Ето ни вече в Родени с нашите ЮЛСКИ чавета засмени.

• 24 052
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
diman аз установих, че коликите нямат много общо с храната - храня се наобяд, кърмя, няма проблеми. малко по-късно без да съм яла/пила нищо друго кърмя и почват страшни колики  Crazy

Днес направихме една почти нормална разходка - бебка не рева в количката цели 20 мин., после мина по-стандартната процедура - рев до скъсване докато някой я вземе на ръце да я носи. Дано свикне с количката, че от другата седмица съм сама и няма кой да я носи, докато друг бута празната количка.

# 346
  • София по рождение
Аз знам че изворната вода не се преварява, защото при изпаряването на водата минералите стават по-концентрирани в единица течност. Дава се преварена чешмяна вода. Аз никаква не давам. Два пъти пробвах, все едно оцет му давах... 

Добро утро!
Нека да уточним. В къщи си имам химик и той преварява водата, каквато и да е тя. Според науката ако при преваряването на чешмяната и изворна вода солите се концентрират, какво да кажем за минералната?! Всяка вода е добре да се превари, така убивате бактериите и микробите!!! Затова се прави това действие. Освен това ако се превари набързо, концентрацията не е голяма. Важно е да се знае, че при преваряването не се губи нищо от състава на водата, защо да не го направите тогава?
Може да се дава и дестилирана вода, друг е въпроса, че е още по-безвкусна  и от преварената.

# 347
diman аз установих, че коликите нямат много общо с храната - храня се наобяд, кърмя, няма проблеми. малко по-късно без да съм яла/пила нищо друго кърмя и почват страшни колики  Crazy
  Нещата,дето ядем,не отиват в кърмата веднага,а точно малко по-късно.... Simple Smile

Но за коликите не споря....
   Истинската им причина май и за лекарите досега остава тъмна индия.... Laughing

# 348
Уфффф и за мен отанаха 5 мин на компа Crazy

Онази нощ малчо направи 5 часова пауза и вчера следобед,кърмата ми беше значително намаляла TiredТази нощ сука на 1 час,да видим как ще сме днес.

Мами,става ли ви лошо и получавате ли контракций,по-болезнени и от родилните,когато настъпва промяна в количеството на кърмата?Аз установих,че това моето не е било вирус,а точно от промяната на количетвото кърма.Сега пак ми се случи,точно преди вчерашното "нямане".Фло,дали е възможно това newsm78

Аз имам смешен проблем-не мога да го нося малчо повече от 15 мин.Окапва ми и гръб,и кръс и всичко.Вече е около 5400 гр и свят ми се извива.Как ще я караме за напред ConfusedСтоунче,Тея вие как сте по този въпрос.

За коликите-забелязах,че ги има предимно половин час преди хранене,когато стомахчето е празно.Тези дни са предимно вечер,за около 2 ч,но и аз стигнах до извода,че май нямат общо с храната,изключая зеленчуци и плод при нас Tired

Имате ли време в деня,в което бебето е абсолютно обслужено,гушнато е и продължава да реве newsm78Ние имаме такъв момент вечер и си мисля,че просто искарва негативната енергия от деня.Реве като мечка и нищо не може да го упокои 15 мин поне.Много му е силен гласа-чак на 1-ят етаж го чуват Laughing

Момчетата найстина май а по-страхливи.Особенно като иде реч за акане и пръцкане.То е едно пънене,един рев като пръцнем,все едно ще ни колят LaughingС Ивон никога не съм имала такива изживявания Thinkingутринта като започна да е пъне от 05 ч,та благополучно в 07ч се изака-каша естествено,не камъни.Какво е това пънене,не мога да разбера newsm78

# 349

Имате ли време в деня,в което бебето е абсолютно обслужено,гушнато е и продължава да реве newsm78Ние имаме такъв момент вечер и си мисля,че просто искарва негативната енергия от деня.Реве като мечка и нищо не може да го упокои 15 мин поне.Много му е силен гласа-чак на 1-ят етаж го чуват Laughing
    Ей такива моменти ги наричам Колики.
    Дали нещо става в коремчето на бебето,дали с нервната му система (както казваш "че просто изкарва негативната енергия от деня" ).....Надали някой може да каже със сигурност.
    И ние ги имаме.  Crazy
    И на нас съвсем скоро (се надявам  Praynig ) ще ни мине.  Wink Hug

