Бъдещите НОЕМВРИЙСКИ майчета

• 24 998
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Дори, кофти това с шийката. А как ти го установи доки - с ехографа ли? Да видим в четвъртък като отида аз на какво дередже ще съм с тия контракции и болчици.
Скъсяването доки ми го установи, като ме пипа с ръка на стола. Преди 3 месеца пак бях така.
Стискам палци всичко да е наред при теб  Hug.

*Beboslava*, благодаря за подкрепата  Heart Eyes.

# 436
Здравейте, мами. Писах, писах и нета ми прекъсна  #Cussing out Така че ще го давам по-накратко.
Билянка, според мен няма да ви трябва такова "чудо" като тази люлка. Аз ползвах шезлонг когато исках да преместя бебчо в друга стая, подобен на този: http://www.shopmania.bg/shopping~online-prinadliezhnosti-za-bieb … ht~p-1487121.html Лек е, удобен, бебчо може да спи или играе с играчките. И си го ползвахме доста време (нашият е на Бертони и е доста голям), дори и като пътуваме някъде спеше в него или в коша на количката.

Мимчето, шезлонгчето е наистина много практично! На мен ще ми го подарят.
Въпросът е, че на мен ми трябва нещо, в което ще спи бебокът през нощта в спалнята ( в случаите, когато не спи при нас на леглото) и през деня в хола. Шезлонгът няма да свърши работа.
Това,което Лама е показала е супер и много се чудя дали да не си поръчам нещо такова  Thinking .
Намерих в описанието на тези кошници, че могат да се ползват докато бебето не почне да се надига и да сяда, т.е до 4,5-ия месец. Много съм раздвоена.  Thinking

# 437
  • В две мънички очи...
Котенце, аз също пия такава фолиева киселина от месец и половина. Изписа ми я хематолог от Токуда. Тромбоцитите последния път като ходих бяха пак леко понижени 133 показваха, но тя каза е всичко е наред. Доколкото разбрах от 140 до 130 не е опасно, а е нормално за бремеността.

# 438
Много се радвам, че ви харесват клипчетата. Обаче те породиха нови въпроси в моята глава  Mr. Green
1. Така... нали нашите бебета са зимни, в такъв случай навсякъде пише да се купуват бодита с дълъг ръкав. В клипчето, когато обличат бебешорчо, му сложиха боди с къс ръкав и гащеризонче. Та въпроса ми е, когато обличаме ей такова нещо, какво боди трябва да има от долу?  Blush

2. Друго... казаха, че ежедневно трябва да се сменят чаршафите.  Thinking Наистина ли е така? Чак пък всеки ден?  Rolling Eyes
3. В началото, когато бебоците са наистина новородени с какво се къпят? На места казват само с водя, на други- със сапун, трети.. шампоано- душ-гел. Crazy  
 Това са ми засега.

Мимчето, и аз мисля да вземем шезлонг, много удобно ми се вижда

# 439
Дъгичка :
1. Под този гащеризон определено бебето трябва да е с боди с дълъг ръкав . Малките бебета губят топлина много лесно . Моят син е роден през март и когато педиатърката дойде за пръв път да го види каза , че дори малките бебета трябва под гащеризон да имат и тънки ританки .
2. Това с ежедневно сменяне на чаршафите за мен е пълна глупост .Никога не съм чувала някой да сменя всеки ден чаршафите на новородено . Понеже Диди много повръщаше му слагах в леглото калъфка за възглавничка , която сменях всеки ден , а при нужда и по-често . Така чаршафите остават чисти (ако не се напишка ,разбира се, и памперса пропусне  Wink )
3. За къпане използвах бебешки душ гел веднъж дневно . Ако се наложи миене на дупето само с вода за да не се пресуши кожата , която така или иначе в първите 1 -2 седмици се бели .
Аз днес бях да видя бебка  Heart Eyes Само че тя продължава да е разположена седалищно . И както каза докторът всичко е на едно - двата крака и двете ръце скупчени пред лицето . Даже по едно време си чешеше челото с крак   Joy Все пак до края има два месеца и половина - дано заеме по-разумно положение  Simple Smile

# 440
  • В две мънички очи...
Четох в една книжка за бъдещи малки че е добре в началото бебето да се къпе само с водичка за да не се изсушава много кожата но мисля че при всяко бебе е различно в зависимост от кожата му.

