Как да противодействам на подобна простотия?

• 10 358
  • 137
  •   1
Отговори
# 45
За съжаление на простотията няма протидействие. пред нашия блок по цял ден висят хлапета /10-12 годишни/, които оставят невероятна мръсотия. Всички им правят забележки с изключение на родителите им. Последните поне да почиствах след тях. А една женица чисти пред кооперациите, защото не може да търпи мизерията. Най-лошото е, че като им правим забележки се държат супер арогантно  с изрази от сорта -Ти знаеш ли кой е баща ми? Страх ме е да си помисля какви хора ще станат след време. А родителите им са с големи претенции.

# 46
Това с люпенето на семки на обществени места ме изкарва извън нерви,направо ме смразява като видя някой да си чопка и плюе като цървул на земята.Някой ден ще отвъртя нечия глава с един шамар,защото простаците от любезни забележки не разбират Sick

# 47
А може и да четат (пишат) тук ...Кой знае?  Whistling
ooooh! ooooh! ooooh!
Ooo  как можа да си го помислиш дори... Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Тук пишещите и четящите са безупречни...нима не знаеш... Wink Wink Wink
Това са едната категория, а другата съм ги кръстила оплаквачите, новорегистрират се и влизат само да оплюят нещо.

Междусъседските отношение са необятна тема. Досега в пряк конфликт не съм влизала, ама то е защото винаги е имало някой наоколо да реагира и съм забелязала, колкото  и да е тъжно, че с разговор и със спокоен тон рядко нещо се получава.

# 48
А може и да четат (пишат) тук ...Кой знае?  Whistling
ooooh! ooooh! ooooh!
Ooo  как можа да си го помислиш дори... Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Тук пишещите и четящите са безупречни...нима не знаеш... Wink Wink Wink
Това са едната категория, а другата съм ги кръстила оплаквачите, новорегистрират се и влизат само да оплюят нещо.

Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

Не е вярно, и аз съм новорегистрирала се...но не съм оплюла никой...или поне не се сещам... Joy

Hug Hug Hug Hug Hug

# 49
Lady_of_the_roses , извинявай, ако съм те засегнала, под  оплаквачите визирам такива, които еднократно влизат пускат някакво мнение или тема и изчезват.

bouquetПриеми извиненията ми.

# 50

С добро едва ли ще се разбереш, лисни им два -три пъти по една кофа студена вода отгоре-небрежно миеки си балкона Simple Smile.
Не е много културно и възпитано- но е подход заимстван от една пенсионерка, изпробван и действа.
Бабите така пропъдиха тийновете пиещи бира и люпещи семки всяка вечер пред входа ни    Peace
Е, като става дума за тийнове не е ли по-добре да ти пият бира и люпят семки пред очите, отколкото да локат водка и  се боцкат някъде тайно.  Twisted Evil
В случая, обаче, доколкото разбрах става дума за млади майки- т.е. люпенето на семки по земята и грозните псувни утре ще ги повторят децата им. И аз обичам семки, ама си чопля само в къщи. Много ми е грозно да видя как някой върви по улицата, чопли и плюе на земята.  Sick
При нас някой си пуска бебешките памперси в канала на тоалетната и се налага на 1-2 месеца да викаме да го отпушват. И понеже всички с малки деца явно сме под подозрение, гледат и нас накриво. Върви обяснявай, че нямаш сестра.  Rolling Eyes

# 51
"Аз да не съм дошла тук да пазя чистота, аз си правя кефа!". Пратих я да си го прави пред собственото си жилище и съответно получих такава цветиста майна, каквато и Христо Стоичков не може да сътвори. И всичко това го виждат и чуват децата (момченце и момиченце на около 3-4 годинки).

Аз на една такава й отговорих в стила "И аз не съм дошла сред селяни и свине,ама като ви гледам вас,явно съм сбъркала адреса. Не знаех,че живеете в коптор,извинявам се"....ще се залюти още повече със сигурност,ма си има и затапващо изречение "Гледам,че не се притеснявате да псувате пред отрочето си,явно освен,че сте от рода на зурлестите,си отглеждате същото"....
Ще си тръгне,билийв ми! На тия само с простотия в техния стил им се затварят големите,начервени и бълващи л**на усти!

