Бъдещите НОЕМВРИЙСКИ майчета

• 24 912
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Аз мисля да ида на преглед за очите за всеки случай, че се притеснявам...В началото на годината ми ги гледаха и всичко беше наред, но все пак...От малка имам нещо като тъмно малко топче, което ходи с окото...Не ми пречи, но все си мисля, че не трябва да го виждам пред окото...Дори не знам как да го обясня на преглеждащия лекар, но ще опитам.

Terminator, на мен мечтата ми е да ида в САЩ и понеже явно съм си го втълпила ми харесва идеята за лотарията, но Божа работа, може да си останем и догодина тук

Аз ще лягам, че тази вечер много бърборя и ви надух главите сигурно, за което се извинявам  Hug Лека и спокойна нощ Ви желая, мами   bouquet

# 616
Katence, ходете в Европа, САЩ не е за всеки, поне според мен или поне не е за мен Simple Smile. Ние с моя мъж, който е американец, се чудим как да си се приберем да живеем в България или поне в Европа Simple Smile

Може би си права, че не е за всеки. Но аз бих казала - Кате, давай смело!!! За мен САЩ е страхотно място  Peace Из Европа не съм обикаляла много и не знам, но определено Щатите са си моето местенце  Heart Eyes А и там има толкова много българи... което лично за мен не е особено хубаво, защото се знае за българите живеещи в чужбина що за хора са, но има и готини  Peace Имам позната, която живее в Бостън и е страхотен човек Simple Smile

Терминатор, че и мъжът ти ли не иска да живее там?  Rolling Eyes

# 617
Микки, Бръмбазела, аз искам да попитам в болницата как да процедираме, когато не ни дават бебо да го кърмим? Предполагам ще усетим, че гърдите ни са пълни и напрегнати, в такъв случай трябва да се изцедим, но колко да се цедим? Клипчето беше много полезно, благодаря  Hug И другото е, като бебо се нахрани и ако не е изпапало всичкото мляко, ние ще усетим ли, че има още мляко в гърдите? И ако има - трябва ли да го изцедим него? А как да разберем кога млякото от едната гърда е свършило, за да преместим бебо на другата? Дано не са ми много тъпи въпросите, но нали и аз за първи път...  Embarassed Благодаря ви, че ще ни помагате Hug

ММka, въпросите ти са чудесни!  Hug

Много майки избират родилното заведение според болничната политика по отношение на раждането и първите дни на майката и бебето. В България има няколко болници, мисля 7, в различни градове, които са сертифицирани като Болници, приятели на бебето (БПБ). В тези заведения се популяризира изключителното кърмене, като се стимулира поставяне на гърда възможно най-рано сред раждане и майката и бебето й не се отделят. Това гарантира успешен старт не само за установяване на кърменето, но и за родителството и специалната връзка между двойката мама-бебе.  Peace Ако някой се интересува, ще му намерим списък с тези болници.

Ваше право е да поискате бебето си възможно най-рано след раждане, независимо в коя болница сте избрали да родите.  Simple Smile

Ако по някаква причина с бебчето сте разделени временно, е добре да изцеждате гърдите ръчно или с помпа - с който вариант се чувствате добре. Интервала на изцеждане може да е този, с който се предполага че ще суче новороденото - 2 часа / 2 часа и половина. За съжаление в повечето болници не разрешават изцедената коластра да се дава на бебетата по ред съображения, а тя е безценна. Затова, ако имате възможност и желание, можете да дадете млякото на близките, които ще ви посещават, за замразяване.

Цедете се докато усетите облекчение. Не е необходимо да се изпразва гърдата до последна капка - всъщност гърдите нямат кранчета и колкото повече цедите, толкова повече ще произвеждате.

Ще разберете дали бебчо се е справил с изпразването на гърдата, а като добиете опит, дори инстинктивно ще знаете кога е настъпил момента. Принципно, сравнявате какво е положението в двете гърди, следите дали дребчо суче ефективно и как е гърдата след кърмене. Ако не усещате напрежение, тежест след храненето, няма смисъл да цедите допълнително, за да не си докарате хиперлактация. Ако прецените, че бебето има нужда и от втора гърда, оригвате го след като добре е изпразнил първата и му предлагате втората. Бебетата са различни. Някои, в началото ще се чувстват заситени от една гърда, други - не. Това не е признак за безпокойство.

Важно е да сте сигурни, че бебето е изпразнило първата гърда, защото в началото на сукането то поема предното мляко, което е по-воднисто и задоволява жаждата му, а докато суче слиза задното мляко, което е по-калорийно и засища глада.  Simple Smile Като се водите по този принцип и следите за 5-6 напишкани и наакани пампи, ще бъдете спокойни, че бебето се храни добре и наддава.

# 618
  • в гората
Здравейте,
и аз да се включа в темата Simple Smile Досега не съм писала, но накрая се престраших, виждам при всички нещата вървят нормално.
Исках да попитам какво ви е мнението за епидуралните упойки, аз съм твърдо ЗА, предвид каква бъзла съм, но чувам че могат да забавят раждането, а и от направеното от мен кратко проучване, тук (живея в УСА) хората нормално раждат по 20 часа и отгоре. Аз обаче категорично отказвам да раждам 20 часа (5-6 макс Wink) и се чудя дали да не пропусна тъпата упойка. Благодаря за мненията.

