Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 8

• 69 205
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
За листовките аз си ги бях взела на хартия, защото знаех, че в някои сайтове има грешки. Още повече сега с новия вариант на листовки, бих заложила на изданието от тази година на официалните изпитни тестове. Предполагам знаеш на кое издателство. Със старите листовки се падаше вариант от тях, сега не знам как е. Не са толкова скъпи и според мен си заслужава.

# 706
Значи ще ходя да си ги взема. Аз така или иначе смятах да си ги взема, но междувременно решавам на Светофар и затова питах дали са актуални.

# 707
Моят беше същия, и накрая хич не е добре да повтаря всичко, защото човек свиква. Първите няколко седмици след като си взех книжката и карах без него все се чудех дали сега да дам втора или да изчакам малко ... В началото е добре, но накрая трябва да оставят курсиста сам/а да се справя  Peace и да се намесват при грешка.
Точно гаднярите инструктори го правят нарочно за да нямаш самостоятелност.
Аз пък карам и нашата кола, с подобни габарити е като учебната, усетих принципните разлики при потеглянето и при двете. Нашаата е бензинова и е по-мощна и ми идва малко бърза. Учебната е удушена отвсякъде Grinning.
Спирачките на личните автомобили са по-чувствителни, защото при учебните има загуба на усилие заради преразпеделянето му към педала на инструктора.
В последния си час друго за което се дърлихме беше,  че намалям аз леко със спирачка, търся съединителя да не претресе, ама колата си в обороти, няма опасност да гасне - съединителят го няма! Инструкторът го натиснал преди мен и му предложих да се сменим, ако иска.

# 708
 Ето в този сайт може да решавате листовките ,нямат грешки https://avtoizpit.com/.
Въпросният сайт май е на ДАИ.Миналата седмица бях на изпит по теория и при приключване на изпита независимо от резултата ти дават и ваучер с идентификационен код с който като влезеш на въпросния сайт и въведеш кода можеш да си прегледаш листовката която си решавал на изпита  и ивентуално ако имаш някакви грешки да си ги видиш и ако желаеш да ги обсъдиш с инструктора.
Аз листовките ги опатках ся другата седмица ще видя какво ще направя на практическия. Wink

# 709
kaspar4oo, благодаря! Отивам да решавам! Успех на практическия!

# 710
Взех си изпита най-после!  Flutter От втория път, но важното е, че мина.
Като тегля чертата, съм дала общо 959лв.- курс, такса изпити, 4 допълнителни + такса за поправката, БЧК, такса книжка и талон. Поне никой не ми е искал рушвет.  Crossing Arms

# 711
Coolmummy , Честито! Леко и безаварийно каране занапред!   bouquet
А таксата за изпитите дали е една и съща за различните градове и изобщо колко е?!  newsm78 Моят курс родителите ми решиха да ми го подарят затова не съм се интересувала, но може и аз да се включа с някоя и друга такса. Затова питам.

# 712
Благодаря!
Oх, не съм наясно кое колко е, защото дадох сумата накуп на инструктора и той е внасял таксите. За допълнителните 4 часа и поправката дадох отделно 142лв., така че от тях за часовете сумата е 80лв. изпита 60лв. и 2лв. такса превод. Вътрешните изпити бяха по 20лв., но таксата за изпитите пред ДАИ не я знам с точност. Скъсаните на теория плащаха по около 45лв. за повторно явяване.

# 713
Coolmummy , честито! Браво на теб!

Аз знам такса за теория 50 пред ДАИ
пракитчески изпит ДАИ 65-67, нещо такова беше.
Извънредните на мен ми бяха по 16/час, обаче последния път незнайно как бяха скочили на 20/час и за това се разправяхме ooooh!.

На 1085 сякаш е чертата на моите -640 курс /теория, кормуване, вътрешни/+80 извънредни преди първото явяване, защото случайно ми дадоха дата след две седмици  Wink, 145 второ явяване /65 ДАИ - 80 за пет извънредни часа, 145 за трето явяване /65 ДАИ и 80 за четири часа/.
45 БЧК и за книжката предполагам 30 в КАТ. Толкова ли е?

То на фона на тия суми аха да ми бяха поискали и рушвет  #Cussing out

Освен това  за нищо, освен за БЧК не съм получила документ за плащането, дори за таксите от ДАИ.
А са длъжни да дават, нищо че инструкторите са на патент!

