Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 8

• 69 240
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте, да се похваля днес успешно взех изпита си по кормуване!  newsm44

Връщам се да ви чета какво е необходимо като документи ..Много ще съм ви задължена ,ако кажете , колко приблизително се чака в КАТ София и от колко започват работа? За да си направя организацията с гледането на бебето .. Hug

Честито! Аз ходих в КАТ към 18:30 и нямаше никой. Буквално за 5-10 минути бях готова - с плащане на такса, попълване на документи и снимка. Вече те снимат в КАТ в гишето за подаване на документи, така че снимки не са ти необходими. А иначе документите, които трябва да си носиш са - лична карта, копие и оригинал от диплома, талонче от школата за положени успешно теория и практика, медицинско и документ от БЧК.
Работното време на КАТ  е от 7:00 до 19:00.

# 121
  • София
Благодаря ви!   bouquet
За информацията и времето за чакане също, то си я пише на 1-ва страница.. Blush, но вчера бях в еуфория и тотално изключих.  Simple Smile

r.i.angelova , аз лично те съветвам да се записваш, за да не губиш форма!  Peace Първо докато ти дадат дата ще минат поне 2-3 седмици. Времето минава губиш тренинг и после е малко по стресиращо . Хем научената информация отлежава и вече имаш друг поглед на нещата, хем изведнъж се улавяш как на светофара/в задръстването, докато чакаш си махаш крака от съединителя, преди да си изключила от скорост.. Mr. Green

На изпита бях гооолям спек. Точно , защото беше минало време, загубих малко тренинг, мислех хиляди неща.. Crazy Включително как се справя баща ми с бебето и дома, какво ще яде, колко ще реве..

От 9 човека - 2 ма само минахме. Бях се приготвила за по-голямо чакане, понеже бях предпоследна. Но явно младежите преди мен , окапаха рано рано. Sad

Ще разкажа подробно (маршрут и какви простотии правих) , когато приспя малкия.  Simple Smile

# 122
  • София
Ако съм взела листовките и искам да си сменя инструктора  си освен Удостоверението за взет теоретичен изпит и Удостоверение за допускане до теоретически изпит трябват ли и друго документи?
Необходимо ли е да се ходи до ДАИ за поставяне на печат???
Моля за отговор!
Много е важно да знам дали трябва печат от ДАИ при смяна на инструктор..

# 123
  • София
Честито ,Courage !  bouquet
Много моля помогнете да разреша дилемата с печата ,че ще се побъркам...

# 124
Честито, Courage Simple Smile
Леко и безаварийно шофиране!

stefa
сигурна ли си, че маже да смениш инструктор (и школата явно) ако си взела само теорията?
Преди година не беше възможно. Трябваше да си се явил поне един път на външен изпит по кормуване в същата школа.

# 125
ДА може да се смени. Аз също мисля да си сменя инструктора и изпита мисля да го карам при новия. Но и аз не знам с подробности какви документи се изискват. Мисля да се  свържа с новия инструктор и него да питам за документите.  Peace

# 126
  • София
Инструктора може да си го смените, но трябва да не сте си взели всички часове по кормуване, дори и един свободен час да ви е останал пак може. Аз също исках да го сменям, но така и не успях, защото си бях взела всички часове и трябваше задължително да се явя първият път пред ДАИ в школата, в която съм се записала. Ако  не си вземеш изпита, можеш да си вземеш документите и да се явиш следващият път в която и да е школа. Е, поне не ми се наложи, защото си взех изпита от първият път, за мое щастие. Но, когато не сте си взели часовете по кормуване, доколкото знам се взима само копие от протокола от положен изпит по теория и с него отивате в новата школа.

# 127
Да, при мен е така. Аз съм си взела всички часове и са ме късали  Peace и сега ще се местя...евентуално.

# 128
  • София
Аз съм си взела всички часове,включително и допълнителни.Вече ме скъсаха за трети път,но няма да се отказвам Crazy
Сега ще се записвам при нов инструктор и ще видим.Ще пиша какво се е случило и дали са ми искали някакъв печат от ДАИ.
А искам да се оплача от изпитващите инспектори от ДАИ София паднаха ми се УЖАСНИ ИДИОТИ!

