Февруарчето на половин година става и скоро ще тича след него мама! (17)

• 22 311
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
Хайде и аз ще се запиша днес. Стига само съм чела Wink
Бобиш, мила, всичко ще мине бързо и ще забравите за него, ще видиш Hug.Не се притеснявай!

Нашия заспа преди да вечеря - сега седя и го чакям да благоволи да се сети, че нещо му липсва в стомаха....

Звездичкееее, нИ сЪ бутай между шамаритИИИИИ! У вашата губерния може да е било хладно, но тука пак си изпукахме от жега, та си откарахме цял ден у нас. Е че и мен ме домързя домързя ме - спор няма - да изляза сутринта ама айде...

ШЪ го утрепА тоя моя.... Не ми дава да гледам От местопрестъплението.  #2gunfireСега поне отидоха до Кауфланд та мога да се насладя... на края му  #Cussing out

И така лейдис едва ли шЪ сА чуем днес пак, та Хуабава и спокойна вечер!

# 91
  • София
Далче, много е сладък Бо със зъбаците!  Heart Eyes
Танче, врящо пюре - разливам по бурканчета само ако ще го държа в хладилник, до 2-3 дни значи. Пълниш бурканчетата с врящо пюре, обръщаш бурканчето и като изстине го прибираш в хладилника.
За фризер - пълня пластмасови чашки от 200 мл., покривам с фолио каквото имам - става и стреч, става и алуминиево, надписвам какво е и датата и ги слагам във фризера. Могат да се съхраняват до 2 месеца.
Всичкото това обаче при мен е в минало време, това Дребоното не ще да помирише домашно пюре.  Mr. Green

Ей, Теди, не се наскитА и ти!  Laughing Приятно ти прекарване във Варна! Hug
Сашкова, тая луда ли е, кви шамари, кви отрепки, да и беше отвъртяла ти един! Ама-ха! Кат ще е рапър поне да е ПиДиди или Джей Зи, поне са милиардери. Crazy
el_P, леле кво гадно съвпадение!  Mr. Green На мен ако ми се случи направо ш`умръ.  Blush Поздрави за добрите мерки на Ясен!

Оф, да не се помайвам, ми да отивам да къпя и голямото дете, че вече си полягва на килима. Тоя па моя мъж защо постоянно е на работа напоследък, нещо не мога да му хвана края на смените, ама все сама си кукувам. Ш` фана да си записвам и накрая сверка с фиша.  smile3530

# 92
Тези дни само наминавам да ви прочета, че бях в черна серия с ел. уредите, но слава богу всичко се оправи и то без да даваме пари та вече съм щастлива.
Далче умирам от смях, то хич си не е за  смях, че снощи моичкия ме засегна по същата болна тема за моите 20 кила отгоре, но аз стоически се усмихнах и му пожелах да си намери някой скелет да му боцка с кокали #Cussing out
Бобиш дано всичко отмине по-бързо и Коки да е добре Hug
Честити месечинки, зъбки и всички нови придобивки   bouquet
Сашкова браво за смелостта ти да се качиш да караш, моята книжка е на трупчета в портмонето вече 2 години и нещо мерака ли ми мина страх ли ме обзе... newsm78

# 93
  • някъде тук
ДД Hug

И аз нещо тези дни само ви чета и немога да стигна да се включа по темите,една шматка съм станала нямам думи Rolling Eyes
Бобиш стискам палци процедурата да мине бързо и безболезнено Praynig
Далчеразсмя ме и мен Joy

Ел наистина  е гадно съвпадение Rolling Eyes

Щях да пиша още ама ме чака една камара за гладене,така че отивам 1ironing
Ние утре сме на консултация ще се отчета като се приберем Hug

# 94
Добър вечер!
Далче голям сладур е Бо!
Много се смях на разговора с мъжото Joy
Ел,Рали браво на момчетата за мерките от консултациите!Честито зъбче на Йо!
Неви аз нямам кана и като преваря водата после виждам как във шишето плуват парченца варовик.
И аз да ти изкажа хвалебствия за цеденето,аз лично не бих се справила.