# 350
Селме,тези със сигурност не са коремните колики.Май са колики на нервната с-ма newsm78

# 351
И ние сме от ревливите по време на разходка.
Приспиваме се вече и през деня на спалнята, в легнало положение цица повече и после ако заспи не я местя в креватчето.
На 24 ще се мерим да видим колко сме порастнали Simple Smile
За коликите давам ентерокинд и инфакол и аз  пия чай за кърмачки на хип с копър и маточина, които уж се предават чрез кърмата и действат успокоително.

# 352
Селме,тези със сигурност не са коремните колики.Май са колики на нервната с-ма newsm78
  МОже би....  Thinking
  Затова и се препоръчва кърмачките да употребяват по-малко кофеин ,понеже той допълнително натоварява нервната система на бебето.Има и други неща,които имат подобно действие....
  По тази причина продължавам да правя връзка между коликите (било нервни или не) с храната на майката.  Simple Smile

Дано ви минават по-бързо,че си представям физическото ти натоваряване ,като гушкаш такъв богатир!
  За психическото да не говоря.... Crazy

# 353
Здравейте мамчета!
Ние другата седмица сме на ДК и ще ни слагат втория прием за хепатит Б.Та по този повод говорих с една приятелка,работеща в РИОКОЗ и и споделих, че много се чудя дали изобщо да се ваксинираме.Тя ми каза,че не само няма да ни вземат в детска градина без имунизации но и по закон сме длъжни да ги имунизираме и дори има глоби ако откажем.
За коликите-ние се борим с Инфакол и Биогайа,ама май както казва педи всички капки са по-скоро за успокоение на родителите.
Това е за сега от нас,с нетърпение чакам консултацията и ще се отчета и аз за мерките и теглилките.
А пловдивските мами няма ли да спретнем и ние една среща?
Какво значи задължителни? Има по-скоро "наказания" за тези дето не са си ваксинирали децата - държавните градини няма да вземат детето (в 4астни може), чувала съм, че може и детските надбавки да ти спрат (то пък големите пари щото...) и евентуално има глоба (която дефакто не се прилага). За всички от тези "наказания" се намира решение. Да не говорим, че има начини да не си ваксинираш детето и да избегнеш всички тези "наказания" Simple Smile

Аз отказах ваксинациите, и въпросните мерки по-горе изобщо не ме спират.

# 354
Да се отчета и аз, и на мен ми дойде и тече като за световно, ще видим колко ще продължи, искам си тридневния цикъл от преди раждането  Praynig
Иначе и при Павел има такива моменти, в които е изцяло "обслужен" и въпреки че го гушкам си реве. Забелязвам, че са предимно вечер , когато казват, че децата са най- изнервени или когато сме го разхождали на места, на които не е бил и му е било много интересно, просто явно му идва повече информация и се превъзбужда. Прави ми впечатление и друго, когато е нервен и го дам на друг не реве толкова, по скоро седи един такъв скован - като замръзнал и после като го взема започва да си реве, според мен това е единственият начин да общува и така си се оплаква на мама и после си му олеква и пак почва да си гука.
Да кажа и аз каквото ми казаха относно водата, в някакво предаване Масларска и друга някаква доцентка, май химичка, обяснили, че или се дава "Девин" розова без да се преварява, защото и се развалял състава или чешмяна преварена, но само веднъж, защото иначе ставала дестилирана и не било хубаво. Къде е истината и как да се прави - всеки си преценява, аз лично преварявам, защото нямам доверие на купените и не знам до колко е стриктен контрола при тях, иначе ако има кой да налива и носи изворна вода, то това би бил най- сигурният вариант.

# 355
Селме,аз кафе и кофеинови напитки по -принцип не пия.От както е роден Алекс,съм на ориз,картофи и печени филий.От скоро си позволявам бял шоколад и банани,както и пъпеш.Пия само вода и бира.

