Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 8

• 69 363
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Аз на 13-ти съм на изпит... Малко се притеснявам от тая дата... Simple Smile
Пък и не се чувствам мн уверена ама вече 4 месеца карам....крайно време е да приключа с курса! Simple Smile
Аз когато се явявах за втори път на изпит беше 13.08 и го взех успешно  Peace!

# 346
Момичета, взех го.Много съм щастлива.Успех  на всички на които им предстои същото.

# 347
dan4ela1708 Честито и лека и безаварийна!!!

# 348
Честито dan4ela1708 ,винаги да си щастлива като сега
Преди малко се завърнах от кормуване....имам похвала,1е е по добре от вчера  Grinning
щом паркирах на заден между две коли без да ги ударя и за мен е добре  bowuu

# 349
ВЗЕХ ГОООО!!! Тоя изпит най-накрая го взех. От четвърти път. Малеее, мъка голяма беше с тоя курс. След третото скъсване се бях отказала, ама като мина време и реших пак да се пробвам. Тоя път изпитващия беше благосклонен към мен и ми се падна познат маршрут. Така че се справих само с един сгрешен мигач.
ЧЕСТИТО на тези, които съм пропуснала да поздравя за взетите изпити и успех на другите, на които им предстои. Щом аз се справих, колкото съм притеснителна, значи всички могат. Важното е да не се отказва човек и да може да издържи финансово. Чао от мен, че още съм под пара, ще пиша пак по-нататък.

# 350
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ангелова, честито! Бях сигурна, че ще успееш!  Hug

# 351
r.i.angelova,честито!Едно голямо браво от мен,желая ти леко и безаварийно шофиране!

# 352
r.i.angelova ,честото!Леко,приятно и безаварийно шофиране.Даваш ми голям стимул   bouquet
Днес на финала се о****...на паркинга угасих колата  Crazy

# 353
Благодаря за хубавите поздравления, момичета! Вчера ходих да се запиша за това БЧК. Цената е 44лв.  Shocked При това жената ми каза да слушам и внимавам, че има тест накрая и може да не го издържи човек и после пак наново. Тая книжка ще ми излезе на цената на една по-обикновена кола. Ако има някой, който да е ходил на БЧК, може ли да каже какъв е тоя изпит пък сега? Обадих са на личната лекарка и тя каза, че медицинското е 15лв. Ама с нея сме в една смяна на работа и не знам как ще отида да си извадя такова. Явно трябва да пращам някой или да питам някой друг. А и дали ще се наложи да си пускам отпуска за подаване на документите в КАТ? Пак ли така много се чака?
Относно изпита може да се каже, че мина относително спокойно. Сутринта преди да тръгна усетих пристъп на притеснение и изпих около 50гр. водка с дъх на ванилия  Laughing, да не мириша и така се поотпуснах леко. Отидох доста по-рано, но и изпитващия също подрани. Първо имаше малка лекция относно кормуването, изпита и шофирането и след това изпита започна. От нашата кола курсистите бяхме само двама - аз и едно момче. Затова решиха да започнем ние. Да, ама аз изобщо не исках да карам първа и се помолих на инструктора, а той уважи молбата ми и сложиха първо момчето да кара. Той всъщност не допусна някаква сериозна грешка през целия изпит, като изключиме това, че колата леко му кривна на два пъти от правата линия, но не застраши никой с това. Накрая го накара да паркира успоредно между две коли, като помежду им имаше доста разстояние. При което той се качи на тротоара и до тук беше. Скъсаха го.
После дойде и моя ред и карах къде ли не, дори вече не си спомням, само знам, че на един стоп, един зад мене взе да свири с клаксон, че съм спряла и изпитващия определено му се издразни и го нарече идиот. Минавах през едни улички с много спрели коли, правих леви и десни завои и престроявания, ама всичко беше добре. На едно кръстовище ми каза да направя десен завой на следващата улица. Да, ама там беше спрял един аварирал и аз не подадох мигач, като го заобиколих, а направо си включих мигача за надясно. Мене не ме кара да паркирам, а само да спра зад една кола. Затова мисля, че и тук си има голяма доза субективизъм. След като спряхме изпитващия ми каза да изгася колата и да му кажа как се оценявам аз. Доста се зачудих как да отговоря и какво ли иска да чуе той и казах, че досега смятам, че съм се понаучила да карам, но определено не се чувствам шофьор и че ако взема книжка смятам като начало да карам само с мъжа ми. Явно дадох правилния отговор, защото каза ДА. Та така всичко е зад гърба ми и сега остава като взема книжка да видя как ще преодолея това притеснение от шофирането. И всъщност изобщо не мисля да карам с мъжа ми, да ми пили на главата. Но ще му мисля по нататък. Та това е от мене и още веднъж пожелавам успешно изкарване на изпитите на всики, които влагат старание, време и средства в това начинание! Успех!

