Юнче папка, спинка и наддава, гука и усмивчици раздава! - Тема 3

• 27 808
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Мая, дано се оправят бързо нещата при вас! Пиши как сте  Hug
Милкуз, нали знаеш с хубавото бързо се свиква и след снощното будене бях парцал цял ден. Хубаво, че успях да поспя с него, че сега се чувствам човек.
Тази вечер смятаме с мъжа ми да излезем за няколко часа да се видим с едни приятели, обаче ще оставим малкия и сега ми е едно притеснено  Sad
Смилянова   bouquet направо си като енциклопедия! Я кажи ходиш при хомеопат или имаш някакви познания в областа?

# 226
Здравейте Simple Smile
Да почерпя за втория месец на малката лигла

Честито и на наборчетата  Heart Eyes

Гледам, че коментирате нощните паузи - ние все още се храним към 3 и после към 6 сутринта. Вече си мечтая за момента, когато ще се отучи поне от яденето в 3 часа, че да мога и аз малко да поспя. Досега това се случи само веднъж, когато с 300 зора успя да заспи към 11:30 и се събуди за яденето в 6  Tired
Миналия ден направих последен опит да я приуча към бибата - купих й от онези грозните каучукови биберони на Чико, с които бебоците изглеждат страшно смешно Simple Smile Е, и този вид не й харесва на малката и продължава да си яде юмручетата и пръстенцата... Вече не знам какво да я правя...
А, от няколко дена разбра, че може да прави балончета със слюнка и сега сме целите олигавени  Grinning
Следващата седмица, евентуално, ни чака първи прием на пентаксим, дано ни се размине леко  Praynig

Аз изчезвам, че трябва да измисля какво да сготвя Simple Smile Hug

P.S.: Мамите от Младост и околията, щяхме да се виждаме за по кафе. Дайте да организираме нещо Simple Smile

# 227
Имам една молба към варненските майки - моля, дайте мнение и координати на добра частна клиника или добър педиатър, който да приема на частно, в случай на нужда. Може и на лични, предварително благодаря!

# 228
Привет и от мен! След срещата ни с педиатърката съм малко притеснена и искам да споделя, ако някоя от вас има опит с този проблем да ми разясни повечко... Та - всичко ни е наред,похвали ни, но на тръгване малчо ревна и тя тогава забелязя,че има френулум - дълга ципичка под езичето и каза,че трябва да се цепне. Тая работа се правела най-рано след шестия месец. Трябвало да го заведа при стоматолог. Много се притесних, въпреки че ме успокои,че е козметична процедура. Някой имал ли е нашия проблем?

# 229
Дари- и на мен ми беше казала личната същото за сина ми. Заведохме го на лекар и каза, че нямало нужда, само ако имал проблеми с говора. А той няма и така и не го цепнаха. Мъжа ми и той е с такава ципа (нямал е проблеми). Чувала съм, че още в болницата ги режели на  новородени, не боляло.

# 230
Имам една молба към варненските майки - моля, дайте мнение и координати на добра частна клиника или добър педиатър, който да приема на частно, в случай на нужда. Може и на лични, предварително благодаря!

Аз мога да ти препоръчам д-р Здравко Ламбов. Това е педиатърът, при когото водим малкия. Той е бил лекар както на мъжа ми, така и на брат му и неговия син. Той е открил астмата на мъжа ми, когато е бил малък, според другите лекари нищо му нямало. Невероятно начетен човек, продължава да се интересува от всичко ново, чете постоянно. Възрастен е, но това изобщо не му пречи. При всеки преглед много обстойно преглежда детето, записва си всичко. Винаги след прегледите се обажда по телефона и се интересува за състоянието на детето, както и как се повлиява от предписаното лечение. Ходи по домовете, никога не отказва. Може и вие да отидете у тях. Няма кабинет иначе. Не мога да го обясня, но му имам невероятно доверие. дом. тел:65-70-72 ; GSM: 0896/905979

Другият лекар, за когото съм чувала добри отзиви, е д-р Кирязов. Но аз никога не съм ходила при него, едната шефка се ползваше от неговите услуги. Преглежда в мед.център Аврора. тел: 621-721 (надявам се да е актуален)

