Трябва ли да учим бебето да ходи хванато за ръчички?!

• 11 843
  • 64
  •   1
Отговори
# 15
Ние също от 9-тия месец ходим изправени по мебелите, но до преди 2 месеца го беше страх да се пусне. Около годинката започна да се пуска за по 2-3 крачки, но за мен това не беше прохождане. Тогава постоянно искаше да ме държи за ръката. От 2-3 седмици мога да кажа, че проходихме Mr. Green.
Не се тревожи, а се води по детето, ако иска да го водиш за ръчички ще си покаже  Peace.

# 16
Ами радвай се че не иска да се водите за ръчички , питай ме мен , че от девети -десети месец навън постоянно искаше да се водим за ръчички , не смятам че това му помогна за прохождането , той буквално сам си показа кога е готов , започна да се изправя сам на кошарката на осем м. , на 10 месеца се изправяше по мебелите и преди да нправи 11 започна да се псуак и да прави няколко крачки , проходи на 11 м и малко . А откакто е изцяло стабилен и дума не може да става да даде ръчичка ... сякаш му е писнало да го държат  Crazy Grinning Както са казали по-горе момичетата , всяко дете е индивидуално  Peace

# 17
  • София
Благодаря ви момичета  bouquet,просто съм си такава за най-малкото и почвам с притесненията!

# 18
И аз ти казвам да не сравняваш децата - някои прохождат по-рано, други- по-късно. Но според мен воденето за ръчички спомага донякъде за прохождането. Моето го водя от 8-мия месец и му беше много интересно. Като спра с количката и той искаше да слиза от нея и да ходи. Така, че съм го водила.....в последствие си пускаше едната и аз го водех за другата...след това една седмица ходи с колан за прохождане и проходи сам на 11м и половина.

# 19
  • София
Аз дете за ръчичка не съм водила преди да проходи.И в къщи ,и в парка ги изваждах от количката и ги слагах на земята.те си лазеха,изправяха си се по мебелите или по пейките.Каката се пусна за първи път между две пейки ,малко преди да стане на 9 месеца.Малкия се пусна в къщи ,на 9 и 1/2 м.,като още от първия път успя да премине целия хол.Но аз изобщо не съм се занимавала с тяхното ходене,когато им дойде времето те  си прохождат.

# 20
Детето прохожда само тогава, когато е готово. Моят син на 8 месеца пролази, после 2 месеца се водехме първо с две ръце, но после само с една. При това той сам се пускаше и не искаше да се държи. На 10 месеца проходи самостоятелно и сега обикаля цялата къща и целия двор. Но когато е на непознато място търси опора и иска да се хване за ръчичка, поне докато опознае терена Simple Smile Не се притеснявай, не проходило дете няма.

# 21
Водих я за ръчички, но не като цел или защото така трябва. Когато например се придвижвахме от стая в стая, някак естествено се получаваха нещата.

# 22
Не съм учила за нищо....Оставих го на земята,всичко правеше сам,когато му беше времето

# 23
Ооо, ни най-малко не е нужно даже да го водиш  Wink Моята щерка никога не е водена zа ръка (докато и преди да проходи, имам пред вид), абсолютно никога. Както каzват другите, така си дойде от само себе си.. Първо лаzеше, после zапочна да се иzправя, после да се придвижва и така си проходи.
Друг е въпроса, че след това и така и до сега, не пожала да подаде ръка да я водиш като човек, върви си където си ще  Crazy Ама то това е друго де...

# 24
  • Горна Оряховица
Моето дете като проходи,а и преди това, не пожела да го държа за ръчичка.Е,справи се чудесно и сам  Peace Сега е като торпила  Laughing Започна да пълзи към 8-ия месец,към 10-ия се изправи,на 11м. и 4 дни проходи.

# 25
  • в ябълковата градина
Ха, точно и аз се чудех това тези дни.
Много лазеше. Вече се подпира на дивана и така обикаля по дължина подпрян на дивана.
Но вече се катери по мен докато не го хвана за ръце да го развеждам.
Явно това повече му харесва от лазенето.

# 26
  • София
Сина ми така и не пожела да се подпира по мебелите... допълзяваше до някого, изправяше се до него, хващаше го за ръка и започваше да го дърпа да става да се разхождат  Crazy. Доста дълго навън не се престраши да се пусне, искаше да ходи, но хванат за нечии ръце... Проходи стабилно и самостоятелно малко преди 1г 2м.

# 27
  • София
Изобщо няма никакво значение ходят или не връстниците. Даже няма значение дали в тази тема ти казват да водиш или не детето си за ръце. Това само то може да ти каже/ покаже. Щом сега не иска не го води.
Моето дете проходи на 1г.2м. Водя я за ръка, защото тя иска. Така се чувства сигурна, не за да я уча да ходи... За навън говоря. У дома се спасява сама  Grinning Но не ме и търси за подобна помощ.
Иначе съм виджала майка да чопли семки в парка, а детето и да лази в люспите, а тя да обяснява колко е естествено никога да не се води за ръце детето...

# 28
  • Шумен
Водим се за ръчички от време на време. Въпреки че едва стоят прави ме бутат и не искат опора, след което вече са по дупе на земята. От скоро се изправят в леглата си, още не са почнали с обиколките но и това ще стане скоро надявам се Simple Smile Все си мисля че ще се водим главно навън, така и не се научиха да пълзят на четири крака имат си свой начин на придвижване  Laughing

# 29
  • в Надежда-та
Не знам дали има някаква връзка между това да се държи детето за ръчички и да ходи с прохождането, но сина ми докато беше малък сервитьорките ни доста го държаха за ръчички да ходи, проходи на 10м. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт