Машина за хляб-34 част

  • 83 841
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
  • Мнения: 5 800
Ммм, тури и малко сиренце и ще стане 6 Hug Ще пробвам и аз някой път да видя какво ще докарам Peace

# 631
  • Мнения: 9 785
Ммм, тури и малко сиренце и ще стане 6 Hug Ще пробвам и аз някой път да видя какво ще докарам Peace

Като си направиш, слагай и сиренето Mr. Green.

# 632
  • Мнения: 383
снимки на лютеницата

при мене не са виждат  newsm78

# 633
  • Русе
  • Мнения: 12 219
  Това с лютеницата не се ли цапа машината. Не ври ли много  newsm78

# 634
  • София
  • Мнения: 565
Брей, за лютеница не се бях сетила. Може да пробвам.

Аз имам въпрос, който със сигурност е обсъждан преди и се извинявам, че ще питам. Но... пустата му липса на време ooooh! Та, кога точно слагате поръската и намазвате ли с нещо тестото, за да се здържи тя по него?

# 635
# 636
  • София
  • Мнения: 8 504
Днес моята машина омеси тестото за кроасаните. Само дето след това не направих кроасани ами банички, че ме мързеше да си играя да ги режа и оформям.

# 637
  • Мнения: 572
Някой ползва ли брашно на Клевър (марка на Била)?
Правих хля онзи ден, изобщо не ми се изду..
Вчера правих кекс, стана един тиклав..
Струва ми се че е от брашното, възможно ли е ?

# 638
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Брашното е една от най важните части за едно тесто.Много от брашната ни са боклуци и нищо не става от тях PeaceТъй че със сигурност е от брашното. Peace
Взимай си на МЕЛ тип 500 двата килограмови разфасовки страхотно брашно и с него каквото и да съм правила нямам провали. Peace

# 639
  • Мнения: X
Някой ползва ли брашно на Клевър (марка на Била)?
Правих хля онзи ден, изобщо не ми се изду..
Вчера правих кекс, стана един тиклав..
Струва ми се че е от брашното, възможно ли е ?
От брашното е, смени го. И аз изпробвах повечето брашна и засега съм с това на София Мел.

# 640
  • Мнения: 5 790
Някой ползва ли брашно на Клевър (марка на Била)?
Правих хля онзи ден, изобщо не ми се изду..
Вчера правих кекс, стана един тиклав..
Струва ми се че е от брашното, възможно ли е ?

Същата случка със същото брашно!
Изхвърлих го.

# 641
  • Мнения: 204
Аз имам същия проблем с 5кг. брашно на София МЕЛ. Три пъти прави хляб на 3 - часова и на бърза програма и все не бухва добре.

# 642
  • Мнения: 456
Да се похваля направих вече два хляба - един бял и един пълнозърнест и станаха великолепни. Направих и един солен кекс ама стана като камък, да й се невиди и калпавата рецепта.

Имам един въпрос - към машината имам упътване само на английски ( и на турски разбира се  Shocked) и в рецептите пише tandaco yeast. Че е мая е ясно, ама суха или на кубчета не мога да разбера.

# 643
  • Мнения: X
Аз имам същия проблем с 5кг. брашно на София МЕЛ. Три пъти прави хляб на 3 - часова и на бърза програма и все не бухва добре.
Каква мая ползваш и колко слагаш? Брашното, за което пишеш, като това ли е?



tandaco yeast. Че е мая е ясно, ама суха или на кубчета не мога да разбера.
Ориентирай се по грамажа. Ако пише, примерно 6 г, значи е суха, ако е 18 - прясна/жива.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 09:32 от Анонимен

# 644
  • Мнения: 1 934
Алис, маята е гъбичка и се размножава лесно. Аз слагам около 1/3 от кубчето жива мая за хляб около 1500 гр. Всичко зависи обаче колко време ще оставя тестото да втасва  Peace Аз го оставям да удвои обема си поне.
   За брашното на Клевър, спомням си, че мах мама беше много доволна от него. Казваше, че редовно ползва това брашно. Но явно че партидите са различни и оттам и качеството.

Общи условия

Активация на акаунт