Момичета, споделям с вас моите несгоди, но се надявам да не ви натоварвам. Аз лично не съм очаквала, че лесно ще се науча, малко разсеяна съм, имах доста проблеми по време на курса и половината глава ми беше в къщи. Писах всички ония неща по точките в предните си постове да се оглеждате и да прецените дали не са ви взели за дойни кравички. Защото оказа се, че инструкторите са племе нахално и безцеремонно, но в същото време много бързо дават назад като стане дума за закона и т.н
Така, че защитавайте си правата и изисквайте самостоятелност при кормуването. След първоначалното овладяване на колата, научете се стратегически да подхождате при престрояване, знаци и т.н. Защото на изпитите там стават грешките, не толкова че може да ти загасне колата или че несръчно сменяш предавки.
А и в реална ситуация няма кой да ти каже време ли е да се пристроиш или сега да направиш левия. Докато сте с инструктори поне техния педал ни пази.
Леко и безаварийно шофиране!

# 714
Моят беше същия, и накрая хич не е добре да повтаря всичко, защото човек свиква. Първите няколко седмици след като си взех книжката и карах без него все се чудех дали сега да дам втора или да изчакам малко ... В началото е добре, но накрая трябва да оставят курсиста сам/а да се справя  Peace и да се намесват при грешка.
Точно гаднярите инструктори го правят нарочно за да нямаш самостоятелност.
Аз пък карам и нашата кола, с подобни габарити е като учебната, усетих принципните разлики при потеглянето и при двете. Нашаата е бензинова и е по-мощна и ми идва малко бърза. Учебната е удушена отвсякъде Grinning.
Спирачките на личните автомобили са по-чувствителни, защото при учебните има загуба на усилие заради преразпеделянето му към педала на инструктора.
В последния си час друго за което се дърлихме беше,  че намалям аз леко със спирачка, търся съединителя да не претресе, ама колата си в обороти, няма опасност да гасне - съединителят го няма! Инструкторът го натиснал преди мен и му предложих да се сменим, ако иска.
Къде карате собствените си автомобили ,че на мен ми се иска преди изпита да покарам все пак ..да се почуствам по уверена ама незнам къде страх ме е да не ме спрат някъде ,ще хвана баща ми или приятеля ми те са с книжка да са до мене ама ...ако ни спрат ...

# 715
Coolmummy,леко и безаварийно
Silvia Papancheva , не те съветвам да го правиш

# 716
  • София/Горна Оряховица
Аз съм карала в малък град, близо до нас има село с тихи улички - там съм карала. Също така имаше и в града ни изоставен паркинг, там ни водеха и инструкторите в първия час. За София не мога да помогна с подобно местенце, то всяко подобно съдържа поне 3 блока и 2 мола  Laughing .

# 717
Къде карате собствените си автомобили ,че на мен ми се иска преди изпита да покарам все пак ..да се почуствам по уверена ама незнам къде страх ме е да не ме спрат някъде ,ще хвана баща ми или приятеля ми те са с книжка да са до мене ама ...ако ни спрат ...
[/quote]

И аз не те съветвам. Особено за София съм чувала, че катаджиите знаят местата, където начинаещи шофьори и такива без книжка се учат и често ги наобикалят. Да не говорим, че по такива места ходят обикновено да се учат да потеглят/спират, защото това са забутани и сравнително широки места. За изпита много няма да ти помогне. А да караш продължително по някой път или по улиците в града е огромен риск и за теб и за човека, който ти е дал колата. И то не защото ти не можеш да караш, а защото ако се случи инцидент вие ще сте виновни при всички положения и санкциите никак не са леки.

# 718
Не знам дали може там, обаче аз си бях харесала паркинга на Хит в Младост. В реална обстановка никъде не може да караш. Не знам дали няма някъде изоставен полигон, където да караш.

# 719

Не е препоръчително в никакъв случай да се кара в населено място. Аз съм го правила там, където инструкторът ми даваше първите часове и то късно следобед. Бях си харесала и един паркинг, близо до болница, но ходих само в неделя като няма никой.
Но все пак си подбирам глухи и без движение места и най вече с достатъчно място за моя размах Wink.
Общо взето да съм се качвала 3-4 пъти на нашата кола, но ми се отрази много добре. Някак по уверена се чувствах след това. С нашата един "урок" усвоявах само задния ход. Мъжът ми се спука от смях, ама аз назад много трудно се ориентирам като навия, колата къде ще отид и т.н. После ми беше по-лесно с паркирането.

Общи условия

Активация на акаунт