# 441
Добро рано утро от мен!

Аз идвам малко да си се оплача, че не исках да събуждам милото, утре го очаква дълъг ден на работа  Confused

Преди някой ден четох че има будуващи мами по нощите, е сега и аз ще съм като прилеп  Tired  Аз обаче не от безсъние, с това слава богу си нямам досега проблеми, а от силен зъбобол...  newsm45   Сноши преди лягане, взе да ме наболява, пих един парацетамол и съм заспала...и сега никак не мога да съм в легнало положение, че страшно ме боли...не помня такова нещо от кога не ми се е случвало... аман, да се разсъмне и да звънкам на доки, че така не я бива  Crazy

Хайде оплаках ви се, отивам да щракам из нета или да чета книга ooooh!

# 442
Добро утро!Пак е имало будуващи мами и тази нощ.Хайде да пием сутрешното си   food010
*Beboslava* -много неприятно,то и зъб си дава зор най-вече през ноща.Да пишеш как е минало при док.?
Аз се събудих също рано,но не ми се ставаше и пак съм заспала,чак се учудвам на себе си как спокойно си спя нощем.
Дъгичка -по повод бодитата под гащеризончето и аз съм за дълъг ръкав макар,че си  взех и 2 с къс.Вкъщи е доста топло през зимата,а и Неси е родена октомври така,че поне имам опит.2.За чаршафите не съм ги сменяла всеки ден,под главичката и държах пеленка,която сменях ако повърне и се нацапа.По повод шезлонга няма да взимам,тъй като имам люлка на същия принцип.
Dori -какви са тия работи с шийката,неможе така  Joy Joy,бебо да си седи спокойно вътре и да си пийваш хапченцата.Почивай колкото можеш повече.
Katencetoo -всичко ще се нормализира след раждането-още малко остана.

# 443
  • Торонто/София
ето ме и мен - дидка - мерси за кафенцето
бебослава, дори - всичко да е наред  Hug
при мен нещата май не вървят добре - днеска се ядосвам цял ден, то не че има полза ама на .... обадих се на док защото имам час в сряда да питам за едни документи и ми казаха че резултата от втория глюкозен тест е още по висок и от първия така че май съм с гестационнен диабет .... направо незнам .... все едно кръвното не ми стигаше ами сега и това.... newsm45 newsm45 newsm45
утре сутринта пък съм на ултрасаунд за артериите та да видим ....направо незнам какво да си мисля..... но ще чакам до сряда да видим  Praynig
поне ви се оплаках
айде толкова от мен до утре

# 444
Добро утро! Благодаря ви, мами!   bouquet Живи и здрави да сте, че отговаряте така подробно на моите въпроси.
Нещо не започваме добре днес Confused
Beboslavka, отивай на док, дано не е нещо сложно.  Flutter
booboo's mama , стискай зъбките!  Sad Надявам се с диетка да държите положението в ръцете си.  Praynig
Тия дни и аз ще съм ранобудна, днес чакам да засичат водомери, утре съм на ЖК (наааай-накрая), вчера пак ставах рано  ooooh! Леле, ще взема да се повредя.  Sunglasses

# 445

.

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 17:29 от Мозче

# 446
Добро утро и от мен, момичета!

Днес кафенцето е от мен, заповядайте
  Simple Smile

За всички, които се интересуват от лекциите на "С 9 месеца на училище" във Варна ще има на следните дати през м. септември:
- 02.09.2010 г. - лекция "Въпроси към педиатъра"
- 16.09.2010 г. - лекция "Подготовка на дома за бебето"
- 30.09.2010 г. - лекцията ще е във връзка с бабите, не разбрах добре

Лекциите ще са в МОЛ-а, от 10.00 ч. с продължителност около 2 часа

Успешен работен ден на всички работещи мами и приятна почивка на неработещите!

# 447
Много сте ранобудни , момичета! Мерси за кафенцето!
Бебославче, много гадно с този зъбобол дано да се оправиш!
booboo's mama , съвсем сигурни ли са тези резултати? Дали не може да отидеш при друг лекар?
Дори, аз имах скъсена шийка в началото, но се оправи с лекарства . При теб също може да се оправи. Почивай си, пий си лекарствата и всичко ще е наред Hug
Katencetoo , бая ниско ниво на желязото! Какво взимаш за повишаване на нивото?

Корали, това означава, че е излязла програмата и за София,нали?! Вчера търсих, но имаше само за август.Отивам да гледам!

# 448
Добро утро и от мен момичета Simple Smile
Скоро и аз мисля да отида на зъболекар превантивно, че да не ме заболи нещо през нощите като Бебослава - ох милата напараво незнам как се издържат такива болки  Hug
Току що погледнах в страницата на 9 месеца, но не видях новата програма  Thinking
Хубав и спокоен ден на всички  Peace

# 449
yuls , и аз не я намерих! Може да не са я публикували още или просто ние не търсим като хората  Grinning!

Общи условия

Активация на акаунт