Алекс днес ми повърна пресечено мляко-някой да има идея от какво може да е ThinkingЧувала съм,че било знак,че храносмилателната с-ма започва да работи newsm78

# 356
Един въпрос към ФЛО: Силвена прави големи паузи през нощта- спи по 6-7 часа, а един път дори 9. След това си хапва, и заспива пак за около 3-4 часа. Иначе през деня се кърмим на  поискване, т.е. на около 2-2.5 часа. Събират ни се средно по 8 хранения на денонощие. Опасно ли е това за моята кърма? Притеснявам се да не ми намалее кърмата, а не искам да я будя (в началото го правех, но спрях). Благодарна съм и за съвети и от всеки, който има идея   bouquet  bouquet!

agnelv Ако кърмата ти се е регулирала, кърмите се достатъчно често през останалата част от денонощието и беба пълни памперсите и наддава добре, може да не са проблем големите паузи, наблюдавай я известно време и сподели  Simple Smile

от гърлото ми е температурата вчера пих много студена вода и то в огромни количества и ме сви и по късно качих и температура

dqvol1 повишената температура не е повод за спиране на кърменето, а и 38 не е толкова висока Т, кърмете се спокойно и бързо да се оправяш  Hug

Здравейте и от мен!
. Във връзка с цикъла забелязах че днес кърмата ми е много по-малко и искам да попитам ФЛО какво мога да направя, за да не се ядосва бебка? Пия чай за кърмачки ама има ли и други методи?
Спокойна нощ от мен че ме вика бебка Crazy

deizi месечния цикъл е свързан с хормонални промени в организма и това води до намаляване на лактацията в този период, най-добрата тактика е да се кърмите по-често и да се въоръжиш с търпение за няколко дни, после всичко ще се нормализира  Peace

Уфффф и за мен отанаха 5 мин на компа Crazy

Онази нощ малчо направи 5 часова пауза и вчера следобед,кърмата ми беше значително намаляла TiredТази нощ сука на 1 час,да видим как ще сме днес.

Мами,става ли ви лошо и получавате ли контракций,по-болезнени и от родилните,когато настъпва промяна в количеството на кърмата?Аз установих,че това моето не е било вирус,а точно от промяната на количетвото кърма.Сега пак ми се случи,точно преди вчерашното "нямане".Фло,дали е възможно това newsm78

Ади, възможно е да си по-сензитивна и да усещаш така промените, обикновенно след първите седмици , а понякога месеци тези интензивни усещания отшумяват. Може да опиташ да си създаваш приятна обстановка  и да релаксираш преди кърмене  Peace
Повърнатото е вид на пресечено мляко когато млякото е престояло в храносмилателната система, напълно в реда на нещата е вида му  Peace

# 357
***Ади***,за кофеина споменах принципно, не във връзка с теб...

Тази нощ Юлия по някое време реши да не спи и с голям интерес разглеждаше сенките в тавана:чудеше им се,усмихваше им се.....
Много е мила,когато се опитва и да гука!  Simple Smile
Ех!Колко сладки моменти!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 358
  • Бургас
Добрах се и аз до темата.
От няколко дена Стефания иска да си обръщаме повече внимание и аз няма как да и откажа.
Толкова бързо се променят малките сладури,не знам дали е още малка,но поне аз вярва,че се усмихва на мен.
Когато я гушна и започна да и приказвам и галя,тя се усмихва сладичко и гука,много зареждащи моменти.
Относно цикъла,на мен винаги си ми идваше редовно с другите дечица,предполагам че и сега ще е така,вече чакам включване.
Ето че пак ме търси бубучката,не ме оставя да си пиша на воля,нооо така ще е някой друг месец.

# 359
angelv, при нас малката прави по 6-7 часови паузи от 2 седмици някъде, но засега кърмата тече доволно  Peace.

Според моята книга коликите са безпричинен плач, който продължава по 3 или повече часа  Shocked. Иначе и Лили се изнервя привечер, смятам че е нормално за толкова дребна челяд  Simple Smile

Кога ви свършиха лохиите? Аз още имам (в стадий зацапване, но ги има), а вече е 6 и половина седмици след раждането  Tired

Общи условия

Активация на акаунт