Машина за хляб-34 част

• 83 878
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
Плънката може да бъде например от пилешко с лук и гъби... и изобщо всякакви импровизации.
...
Защото за маята така са писали в почти всички упътвания за машините и от там се е създало нещо като традиция в този форум.
Дядо Хаджия, предложението ти е перфектно, благодаря!
Нямам нищо против традициите, но след като се разбърква веднага, почти няма значение къде ще се сложи маята. Е, то и аз слагам първо течностите, после брашното и накрая маята, но то е станало навик (абе направо си карам на автопилот). Два пъти съм забравяла маята (нали е последна  Laughing) и веднъж забравих да сложа сол (не бих повторила).

Альона, златна си! Благодаря!   bouquet Two Hearts newsm51

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 22:44 от Анонимен

# 526
  • София
Плънката може да бъде например от пилешко с лук и гъби... и изобщо всякакви импровизации.
...
Защото за маята така са писали в почти всички упътвания за машините и от там се е създало нещо като традиция в този форум.
Дядо Хаджия, предложението ти е перфектно, благодаря!
Нямам нищо против традициите, но след като се разбърква веднага, почти няма значение къде ще се сложи маята. Е, то и аз слагам първо течностите, после брашното и накрая маята, но то е станало навик (абе направо си карам на автопилот). Два пъти съм забравяла маята (нали е последна  Laughing) и веднъж забравих да сложа сол (не бих повторила).

Альона, златна си! Благодаря!   bouquet Two Hearts newsm51

Не се притеснявай душа аз съм забравял и брашно да туря, па и бъркалки и т.н. нали ама пак съм правил хляб.

# 527
  • Кукуландия
Ох, тези кренвиршки! След като обядвам отивам да издирвам да си купя от някъде... няма да са като тези, но все пак...  Blush ние все още нямаме машина за хляб, но е в плана и определено ще ги направя! Очите ми останаха в тях! Simple Smile)))))

Исках само да попитам как ги слагате в машината? Използвате приставката за багети или просто на дъното на нормалната форма слагате 2-3 (колкото се хванат, за да има място да се изпекат и бухнат добре)..?

П.С. От една доза колко кренвиршки излизат? Мисля, че няма да дочакам закупуването на машината  Crazy

# 528
  • Варна
Меси тестото в машинката. После оформя и пече във фурна  Peace.

# 529
  • Кукуландия
Embarassed За този вариант не се бях сетила  и не съм разбрала Mr. Green Ще пробвам, определено. Благодаря!

# 530
Solar Wind  вече ти каза , пробвай , много са хубави. Вместо кренверши можете да сложите каквоти си искате, аз правих и със сирине с яйце. Излизат ми 8 кренвершки .
Оххх, извадих си 10 рокли, отивам да видя в коя ще се намъкна, че сме на сватба тези дни   Cry

# 531
Alyona   машината ми е за 1250 гр.,дали ще е проблем да сложа доза и половина на веднъж  newsm78 newsm78 newsm78 ,на програма тесто .

# 532
Мисля че не е проблем и двойна доза да замесиш  Rolling Eyes  моята е до 1 кг и съм правила рецепти с 360 мл. течност .  Успех И да се похвалиш, ей  Mr. Green

# 533
Мисля че не е проблем и двойна доза да замесиш  Rolling Eyes  моята е до 1 кг и съм правила рецепти с 360 мл. течност .  Успех И да се похвалиш, ей  Mr. Green

Благодаря   bouquet .Мисля другата седмица да си каня гости,само че ще използвам пълнежа на Дядото,защото тук кренвиршите са рядкост,тогава ще се отчета и със снимков материал. Grinning

# 534
  • София
Мисля че не е проблем и двойна доза да замесиш  Rolling Eyes  моята е до 1 кг и съм правила рецепти с 360 мл. течност .  Успех И да се похвалиш, ей  Mr. Green

Благодаря   bouquet .Мисля другата седмица да си каня гости,само че ще използвам пълнежа на Дядото,защото тук кренвиршите са рядкост,тогава ще се отчета и със снимков материал. Grinning

Деси, само се стреми да ти е по суха плънката. И после такива страхотни кебапи правите там при вас, защо да не направиш кебап от телешка, агнешка или пилешка кайма в тесто. Може би просто да добавиш малко повече подправки нали, да увеличиш зехтина или там оная специфичната мас от опашката на овцата (за да направим по лек кебапа), да го изпечеш до готовност (а не изцяло), после да го оплетеш в тестото, отгоре с едно яйце малко сусам (вие по вашия край обичате семената) или чомак и айде във фурната.