Днес и ние бяхме на консултация+300 гр и +3 см.На доки и се видяха малко грамчета,но каза,че сигурно е от жегите.И според нея малката вече нямала рахит newsm44 та вигантола ни го намали на 1 капка.Каза да започваме месни пюрета и попара и ми даде книжка да съм прочела за захранването,като я отворих,напълно противоположно на нейните съвети.Много ми стана смешно.Добре,че е интернет,че да се ограмотяваме,само викам и тя да беше прочела книгата,а не от 30-тия ден на малката да ме кара да и давам сок Laughing
Биха на Сиси противохепатитната ваксина и 1-я синфлорикс,понесе ги геройски,мъничко само поплака и заспа.После ходихме да я боцнат за кръвчица и там поплака малко.
Рали аз също не успях да събера урина и док каза да не се притеснявам въобще.Каза,че рядко успявали да съберат на толкова малки бебета.Аз хем купих колектори,пробвах с два и двата останаха празни.Сигурно нещо не съм направила както трябва пак.
Ники да те питам каква каша слагаш в пюрето на Макс?

# 95
Никич, мерси отново за разясненията!  Hug
Пухи, радвам се, че Сиската вече е добре!  Hug Пък малкото грамчета наистина може да са заради жегите. и Алекса не качва много последните 2 месеца.

Сега ви изоставям, че съм адски уморена. Лека нощ!

# 96
Момичета, свикнала съм да ме мислят за доста по-малка отколкото съм, но не се беше случвало скоро, а и не обичам да ме поставят в ситуация да се чувствам неудобно  Blush...Но такава ми е съдбата. На Йони му остава май само да се гордее, че майка му е младолика...
Саш, мерси, мила! Танче,  Hug!

Ел, супер!  Grinning Вървят заедно засега нашите бандюги  Simple Smile Hug Браво за мерките на Ясен! Приятно ви прекарване в Троян и чакаме снимки! Съвпадението не е приятно, но го игнорирай  Peace.

Пухче, браво на Сиска! На мен не ми се струват малко грамовете. Колко тежи като цяло?
На Йони не му намалиха Вигантола и продължавам да давам по 3 капки. Той е с голяма фонтанела, но и аз така съм била и татко му, та нищо чудно няма.

Вечерната ни разходка беше чудесна! Много съм доволна. Йони заспа на секундата като го сложих в леглото в 21ч и спи дълбоко. Дано няма реакция от ваксината и спи спокойно  Praynig.

Лека нощ! И аз си лягам, че ми е изморено вече... newsm46

# 97
  • София
Пухче, радвам се, че Сиска е добре и най-вече че няма рахит!  Hug
Каша му давам в момента на Слънчо - бананова, съдържа глутен и мляко, да го имаш предвид ако не искаш да даваш такива неща.  Peace Иначе много вкусно нещо и мирише чудесно. Правя му само 60 гр. и до дозата от едно бурканче му добавям пасирани плодове. Купих и оризова на Нестле, ама нея не я иска ни чиста, ни с плод, абе само като я подуши и ме плюе.  Laughing

# 98
Ника, Йони харесва много кашата на Нестле с ориз и рошкови, а и по принцип дечицата я харесват. Можеш да вземеш някой път да пробвате за разнообразие  Peace.

# 99
  • София
Рали, мерси, като ни свършат наличностите мога да я пробвам и тази.  Hug За сега, както разбирате, оризовата ще му бъде пробутвана до припадък.  Mr. Green

# 100
  • Варна
Добър вечер  Grinning

Честити месечинки и зъбчета
 Hug Hug Hug

Ще пиша на бързо че нещо музата не ми върви напоследък.
Продължава леко да ме боли от цистита, но се въздържам все още да започна АБ който ми изписа вчера доки. Ирена отново е нападната от херпеси и докато избият доста нощи плака и си обърнахме режима. Павли реши днес да слиза с главата на дол от спалнята но баща му го хвана в последния момент и си удари малко окото отстрани и се зачерви. Вече сме захранени почти със всичко не съм му давала още жълтък, но не съм се и изсилила. Смятам да се го записвам на кухня, но не съм убедена че ще му давам всичко от там пюретата със сигурност, а супата и десерта или на Ирена ако й харесат или ще ги хвърлям. И май няма друго интересно край нас или поне не се сещам
Да пусна малко снимки с новата ми прическа  Grinning тук