# 52
Ха , и ние си имахме две такива , само дето едната живее в нашия вход. Люпят си семки , правят се , че говорят  по "жиесемите " и "ръсят" едни цветни приказки , лапетата им се ровят в мизерийката около пейката . Е , ние набързо ги оправихме със съседките Twisted Evil като постоянно си ги коментирахме на висок глас какви мърли са и и как сигурно си а.ат в хола  по средата. 
Сега вече нямаме такъв проблем .
п.с. И аз си имам две малки деца че и кученце , ама на вън излизаме с торбичка за "боклучките" (както казват малките) , щото никой не ми е длъжен да ми търпи мръсотийките  Peace

# 53
Lady_of_the_roses , извинявай, ако съм те засегнала, под  оплаквачите визирам такива, които еднократно влизат пускат някакво мнение или тема и изчезват.

bouquetПриеми извиненията ми.

Тона ми беше закчлив...мислех, че се усеща. Hug Hug Hug

Обидени няма. Whistling

# 54

С добро едва ли ще се разбереш, лисни им два -три пъти по една кофа студена вода отгоре-небрежно миеки си балкона Simple Smile.
Не е много културно и възпитано- но е подход заимстван от една пенсионерка, изпробван и действа.
Peace

# 55
Ако щете вярвайте, но познавам едно семейство, в което се пекат семките в една голяма тава, после се сяда да се люпи. Всеки плюе на килима, като свърши тавата, килима се събира и се изтупва. Joy

За тийновете пиещи бира и чупещи ботилки, мисля, най-подходящо е да се обадите в полицията.

# 56
Иде реч за тотална липса на възпитание и неговата най-вулгарна демонстрация.
Вчера, надвечер, слизам до магазина и виждам на пейката пред блока две кокони, на около 25 години с малки деца, които люпят семки и плюят на земята. Тия "дами" не са от нашия блок, но явно си се чувстват като у дома си и хич не ги притеснява, че са заринали мястото пред входа с шлюпки. Правя им забележка, едната обръща влажен поглед към мен и от обилно начервената й с ярко червило уста излиза следния шедьовър: "Аз да не съм дошла тук да пазя чистота, аз си правя кефа!". Пратих я да си го прави пред собственото си жилище и съответно получих такава цветиста майна, каквато и Христо Стоичков не може да сътвори. И всичко това го виждат и чуват децата (момченце и момиченце на около 3-4 годинки).
Ако са единично явление, иди-дойди! Но то масова работа - и не само пред блоковете, а и по градинките и парковете.
ТА питам, какъв е начинът да се противодейства на такова ярко демонстриране на цървулски непукизъм и то от хора явно с претенции (жалко че телефонът ми е стар модел, та не мога да я заснема и да я изтипосам примерно във фейсбук). Защото докато такива като тая "дама" мърлят, възрастни жени от блоковете всеки ден метат, защото в мизерия не се живее.

Какво да ти кажа - с лош човек можеш да се разбереш, ама с прост - никога.

Сетих се за една случка от преди няколко дена. Мъжът ми говореше с някой по скайп (беше на тонколонки) и по едно време отсрещната страна в пристъп на силна емоция, изпсува.
Замръзнах на място и казах строго на милото: "Ако ще псува така, сложи си слушалките, защото тук има дете!"  Naughty
Мъжът ми не си сложи слушалките, но човекът отсреща така се засрами, че повече не посмя да псува.. Laughing

# 57
  • София
Как да противодействам на подобна простотия? - С правата лопата!  Mr. Green

# 58
Как да противодействам на подобна простотия? - С правата лопата!  Mr. Green
По главите ли!?   Mr. Green

# 59
  • Ямбол
А я кажете какво да правя аз с пикаещите по стълбите пред службата ми.
От съседната чалгаджийница най-редовно ни опикават входа и сутринта е ужасно, особено сега в жегите.

Иначе за семкоядците ми идва една идея - спираш се пред тях и със строг и сериозен тон им искаш личните карти. Представяш се с някакво име и казваш, че си от общинска фирма за опазване на обществения ред и при вас е постъпил сигнал срещу тях. Може дори да им издадеш и акт за глоба в размер на ... колкото си решиш, но минимум 50лв. примерно.

Общи условия

Активация на акаунт