Аз бях с епидурална при първото ми раждане, а родих за 2 часа.За първи път чувам, че забавя раждането  newsm78.

И да се отчета - днес бяхме на ФМ, всичко ни е наред, вървим си с около 1,5-2седмици напред, тежим 1400г., и момъка се е завъртял и вече е с главата надолу  Mr. Green.

Гледам, че всички сте на вълна ремонти и да знаете как ви завиждам  Tired. Моя мъж хич не е по тая част и всичко се отлаааага във времето.А и банята, и кухнята ми плачат за ремонт, но явно и тази година няма да ме огрее - просто не е на тая вълна човекът  ooooh! .

# 619
Здравейте,момичета!Моля,дайте по едно рамо,за да спечелим първото място в конкурса на списание Моето бебе и аз!Помагайте-Нели Иванова от Враца!...пък ще почерпя после smile3521
http://www.moetobebe.net/konkursi/

# 620
Здравейте,
и аз да се включа в темата Simple Smile Досега не съм писала, но накрая се престраших, виждам при всички нещата вървят нормално.
Исках да попитам какво ви е мнението за епидуралните упойки, аз съм твърдо ЗА, предвид каква бъзла съм, но чувам че могат да забавят раждането, а и от направеното от мен кратко проучване, тук (живея в УСА) хората нормално раждат по 20 часа и отгоре. Аз обаче категорично отказвам да раждам 20 часа (5-6 макс Wink) и се чудя дали да не пропусна тъпата упойка. Благодаря за мненията.

Аз бях с епидурална при първото ми раждане, а родих за 2 часа.За първи път чувам, че забавя раждането  newsm78.

И аз бях с епидурална и изобщо не знам да забавя раждането , а точно обратното  Peace Е , аз наистина родих по-бавно , но по други причини , свързани с формата на матката ми . Въпреки , че с 20 часа раждане направо съм си изстреляла бебето  Mr. Green Пък и  като си обезболена , какво ти пука колко време ще раждаш  Mr. Green
Микки , Бръмбазела , и аз имам въпрос . Моят син сега е на 3,6 г , успях да го кърмя 6,5 месеца , въпреки , че ми беше изключително трудно . Аз бях с плоски зърна , той се роди с гастроезофагеален
рефлукс , поради което повръщаше цялата изсукана кърма . Явно и аз не съм го поставяла правилно на гърдата , защото когато приемаше кърмата от шише  не повръщаше чак толкова много . После пък когато спря да повръща загуби интерес към сукането и аз продължих да се изцеждам и да му давам от шише . Постепенно обаче едната ми гърда започна да произвежда изключително малко мляко , около 3-4 пъти по-малко в сравнение с другата . Това ме изненада , защото видима асиметрия в двете гърди преди кърмрнето нямах . Както и след него - двете гърди си изглеждаха почти еднакво , каква беше причината едната да произвежда мляко ,а другата почти не ? И сега , когато съм бременна , от едната ми гърда почти не изтича коластра (да не кажа , че изобщо не изтича  Rolling Eyes ) , а ат другата си тече доста повече от няколко капки . Значи ли това , че сега отново изхранването ще бъде почти изцяло само от едната гърда ? Има ли начин да стимулирам лактацията и в другата ? Отново подчертавам , че двете гърди изглеждат напълно симетрични . Благодаря предварително за отговора
  bouquet

# 621
Микки , Бръмбазела , и аз имам въпрос . Моят син сега е на 3,6 г , успях да го кърмя 6,5 месеца , въпреки , че ми беше изключително трудно . Аз бях с плоски зърна , той се роди с гастроезофагеален
рефлукс , поради което повръщаше цялата изсукана кърма . Явно и аз не съм го поставяла правилно на гърдата , защото когато приемаше кърмата от шише  не повръщаше чак толкова много . После пък когато спря да повръща загуби интерес към сукането и аз продължих да се изцеждам и да му давам от шише . Постепенно обаче едната ми гърда започна да произвежда изключително малко мляко , около 3-4 пъти по-малко в сравнение с другата . Това ме изненада , защото видима асиметрия в двете гърди преди кърмрнето нямах . Както и след него - двете гърди си изглеждаха почти еднакво , каква беше причината едната да произвежда мляко ,а другата почти не ? И сега , когато съм бременна , от едната ми гърда почти не изтича коластра (да не кажа , че изобщо не изтича  Rolling Eyes ) , а ат другата си тече доста повече от няколко капки . Значи ли това , че сега отново изхранването ще бъде почти изцяло само от едната гърда ? Има ли начин да стимулирам лактацията и в другата ? Отново подчертавам , че двете гърди изглеждат напълно симетрични . Благодаря предварително за отговора
  bouquet

tonivil, имала си труден период, но си се справила чудесно!
За да произвежда по-малко мляко едната гърда, не е проблема в размера, а може би по-скоро в стимулацията. Форамата и размера на гърдите нямат отношение към кърменето - и малките, и големите гърди имат всичко необходимо, за да произвеждат и доставят мляко. Разликата е само в количеството мастна тъкан, която няма общо с майчиното мляко.

