Машина за хляб-34 част

• 83 841
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Ммм, тури и малко сиренце и ще стане 6 Hug Ще пробвам и аз някой път да видя какво ще докарам Peace

# 631
Ммм, тури и малко сиренце и ще стане 6 Hug Ще пробвам и аз някой път да видя какво ще докарам Peace

Като си направиш, слагай и сиренето Mr. Green.

# 632
снимки на лютеницата

при мене не са виждат  newsm78

# 633
  • Русе
  Това с лютеницата не се ли цапа машината. Не ври ли много  newsm78

# 634
  • София
Брей, за лютеница не се бях сетила. Може да пробвам.

Аз имам въпрос, който със сигурност е обсъждан преди и се извинявам, че ще питам. Но... пустата му липса на време ooooh! Та, кога точно слагате поръската и намазвате ли с нещо тестото, за да се здържи тя по него?

# 635
# 636
  • София
Днес моята машина омеси тестото за кроасаните. Само дето след това не направих кроасани ами банички, че ме мързеше да си играя да ги режа и оформям.

# 637
Някой ползва ли брашно на Клевър (марка на Била)?
Правих хля онзи ден, изобщо не ми се изду..
Вчера правих кекс, стана един тиклав..
Струва ми се че е от брашното, възможно ли е ?

# 638
  • Пловдив
Брашното е една от най важните части за едно тесто.Много от брашната ни са боклуци и нищо не става от тях PeaceТъй че със сигурност е от брашното. Peace
Взимай си на МЕЛ тип 500 двата килограмови разфасовки страхотно брашно и с него каквото и да съм правила нямам провали. Peace

# 639
От брашното е, смени го. И аз изпробвах повечето брашна и засега съм с това на София Мел.

# 640

Същата случка със същото брашно!
Изхвърлих го.

# 641
Аз имам същия проблем с 5кг. брашно на София МЕЛ. Три пъти прави хляб на 3 - часова и на бърза програма и все не бухва добре.

# 642
Да се похваля направих вече два хляба - един бял и един пълнозърнест и станаха великолепни. Направих и един солен кекс ама стана като камък, да й се невиди и калпавата рецепта.

Имам един въпрос - към машината имам упътване само на английски ( и на турски разбира се  Shocked) и в рецептите пише tandaco yeast. Че е мая е ясно, ама суха или на кубчета не мога да разбера.

# 643
Аз имам същия проблем с 5кг. брашно на София МЕЛ. Три пъти прави хляб на 3 - часова и на бърза програма и все не бухва добре.
Каква мая ползваш и колко слагаш? Брашното, за което пишеш, като това ли е?

tandaco yeast. Че е мая е ясно, ама суха или на кубчета не мога да разбера.
Ориентирай се по грамажа. Ако пише, примерно 6 г, значи е суха, ако е 18 - прясна/жива.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 09:32 от Анонимен

# 644
Алис, маята е гъбичка и се размножава лесно. Аз слагам около 1/3 от кубчето жива мая за хляб около 1500 гр. Всичко зависи обаче колко време ще оставя тестото да втасва  Peace Аз го оставям да удвои обема си поне.
   За брашното на Клевър, спомням си, че мах мама беше много доволна от него. Казваше, че редовно ползва това брашно. Но явно че партидите са различни и оттам и качеството.

Общи условия

Активация на акаунт