Отговори
# 75
  Добро утро и от мене!
 Първо честито на новите майчета! Да са им живи и здрави рождите!  bouquet
 Ние все още сме 2 в 1 и при мене нищо не помага. Вече взех да се отчайвам, че скоро ще родя. Вчера пак бях на ЖК, но докторката не си беше взела хапчетата- предният път ми каза, че бебето е вече в малкият таз, а вчера ми каза, че не е слязло. Луда работа. Според нея само тя ве права, а другите доктори грешат. Дано повече не ми се налага да ходя при нея.
  Това е за сега от мене. Лек ден на всички и леко раждане!

# 76
ЗДРАВЕИТЕ МОМИЧЕТА НА 07.08 СЕ РОДИ МАЛКАТА НИ ДЪЩЕРИЧКА КАТРИН 3100/48  В 9 ЧАСА СУТРИНТА  вече трети ден сме си в къщи и се чувстваме много добре салзите от очите ми не спират от радост и от вълнение вече не си представям живота си без  нея Hug Hug Hug  пожелавам на всички такова щастие.

за самото раждане мина много тежко накрая се наложи секцио но след това всичко се забравя 

прегръдки и целувки на всички

# 77
Cambozzola, ти ли буташе днес една система?  Wink
Честито!
Ми аз бях единствената - другите, които родиха вчера са две мацки със секцио и още едно момиче, което дойде с изтекли води и роди за 2 часа.

# 78
Честито на новите майчета.Нека бебоците да растат здрави и послушни деца newsm32

# 79
Честито на новите майчета  bouquet

Деси, няма никакъв проблем и тук да се дават отговорите. Само не искам да ме обявявате за някаква активистка и т.н. Кърменето,както всяко нещо трябва да се случва с желание, в противен случай е по-добре да се минава на адапт.мляко. Междудругото едно голямо браво на майка ти - реагирала е супер адекватно нещата да с лучат при теб.
Мен ме яд най-много от това,че никой не показва и не обяснява как да се случат нещата в началото, а то е най-важно.

Моли, първо се успокой- това е най-важно. Деси ти е отговорила супер адекватно-пии течности и се храни добре - супи,качествена храна, а не джънк фуд или теста.
Ти всъщност как установи,че на беба не й стига кърмата? Някакви признаци?
Според мен спри да се взираш в това колко е изяло бебето, а как се държи и как се чувства- ако след хранене заспива спокойно - значи всичко е наред. А ти цеди колкото да отмине напрежението в гърдата.

# 80
Да, наистина - нещата с изнервената акушерка ме връщаха на земята. Да не ти рзказвам при приемането как се ядосах. То ме боли от всякъде, а приемащия ме пита кога ми е била първата менструация- е нали има обменна карта за тази цел?
Във Випа нещата също бяха зле - даже една санитарка направи комента, че уж било криза,пък виповете били пълни....просто не ми се разправяше - да е само с един както и да е, но просто системата е такава.
Ваната е доста голяма, от типа на джакузитата- не мога да го обясня точно,но има седалка и по-висока част и след това по-ниска част,където ако си отишъл навреме може да сменяш позициите си - на 4 крака,клекнал и т.н.
Самата вана,както писах се намира в отделна родилна зала. В тази зала има легло, магаре и ваната. Раждаш,излизаш от ваната, качват те на магарето, свършват манипулациите и те слагат на леглото 2 часа да си лежиш. През цялото време си сам,т.е. без други родилки в това помещение- само персонал.Има лекар,акушерка и санитарка. Лекарката общо взето само мереше тоновете на бебето. Акушерката стои до ваната и се навежда напред,когато е необходимо. В интерес на истината явно си разбираше доста добре от работата- след като минах без шевове.
Самото изваждане на бебето става във водата - акушерката го поема и ми го сложи на корема,където то изплака за първи път- това е невероятно. След това го взимат и го носят за преглед.Раждаш в поза- удобна на кушерката, но и на мен ми беше удобно,защото точно така имах сила и опора да напъвам най-добре - има дни леки вдлъбнатинки,където да си запънеш краката. А позата беше полулегнал,полуседнал.

# 81
Ваната пълнят с едно маркуче,което е точно до главата ти и при нужда се мокриш и освежаваш от него.
С две думи са е нещо като компилация - нито риба нито рак - хем водно раждане, но ще правим каквото си знаем ние....както и да е - важното е че мина всичко ок. А също не знам дали споменах, но ползвах хомеопатия и определено смятам, че благодарение на това успях да преодолея страха си.