Hug

# 231
  • Варна
Привет, майчета!  Hug
Аз влизам да ви се оплача, че проблема с венеца, за който споделих се оказа доста сериозен. След като днес ми се поду цялата лява страна чак до окото, отидох по спешност в стоматологията и се наложи оперативна интервенция, при която изтече доста гной. Направила съм абцес. Манипулацията беше много болезнена, макар и под локална упойка. Помощта на заъболекаря да се отърва от всичката мръсотия се оказа недостатъчна, та се сдобих и с дренаж. Пиенето на антибиотик е задължително в случая... След изказването на стоматолога, че не мога да кърмя в това време съвсем се побърках. Въпреки наличието на страшно много кърма, нямам съхранена, защото не цедих, за да не стимулирам още повече лактацията... После се консултирах с Иви и тя ме успокои и ми вдъхна кураж, за което много и благодаря.  Heart Eyes Утре съм на консулт при моя си зъболекар. Дано ме приеме по спешност без час, че е много зает... и дано да го е лекувал той този зъб, та да се разбере от какво е бил лекуван. Така само има шанс да се спаси, а в противен случай трябва да се вади. Майка ще гледа Пафчо, че татко му е на работа. Оплаках се.
Мария, стискам палци бързо да го израсте юнака! Важното е, че имате дизгноза и че сте при специалист. И на мен ми стана странно за захранването... А би ли споделила повече за това, което не трябва да ядеш, за да сравня с моето?  Hug
мартеа, за Кирязов и аз знам, че се отзовава и в почивните дни, но не съм ходила при него. Често срещам да го споменават във форумите. Аз съм с много добри впечатления от д-р Юдова,  но нямам мобилен, работи в Майчин дом и при нужда я откриваме там.  Peace Май не става в този случай...
милкуз, благодаря за загрижеността! Радвам се, че децата са добре и Борето се е разминал!:hug:  
Момичета от Варна, да ви кажа, че за утре сигурно няма да дойда в морската, забраниха ми да ходя на слънце заради абцеса. Ако излизам ще е доста по-късно. Ще пиша пак.  Peace

Редакция:
От болка и тревога забравих да се похваля, че на консултацията всичко мина нормално. Павел е вече 5,170 кг. и 57,5 см. От предната консултация е надал с 1 кг. И 3 см.  Ваксина нямаха, доставили им само 8 и бързо свършили. Не знаели кога ще имат, надявали се за следвашата консултация(15.09) да са на лице.

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 20:31 от mar4ela5

# 232
Смилианче  благодаря ти Hug .Утре ще си взема.                                                                                                                                           

# 233
Влизам набързо да ви кажа как мина днес. Рая има ярежна инфекция, акото е ужасно, вдигна и температура 38,4. Гастрото изписа АБ+ още лекарства. Ако не успеем днес веяерта да овладеем положението с разтройството, температурата и тя стане отпусната и откаже да яде - хоспитализират ни в Инфекциозно  newsm45 Стискайте палци днес нещата да тръгнат на добре и да се разминем. Не е акала от близо 3 часа и смъкнахме температурата (засега) на 37,2.  Praynig