# 354
Е,и мен ме скъсаха... Sad
От вчера съм в депресияяяяяяяяя Мразя колите....  Close Close
Инструктора ме накара аз първа да карам,въпреки че хич не исках.Бях толкова притеснена че ми трепереха ръцете и краката.И та един десен завой спирам аз пред пешеходната пътека да изчакам хората и изгасих колата.После докато я запаля то взе че светна червено.И аз естествено продължих,като изхождам от това че трябва да се изнеса от кръстовището макар и на червено....Но изпитващия каза да спра в дясно и до тук.За него това било минаване на червено...Другите на които им светвало сега зелено може ли да ме ударят.
Много ми е криво...На слизане от колата казах на инструктора ,че повече няма да се явявам.Мъжа ми обаче ме навива да пробвам докато стане.
Може ли тези които от вас знаят за следващите явявания да ми кажат колко се плаща - такса за изпита и дали след всяко късане се взимат доп.часове?

# 355
Dareland , мисля, че във всяка школа цените са различни, но след скъсване задължителните допълнителни часове са 4, или поне така ми казаха. При мен бяха по 25лв за допълнителен час и по 50лв за изпит. Или всичко за повторен изпит плащах по 150лв. А като си ги плащах чаках поне месец за дата, а такава не ми се дава, ако не съм си взела допълнителните. Така че се получава, че поне месец не карам изобщо и преди изпит пак взимах още допълнителни. Абе големо набутване на пари е там.
А ти не се отчайвай, ще вземеш книжка, само не се отказвай! Погледни ме мене, та аз взех от 4-ти път. Макар че и на мене ми идваха мисли за отказване, та знам какво е. Затова имаш моята морална подкрепа! Не се отказвай, давай напред, като минат няколко дни и ще успокоиш, тогава се обади във фирмата и не се поколебавай, а се явявай пак. Ще се справиш! Hug

# 356
r.i.angelova ,аз знаех че за 2-ро явяване се плаща по 20 лв на доп.час и 30 лв такса за изпит.Просто си мислех дали за 3-то,4-то и т.н. явяване няма да е различно.

Сега ми е ясно,че всеки следващ път трябва да приготвям по 110 лв. Sad
Уф,мн съм се скофтила и все си мисля че има хора които по добре да стоят далеч от колите и дали аз не съм една от тях...

Как може толкоз да се притесня - незнам....Аз щях да умра от притеснение - другите пъти кво ще правя се чудя?...

# 357
  • Велико Търново
r.i.angelova ,честита ти книжка Heart Eyes
Dareland,сега нямам време,но като заспи малката ще ти дам кураж.Аз също мисля,че съм от хората,които трябва да седят далеч от колите,но няма да се откажа.
Голяма съм трагедия,а и търновските улица са "мечтата" на всеки нов шофьор ooooh!

# 358
  • Варна
Честито, r.i.angelova! Чак на мен ми дойде кураж като те прочетох.  Grinning

Dareland, най-добре питай инструктора си за цените. Възможно е да има разлика между отделните школи и инструктори.

# 359
  • София
Момичета да ви питам колко струва БЧК - то че мойто голямото дете кара курса и естествено не знае колко струва БЧК. Едва ли е много , но все пак да знам.

Общи условия

Активация на акаунт