Или пък как ти звучи долма в тесто  Thinking newsm78.

Бе какво съм седнал точно пък теб да ти давам съвети като вие там във вашия край сте виртуози в кухнята. Давай смело каквото и да направиш ще стане чудесно.

# 535
Ехееееееееееее, Дядооо имай милост  Mr. Green Лигите ми потекоха  Laughing

# 536
  • София
Ехееееееееееее, Дядооо имай милост  Mr. Green Лигите ми потекоха  Laughing

Да бе да - а ти имаш ли си представа Деси ако се развърти тука с техните произведения какво ще стане.  Flutter

# 537
  • Paris, France
Минавам набързо да ви кажа, че сутринта направих кренвиршките и децата много ги харесаха. Замесих доза и половина и половината ги направих с кисната в студена вода пастърма и половината с мармалад. Малко промених рецептата, сложих 2 лъжици захар вместо 3 (правих доза и половина) и пробвах с брашно тип 45 или 400 в бг. Тестото стана прекалено фино, като гъба, на мене не ми хареса, но никой не се оплака Mr. Green. Отсега нататък само с обикновено ще ги правя. Благодаря специално на Alyona за рецептата и най вече за снимките със завиването и сплитането без които едва ли щях да се справя.

Alyona , намазах ги с яйце, но не станаха лъскави като твоите. Аз правих с квас и на програма тесто 2 часа и първите ги сложих в недобре загрята фурна  Embarassed, но вторите станаха хубави, много хубави   bouquet Би ли казала на каква програма месиш и втасваш и колко време?

Nevena искаш да кажеш че от тип 400 ще мога да направя кекс или сладки?  Thinking

В моята книжка има рецепти за хляб с такова брашно, основно на програма сладък хляб. Ако искаш, ще ти препиша рецепти. Аз не съм правила. Очаквай много мек, като гъба хляб, които се мачка, като тези, дето ги продават нарязани за сандвичи!

Уго, ние сме 4ма човека и почти се изядоха за закуска доза и половина. съжалих, че не направих двойна. Не зная колко души очакваш на гости, ама едва ли ще стигнат hahaha Питките ти са много хубави   bouquet.

Алис, пита ме за ТХ - това е процента хидрация. Съотношението течност/ твърди продукти. На твоята мисля, че е 60. В първия пост има жълти таблици, 4 на брой, цъкаш на таблицата да се уголеми и търсиш твоя модел машина.

http://www.forums.supertoinette.com/recettes_72401.recapitulatif_map_et_th.html

ТХ се изчислява по книжката с рецепти от рецептите за бял обикновен хляб. Аз затова съветвам да се почне с готови смески. Така лесно се вижда какъв е процента хидрация. На моята за готова смеска "селски хляб" е дадена 350мл вода на 500 гр смес, за чабата 360 за 500 гр смес + зектин, за пълнозърнест 370, и за черните със семки 350. Така е видно, че базовия ТХ е 70. Оттук нататък доизкусурих по вкуса си, аз слагам малко повече вода за хляб с мая, за квасен правя направо каша.

дядо хаджия, чомак да не е онова червеникавото newsm78, дето влиза в заатар и в шауарма? По нашия край имаше друго име, но сега не се сещам. Долма в тесто, хм, де да знам, защо не?
 Hug

# 538
Невена аз правя на 11 програма месене 30 мин+втасване 1 час.
За да са лъскави като мажа с жълтък+ няколко капки олио+няколко капки мляко.
То си личи и от моите снимки с кренвешки, кои намазани с желтък, кои с цяло яйце.  Mr. Green Понякога , когато имам много малки яйца, ми е жал да чупя 2 яйца за 2 жълтъка за да ми стигнат за намазване и ползвам цяло яйце.   Whistling

Ох , пастърма, шаурма.... отивам да си изпържа едно яйце  ooooh!

# 539
  • Бургас
Уф, какво ли ми трябваше да чета - кренвиршки, пастърми, кебапи... окапах клавиатурата, нищо че съм папкала Crossing Arms

Между другото открих едно мъъъничко пакетченце черен кимион (естествено, че като черен сусам го предлагаха), ама е от един комплект с турски подправки и гачели нямат повече Crossing Arms Наистина адски върви на хлебец туй чудо - много приятен аромат и вкус (е, на мен половината ми изпада, защото не бях мазала с нищо, а само натисках с юмрук, ама аз си го обрах и изхрусках просто така Mr. Green). Продължавам да диря по-големи количества, ама пуста София - далеч бре Tired

Общи условия

Активация на акаунт