# 234
Мая, дано всичко е наред през нощта  Hug
Марчела, много лошо с този венец. Успех утре.

# 235
здравейте и от нас.. Simple Smile
Мая стискам палци да се оправите без да се налага да влизате в болница  Praynig За разтройство най ефективното е чай от джоджен! Без никакъв посладител, защото захарта и меда са разхлабителни по прицип! Ако успееш да я накараш д изпие 100мл съм убедена че ще увладеете нещата! За темп пак повтарям - натъркваш си ръцете със сапун, ама много да стане на пяна, и и мажеш цялото тяло да засъхне! После хладка вода да я изплакнеш, гаранция давам че за секунди ще свали темп! София ми е вдигала 40,4 градуса това беше единственото което помогна! Бяхме в болница на системи, даваха и свещички, инжекции за темп, парацетамоли, панадоли, нурофени... всичко което съществува за температура - нищо не помогна 48 часа подържаше 40 градуса  ooooh! Сестрите ми го показаха това!
Иначе да аз съм цял доктор вече  Crazy имам цяла чанта със хомеопатични, аз си ги поръчвам периодично! Имам и книги.. ходя при хомеопатка във пловдив - юрукова! Тя по принцип не харесва боаронската хомеопатия, но въпреки това някой неща помагат и все пак ги изписва Simple Smile Имам много рецепти и цял картон със различни хом. лекарства кое за какво е и по какви схеми се пие! В къщи само така се лекуваме.... За мое най голямо съжаление точно  това което най много мразя се налага да го върша над детето си - Ивана  Cry Cry Cry Толкова ме е страх от тия лекарства, а точно моето дете трябва да пие тези боклуци....  Аз за това все ви предупреждавам за тоя панадол дето го давате на мъничетата.. тва е толкова отровно...
Както и да е..
Мартеа давай постоянно, дори да се изхожда.. лечението при хомеопатията е по дълго по прицип! Но за това по ефектично, поне месец трябва да даваш  Hug Hug
Между другото смея да твърдя че хомеопатията помага за много сериозни заолявания! Пред очите ми 2 деца на мои близки се излекуваха от асмата си!!! А бяха на инхалатори по 2 пъти на ден!  същата тази моя приятелка която излекува детето си от асма с хомеопатия, излекува и себе си с това - имаше 2 кисти по 3 см и в двата си яйчника! Искаха да я чистят  Shocked Но Юрукова я излекува за 2 месеца! Сега няма и следа от кистите!!!
Забравих да кажа само на Мартеа че хамомилата е обикновенна лайка  Crazy Само че във висока концентрация! Колкото е по малко числото на потенцията толкова е по силно лекарството Simple Smile Нукс вомиката се дава също ако усетиш че детето започва да киха по често! Кихането е предвесник на разболяване! Дава се също и за зъби  Hug
И на края но не на последно място ако някой ще лекува децата си с хомеопатия трябва да ги следи много изкъсо! Цялото им поведение! Всяко действие и поглед на детето издава здравословното му състояние!

забравих да кажа на Мая че чая от джоден е много гаден, но Софи само веднъж ми е била с разтройство и аз буквално и излях гърлото една чаена чаша! Това беше края на разтройстовото, веднага го пресекох! Не знам обаче на толкова малко дете как ще стане тоя номер  Confused

охх ако се редактирам още веднъж..  doh
Марчела мила, дано да се оправиш по бързо  Praynig Hug
За късата юздичка на езичето - най добре е да се цепне веднага! Води до проблеми с храненето, и не предъвкване на храната, от там до стомашни проблеми, от там до хормоналини нарушения... Не е страшна интервениця, и е много често срещано  Hug Hug Хубаво е че се видяли навреме  Peace
Мария съжалявам, че се е потвърдила диагнозата! Дано бързо го израснете Hug Hug

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 22:03 от smilianova

# 236
Мая, бързо оправяне на малката душичка! Дано се размине болницата.
Смилянова, страшен експерт си, наистина съм впечатлена. А защо хомеопатите не харесват боарон?
Милкуз, нашият върви висок, обаче пък е слаб. Аз много се радвам на Борето как наддава.
Дари, Боил също има къса юздичка на езичето. Нашата педиатърка също каза, че към петия месец стоматолозите ще я цепнат, ако не се е разтеглила сама, за да няма проблеми с изговорването. Аз се притеснявам, че това може би му пречи да суче ефективно - по цял ден е на цицата, а наддава сравнително малко. Лекарката обаче каза, че добре се справял според нея, дори и да му е по-трудно да суче. Мисля да я питам пак. Знам, че е сравнително лесна манипулация - един час след цепването, сучат спокойно тново - и ако може да го облекчим детето, бих я направила и по-рано...

# 237
Не издържах на изкушението и изпих една чаша кола. Какво блаженство само! Бях забравила защо обичам толкова Пепсито  Laughing Надявам се до следващото кърмене да се разгради в тялото ми, че иначе ме чака будуване.

# 238
  • София
Роси мерси за инфото за Драганов  Hug

Болните оправяйте се   bouquet  bouquet  bouquet

# 239
  • София
Мая, дано бебчо бързо се оправи. Важно е да го хидратирате добре, температурата 38,5 не е толкова висока, не й се шашкай. Не помня как се храните, но ако е на кърма, предлагай постоянно гърда, иначе предлагай такива течности, които обича и пие.

Етка, аз исках среща по съседски Simple Smile ама не се организирах, а в петък пътуваме за Варна... така че ще се включа пак пред септември, когато момичетата са на градина, а аз само с бебчо ще съм доооста по-подвижна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт