Кухните - 33-та тема

• 79 216
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Имам един въпрос към liubo3 - на този проект, който виждам, че е и осъществен http://media.snimka.bg/5428/017111597-big.jpg котлоните са съвсем близо до колоната, макар че има достатъчно място да бъдат и по-далече /може би има други съображения/. При мен се налага поради липса на място да бъдат така близо и страшно се притеснявам - най-вече от това, че като се готви пръска, а като е толкова близо ще се цапа и колоната. Как ще се поддържа - няма ли да се скапе бързо пдч-то, т.к. колоните, доколкото знам не са от материала от който се правят плотовете и гръбовете?

azira, и при мен е така
http://mamanadvama.snimka.bg/architecture/novodomci.412820.14301762.big
Повече от година си ползвам котлоните и нямам никакви проблеми. Чистя с влажна гъбичка и малко веро или Циф. После подсушавам с микрофибърна кърпа. Ползвала съм и обезмаслител. ПДЧто е Егер. Не е мръднало. Причината да натикам плота максимално в ъгъла е безопасността на малкия. По този начин не може да достигне горещите тенджери, нито да докосне котлоните.

# 631
Успокоите ме. Важно ми беше да го чуя от хора с вече работещи кухни. Аз първоначално мислех гръбчето да продължава и върху колоната, но тогава дебелината на самото гръбче се вижда грозно /гледайки фронтално/. А доколкото знам дебелината на гърба е по-малка от тази на плоскостите за страници, така че не може да ги замести и колоната да е изработена от материал за гръб. Притеснението ми е, че цвета на страничките ми е доста тъмен и си мислех, че от многото търкане може да избелее. Струва ми се, че за да се поддържа при тази близост ще трябва след всяко готвене да се търка.

# 632
_Nat_ , чудесен дом. Малко не по темата, но от къде са масата в кухнята и секцийката в хола?

# 633
Масата и столовете са купувани готови. На някаква русенска незнайна фирма. Даже не и помня името. Всичко останало е по проект и е дело на Престиж мебел Русе.

# 634
  • все тук
Здравейте, имам един въпрос. Искам в новата кухня да си монтирам елекрическа мелачка за отпадъци. Бихте ли ми казали ориентировъчно какви са цените и на каква точно мивка (с едно или две корита) трябва да семонтира! Благодаря.

# 635
  • София
Здравейте, имам един въпрос. Искам в новата кухня да си монтирам елекрическа мелачка за отпадъци. Бихте ли ми казали ориентировъчно какви са цените и на каква точно мивка (с едно или две корита) трябва да семонтира! Благодаря.
Няма значение от броя на коритата. Тя се монтира само на едното. Ценита са около 300-400лв. Сега на Стройкото има много фирми, сигурно ще ти дадът отстъпка. Цената зависи от мощността на мелачката също.

# 636
http://leksgroup.com/l_bg/?s=3&i=23&c=33
Ето тук няколко вида и цени. Фабричния отвор на мивките обикновено е по-малък от необходимия за монтиране на мелница. Трябва да го имаш предвид и да намериш кой да ти го разшири.

# 637
  • В най - голямото село
liubo3 би ли ме осветлил и мене непросветената  Embarassed какво значи "фасада ламинат с лаково покритие".
Искам кухнята да ми е в този цвят , а в сайта пише, че е изработена от ламинат с лаково покритие. Това добре ли е или не?
Предварително ти благодаря!

# 638
Моите са такива, но в червено, продадоха ни ги с гаранция 10 години. Мога само да ти кажа, че много лесно се почиства - със сапунената гъбка и се забърсва със сух парцал (пуснах снимки на предната страница). Един единствен недостатък - лесно се драска, особено когато има малки деца  Rolling Eyes
 Иначе за самата структура Любо да дойде да обясни. Grinning

# 639
  • София
Моите са такива, но в червено, продадоха ни ги с гаранция 10 години.

На кое имате 10г. гаранция
Аз още съм в дилема дали цялата да е лак или долу някаква плсокот горе лак, че с деца не е много за лак долу  Mr. Green

# 640
Десетгодишната гаранция покрива шкафове и врати, а плота е с 15 години.

# 641
cikoni салекс имат подобно индийско  червено http://www.salex.bg/products_details.php?imageID=129

# 642
liubo3 би ли ме осветлил и мене непросветената  Embarassed какво значи "фасада ламинат с лаково покритие".
Искам кухнята да ми е в този цвят , а в сайта пише, че е изработена от ламинат с лаково покритие. Това добре ли е или не?
Предварително ти благодаря!

МДФ, друго няма (грубо казано пресована хартия и много лепило)
Виж това, цвета май е този от мечтите ти  Wink
http://www.kolosbg.com/prod.php?id=2029

# 643
  • В най - голямото село
La vie en rose   bouquet

4efits благодаря, но това е червено, а аз искам патладжанено.

liubo3 този цвят ли ми предлагаш, че се отваря първата страница

# 644
Това са плоскости МДФ-гланц.Прелагат се в десет двайсет цвята и този който си видяла е най близък до този който се вижда на твоята снимка.След окрайчване се кантират както се кантира ПДЧ-то.По качествен и по скъп вариант е "гола" плоскост МДФ която след окрайчване могат да ти оцветят в цвят по твой избор, включително и този който показа.

Общи условия

Активация на акаунт