Това,което ме потресе най-много в болницата беше, как настаняваха ромките по коридорите....

Това е - питайте,ако се сетите още нещо.

# 82
Честито на новите майчета shanika, Red shoe, Charr, milavanila, МаРиНа, Cambozzola и tuta55 !!!   bouquet Бъдете много здрави и се радвайте на едни щастливи и жизнени дечица   bouquet  bouquet  bouquet

# 83
При мен имаше една циганка, която крещеше нечовешки в предродова, не даваше да я прегледат и саммо викаша "докторкеееее, махни го докторкеееее", а пред залата имаше една тумба цигани , тя ходеше до тях да се оплаква и пак се връщаше...Simple Smile По-възрастните циганки коментираха ,че я боляло толкова щото много късно раждала- беше на 22 ли , 23 ли нещо такова  Laughing Аз тогава излязох да чакам в коридора с мъжа ми , хич не седях в предродова. И когато минаха всички нормални раждания моята лекарка (бях с избор на лекар) си ме прие за секциото.От там в реанимацията и от там във випа- беше много човешко всичко, държаха се много прилично. Но си плащах за всичко де- и под масата и над масата. А втория път влязох 24 часа по-рано и в предишна тема разказвах - беше си както си трябва тия 24 часа. Като във филм на Костурица  Laughing 

# 84
  • Смолян
Честито на всички нови мамчете, бързо възстановяване, а бебоците да растат здрави, спокойни и щастливи деца, които много да слушат мама и тати!

Ох момичета в тези жеги направо не се живее, сигурно от 10 год. не си спомням в нашия град да е толкова горещо и задушно, краката са ми ужасно подути и много ме болят опитах какво ли не, но няма никакъв ефект! Успокоявам се само с мисълта, че скоро всичко ще мине и ще гушна моето съкровище.
На мен също ми е интересно да чета всичко свързано с кърменето, защото съм се амбицирала да направя всичко възможно и да кърмя моето бебче, само дано нещо не се обърка Praynig

# 85
Здравейте,аз отново съм си тук след обичайната програма при доктора преглед за разкритие и тонове на бебето.
Та се включвам с една прекрасна новина,получих смс-че.Имам и аз удоволствието да съобщя:
Мама Маги е родила малкия Николай ,бебчо е 3100гр.и 51см.
Съобщението е от 10.02часа.
Да е живо и здраво малкото сладурче!Много много да радва мама и тати,да расте щастлив и да дарява много любов на родителите си!
Бързо възстановяване на мама!
Да честитя и на другата ни мама -Камбозола!Много здраве и щастие с малкото попълнение във вашия дом!   bouquet

# 86
Здравейте пак! Честито на мамчетата, родили след мен Simple Smile

Аз пробвам вече да кърмя. Най-трудно е със събуждането засега, когато е буден засмуква яко. Преди малко успях да го прилъжа да суче поне 5 минути от гърдата, която пропусна сутринта. Чудех се как се усеща слизането на млякото? Засега чувствам леко напрежение в гърдите, като преди цикъл... Може би е това. И също дали трябва да се мажа с лансинох след всяко кърмене?

Мерси за помощта!
Поздрави!

# 87
  • София
Току що видях в близнашкия форум че още една наша мама е родила.
На 2.08 са се родили близнаците Никол и Кристиян на мама Jenito.

Да са и честити малките бонбончета, много да я радват и да имат едно много щастливо детство.

Честито бебче на мама tuta. Да расте здрава и щастлива малката Катрин и да радва мама всеки ден.   bouquet

Честит малък господин на мама Маги, много много радост и усмивки да носи на мама и тате.   bouquet

(П.С коя е мама Маги за да я запиша на първа страничка  newsm78)

# 88
  • София
Cambozzola слизането на млякото аз го усещам като иглички в гърдите, леко гъделичкащо.
С лансинох се мажи ако имаш проблем, не мисля че има смисъл да се мажеш профилактично, то не пречи де, ама ако няма нужда защо да го правиш.

# 89
Момичета може ли мъничко помощ? Едно въпросче от серия тъпи...
От сутринта съм с остри пробождания ниско долу, чак не мога да стоя седнала; болки като пред менструация, но при мен понеже е много болезнена менструацията, тези болки, които чувствам са ми лекички. Имам стягания на корема, но и те според мен са лекички и не са регулярни. Не ми  е паднала тапата, не са ми изтекли водите. Възможно ли е раждането да започва, а аз да не разбера понеже търпя на много болка?
Честито на всички нови мамчета! Да са ви живи и здрави бебчетата!

Общи условия

Активация на акаунт