Машина за хляб-34 част

  • 83 854
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 383
Ердинч в комплект има ли някакви мерителни лъжички и подобни. Питам, защото при мен няма и се чудя по трасето ли са изчезнали или просто от Бревил не слагат?

когато правиш хляб с бревил, не се нуждаеш от разни ми прибори, слагаш квото имаш под ръка и то всичкото на око и готово  Mr. Green

delight за съжаление е без мерителна лъжичка и чашка, явно Бревил си икономисва от това  Mr. Green , от интерес проверих на времето когато си купувах моята, комплекта на Бревил навсякъде по света се е продавало така  newsm78 , но и да имаше аз нямаше да ги ползвам щото си ползвам  от тоя комплект, същия


честита придобивка, със здраве да си я ползваш   Hug

# 601
  • София
  • Мнения: 2 649
Ердинч, искам да те питам нещо, вкъщи много се харесва хляба със старо тесто. Аз обкиновено го съхранявам по ден-два и го слагам, но много често ми прави впечатление, че на следващия ден е много съх и се рони, а като пресен е страхотен. Слагам половин лъжичка мая или малко повече, но не и цяла. Половин слагам, когато старото тесто ми е седяло два дена в хладилника, а иначе 2/3 от нея. Има ли някаква причина според теб така да ми се влошава качеството на хляба на следващия ден?

# 602
  • Мнения: 5 790
Моля за помощ.
Малката ми е на диета, след прекаран стомашен вирус с усложнения. Може да яде много малко неща засега, като млякото и яйцата са забранени, но сиренето не е.
Обаче иска кифлички със сирене.
Всякакви идеи за тесто без мляко и яйца ще са ми от полза.  Hug

# 603
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Може да опиташ да ги направиш с тесто за пица:
зехтин     1с.л.
вода        240мл.
сол          1.5 с.л.
брашно   480гр.
мая          1ч.л.

Това е рецепта от книжката на Мулинекс. Правила съм кифлички (като ми остане от тестото) и не са лоши  Peace.

# 604
  • Мнения: 5 790
Solar Wind,  Hug

# 605
  • София
  • Мнения: 8 505
Моля за помощ.
Малката ми е на диета, след прекаран стомашен вирус с усложнения. Може да яде много малко неща засега, като млякото и яйцата са забранени, но сиренето не е.
Обаче иска кифлички със сирене.
Всякакви идеи за тесто без мляко и яйца ще са ми от полза.  Hug


Значи ако е временно всяко тесто за хляб ще ти свърши работа. Ако искаш направи го една идея по меко та да станат по пухкави и добави една лъжица повече захар.

Ако ще е за по-продължително време ми пиши на лични да ти напиша и други рецепти с продукти, които можеш да намериш във всеки диетичен магазин.

# 606
  • USA
  • Мнения: 675
Ердинч , започвам френската закваска, за 18 гр. брашно ми се дава 2 с.л + 1 ч.л. , а за вода-1с.л. +1/2 ч.л. На старата добавих и бира, но не стана, само изхабих такова хубаво брашно Crossing Arms, но здраве да е Grinning.

Снощи направих пълнозърнести кифлички с шоколад, кашкавал и белтък със сирене, намазах ги с жълтък и малко олио, сложих семена отгоре, ммммм станаха страхотни Grinning.

# 607
  • Мнения: 3 803
Да се похваля,днес ми дойдоха гости ,с предупреждение малко по-малко от програмата за печене.Веднага заредих един хляб с айрян ,извадих го веднага след сигнала и едва се режеше,но пък гостите бяха във възторг,като се има напредвид,че по арабско този тип хляб не се тачи много.
ердинч имам една молба,в БГ бях попаднала на твоя рецепта за козунак,ако не греша ,беше писал ,че е на баща ти.За съжаление целият файл ,който бях качила не се отвори тук  Cry ,другите рецепти намерих ,но тази -не  newsm78 .Та ,ако не е проблем ,ще може ли да я пуснеш  Praynig

# 608
  • Мнения: 383
бях попаднала на твоя рецепта за козунак,ако не греша ,беше писал ,че е на баща ти.

заповядай

 Hug

# 609
  • Мнения: X
Clivia, за това колко естествен продукт е маята не мога да споря. Много ми се иска да е наистина такава.
Може ли да споделиш колко жива мая използваш за замесване на хляб с около 700 г брашно. Аз днес сложих 12 г и ми се вижда много. Иначе от сухата слагам 1 1/4 ч.л..
Премесването, според мене, е за да активира дрождите, но по-научно не мога да го обясня. Имам и аз един въпрос - ако тестото превтаса, ще му подейства ли добре премесването?


Ердинч, би ли разказал по-подробно за добавянето на фруктоза? Колко захар и колко фруктоза слагате на козунака и фруктозата затруднява ли втасването?

Ще се радвам някой да сподели кой изкуствен подсладител е най-добър за добавка към козунак? Преди години бях пробвала Суитли (но в козунак не съм опитвала), но по-невкусно нещо не съм виждала, така че бързо отиде в кофата.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 23:03 от Анонимен

# 610
  • Мнения: 383
Clivia,

Ердинч, би ли разказал по-подробно за добавянето на фруктоза? Колко захар и колко фруктоза слагате на козунака и фруктозата затруднява ли втасването?


плодовата фруктоза тука е много скъпа(около 24лв/кг), експериментирал само със плодова, може да слагаш 1:1, или вместо 1мярка захар 0,8 мерки фруктоза(щото тукашната е малко по сладка спрямо захарта), не си спомням проблем при втасването

за 500гр брашно се препоръчва 20гр прясна мая, но аз просто умножавам с 2 количеството суха мая дадена в съответната рецепта и  ок

 Hug

# 611
  • Мнения: X
плодовата фруктоза тука е много скъпа(около 24лв/кг), експериментирал само със плодова, може да слагаш 1:1, или вместо 1мярка захар 0,8 мерки фруктоза(щото тукашната е малко по сладка спрямо захарта), не си спомням проблем при втасването

за 500гр брашно се препоръчва 20гр прясна мая, но аз просто умножавам с 2 количеството суха мая дадена в съответната рецепта и  ок

 Hug
Тук фруктозата е 5 пъти по-евтина, ако не са вдигнали цената (една година лекарите бяха решили, че свекър ми има диабет, та цяла година купувах само фруктоза и диетични сладки неща, но при следващото изследване се оказа, че всичко си му е в норма). Благодаря ти, ще пробвам скоро и ще споделя.
20 г прясна мая за 500 г брашно ми идва прекалено много - хлябът превтасва или опира в прозорчето на машината (целият капак се облепва с хляб, не е работа; всъщност половината от препоръчителната мая вече ми е много). Ще пробвам постепенно с по-малки количества (не знам защо не си записвам някои неща, все си мисля, че е логично и ще запомня).
Аз умножих с 3 грамажа на сухата мая, която слагам, но май ще трябва да е с 2.

# 612
  • Мнения: 3 803
Ердинч ,благодаря    bouquet

# 613
  • Мнения: 456
Добро утро от мен. Тази сутрин благодарение на ранобудните ми деца сложих първия хляб в новата машина. Сега чакам да видя как ще стане и по-късно ще се включа със снимка.

Може ли линк за закваските и хлябовете за които ги използвате, благодаря.

# 614
  • София
  • Мнения: 8 505
...

Може ли линк за закваските и хлябовете за които ги използвате, благодаря.

Отивай в първия пост и ще го намериш.

Общи условия

Активация на акаунт