Имаш ли спомен дали бебето е сукало на проблемната гърда така, както от другата? Да ли не му е било некомфортна едната страна и затова да е предпочитало другата? Често при такава ситуация помагат смяна на позите за кърмене, промяна в обстановката - тиха, спокойна среда, както и първо предлагане на по-слабата гърда, за да се стимулира лактацията и често кърмане.

Второто ти бебче може да е съвсем различно от първото и да суче спокойно от двете гърди, не се тревожи от сега.   bouquet

# 622
Добро утро, момичета!
Започва последния работен ден за седмицата newsm68. Пожелавам на всички работещи мамчета да мине много бързо.

Здравейте,момичета!Моля,дайте по едно рамо,за да спечелим първото място в конкурса на списание Моето бебе и аз!Помагайте-Нели Иванова от Враца!...пък ще почерпя после smile3521
http://www.moetobebe.net/konkursi/

Nelito_87, Гласувах за теб - успех в печеленето на първото място!

Хубав ден на всички!

# 623
Добро утро милички,
хайде на кафенцето

и честит петък на колежките ми по съдба. Колкото се радвах, че излизам в болнични, сега ситуацията така се промени, че май ще работя до последно. Не че остава много, но имах други планове и намерения.

Nelito_87, и аз гласувах за теб, пък и по-хубава бременна не видях.

Хайде да изпратим снимки, аз през първата бременност изпращах през 3 последователни месеца и сега си имам 3 списания с мен вътре. Вики много се кефи сега като му ги показвам.

Терминатор, добре дошла  Hug

# 624
Нелито, много си сладка! Най-чистосърдечно гласувах за теб!

# 625
  • София
Отнсно болничните - имам едно въпросче: Тези 14 дни се подписват от АГ-то, ако го издава за 1-ви път ли или важи и за продължение?

На всички, които искат собствено жилище, нека дядо Коледа им донесе такъв подарък  Praynig.

Мимозка, тенкс за кафенцето   bouquet. Скоро да се похвалиш с нов дом преди бебо да се е появил  Hug.

Терминатор, добре дошла  Hug.

Nelito_87, дадох своя глас  Peace. После да почерпиш  Laughing.

# 626
  • гр.София
Добро утро и от мен   food010

Нелито след малко ще гласувам и аз в твоя полза и дано да спечелиш  Praynig

Някой по назад беше питал за запис на тоновете(пусто не помня кой  Blush).Аз с щерката ходих от началото на осмия месец в Тина Киркова.Там са безплатни.Първо ходех през седмица после всяка седмица и началото на деветия аз родих така че съм ходила 3 пъти Simple Smile.Записа на тоново протича по следния начин:Лягаш на едно легло и ти връзват един колан през корема,зад тебе има апарат който отчита тоновете на сърцето и контракциите.В ръката държиш едно копче което трябва да натискаш когато усетиш контракция.За запис на тоновете бебето трябва да е будно.Ако не е може да продължи по дълго от 5-10 минути.Аз единия път като ходих на другото легло имаше една жена на която бебчо явно беше доста поспаливо и и казаха за следващия път да пийне първо едно кафенце,количка нещо или да се качи до 10 етаж примерно и обратно пеша Simple Smile.

# 627
Terminator, добре дошла!   bouquet
Kölsches Mädel , malka mravka, страхотни домове сте спретнали  Heart Eyes.
booboo's mama, браво за резултатите и за големия бебчо- малее много голям, бре!  newsm30
На всички мами, били на прегледи- браво. Колко са ни пораснали дечицата!!!!  Flutter
plana, MMka, дай Боже скоро да заживеете самички! Praynig Знам, какво ви е! Whistling
Нелито, и аз гласувах!  reverance

Аз съм се разчистила. Много се радвам, че днес е петък, та и от мен поздрав за работещите мами  Mr. Green!
Ако знаете как ми се е доял някой бабин/мамин сладкиш...  Blush от два дни само това ми е в главата, а в същото време мързелът в мен надделява и не мога да се реша да пробвам нещо.
Страшно са ми полезни вашите въпроси и съответно отговорите на микки и Бръмбазела. Може да започна да си записвам, че и без това все имам чувството, че ще забравя нещо.  Rolling Eyes

Кате, записа ли се за феталната?  Simple Smile
Хубав ден, момичета!   bouquet

Къде ли ни изчезнаха линииките?   Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 27 авг 2010, 13:14 от Дъгичка

# 628
  • София
Nelito_87, гласувах за теб и с чисто сърце мога да кажа, че си е честно, защото и ти си една такава хубавка и със запазена фигура  Hug

# 629
Nelito_87, дадох си гласа за теб! Успех!

Общи условия

Активация на акаунт