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 23:25 от siqna.muk

# 101
Ника, стига го мъчи това твойто дребно! Остави го да яде, каквото иска, майка с майка такава! hahaha
Като казахте "кухня", останаха ли такива (в интернет намерих информация най-рано отпреди 2 години)  и ще записвате ли дечурлигата след някой месец? Дайте повече информация, ако имате такава. Praynig
Браво на децата за хубавите мерки и добрите новини!
Много усмихнати дечица в албума - все така да е! Heart Eyes

# 102
  • София
Котич, 6 лв. са това, не е шега работа!  Mr. Green Аз ако го оставя той да определя какво да яде - ще муа само телешко и тиква, това май са му фаворитите за момента.  Laughing

Системата с кухните е доста добре разработена в София.
Частни има поне 5-6, където обикновено се поръчва седмица за седмица. Ози, Токуда бебе, Ян Бибиян, мама Люси, Хер Бебе, Джуниър... сигурно има и още, но не се сещам в момента. От абсолютно всички сме взимали в продължение на две години без Токуда, че е нова - Борис не е ял от Държавната кухня, голяма грешка от финансова гледна точка.  Laughing
Доставят храната до вас или до пункт, който обикновено е някое магазинче за детски стоки и пюрета.  Peace Цена ориентировъчно - 4-6 лв. на ден, може да има някаква промяна... нагоре.  Mr. Green

За държавната кухня - пак мрежата им е много добре развита. Някъде в района ви трябва да има кухня-майка. Ако искаш детето ти да яде от тяхната храна вече е време да си подадеш молбата и да си пазиш ред, защото в някои райони има наплив и се чака месеци.
Молбата се подава в кухнята-майка с копие от акта за раждане и по принцип бележка от педката, че няма алергии, която обаче не знам на кой етап я искат - при молбата или когато започнеш да взимаш храна.  Thinking  Като ти дойде реда, искат да им занесеш 30 бурканчета и 60 капачки /за бройката на капачките не съм сигурна/ от типа на старите бурканчета като от едно време, блестящо чисти и без етикети. Бурканчета се продавали, ама трябва да се разровя къде точно, по спомени - Кирков.
В кухнята-майка си купуваш купоните за месеца, които са от порядъка на 20-25 лв. за целия период и си заявяваш в кой пункт ще получаваш храна. Всяко ОДЗ около вас би трябвало да е пункт, поне около нас има 3-4 градини, които са пунктове за храна.
Всеки ден в определен интервал трябва да отидеш да си получиш храната, тук е от 12 до 12,30 май.  Thinking

Моя човек ще е на държавна кухня този път. Сега целия август традиционно са в отпуска, но от септември ще си запазя ред.  Peace

# 103
Злато си ти, Никич, и безценен източник на информация. Heart Eyes
Бях записала Моника на държавна кухня (тогава още имаше на "Граф Игнатиев"), но това беше преди почти 9 години, та много вода изтече оттогава и съм позабравила кон боб яде ли... Joy
Помня, обаче, че си носех купички с капак от вкъщи и никой не ми е искал буркани, че и капачки на всичкото отгоре. Peace
Ще се поинтересувам и ще взема да запиша Алекс докато е време, че то си тече...
Лека вечер на всички! Hug

# 104
  • София
 Hug
Нищо чудно все още да си функционира кухнята.
Между другото, в държавната хич, ама хич не готвеха зле и които майки си взимаха не се оплакваха.  Peace
От частните най-доволна бях от Хер-бебе и на второ място Ян Бибиян.

Общи условия

Активация на акаунт