Как да противодействам на подобна простотия?

• 10 354
  • 137
  •   1
Отговори
# 90
  • София
на детската площадка пред нашия блок 4 майки редовно си правят сбирка с децата и след тях обикновено има 3 пръста обелки от семки около пейката, на която седят. Не се притесняват, а плюят директно на земята. Това е всеки ден иначе от разговорите им се разбира, че имат претенции да са интелигентни и си търсят работни места според "нивото си" (цитира), което било за поне 1500лв. заплата. Като им гледат "нивото" и за 150лв не са, ама нейсе  ooooh!

# 91
Добре, де. Наистина ли няма глоби според закона? Снимат се, пуска се жалба и полицията да отива да им иска пари. И без това държавата е закъсала за финанси!
На мен ми хареса идеята с група във ФБ, където да се пълни с такива снимки, но не е разрешено да се снимат личности против желанието им.

Друг вариант е този на Трещи. Oтиваш с една метла и чистиш, докато седят и цапат.
После можеш с благ тон да им обясниш, че нямаш против да седят там, но да изметат набързо преди да си тръгнат.
С нетърпимост се противодейства. Звъниш тук там на жилищата из входа, събирате се пет-шест, слизате долу и им навирате по една метла в ръцете. Желателно е сред слезлите да има от тия, дето чистят пред входа.

# 92
И аз не мога да проумея тези действия с люпенето на семки.
Днес на площадката,направена преди няма и месец с люлки,пейки,пързалки-майката си беше седнала на една от люлките и си люпеше семки без изобщо да се замисля,че замърсява мястото на което нейното дете играе.
Такива хора не ги разбирам,а иначе сигурно претендират,че са възпитани и никому лошо не правят.
Не понасям такива майки,просто са ми толкова противни.

# 93
Уф, това с детската площадка е още по-гадно!
Не могат ли да си направят поне едни фунии от вестник и да си плюят вътре?!
Аз съм виждала из парковете хора, които обичат семки, така да правят...

# 94
Обелките/шлюпките от семИ са биологичен отпъдък, пиленцата го изкълвават.

# 95
  • гр. Шумен
Формално погледнато е така, ама то и "акото" на кучето е биологичен отпадък(

# 96
                        Ако трябва да противопоставим агресията и семките... агресията е почти наложително да се лекува... докато любовта към сенките се смята за нещо нормално... Често в подобни теми се чудя дали проблемът всъщност не е точно от другата страна... но за пръв път го признавам...

# 97
  • София

Мне, не го щЪт  Naughty Искат и те семето  Joy

Мен пък снощи в Борисовата градина,
една двойка така ме ядоса.
На всички люлки си има възрастова граница,
а тези тъпанари на по 25-30 години, прас на люлките  Shocked
Да се полюлят хората - що пък не  ooooh!

# 98
Формално погледнато е така, ама то и "акото" на кучето е биологичен отпадък(

Ами да,нека ака в тревичката.Само я тори Laughing

# 99
Обществото ни е свободно да прави каквото си иска, да живее както намери за разумно и го прави. Правилата и законите за българите обикновено важат, когато са в техен интерес. Кучета, котки, изпражнения, семки, паркирали коли...
Има глоби, но кой глобява? И ако се намери глобяващ, колко са плащащите?

Да, Хасс, може и да торят, но обикновено обувките на децата ми нямат нужда от торене.

# 100
Мен пък снощи в Борисовата градина,
една двойка така ме ядоса.
На всички люлки си има възрастова граница,
а тези тъпанари на по 25-30 години, прас на люлките  Shocked
Да се полюлят хората - що пък не  ooooh!

Е, вие пък съвсем насериозно се взехте. Що да не се полюлят хората. Аз последно май на 35 се люлях.  Те някои деца са на моите кг.
А пък слончето ми е любимото.

# 101
  • Кацнала на едно дърво.
И аз се полюлявам, на по-здравите съоръжения (но съм 50 кила).  Laughing Ама гледах едни дебели татковци, как се бяха наврели в бебешките люлки.  Thinking

Аз пък се чудя какво да правя с една група деца (по-точно с едно от децата), от някаква лятна занималня. Това дете (доста едро дете) няма да остави едно здраво дърво или фиданка! Говорих се него, говорих с така наречената възпитателка - нищо. То си прави оглушки, "възпитателката" се подхилква, седнала на сянка.  Crossing Arms
И се чудя, има ли някакви санкции, наредби и пр. които защитават дърветата? И без това, дърветата са малко в този град. Не е ли редно да ги пазим? ooooh!

# 102
Трещерица и Василиса от КМ?  Shocked Минат не минат пет постинга в тоя форум, и току се изфука някоя колко е слаба, как няма 50 кила, пък е 166, как дупето и се събира в детското столче на колата.
Пък колко другите са дебели - деца на детската площадка, лелки на плажа, татковци на люлките.
Ама няма никакво значение закакво е темата. Mr. Green

# 103
Защо Вълчо? Аз също бих се полюлела на детска люлка /подобна простотия/, но малко ме е срам от годините. Чупенето на дървета и пейки/в нашия град последните не останаха, особено след абиторенските балове и запалеността по карате/ го считам в "подобна простотия".

# 104
Трещерица и Василиса от КМ?  Shocked Минат не минат пет постинга в тоя форум, и току се изфука някоя колко е слаба, как няма 50 кила, пък е 166, как дупето и се събира в детското столче на колата.
Пък колко другите са дебели - деца на детската площадка, лелки на плажа, татковци на люлките.
Ама няма никакво значение закакво е темата. Mr. Green

Ще знаеш само това ни е целта. Хеле я, дето кракът ми не е стъпвал в КМ.  Но мисля ,че люлките трябва да са обозначени на кг, а не на възраст.  Аз например съм 80 кг.

Общи условия

Активация на акаунт