Добри фризьорски курсове в София?

• 78 382
  • 140
  •   1
Отговори
# 105
В Арлет е 2400 лв. ,6 месеца Цялостно обучение.При Капанов е 1200 лв пак цялостно.Вече разпитах за всички горе долу Crazy
Но от Капанов в София не са доволни и по добре да дам 1200 в един салон,където обучението е индивидуално.

# 106
Е,пак добре,че от 100 човека на 1-2ма все пак намират работа...  Shocked
Аз съжалих,че съм го завършила,предлагат ми някакви ужасно високи наеми за стол,особено за тоя мижав град,където съм. На защо ми беше да си давам парите,след като имам и висше образование.  Rolling Eyes
Защо съжаляваш?Недей така!Нали това ти е удоволствие,освен работа.Разбира се ,че е тежко когато не можеш да се реализираш,но не се отказвай!Аз лично не се виждам да работя по завършилото образование.Мечта ми е това изкуство.Нямам представа как ще се развият нещата,но ще го почна курса,понеже с тези страхове толкова години отлагам.Страх да не стане така само парите да хвърчат и в същото време желнието расте.По добре да опитам,за да видя какво ще стане,иначе цял живот ще ме гложди,че съм си изпуснала шанса.А и това си е една инвестиция в самата теб.Занаят си е.
Така,ме горе главата!Ако с висшето си образование си намираш работа,която те удовлетворява действай,а пък то не се знае кога ще кацне птичето.В наи неочаквание момент стават чудеса!Пожелавам ти го от сърце,това което ти е на душа,с това да се занимаваш!  bouquet

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 23:35 от galka_mm

# 107
galka_mm,благодаря ти много за пожеланието,успех с всичко в живота!    bouquet

# 108
Вървете при Капанов,не се занимавайте с чувани и нечувани салони.
Цена–1200лв.
Диплома от МОН.
Да бе да КАПАНОВ освен да ви научи да навивате ролки на друго нищо няма да ви научи

# 109
  • София
За съжаление Капанов вече не е това, което беше. Да е жив и здрав човека, но ЕГНто не прощава никому. В темата за колективно пазаруване в София има прясно впечатление от прическа при него.
Не е много ласкаво.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=759720.195  мнение № 202.

# 110
момичета здравейте,включвам се с една питанка....не съм сигурна дали има такава тема,затова реших да попитам тук...искам да се запиша на курс по козметика...и ще ви бъда благодарна ако ми подскажете накъде да се насоча,защото не ми се иска да попадна на непрофесионалисти Peace
Благодаря ви предварително ,ще се радвам да ми помогнете Praynig Hug
Аз съм доволна от Рапакс. Евтини са и преподавателката им Светла е много добричка. Само да потчертая, че съм им клиентка. Но девойките правят чудеса с лицето ми.  Ако искаш провери сама,отиди им като клиентка всичко е безплатно! Там съм вече 6 ти месец и започнах да им посещавам и Фризьорските  услуги, от Фризьорите им имах даже и любимец. Един сладуран с един изрусен бретон май беше от (левите) newsm78 , много го биваше хлапето яд ме е че незнма къде работи сега  Sad
Светла....това е стара школа...има толкова новости в козметиката.Старае се жената,но...В Рапакс,няма никаква съвременна апаратура на която да се обучават курсистките.Някакви елементарни евтини апаратурки.Ходих само 2 пъти като клиент,да момичетата се стараят,но не могат да научат нищо ново.

# 111
Не успях да изчета всички коментари,но като видях за какви цени говорите ми стана мъчно.На два пъти записах такъв курс.Нищо не се получи.Първият ми опит беше при "Кало".Една седмица преписвах теория от другите курсисти.И през цялото време Калин и неговият екип се държаха супер гадно.Не издържах и си заминах.Вторият път беше в един салон в слатина.Не помня името на салона.Фризьорката се казваше Диляна.Наистина много добра в работата си,но като учител беше кръгла 0.На нищо не ме научи.От 10 човека събра по 300 лева,за да я гледаме как работи без дори да обеснява какво и защо се прави.От тези два експеримента едно разбрах....няма значение името на салона и парите които ще хвърлите за курса.Важно е практика и да си наистина надъхан в това с което се захващаш.Сега обмислям 3 последен опит.Ако този път успея ще кажа как е било.Пък ако някой вече е успял да пише.Туко виж съм си спестила парите от поредното разочарование Sad

# 112
Аз се обучавах при Мърфи, но преди 10г. Той е ученик на Капанов. Това е сайта на салоните му http://www.murphystyle.com  Отидох при него и се разбрахме да ме обучава индивидуално. Много е коректен и внимателен, има богат опит и обяснява добре. На мен лично фризьорството ми е хоби, а не професия, но добих знания и практически умения от времето, прекарано във фризьорския салон.

# 113
Здравейте!Виждам,че в темата не се пише отдавна,но се надявам поне тук да ме отрази някой,че вече писах в една друга тема,че съвсем нова направих и никой не се включи.
Интересувам се от фризьорство и искам да запиша курс.В момента съм в проучване на нещата.Цени,условия,етапи на обучение,качеството на обучение,документ,който се получава след завършения курс....Моля да ми препоръчате място където бих могла да изкарам такъв курс.Но да ми се обръща внимание и наистина да ме учат,а не просто да си прибират парите.

# 114
  • София
Подаръче, сложно е. Ако смяташ да го работиш после тук- избери курс, който осигурява работа.
Аз винаги препръчвам Арлет - имат осигурена практика в салон, реалити формати, филми и реклами. Повечето завършващи остават на работа в салоните. Наистина заплатите не са големи, но ... Това е голям плюс за самостоятелната работа после. Но пък са в София.
Друго - винаги препоръчвам да се изкара първо маникюр и педикюр. Така знаеш повече неща.
А и педикюра много се  търси в Гърция, Кипър и другите южни страни.
Документа, който се поучава не е интересен - той си седи забучен на стената. За клиентите е важно да им хареса как си ги разкрасила.

# 115
Aisha,много,много ти благодаря за включването Hug!От дни опитвам насам-натам във форума и никой не се включва.
Така е, права си за документа,но ми се щеше да разбера каква е разликата между "майсторско свидетелство" и "диплома".Както и как да разбера,че документът е валиден. newsm78
За съжаление не съм от София и надали ще имам възможност да остана да работя в салоните им.От малък провинциален град съм и най-вероятно тук ще практикувам.Дали е възможно веднага след завършване на курса да си отвориш салон?Или трябва да имаш определен стаж преди да добиеш такова право.Прости,ако ти се сторят тъпи въпросите ми,но наскоро се завърнах от чужбина и съм по-добре запозната с тамошните правила,отколкото с тукашните Embarassed
Насочила съм се към фризьорството,не само защото ми се ще да имам още една диплома в гардероба си или просто за да има какво да работя.Харесва ми,влече ме от малка и знам,че ще се справя.Получава ми се на всички приятелки,семейството ми и на мен самата. А това маникюр и педикюр хич не са ми на сърце Peace

Колко е нормално да протича един курс?3-4-6 месеца?И как да всъщност да избера къде да отида?Защо съществува тази огромна разлика в цените?

# 116
  • София
Подаръче, ако имаш помещение и пари винаги може да отвориш салон. Може и да не си учила и да нямаш документ, а да наемеш персонал. В София от време на време Занаятчийската камара на Капанов прави офанзиви всички да им плащат членски внос и те да определят всичко. Но хората не им се връзват. При вас едва ли ще дойдат. Според мене изкарай си курс в близкия по-голям град и посе започвай. Може да се поинтересуваш в бюрото по труда - те организират  преквалификация за безработни. Та поне техните обучения са горе-долу според изискванията. По време на обучението ще трябва да водиш модели - това беше голям проблем при дъщерята. Тя първо кара 1 -2 месеца маникюр и педикюр. После фриз. бяха 3 пъти по 2 месеца. Направо цяла учебна година в 12 кл. Фирмата беше световно неизвестна - само да има документ. После започна работа като пом. фризор в Арлет и Гого си я обучи вече в практиката. То ако не ти върви каквито и дипломи да имаш ...
Разликата в цените - сигурно заради името на обучаващия.
Сега и гледах документите - от курса е Свидетелство за проф. обучение. После учи в частен колеж Делта - от там е Свидетелство запроф. квалификация.
Ако пак заминеш за чужбина - там искат да видят какво можеш да работиш. Документите не ги впечатяват. Понев Англия е така.

# 117
Здравейте,момичета:)
Имам желание да се изкарам курс по фризьорство.Проучих школите на Капанов,Салони Angel Face,Stephan Academy и както можете да се досетите харесах най-много Stephan,но графикът им на посещения не ми позволява междувременно да работя,за да се издържам,а 6 месеца е дълъг период.
Виждам,че някои от Вас препоръчват курсовете в Арлет.А може ли да ми каже дали там са по-гъвкави по отношение на възможностите за посещение на курса?
И още нещо-някой има ли представа дали фризьорските курсове на интеркозметика са добри? Simple Smile

# 118
Здравейте момичета, търся спешно добър фризьорски курс в София. Помагайте, моля!

# 119
Здравейте! Мога да препоръчам да проверите в Арлет, Стефан и Лореал. За съжаление навсякъде курсовете са в редовна форма и се ходи от понеделник до петък по цял ден в рамките на 6 месеца, цените на курсовете също така не са много евтини, но ако мислите да го работите вложете в себе си. Успех на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт