Как да противодействам на подобна простотия?

• 10 389
  • 137
  •   1
Отговори
# 60
А я кажете какво да правя аз с пикаещите по стълбите пред службата ми.
От съседната чалгаджийница най-редовно ни опикават входа и сутринта е ужасно, особено сега в жегите.

Иначе за семкоядците ми идва една идея - спираш се пред тях и със строг и сериозен тон им искаш личните карти. Представяш се с някакво име и казваш, че си от общинска фирма за опазване на обществения ред и при вас е постъпил сигнал срещу тях. Може дори да им издадеш и акт за глоба в размер на ... колкото си решиш, но минимум 50лв. примерно.
Камера, запис, клипчета в интернет с линкчета в ямболските сайтове, новинарски или най - посещавани.  Mr. Green

# 61
  • София
Как да противодействам на подобна простотия? - С правата лопата!  Mr. Green
По главите ли!?   Mr. Green

Разбира се! - там, където най-малко има опасност да се повреди нещо!  Mr. Green

# 62
Спомних си в една от сериите на "Синьо лято" как децата чистеха плажа. Накрая сложиха плакати около мърльовците с надпис "Аз съм свиня и обичам боклуци".

# 63
  • о`майна лунна нощ е

Задника, моля!

# 64
Наистина е вярна приказката  , че с лош човек по-можеш да се разбереш , от колкото с прост ... newsm78
А един познат беше си заснел съседа как си изхвърля боклука на неправилното място и му показал  клипчето - заплашил , че тутакси ще го пусне из нетпространството .... - ефект явно е имало, защото въпросния индивид повече не посмял да изхвърля боклук където НЕ трябва !  Peace
 Така , снимай народе и разнасяй простотията навред !  smile3509 photo smile3509 photo ....
....после срааааааам  newsm43 newsm43 newsm43 newsm43 newsm43 newsm43

# 65
Задника, моля!
                           Безплатно по целулита, а  Joy?

# 66
Справяне с простотията може и да няма, но човек не бива да се отказва от борбата срещу нея!
Всичко може да изглежда безсмислено, но може пък и даде резултат.

Аз ако съм, ще махна всякакви пейки и други удобства пред входа.
Пейката пред входа сама предразполага към махленски сбирки и люпене на семки.
А боклука на тези две 25 годишни майки бих им го събрала и хвърлила пред техният вход.

# 67
...Аз ако съм, ще махна всякакви пейки и други удобства пред входа...
                             При нас нямаме такива проблеми, но махнаха пейката и... после я върнаха... Възрастните жени които могат само да слязат на приказка пред входа се оказаха обречени в апартаментите си.

# 68
Виждам, че никой не възприе моята система. Толкова ли е трудно да изметеш след такива. При нас имаше някой, който си изхвърляше пепелниците редовно през балкона. Слухтяха, търсиха, не разбраха кой е.  Проверяваха ни кой какви цигари пуши.  И дойдоха едни китайци с ресторант - всяка сутрин измитаха. И фасовете спряха да долитат.

# 69
  • гр. Шумен
Виждам, че никой не възприе моята система. Толкова ли е трудно да изметеш след такива. При нас имаше някой, който си изхвърляше пепелниците редовно през балкона. Слухтяха, търсиха, не разбраха кой е.  Проверяваха ни кой какви цигари пуши.  И дойдоха едни китайци с ресторант - всяка сутрин измитаха. И фасовете спряха да долитат.
Твоята система и сега я прилагат пенсионерките от входа - всеки ден метат след мърлячите. Файда нулева. Гастрольорите-мърлячи пак си идват и си люпят семките, и си пият бирицата, като хвърлят бутилките под пейката. И хич не им пука, че някой ще чисти след тях. При вас този, който си е изхвърлял фасовете си е от блока и може би му е станало неудобно - все пак там живее и гледа как други му чистят мизерията. Ама то и до съвест опира. newsm78

# 70
                              Твоята, твоята... не знаех че е твоя, но я прилагам. Не пред тях, като си тръгнат. Не е проблем за мен.

# 71
Сесили, пиши предприе ли мерки?
Любопитно ми е.
Не са се мяркали коконите (или поне аз не съм ги виждала, все пак не дебна цял ден кой сяда на пейката де, вчера кротичко си хортуваха три пенсионерки от блока). Кой знае къде развалят ландшафта. Grinning
Ами сигурно при нашите пейки дойдоха! Щото скоро имах подобен разговор с три семколюспещи майчета плюс една баба и бебе и дечица с тях! Едната ми отговори досущ същото -"Да не съм дошла да пазя чисто"??? Е такъв откровено просташки отговор не бях очаквала!

# 72
Много ми е любопитно как изглеждат домовете на такива хора, в смисъл дали пазят своето ,а  не им пука за чуждото или няма начин да си различен в къщи и пред хората?
Ами аз не мога да си представя хора, на които чистото в къщи и мръсното навън да е еднакво хубаво и приемливо! Това за мене са сбъркани хора!!!

# 73
Аз предлагам следното:
1.Яки глоби- да но как практически? Трябва във всеки град инспекторите по Наредба №  1(май там се решаваха подобни общински въпроси за чистота и ред) да имат  мобилни телефони и автомобили, че като им звъннеш веднага да долетят на адреса и да им напишат акта за глоба!
2.На производителите на семки или да им се забрани да ги продават с люспите (тогава пък ще си изхвърлят както досега  и празните опаковки), или да се задължат да добавят празна торбичка  за шлюпките,  и един текст-"некролог"- с черни букви като на цигарите-"Не замърсявайте околната среда! Тя е обща за всички!"

# 74
Мариша, за първото съм съгласна. Когато на някой му бръкнеш в джоба е по-различно. За второто, мисля,че няма смисъл, както се пуши така и ще се чопка, а и колко пликчета трябва да сложат тези производители. На всяка почти опаковка на стока е нарисувано кошче и? Боклуци от всякакъв вид навсякъде. Виж за кошчетата по улицата при нас са малко. Ще каже някой има места където няма кошчета по улицата и всеки е задължен да си носи остатъците в къщи и оттам да ги изхвърле, но при нас въобще не ми е ясно това дали някога ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт