Трябва ли да учим бебето да ходи хванато за ръчички?!

• 11 840
  • 64
  •   1
Отговори
# 45
  • Kyustendil
Да ви споделя, какво ми казаха няколко приятелки: когато детето вече е почти готово да ходи само, но го е страх да се пусне, да му се даде да държи по нещо и в двете ръчички и то си мисли, че се "държи" и тръгва. Моите вече са големи и аз лично не съм го пробвала, но казват, че имало успех!

# 46
  • Кърджали
Вече са ти отговорили, ама аз на всяка манджа мерудия да съм...
Дъщеря ми е оставяна да се оправя сама на земята. на 11 месеца направи първите си крачки.До тогаав не сме се занимавали с водене за ръчичка. След това от време на време - я за да отидем от едната до другата стая, я малко навън.Но пак си се придвижваше 99% от времето сама.Колко е падала, ама пък бързо се нау,чи как да пада като хората. Сега от време на време пак пада гадничко като се заблее, ама и мрън не казва.Само ме поглежда, аз и казвам "тууппп", смее се и става. За мен е било дори неразбираемо като видя как някой се опитва да води за две ръчички бебе, дето още не е осъзнало как се ползват крачетата.
В къщи е на теракот и мокет, под мокета няма нищо, тоест чиста плоча. Вече не и прави впечатление.
Остави мъничето да узрее за идеята - прохождане. Ще проходи и после ще има да се чудиш защо си бързала  Mr. Green

Последна редакция: вт, 31 авг 2010, 09:18 от Aлекcандрa

# 47
Е,чак пък смешно!Не можете ли да разберете,че не всички деца се оправят сами.Моята не може да ходи сама-стахува се.Въпреки това когато иска да ходи започва първо с мрънкане,а после преминава в рев.И какво да правя?Да я оставя да се дере,само защото на някоя майка й е смешно като гледа как я държа за ръцете?Вместо да се правите на интересни се радвайте,че не ви се налага да ходите свити на две,защото ако вашето дете беше така нямаше да го оставите да си плаче.

# 48
  • Кърджали
Чакай, аз май не го казах както трябва...
Не беше в такъв смисъл..Да, има деца, които искат да се придвижват, но не могат сами.Тогава е по - добре да го водиш за ръчички, вместо да го слушаш как реве...
Имах предвид друга ситуация.Ще я опиша с реална ситуация.Често се събирахме с едно момиче, нашите дребосъчки се родиха на една и съща дата.Кати вече ходеше по малко, нейното дори не е проявявало мерак. Обаче една комшийка един ден я хвана и започна да обяснява на майката -Как така детето ти не ходи още, ама то трябва, хващай го. И се почна едно водене за ръчички,а малката дори не знаеше какво да прави.
За такава ситуация говорих. Дето детето и идея си няма, че с краката може да се ходи, но да го държиш защото трябва да проходи.

# 49
Извинявам се,не съм те разбрала правилно.Просто не е лесно когато детето го е страх,а иска да ходи.Още веднъж се извинявам.Без лоши чувства нядавам се Hug

# 50
Без да има нищо притеснително в случая, можете да се учите, хванати за ръчички Peace

# 51
  • София
Мен свеки ме научи на един тарикатлък докато малката искаше да я държа за ръка докато ходи. Взимаш по-дълга кърпа или чаршаф, слагаш я пред гърдите на детето а ти хващаш двата края. Ти си изправена, без кръстта ти да агонизира, детето се чувства стабилно и освен това има две свободни ръце да пиполи  Peace
Другото, което пробвах беше да взема един молив в ръка и да й подам така че тя да хване другия край. Докато се разхождаме бавно почваш да отпускаш ръката с молива и накрая детето си ходи с моливче в ръка, но недей да си променяш положението си като пуснеш молива че ще сте стресне .

И накрая ние се научихме да ходим сами с играта " Ела при мама" - аз сядам на спалнята и я слагам на 2,3 крачки от мен (колкото мога с протегнати ръци без да ставам), в началото я беше страх и протягах ръце тя горе долу само залиташе и стигаше до мен, постепенно се отпусна и започна да прави по 1 крачка, после по 2 итн.

А детето ходи ли с проходилка, от тези които се бутат напред, а детето е изправено уокъри май им казваха.

# 52
  • София
Извинявам се,не съм те разбрала правилно.Просто не е лесно когато детето го е страх,а иска да ходи.Още веднъж се извинявам.Без лоши чувства нядавам се Hug

едно е детето да иска да ходи, но да го е страх и да иска ръчичка...
друго е обаче това, което се пита в темата.

Цитат
Притеснявам се защото той прави няколко крачки и си сяда на дупето,не иска,пък други бебета на нашите месеци го правят.

Трябва ли според вас да уча малкия да ходи хванат за ръчички,

за чий точно да учи детето да ходи за ръце....щото не е като съседчето? явно детето все още не е готово да ходи....като поиска ще стане и ще проходи.... и щом от сега си прави само стъпчиците, преди да си седне на д-то...надали изобщо ще се стигне до момента да бъде придържано....

Все пак темата е освен това за 10 месечно бебе.... съвсем нормално е все още да не ходи...

# 53
Държала съм я за ръчички само на вън - другата ми алтернатива беше да лази в парка. Проходи сама в къщи на 10 месеца

# 54
дъщеря ми е лазила в парка (нашият е чист). два-три пъти да съм  я държала за ръка в парка. изправи се сама на 6,5 м., на 1 г и 10тина дни проходи абсолютно сама, стабилно. Беше готова още на 10 м., но я беше страх предвид многото тупвания. След като проходи не е падала кой знае колко.

# 55
  Не съм водила детето си за ръка,за да се научи да ходи.Смятам,че в този процес ,родителските ръце са излишни.Когато детето е напълно готово да проходи,ще го направи без ничия помощ. Peace

# 56
Виждала съм много майки да ги влачат за ръце, много преди да са готови и децата заемат крайно неправилна позиция - с главата напред и крачетата на пръсти, после това само може да навреди според мен.
След като проходи самО и се научи как да се пази и да пада, вече не виждам проблем да се държи за ръка.  Peace

# 57
Малкият първо започна като се държеше за мебелите да ходи,а после го научих за ръчичка.Сега вече ходи сам.Не дава до го хвана за ръката.

# 58
И при нас така- първо се държеше за мебелите и после започна да се пуска. Проходи на около 10 месеца. Водила съм го за ръка повече от страх, че ще хукне на някъде. Сега вече не дава- дърпа се и се сърди  Mr. Green
Не съм го учила- той имаше голямо желание да се докопа до нещата. Постилах на пода одеало, обграждах го с възглавници, изсипвах играчки и си вършех работата(жилището ни не е голямо та детето винаги го виждах).  От самостоятелното изправяне до прохождането времето беше много кратко. сега съм сигурна- когато физически и психически детето е готово то ще проходи. Не е нужно да се форсира процеса, защото някой си е казал, че вече трябва да ходи...

# 59
Категорично НЕ свикне ли един път така много трудно после ще се отпусне да ходи самичко допунсах тази грешека с големия си син и после много съжалявах.

Общи условия

Активация на акаунт