кайма

• 4 039
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
А как овкусявате мляното месо? Аз взимам от Фантастико, там ми го мелят пред мен, но после ми е много суха -за кюфтета, за плънки с кайма - някак се сбива.

И нашата.  Rolling Eyes Става на трици  Tired

# 16
Месо-70%свински гърди/30%телешко-омесва се с 1 яйце,сол,кимион,чер пипер,магданоз,лук на рендето,малко галетка или средата на 1 мокра филия и вода! Повечко водичка -средно меко тесто.Месиш,месиш,почивка-пак примесваш и печеш на скарата Peace

# 17
За да не стои сбита каймата, иска се повечко месене с вода. Ако не е добре омесена, няма да станат хубави и сочни кюфтета например. Хубаво е да отлежи в хладилника след омесването. Непосредствено преди приготвянето и, пак се примесва малко.
Готова купувам рядко, макар че каймата тук е хубава.
Най-често мъжът ми смила месо и после прави кайма с миксера.

# 18
  • Бургас
Готова кайма не купувам  Sick. Отивам в месарския магазин и си посочвам кое парче месо да ми смелят, връщам се и омесвам  с много неща. Моите не харесват да срещат парчета подправки и особено лук. За целта смесвам всичко - подправки, лук, сух хляб, мъничко вода и яйце и го пасирам хубаво, да стане на каша. После омесвам добре, като премесвам поне 2 пъти преди да сметна за готова сместа. Обикновено количеството е около 1.300 - 1.500. Деля го на 3 части - двете ги замразявам, едната я готвя веднага (зависи какво искам). Това го практикувам от години. Писна ми да им ям каймите на Метро, Била и т.н.  Crossing Arms

# 19
Момичета.....ако сте купили прекалено сухо месо....Няма как да очаквате да направите кюфтета според представите си.....За това тгрябва да купите по-мазно месо.И да го омесите с хляб,подправки яйца,вода и т.н.

# 20
Момичета.....ако сте купили прекалено сухо месо....Няма как да очаквате да направите кюфтета според представите си.....За това тгрябва да купите по-мазно месо.И да го омесите с хляб,подправки яйца,вода и т.н.

Слагам яйца, подправки, вода и пак стават тричави  Rolling Eyes
Слагам и сметана, настърган картоф...

# 21
Блондич.....а каймата по-мазна ли я правиш? Хляб слагаш ли?

Аз не слагам картоф или сметана......Смо месото,подправки ,хляб,яйца...някой път  малко кисело мляко с разбита содичка (на върха на кафяна лъжичка) - да шупне.....но не винаги

П.П. Все ми се иска да помогна да направиш тез кюфтаци 'начи..... Hug

# 22
Не слагам хляб. Как да я правя по-мазна?  Thinking

# 23
Не слагам хляб. Как да я правя по-мазна?  Thinking

С малко сланина, т. е. тлъсто месо. Но малко

# 24
Не слагам хляб. Как да я правя по-мазна?  Thinking

Ми....пРАВИШ КАЙМАТА ОТ ПО-МАЗНО МЕСО(флейка,гърди,бекон)....А хляба прави така,че каймата да не е толкова сбита,като се оформят кюфтетата,особено,ако ще са пържени или със сос......За скара - хляб не се слага.

# 25
  • под кривата круша
В магазина, от който купувам мръвки месаря приготвя кайма и купвам от нея. Един вид, готова е, не е мляно пред мен месо, но не е и от масовите марки. Доволна съм, на вкус и на вид е много по-различна от другите. Аз бях питала в общата тема, но никой не ми отговори, та ще използвам и тук. Понякога като разделям на две въпросния пакет кайма, виждам, че вътре е по-тъмна на цвят, а отвън е по-светла. Не ми се вярва да е по-старо месо, ама ми е чудно защо пък се получава така newsm78

# 26
Само като погледна съдържанието на готовата кайма и много бързо се отказвам да си купувам.
В повечето случаи си купувам месо иси го правя в къщи в блендера. Ако я правя само от свинско си купувам плешка или бут + малко гърди, за да не става сухо. Ако правя от телешко, задължително слагам повече от гърдите, за да не е сухо. Не добавям вода. Тя се изпарява при готвенето и не бих казала, че допринася по някакъв начин, освен че кюфтаците се свиват.

За кюфтета слагам 1 яйце, 1 лъжица кисело мляко и 1/2 до 1 с.л брашно. Това управжнение с брашното е за да не се свива и да не изсъхва чак толкова.  Ако месото е било без много мазнини, омесвам кюфтета, като си топя ръцете в мазнина - олио, зехтин или нещо друго производно.

Общи условия

Активация на акаунт