# 129
  • София
А аз да се похваля,на 6,01,взех изпита успешно EmbarassedПадна ми се гадняр,но не направих нито една грешка,а той взе че накрая вика че съм карала бавно Mr. GreenИ аз нали не съм от най-мълчаливите взех,че изтърсих-ами няма магистрала,щях да карам и със 100 Mr. GreenОбщо взето изпита протече добре и то с доста комични случки Laughing,е бях притеснена, верно ,но викам да става каквото ще ooooh!Пак имаше скъсани Sad и то за втори път..Не съм се записвала още за БЧК,но не бързам Simple SmileНа всички пожелавам успех!  bouquet

Между другото имаше на изпита едно момиче от друга школа-беше скъсана преди, а сега взе изпита  Peace

# 130
мамми честито! Stefa напълно съм съгласна че са отвратителни изпитващите. Забелязвам дори някакво озлобление. И всички непрекъснато повтарят колко е лошо с тези камери и само се оплакват. Аз мисля, че понеже вече не могат да си правят далаверите и откакто сложиха камери доходите им рязко са спаднали  Mr. Green и съответно те са почнали да късат наред от злоба. Иначе аз също съм решила тъпо и упорито да нахалствам пък все някога ще го взема. Лошото е, че като те скъсат се появява страх от този изпит.

# 131
  • София
kilimiotlista , напълно съм съгласна с теб!Наистина са озлобени!
Според мен камерите въобще не спират порочната практика на платените книжки!Последният път ме скъса,т.к на кръстовище без знаци не съм дала предимство на дясностоящият.А знаете ли къде се намираше дясностоящият?Беше като точка в далечината!!!Това ако не е заяждане и злоба какво е?Ако ня бях тръгнала щеше да ме скъса,че задръствам движението.Момчето преди мен беше скъсано ,тъй като спря по-далече от знака СТОП! Когато поисках да си гледам записа ми каза,че аз нямам право,а записа се гледа след подаване на молба от НЕГОВИТЕ КОЛЕГИ!!!

# 132
  • София
аууу, stefa , ужасни неща, наплаших се яко. Аз тотално забравих какво е да сядам на шофьорското място, камо ли да шофирам, а правилата за движение ми се струват много далечни  Tired От както ме скъсаха на 2 декември-седя и си чакам да ми се обади инструктура, за да ми каже какво да правя, и аз чак онзи ден най-нарая си викам да взема да му звънна. И какво се оказа-той ми заявява, че след като съм била скъсана, трябва да подам заявление за следващо явяване, и тогава да ми се насрочва дата за пред ДАИ. Тоест си изгубих един месец в чакане за дата за следващо явяване, а такава още не се е сформирала. Инструктора ми вика-"Ами аз си мислех, че искаш да си починеш малко...  "#Crazy
Преглътнах, но много се замислям дали утре да ходя да си подавам молбата при тях, или направо да търся друга школа. Адски съм недоволна-най-скъпите излезнаха в цяла София, часовете не ми бяха 31, а около 22-23, не ми се обеснява като хората, а сега и това!!!!!!!

# 133
  • София
Странно newsm78аз не съм подавала заявление за следващо явяване Rolling EyesЩо не вземеш да говориш със шефа на фирмата Rolling Eyes,да не те мотае инструктора нарочно,ама пък за какво да го прави се чудя Thinking

# 134
Цитат
Според мен камерите въобще не спират порочната практика на платените книжки!
Естествено! Колко му е да му дадеш парите преди да се качите в колата.
А съм забелязала, че въпреки че има камери, пак преценката е супер субективна. Двамата изпитващи имаха коренно различни изисквания (едно от които е например това, че единият твърдеше че нямал право да ми докосва волана, а другият си ме предупреди, че ако има дупки ще ми помага с волана, но имаше и още) , като и двамата твърдяха, че това е заради камерите и после щели да ги гледат от министерството и т.н.  Първия изпитващ си беше много печен, но з наистина си заслужих да ме скъса, но втория.....  ooooh! еми то просто си се усеща кога един човек тенденциозно гледа да се отърве....да не говорим за причините за това че ме скъса измежду които имаше "по време на паркиране погледа ти се кривна малко в дясно!!!!!!!"  ама не ми се дори говори!!!
Цитат
трябва да подам заявление за следващо явяване
Dilirium
това пък за пръв път го чувам. Може и да има нещо такова, но то се прави от шефа на фирмата (поне при мен е така) Как може да не те предупредят, че трябва да подаваш нещо!

Общи условия

Активация на акаунт