята така както си я представяш, дай точни размери на помещението и ги прати на лични.Уж съм идеен....може пък да начертая нещо което туко виж излезне сполучливо Wink

# 620
Грозното пате, и моят бокс е с такава ширина така, че разбирам терзанията ти. Най-добре направи една схема. Може с Word и Pint Screen или начертай на ръка и снимай, като посочиш вратите, прозорците, комин ако има с точните размери пък може и да получиш някоя идея, която ти допада.

# 621
Пате, пускам ти снимки, но ти вече видя за какво става въпрос. Моите стени са картонени и шкафове на височина нямам ( с изключение на един едничък), но пък имам 4,50 метра дължина. Хладилника е 69 см :

http://images.doctissimo.fr/photo/692875692/a/pa120013-126490785e1.jpg
Не посмяхме да доближим газовите котлони и спазвахме дистанция от 50 см :
http://images.doctissimo.fr/photo/692875692/a/pa120013-12649088b19.jpg
Ъгловият шкаф е с две въртележки и се подреждат много продукти :
http://images.doctissimo.fr/photo/692875692/a/pa120013-12649103ef1.jpg

Любо, много хубава кухничка си сътворил, по-добре едва ли може да се уплътрни толкова малко пространство. Браво !

# 622
Имам един въпрос към liubo3 - на този проект, който виждам, че е и осъществен http://media.snimka.bg/5428/017111597-big.jpg котлоните са съвсем близо до колоната, макар че има достатъчно място да бъдат и по-далече /може би има други съображения/. При мен се налага поради липса на място да бъдат така близо и страшно се притеснявам - най-вече от това, че като се готви пръска, а като е толкова близо ще се цапа и колоната. Как ще се поддържа - няма ли да се скапе бързо пдч-то, т.к. колоните, доколкото знам не са от материала от който се правят плотовете и гръбовете?

# 623
Някой колеги слагат вместо кухненски гръб, ПДЧ плоскости.Никога не съм го одобрявал а и има материал специално създаден за целта, но истината е че е устойчиво стига да не е подложено на прекомерна горещина (по конкретно газов котлон).Желателно е котлона да е двойка но монтиран и центриран на шкаф предвиден за четворка като по този начин има около 150мм отстояние от шкаф колоната.За мен по страшното за ПДЧ-то е не жегата а пръските от мазнотия по него.При интензивно и продължително търкане с цел почистване покритието му се износва и вече не е  добре защитено.Коресалин е спасението....лесно и сравително безвредно в сравнение с абразива.За мен няма проблем, пазете и ще имате  Wink

# 624
Що е то ПДЧ плоскост ?  newsm78  Кореселинът не мирише ли много силно ?

# 625
Коресалина (чист разредител) не е парфюм а и няма нужда де се използва ако се почиства редовно и не се позволява на мазнината да се наслагва.ПДЧ е плоча от дървесни частици.Материала който се използва за корпус а може и вратички е ПДЧ както и самия кухненски гръб.Разликата е само в покритието (устойчивоста) на двата вида ПДЧ-та.

# 626
  • София-в сърцата на моите деца
Браво Любо, страшно си идеен!!  bouquet

# 627
Коресалина (чист разредител) не е парфюм а и няма нужда де се използва ако се почиства редовно и не се позволява на мазнината да се наслагва.ПДЧ е плоча от дървесни частици.Материала който се използва за корпус а може и вратички е ПДЧ както и самия кухненски гръб.Разликата е само в покритието (устойчивоста) на двата вида ПДЧ-та.
Merci, виждам за какво става въпрос  Grinning Не можах да разгадая съкращението  Embarassed

# 628
Не е срамно.....ПДВ - плочи от дървесни влакна.Има още куп други съкращения които принципно ако не ти е работа няма откъде да знаеш какво значат и можеш да си ги превеждаш както си го измислиш Grinning

# 629
 Grinning Прав си, наистина. И Добро утро на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт