Отговори
# 540
  • Sofia
Моят педиатър пък ми каза, че в Бг ранното захранване продължава да се препоръчва не толкова от незнание, колкото пак заради фирмите да си продават пюретата и соковете  ooooh! ранната схема е внесена тук от Русия, а там не се прилага вече от 20 години... същия е проблема и с болниците - там пък пробутват АМ, пак за да си го продават после.. нямат интерес да кърмим...
Аз и с двамата в началото много се измъчих докато потръгне, но вече към 5-6- месец си е направо рахат. Ако го хранех с АМ щеше да ми е значително по-лесно де - нямаше да се чудя как да го нахраня навън и да запазя благоприличие, нямаше да сме скачени съдове и да не може никой да ме замества, нямаше да се чудя ял ли е достатъчно и т.н., и т.н., но съм наясно колко е полезно за него и затова го правя в крайна сметка...

# 541
Хъни - Бъни аз спрях да изварявам бибката на бебка.... изварявам само шишето за вода... не виждам смисъл, при положение че си лапа ръцете и всичко което и попадне.... купих препарат за бебешки съдове и с него ще измивам приборите. Само да вметна че меламиновите  панички  не се притоплят в микровълнова фурна.  А за пюретата.... кака Гоша питаше за Ганчев, всичките им пюрета са със захар, плодовите с модифицирано нишесте, а останалите със сухо мляко.... е нали трябва да даваме безмлечни каши, а то сухото мляко какво е.... Shocked.
*Галя* - ееех че ти завиждам... Wink, кога ли и аз ще отслабнааа... още съм като търкалящ се хипопотам, уж кърмя а кантара не помръдва.
Или_- какво благоприличие Crazy, вече не ми пука, сядам и си кърмя където ми падне... то първите няколко пъти се притеснявах, но това е че сме вързани мдааа...
Myriam-  продават  уреди за готвене на пара и съдове за готвене на пара... виж в гугъл.

Моята мома предпочита да я кърмя легнала и като и кажа: маме айде цоките, се завърта настрани и хем ми дърпа блузата, хем с крачетата ме бута... голяма сладорана Heart Eyes. Вчера ме побърка, иска да седи и това си е, но ще почака няма как... цял ден се обръща по корем и обратно...егати гимнастичката.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 09:17 от galeeto

# 542
Здравейте
Изгубих се и аз.Бяхме на почивка с мъжа ми,който си беше в БГ само за 10 дни.После пък се изпокараха с майка ми...то враждата е много от отдавна,но майка ми е много голям лицемер и все злословеше тайно,което ни дразнеше много.Стана една,че сега си изнасям от къщи всичкото багажор,а след два месеца летим за Кипър.Ей такива убавини при мен...ама вече свикнах и не се паля много много.Явно не може да живеем под един покрив с майка ми и това е.Помощ никаква почти...само нерви.
За захранването и аз след 6-ти месец,та дори и малко по-късно.Това за анемии и т.н дори да го има е едно може би донякъде нормално преходно състояние....Простотията която чух от една "начетена" майка беше,че трябвало да го захранвам,защото бил много дебел  Joy Joy Joy Просто се изумих,ама и тя явно се изнерви,че я затапвах по всички въпроси и реши,че така ще ме уязви  Mr. Green Просто пълен ъпсурт  ooooh! Ставам да глася багажи...пак ще драсна  Peace

# 543
Здравейте, майчета. Да се разпишем и ние с принцеса Сияна... Simple Smile Роди се на 7ми април, доста мъничка - 2750 гр, 48 см. Сега сме 6,500 кг, 61 см. Simple Smile

*Cveteto*, аз казах на една позната, която няма деца, че кърмя и бебето е опитвало само 2 - 3 лъжички картофено пюре и то преди да сложа сол, мляко и т.н. Тя остана поразена не от това, че още кърмя или че съм дала пюре, а от това, че не съм дала картофа нарязан.  #Crazy Как щяло да свикне детето да дъвче?! #Crazy Joy

Или_, нас като ни изписваха, от болницата наръсиха една камара мостри на АМ. Да съм пробвала, кое бебето ще хареса най - много... А докъто бяхме там почти винаги ми носеха бебето нахранено и заспало, а пък някаква все идваше и пита: "Как е? Суче ли?" "Ама как да суче като ми я давате нахранена?" "Е, нищо, ти я карай!" "Ами, носете ми я гладна тогава." "Е, няма как гладна, че плаче."  Naughty newsm78

# 544
Благодаря, милички!!!!!
Ние вече сме добре и се надявам така да е по-дълго време  Peace Praynig
Сесил, прегръщам те, много е гадно, разбирам те, но в никакъв случай това, че сега сте пили Аб не означава, че ще е болнав  Hug дай Боже да са ни здрави дечицата, тук имаше бебчета съвсем малки преболедуваха и после са си здравички, на всички желая здраве!!!

Аз другата седмица ще пусна каката на детска градина, че голяма почивка, нашата градина не работи юли и август  Whistling сега дано не са се забравили с дечицата, а аз малко да отдъхна и да имам време за себе си  Mr. Green

За кърменето - няма такова щастие, всеки ден се преоткриваме с  бебо и наистина като вземе да суче, по някое време спира, поглежда ме и се усмихва, невероятно е  Hug Laughing а с това хващане на блузата и стискане около "манджата" не пуска, ей - моя си еее  Mr. Green  и аз се надявам до 1-1.6г. поне да го кърмя, а защо не и след 2 - вечер и сутрин, така или иначе нуждата от мляко на 2 годишното дете трябва да се задоволи, защо да купувам, като имам  Twisted Evil Hug Еее, пак ще си говорим догодина по това време  Crazy Hug Hug

За захранването - ще започна с картофче, морков, тиквичка, тиква - собствено производство, после и купвни ще редувам, няма да бързам да заменям хранене, но всичко зависи от малчо  Laughing сега панадола едва му го давах, голямо плюене беше, а е сладичко  Wink

Добре дошли на новите майчета!!!!!

Целувки!!!!!

# 545
Здравейте,

Хъни Бъни, бъбешките съдове трябва да се изваряват до 6-тия несец по принцип. Както е писала Галето може да се купи препарат за бебешките работи и мисля че е достатъчен.

Цвете, не се притеснявай миличка, дразги има на всякъде. А и в Кипър хич няма да ти е зле си мисля, хем ще си близо до половинката ти Wink.

Захранването - ооооох захранването. Момичета не слушайте глупости, която може да кърми, нека да кърми, от това по хубаво няма!!! Ако знаете мен колко ме е яд че ми секна кърмата поради натрапници в семейството ни, направо ще  Banghead И аз се бях настроила да кърмя, но уви ooooh!. Не слушайте глупости за анемии и злоядства и какво ли още не. Аз искам да захраня защото детето ми остава гладно, а не заради разни слухове. Аз питах акушерката кога трябва да я захраня. Отговора беше: Когато искаш! След 4-тия  месец по моя преценка можело. Препоръчвало се след 6 -тия защото до тогава трябва ваче напълно да се е развило свойството на бебето да преглъща и инстинкта да преглъща навътре, а не да избутва с език навън. Затова е опасно ранното захранване, да не се дави бебето и се препоръчва след 6 мес. когато развитието е напълно приключило. Каква анемия, какви 5 лева!
Затова, майчетата които кърмите не бързайте да захранвате докато мъничетата се наяждат с кърмата ви. Няма от какво да се притеснявате че щели да станат злояди. Дрън, дрън Crossing Arms!!

За пробутването на АМ - много гадна ситуация наистина, но вече нищо не ме учудва. В родилното първите 2-3 дена нямах кърма и Бианка беше постоянно гладна. През нощта съм ходила да се моля на дежурните акушерки да ми дадат 30гр. АМ за да засити бебка и да поспи малко, бях на края на силите си. Не ми дадоха, казаха да я държа на цицата за да може да ми издърпа млякото. При всяко кърмене идваше акушерка да ми асистира и да ми помага да кърмя. Оставаше в стаята докато не се наяде и да заспи. Много държът на кърменето и съм много благодарна за всичко което направиха за мен и детето ми и което продължава нащата акушерка да прави за нас newsm51.
Никой не ми е пробутвал мостри на АМ. Но след като вече сме на изкуственно хранене ми е все тая дали ще давам пари за АМ или за пюрета. Важното е кое е по добро за бебка Naughty.

# 546
Здравейте! Темата доста се пораздвижи в това лошо време, щом дори аз имам време да я изчета и да пиша дори  Wink. Включвам се специално за мамите с колички Хаук Малибу. Моята приятелка с която излизаме има такава и вече за четвърти и последен път и сменят рамата. Ако има следващ път ще й върната парите. При първото счупване от магазина /Хиполенд/ й обясниха че в цялата партида има дефект и й смениха рамата, така са казали от завода производител да ги вземат и да ги подменят. Вторият път й пратиха нова количка- само летния вариант, а старата си остана в нея. И тя се счупи, съответно следват още две подмени като на последната казват че е променена рамата, ние като сравнявахме двете рами видяхме единствено че има втори допълнителен болт. Преди няколко дни наша обща позната със същия модел се оплака, че рамата се е счупила на същото място. Във всичките случаи количките са се счупили когато се слизат стъпала с тях.

Веси меси, евала на този управител как ви е накарал да се чувствате значими като е спестил обясненията си за партидния дефект. На моята приятелка й  предложиха ако иска да си избере друг модел на Хаук, тъй като фирмата производител предпочита подмяна пред връщането на парите, но та отказа и заяви че задължително ще си иска парите при пореден гаф. Убедена съм че и тази рама ще се счупи понеже тя качва и слиза доста стъпала пред блока както и от асансьора до у тях тъй като живеят на междинен етаж. Така че моят съвет към мамите с такъв модел е преди да е изтекла гаранцията да минат през няколко стъпала за да не се окажат със счупена количка и изтекла гаранция. По- добрият вариант е да не са си купили колички от тази партида, но това никой не може да каже.

Относно захранването - аз го започнах преди няколко дни. За сега съм доволна от бебо, не го насилвам и не целя да замествам цяло хранене. Предпочитанията му са към Хип и Овко, Ганчев и бебевита нещо не му харесват. Сега мисля да пробвам и на Гербер.
Та това е за сега. Лек ден на всички!

# 547
какво ли става с ивета  newsm78, дали си намери жилище?

# 548
Ех родата, ах родата, Цветето, зелена съм от завист, че между теб и родата ще има държавна граница  Joy
В момента преговарям на 2 фронта - с мама, да ни пусне в къщата си за зимния сезон и да не напада милото, че не му стига заплатата, и с милото - за да се съгласи да отидем у мама  Laughing

Пюренца бях купила 1 ябълка на Ганчев и 1 морков на ХИП. Хареса ябълката, ако видя чиста на ХИП, бих взела. Благодаря за отговорилите за пюретата на Ганчев
----------------------
В духа на форумски афилиативни чувства, ето какво ми отговори /тоя път/ Елфита в темата за счетоводството
може да бачкаш на граждански по време на двете години майчинство,без да имаш проблем с изплащането на майчинството ти
може да бачкаш на трудов договор и да ти върви майчинството при две условия
-да са минали 410 те дни обезщетение за бременност и раждане
-ТД да е сключен с работодател,различен от този,при който си по майчинство по чл 111 от КТ

Обещавам ако случайно ме резнат от НОИ, да кажа  Crazy

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 15:01 от кака Гоша

# 549
какво ли става с ивета  newsm78, дали си намери жилище?

и аз се чудех и мислех за нея, а какво стана с АСИТА5  Grinning Mr. Green

# 550
запис, че нямам какво ново да разкажа
освен да се похваля, че мама е у нас и глади 3 перални с детски дрешки  Mr. Green този път не се прецаках да съм перфектната домакиня и тя да дойде само на гости за обед, а и да свърши нещо  Mr. Green той и обяда е на аванта - пратен от свекито снощи  Mr. Green Mr. Green ох, защо нямам този късмет по-често!

# 551
  • Sofia
Здравейте и от нас!
Сесил, Меган надявам се вече всички лоши неща да са свършили. Лошо е детенцето ти да е болна, а камо ли да стигне и до болница.
Галя и аз ти завиждам за килограмите. Аз свалих първият месец 4 килограма и от тогава само 1. Останаха ми още 4, ама да видим до кога.
Момичета да ви питам, знам че отдавна обсъждахте този въпрос, ама нали сме от най-малките и при нас нещата идват по-късно, а от много инфо вече пуша. Какво направихте за косопада. Вече месец и половина ми пада косата. Слагах ампули, ефект никакъв. Свекърва ми ме утешава, че и без това съм имала много коса, нямало да ми личи. Ама 2-ри месец скубане вече ми иде в повече. А и нали кърмя не мога да пия витамини за косопад. Дайте съвет, че вече ми се реве.
Коки вчера вдигна температура от зъбите. Не стига, че го морят от 2-я месец, ами и температура вдигна милото. Днес е по-добре, а зъб никакъв няма на хоризонта. По въпроса за кърменето наистина е невероятно усещането, че на любимото си същество даваш ней-ценното нещо. И малкият като е гладен и легна до него се обръща към мен и почва да зяпа, след което почва да ме гали докато яде. С каката нямах късмета да кърмя, по скоро инфото как да стигна до тук, и искрено ще съжалявам цял живот. Но това е положението. Стига от мен лека мрачна вечер.

# 552
  • София
Привет, момичета!

Сърдечно благодаря за хубавите пожелания и вниманието. И вие да сте живи, здрави и много щастливи  Hug

iva_vasko, добре дошла! Надявам се да се чувстваш добре сред нас и да сме ти от полза.

megan@, *Sesil*, нека болестите и тревогите, породени от тях, да останат в миналото и повече да не ви застигат.

Хъни-Бъни, ако нещо написано ти се стори глупаво или неуместно, просто го игнорирай, независимо от какво "светило" с титла пред името си е написано. Както вече tini-mini и Elichka_mama са го написали, всички пюрета си имат срок на годност, който е написан на етикета, както и до колко дни трябва да бъдат изконсумирани след отварянето им. В рамките на този срок не е проблем да бъдат съхранявани в хладилник стига да се спазват няколко прости правила: от бурканчето се сипва в отделна купичка само количеството, което ще се даде на детето и точно то се претопля. Не бива да се затопля цялото количество, ако не може да се използва наведнъж. Също така не е добре да се бърка с вече използваната от детето лъжица в количеството пюре, което остава и ще се съхранява до следващия ден, тъй като носещата бактерии слюнка вече ще е попаднала в храната.
Купичката и лъжичката за хранене е достатъчно да бъдат измити добре с подходящ препарат (аз лично използвам този на Бочко) и изплакнати добре с гореща вода.

Относно захранването - доверете се на майчиния си инстинкт и следвайте сигналите, които детето ви подава. Мисля, че така всяка ще намери най-верния път за захранването на своето отроче. Впрочем това важи не само за храненето. Е, разбира се малко актуална и достоверна информация никога не е излишна, но всичко трябва премине критично през главата ни и да е съобразено с индивидуалността на детето.
В този ред на мисли, Данче, добре си решила да изчакаш още малко със захранването на Петьо. Явно детето все още не е готово да приема храна, различна от маминото мляко  Grinning. Затова недей да насилваш излишно нещата, просто наистина опитай отново след две седмици. Децата толкова бързо се развиват и променят, че това, което е важало за вчера, за утре вече няма да е актуално.

Съгласна съм и с Галя и mama.radi, че митовете за анемиите и злоядството при късното захранване нямат никаква разумна и реална аргументация. Желязото в кърмата може и да не е в огромни количества, но затова пък напълно задоволява нуждите на детския организъм до 6-месечна възраст и е доказано, че се усвоява почти на сто процента. За злоядството и друг път съм го казвала - тук до голяма степен пръст имаме ние възрастните.

Гале, поздравления за добрата физическа форма  newsm10 Браво, момиче !
Хм, на мен ми остават още 4 кг до предишната ми форма, но и аз да се похваля, че вече успявам да вляза в доста от предишните си дрехи. Но без фитнес и редовни физически упражнения няма как да се справя паласките около талията и отпуснатия корем.  Sad

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 17:54 от froh

# 553
Здравейте  Hug
Мама ради ,4естита месе4инка на твоята Бианка!и то4но там се крие отговорът на въпроса ти защо толкова много хапва детенцето  Hug нали мн пъти сме говорили за Скок в растежа Wink явно е то4но това1покрай месе4инките има понякога промени-пове4е хранене,по-4есто тоест..,понякога са по-кисели и т.н...Аз поне смятам 4е това е при4ината  Peace А ина4е може да увели4иш коли4еството АМ ,за  да я пробваш дали ще яде пове4е!
Веси-меси,и аз 4ак не мога да повярвам за тази 4ове4на постъпка!!!!бравооо! Hug
Цвети Hug  ,милата,много кофти ситуация!...ние сме с теб! Hug
лека ве4ер на вси4ки

# 554
Ох, момичета, успокоихте ме за захранването! И аз си мисля, че са глупости това с анемията и злоядството, но пък от няколко места го чух и реших и с вас да се посъветвам. Факт е, че около сина ми имаше доста злояди деца, въпреки че бяха рано захранени, така че това явно си е до дете. А колкото до желязото - ми то в картофа няма много желязо...  Joy Ще си изчакам още един месец! Иначе, когато и да захраня, не мисля скоро да спирам кърменето. Няма по-хубаво нещо! Особено любимо ми е вечер, на тишина, да си гушна малкото момиченце и да го гледам как суче... Малко егоистично ще прозвучи, но усещам как съм целия й свят в този момент и се гордея от това!   Blush Толкова се радвам, че този път не слушах глупави съвети и успях да си я кърмя (изключително)!
Гале, и аз ти завиждам за килограмите! Но като се замисля, ми то аз от раждането съм свалила 12кг., но проблемът ми е, че качих 18-19! Ако си бях качила нормалното - 12 щях да съм вече ОК! Но по-важно е детето да е добре, а кг. са бели кахъри! И все пак ти завиждам!  Wink Hug
Меган, Сесил, дано дечицата ви вече да са здравички!
Цвете, абе вие с Ивета май ще се състезавате коя има по-"супер" майка! Както и кака Гоша...  Sick Дано не се обиждате.  Hug
Добре дошли на новите майчета и бебоци! IceIceLady, моят термин беше за 7.04! Много ми е мила тази дата. Само дето родих на 11-ти!  hahaha

Ох, стискайте палци за моята зълвичка (едната сестра на мъжа ми), която сега чакаме да роди. Дали са й хапче за предизвикване и очакваме включване. Дано не се мъчи много милата! И дано скоро да се похваля, че съм вуйна! Как смешно звучи!  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт