Как да противодействам на подобна простотия?

• 10 361
  • 137
  •   1
Отговори
# 75
"Аз да не съм дошла тук да пазя чистота, аз си правя кефа!"

Не мога да повярвам, че някой си прави кефа, люпейки семки.

На въпросът ти отговор не мога да дам - на някои хора повредата им е много дълбоко в харддиска и е непоправимо.

# 76
Добре, де. Наистина ли няма глоби според закона? Снимат се, пуска се жалба и полицията да отива да им иска пари. И без това държавата е закъсала за финанси!
На мен ми хареса идеята с група във ФБ, където да се пълни с такива снимки, но не е разрешено да се снимат личности против желанието им.

Друг вариант е този на Трещи. Oтиваш с една метла и чистиш, докато седят и цапат.
После можеш с благ тон да им обясниш, че нямаш против да седят там, но да изметат набързо преди да си тръгнат.

# 77
  • София
Това с люпенето на семки на обществени места ме изкарва извън нерви,направо ме смразява като видя някой да си чопка и плюе като цървул на земята.Някой ден ще отвъртя нечия глава с един шамар,защото простаците от любезни забележки не разбират Sick

Бях на Sonisphere фестивала, и до мен се пльосна един чичка, извади един пакет семки от 500 гр. и започна най-нагло да люспи и плюе, като беше със сина си и един негов приятел, и естествено всички бъркаха в пакетчето със семки. Чак не повярвах на очите си, той чоплеше с такава скорост сякаш някой го гони. Не знам защо толкова много ме впечатли този човек, с това си просташко поведение, но ми идваше "без да искам" да му завра пакета в лицето.

# 78
Аз снощи се скарах с едно гъзе в градината. Разхождаше си породистото куче, и чоплеше семки, плюейки гордо.
Попитах го да му дам ли метла да измете. Дори не спря да яде, плюейки шолупките ми отговори с усмивка''Да..да, намери ми метла"
Като ми кипна..........забравих да извадя телефона да го снимам за Фейсбук, да си види простотията.........не помня какви си ги наговорих ме така бях бясна, не го притесни, че съм с малко дете, напсува ме.........с две думи селения до шия........че и породистият му звяр ще ми се облекчава в градината, щом така чопли семки, едва ли ще му събира изпражненията.....
Голям скандал направих, яко си дигнах нервите, но това не ме отказва да им правя забележка на простаците, че и да се карам с тях.........може, случайно да има и 1% ефект, мисля, че ако продължаваме с бездействието и безразличието ще затънем в помия........
Ей, никой ли не чете във форума и темата от управляващите?
Ще си напълнят бюджета за отрицателно време. Глоби за изхвърлен боклук на неподходящо място, чоплене на семки, хвърлен фас.........мин.50-100лв, ако нямат пари ще полагат как се казва-общественополезен труд, 10 дни чистиш града, ако и това не изпълниш.........в затвора.......има си начини, но кой да ги приложи......... Thinking Thinking Thinking
В родният ми град са направили синя зона в центъра Joy Joy Joy, ще съберат повече такси от глоби от такива семкоплюещи и хвърлящи боклук, където им падне. Нямало пари за това, нямало пари за онова, как да няма? Има, има........но кой да се сети?

# 79
Добре, де. Наистина ли няма глоби според закона? Снимат се, пуска се жалба и полицията да отива да им иска пари. И без това държавата е закъсала за финанси!На мен ми хареса идеята с група във ФБ, където да се пълни с такива снимки, но не е разрешено да се снимат личности против желанието им.

Дано идеята стигне до Дянков... Simple Smile
Тогава ще има данък семки... Whistling Whistling Whistling

# 80
  • София
Добре, де. Наистина ли няма глоби според закона? Снимат се, пуска се жалба и полицията да отива да им иска пари. И без това държавата е закъсала за финанси!На мен ми хареса идеята с група във ФБ, където да се пълни с такива снимки, но не е разрешено да се снимат личности против желанието им.

Дано идеята стигне до Дянков... Simple Smile
Тогава ще има данък семки... Whistling Whistling Whistling

Дано не сме опрели да пълним бюджета с такива такси. Нали въведоха наскоро глоба за хвърлен фас на земята - да сте чули някой да е глобен или да сте забелязали да няма фасове по земята? То и паркирането по тротоарите е забранено, но се случва навсякъде, постоянно и то пред очите на хората, които трябва да прилагат този закон.

# 81

Дано не сме опрели да пълним бюджета с такива такси. Нали въведоха наскоро глоба за хвърлен фас на земята - да сте чули някой да е глобен или да сте забелязали да няма фасове по земята? То и паркирането по тротоарите е забранено, но се случва навсякъде, постоянно и то пред очите на хората, които трябва да прилагат този закон.

Това сериозно ли...не съм го знаела до сега...
А за паркирането където не трябва мисля, че всички го правим... Simple Smile аз не де... Joy

# 82

Е, ти си европейка, затова.  Аз много обичам да люпя семки, но успявам да го правя, без да оставям купчинки след себе си.

# 83
  • София

Това сериозно ли...не съм го знаела до сега...
А за паркирането където не трябва мисля, че всички го правим... Simple Smile аз не де... Joy

Да, сериозно, по новините го бях гледала, не ми се търси да видя в кой точно закон или наредба е разписано. А за паркирането, както и за всичко друго, според мен, от нас трябва да тръгне промяната. Малко по малко, вярвам или поне вярвах до скоро, че нещата могат да се променят.

Ето набързо намерих това: http://www.monitor.bg/article?id=244080

# 84
Мерси за инфото...съгласна съм, че променята трябва да тръгне от нас...но ми се струва, че сме много далеч от началото на промяната...

# 85
Това с люпенето на семки на обществени места ме изкарва извън нерви,направо ме смразява като видя някой да си чопка и плюе като цървул на земята.Някой ден ще отвъртя нечия глава с един шамар,защото простаците от любезни забележки не разбират Sick

Бях на Sonisphere фестивала, и до мен се пльосна един чичка, извади един пакет семки от 500 гр. и започна най-нагло да люспи и плюе, като беше със сина си и един негов приятел, и естествено всички бъркаха в пакетчето със семки. Чак не повярвах на очите си, той чоплеше с такава скорост сякаш някой го гони. Не знам защо толкова много ме впечатли този човек, с това си просташко поведение, но ми идваше "без да искам" да му завра пакета в лицето.
От същия фест в очакване на Металика:

# 86
  • гр. Шумен

Е, ти си европейка, затова.  Аз много обичам да люпя семки, но успявам да го правя, без да оставям купчинки след себе си.
Е, аз не съм европейка, тъмна балканджийка съм си, но не обичам да люпя семки. Опитах да ги заобичам, когато отказвах цигарите (без успех, въпреки, че след това безпроблемно ги отказах като забременях с дребна), но някак не ми легнаха на сърце. Всъщност и сега нямам нищо против люпещите семки, стига боклука да се събира във фунийка (примерно) и да се хвърли в контейнера (който в конкретния, описан от мен случай беше на 10м от мястото на словоразменянето).
Но в поста на Ани намерих нещо свежарско - някой й е казал, че няма нищо против да измете, ако му дам метла. Ми ще му я дам! И то с най-очарователната си усмивка.

# 87
Мисля, че трябва да се организира една група хора, които да следят за реда на обществени места. Виждаш нещо нередно, звъниш и те идват да глобяват!
Само с цел събиране на пари да съществуват! Солените глоби ще оправят нещата.

# 88
  • до една звездичка
На по-лош хал сме ние! Пред блока имаме беседка, която вече второ лято е окупирана от група тийнове по всяко време на денонощието.

От сутринта започват да си пият бирата на нея, плюят семки, ядат всевъзможни боклуци, а в по-късните часове на нощта (защото откарват докъм 2-3), започват да се псуват!
И малкото ентусиастки от входа отдавна се отказаха да чистят планините от боклуци, в които находката на плъхове и мишки не би била изненадваща - купища празни бутилки от бира, семки, вафли .......... И смрадта е ужасна, защото я ползват за клозет.

Нощем (особено през лятото) е най-гадно, защото тези, които уж "спят" на отворени прозорци, всъщност не успяват и да мигнат от крясъците, псувните, музиката и въртенето на автомобилни гуми в чакъла.

И понеже нищо явно няма да помогне, сме решили просто да отрежем винкелите, които придържат седящата част и да се лишим от беседката и всичките й екстри. И без друго никой от нас не може да я ползва.

п.с. А картината на плюене на шлюпки от семки е едно от най-най-най гнусните ми гледки изобщо! В, иначе, прекрасния ни парк всеки ден гледката е неизменно същата - няма човек, в буквалния смисъл на думата - който да не яде и плюе семки! Независимо дали в същото време люлее отрочето си на люлката, седи на пейката, върви, или говори по телефон! С невероятно усърдие и хъс, чак с помътнели очи, сякаш някой им е сложил норма да излюпят колкото се може по-голямо количество! Страааааашна гледка са, вървящи, говорещи, със залепнали по зурлите шлюпки!...  Sick

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 17:06 от ٠•● Dega ●•٠

# 89
Младежът ми отговори с подигравка, не че имаше наистина намерение да мете........просто нямаше от къде да му дам в момента метла.......ако имах под ръка, едва ли щеше да е толкова въодушевен Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт