Бъдещите НОЕМВРИЙСКИ майчета

• 24 943
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Бу , ludmilana, и аз не знам към кого да се обърна...  Embarassed
Чудех се, понеже ще съм секцио. И в този случай, бебето ще е отделено от мен (поне 24 часа), ако трябва да стимулирам кърмата, докато още не суче, как би станало това в болницата, още повече в реанимация? И например, предполагам помпите за изцеждане искат определена грижа, как ще го свършва това там? При секцио, кърмата винаги ли тръгва по-късно?

# 166
Бу , ludmilana, и аз не знам към кого да се обърна...  Embarassed
Чудех се, понеже ще съм секцио. И в този случай, бебето ще е отделено от мен (поне 24 часа), ако трябва да стимулирам кърмата, докато още не суче, как би станало това в болницата, още повече в реанимация? И например, предполагам помпите за изцеждане искат определена грижа, как ще го свършва това там? При секцио, кърмата винаги ли тръгва по-късно?

При мен се получи така , че като ме качиха от реанимация след секциото гърдите ми бяха огромни ,твърди и мега болезнени. Веднага почнах да ги налагам с горещи кърпи и да цедя с помпа и на ръка , та следобеда вече се кърмехме с дребния. Не знам колко правилно съм постъпила , но поне успях да отпуша всички канали и да спра болката.

# 167
1. Някой отново да ме "светне" какво е оверолче  Embarassed

Нещо такова е Simple Smile

Всичко това се нарича оверал  Mr. Green

Аз се чудих нещо друго! Задължително ли при секцио бебето трябва да е толкова дълго отделено. Всъщност знам, че не 24 часа, по-малко уж е, но все пак. Упойката трябва да мине,но пък четох при чужбинските майчета, че в доста страни дават бебето след 2, 3 часа. Ако се наложи при мен секцио, дали мога да настоявам да получа бебето по-рано newsm78

Последна редакция: нд, 15 авг 2010, 12:24 от Kölsches Mädel

# 168
Честит празник на всички именнички!  bouquet
Дъгичка изтичането на малко околоплодни води може да се определи единствено в болница,слагаш една ежедневна превръзка носиш я в аг там я заливат с една течност и по начина по който се оцвети определят дали е околоплодна течност или не е. На следващата жк кажи на твоята доки в кокво се съмняваш и тя ще ти каже каво да правиш ако вижда нещо претеснително на ехографа. Според мен излишно се шашкаш,не мисли лоши работи Peace В повечето сличаи се оказва течение или изтичане на малко урина.
Отностно кърмрнето след секцио мисля,че при вчка мама е различно,на мен коластра ми текна чак на  4 тия ден въпреки непрекъснатите ми опити за стимулация и хранеха Алекс с адаптирано мляко.

# 169
И аз ще съм секцио и много ме интересува темата която повдигнахте, защото съм твърдо решена да кърмя бебка !!!
Доколкото знам при всеки е различно (кога ще ти слезе кърмата), а има значение и възстановителния период в зависимост от упойката. Ще разпитам моята гинеколожка на следващия преглед, защото тя ще ме изражда в клиника препоръчана ми от нея.

# 170
честит празник на всички

да ви споделя..цяла нощ не съм мигнала...май ме почват киселините..така ме боли този стомах от вчера..това ли е да имаш киселини....
..и тези от ларедуот..още не са ми пратили поръчката от 19.07
......и аз мисля да си взема с мен помпата за кърма в родилното...че не се знае..до къде ще е докараме
аз за сега съм за нормалното раждане..дори без обезболяваща епидурална/една моя позната беше доста зле след такава/.....
....а пък каквото му дойде на място...това човек не го знае......може да си много добре...и в последният момент да се наложи секцио.......така че кураж.....да се порадваме на коремчетата...пък като му дойде времето...то само ще покаже  bouquet  bouquet  bouquet

# 171
  • София
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ С ИМЕТО МАРИЯ   bouquet !

# 172
Черпя ви сладурки за именния си ден,

и Честит Празник на всички ви, нека Богородица ви пази и закриля и ви води по пътя, който всеки си е намечтал.
Мечтайте момичета.

Реших да ви 'почерпя' с това, което обичам.
Бъдете живи и здрави!

А аз чакам мама на гости.

# 173
  • Стара Загора
ЕЕЕЕ за мохитото - много тенкю Laughing Laughing и другото е вкусничко де....
Мен също ме гласят за секцио, аз още се дърпам, ама накрая на тяхната ще стане, то кой ли ще ме пита мене... Grinning Grinning Grinning
Явно , че не искат тез доктори да израждат близнаци нрмално, а знам за толкова много нормално родени ... Скоро една позната роди 3.400 и 3.600 нормално, ама в държавното АГ. В частните болници почти всичко е  Cry Cry"под ножа".
Та моя позната роди преди 6 месеца, секцио, бебето след 1 час си беше при нея....Това , където не ти го дават 24 часа къде е , в България ли, че не разбрах нещо???

# 174
Какви са ви показанията за секцио.Аз съм заради тесен таз-17,5см.

# 175
Това , където не ти го дават 24 часа къде е , в България ли, че не разбрах нещо???

Е, в България та.. къде другаде  newsm78?
Аз общо взето нямам някакви сериозни показания за секциото.  Crossing Arms Аз съм с тромбофилия и на терапия с клексан, което за много хора не е проблем, но за моето доки явно... Още не сме се разбрали окончателно, де! не съм й чула доводите   Thinking

# 176
  • София
Днес бяхме на пикник, на детски имен ден. Прекарахме към 5 часа. Децата доста си поиграха и поизцапаха  Mr. Green. Алекс 2-пъти го преобличахме и пак мръсничък го прибрахме.

Относно секциото - в реанимацията те държат между 12-24 часа. Казвам го от опит. Аз родих сутринта, а друга мама вечера и 2-те ни раздвижиха на другата сутрин. Бебечетата ги донесоха следобяд в деня на раздвижването.
  Кърмата след секцио - дойде ми на 3-ден  Peace.

MMka, на мен ми се повдига всякаш от жегата  Thinking. Един ден повърнах, но беше съчетано с разстройство.

Мимозка, тенкс за почерпката   bouquet.

# 177
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!  smile3525 Hug
И при мен се налага секцио,заради очите...няма как,но важното е бебчо да е добре.
Много ми се струва като време да съм без бебето 24ч. след секциото...трябва да разпитам доктора при следващата консултация.

# 178
  • Козлодуй
добро утро мамчета Simple Smile
снощи май наистина повечето са празнували, няма нищо писано.
Хайде да изпием по едно кафенце javascript:void(0);, че новата седмица започна.
Лек ден желая на всички. morning

# 179
Доброутро и от нас!Ние не сме се поуспали,но мама е вкъщи и са я глезим,правихме и закуска с Неси и сега сме вече на кафенцето.
Лек ден и от мен   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт