Отговори
# 525
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
аз само пюрета на Ганчев вземам, каката преди не харесваше на Хипп и Гербер, сега дори не съм експериментирала, то ние колко даваме де - половин бурканче плодово на ден

но като започна да захранвам със зеленчуково мисля да не купувам готови, а да си ги правя

малко тъп въпрос, но да попитам за варените зеленчуци на пара, за които спомена alex_shu, че приготвя - как ги приготвяш, специална тенджера с мрежа ли, и на мен ми се иска такива да давам, а не варени във вода като обикновено, но до сега никога не съм запарвала

# 526
Здравейте майчета,

Честит празник Фро (на патерица). Много усмивки и положителни емоции ти желаяbouquet

Добре дошла ива васко!!!

Сесил, Меган, хайде стига вече с тия болести и то през лятото. Какво ще правите зимата, незнам Confused. Сесил, не искам да те отчайвам, но каката ни беше на 9 месеца като изкара пневмония. До 5 годишна възраст беше постоянно болна. Някакъв кошмар изживяхме. От тогава започна да тренира художественна гимнастика. Много се притеснявах защото беше кекава и се притеснявах че като се изпоти ще настине. Така беше първите веднъж, два пъти, после организма и свикна и започна да се калява. До ден днешен не мога да кажа че не се е разболявала, но рядко и винаги и минава бързо. Не помня кога за последно е пила АБ, може да е било преди 3-4 години Mr. Green, а като бебе го пиеше през месец, два Sad. Така че не се притеснявай, то си е до организъм Wink.

За марките - днес се рових в немските форуми и попаднах на съветите на една консултантка по захранването. Жената препоръчва да се ползват всички марки, не само една. Различните видове марки храни са обогатени с различни видове добавки и имат различен асортимент от комбинации Wink.

Хъни Бъни - и ти като мен май прекаляваш с четенето Mr. Green. Колкото повече четем, толкова повече се объркваме. Зеленчуковите пюрета с мляко се дават след като вече е захранено детето с безмлечните каши. Срока на годност е написано на всеки отрделен вид пюре според съдържанието му. Авторката може би е имала в предвид че вече затопленото веднъж пюре не се дава втори път newsm78.

Верче - Яйцето е храна богата на желязо, холестерол и протеини, от друга страна, заедно с кравето мляко е между основните храни предизвикващи алергия при детето. За това се препоръчва да се влкючва:
- след 9 месец се дава само жълтъка. Отначало половин добавен само в кашичката (веднъж седмично), после по цял.
- след 1 годинка може да се дава цяло сварено, надробено с малко сирене, разрешено е пържено и печено на фурна или в тиган без мазнини.

Кака Гоша, аз по принцип съм с негативно мнение за пюретата на Ганчев. Вярно е че са по изгодни от другите, но съм чела отзиви за тях че са пълни с нишесте и не са желани с охота от бебчетата.

Момичета моля за съвет. Бианка е на АМ Aptamil 1 (не PRE), но имам чувството че не и стига млякото. Пие по 150-170гр, но не може да издържи 3 часа и иска пак Tired. До сега никога не се е събуждала през нощта за мляко. Заспиваше в 22h и се събуждаше в 6. Сега започна да се буди нощем към 2h. изпие 70-80гр, после към 4h. пак толкова и сутрин към 6h. си яде 150-170гр. Снощи обаче беше екстремно ooooh!, буди се 3-4 пъти, правих два пъти мляко по 160гр и сутринта в 6h. моя мъж каза че и е направил ТРЕТО шише ooooh!. Дали не трябва да я захраня??? Много рано ми се струва и хич не искам да бързам, но като не и стига ooooh!!? Дали мога да слагам по 1-2 лъж. каша в следобедното мляко за да я засити? Днес четох че ако бебето е по активно изразходва повече енергия и калории и може да се започне по ранно захранване. Оoooх, незнам какво да правя, ама няма да издържа още много да ставам на 1-2 часа през нощта Tired.

И накрая - днес ставаме на 4 месеца Mr. Green. Черпя по този повод Flutter!

# 527
Мами много се извинявам ,ама ми е спешно Praynig
Много моля имаше мама сред нас която е с Хаук Малибу и имаше проблем с рамкатапри нас се счупиииииииииииииииии #Cussing out
Моля да ми пише как и какво направиха от магазина.Имам ли шанс да я сменят или нещо друго да се направи или направо да се глася за нова количка ooooh!Голяма простотия точно рамката като при теб се счупи.Съжалявам, че не помня ника на мамата със същата количкаи същия проблем Embarassed

# 528
  • Бургас
Мисля, че tini-mini и vesi-mesi имат такива колички. На tini-mini, се счупи рамката  Peace Момичета, благодаря за покрепата  hug Мама.Ради, честита месечинка Simple Smile

# 529
Hyni Byni Zdrasti!
Sorry ama az vse oshte niamam kirilica. Rolling Eyes
Tochno vchera si smenihme ramkata. Crazy Pri nas ne se e chupila..... prosto dunaprena na dryjkata na ramkata se beshe prokysal poneje se opira niakyde v bagajnika. I taka....vchera reshihme da minem prez magazina ot kydeto kupihme kolichkata i pitahme kolko shte ni struva smianata na dunprena.....Ami ...ne mojah da poviarvam kogato upravitelia na magazina ni kaza da si donesem ramkata za da q smeni s nova. Shocked  Da...chisto nova ramka....po-hubava ot nashata. Az dori biah poiztrila malko nadpisa otstrani na ramkata zaradi chadyra. Ama ni q smeniha i ne ni vzeha parichki. Dori garanciata ne ni iskaha Crazy Naistina ne mojah da poviarvam....e zanesohme pone kutia bonboni...daje tova ni se stori malko ...ama zdrave da e. Iavno i tuk ima svestni tyrgovci. Heart Eyes
E...nadiavam se byrzo da reshite vashia problem s ramkata i tova da ne vi struva nishto. Uspeh. Hug

P.S. Sesil....da naceluvash gyzunkata na Iani!!! I nikakvo razboliavane poveche!!! Hug

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 20:43 от vesi_mesi

# 530
Мами много се извинявам ,ама ми е спешно Praynig
Много моля имаше мама сред нас която е с Хаук Малибу и имаше проблем с рамкатапри нас се счупиииииииииииииииии #Cussing out
Моля да ми пише как и какво направиха от магазина.Имам ли шанс да я сменят или нещо друго да се направи или направо да се глася за нова количка ooooh!Голяма простотия точно рамката като при теб се счупи.Съжалявам, че не помня ника на мамата със същата количкаи същия проблем Embarassed
Аз съм, аз съм Tired , егати чупливите колички!  #Cussing out Занесохме я откъдето я купихме - в Пигис хаус, взеха само рамата /без кош, без гуми и багажник/, и след 2 дни се обадиха да си вземем новата рама. Бяха много любезни, дори предлагат оборотни колички, докато чакаш новата, но нямаха за такова малко бебе.  Peace
Със зимния кош ли си? Аз сложих летния след счупването, защото ми се струва по-лек и спрях да окачам чанта на дръжката - всичко нося в багажника. Дано да нямаш проблеми със замяната; на нас ни казаха, че няма проблем да я сменят, докато е в гаранция - 1 година. Аз лично бих препочела да ми я сменят с друг модел, но мaй няма начин.  Confused

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 21:09 от tini-mini

# 531
Мерси Веси, Тини.
Малееееееееееее дано да не чакам два дена, че моя и един ден да не излезе и ме прави крива круша.
Още веднъж мерси за първото включване и дано бързо да ми се реши проблема и ще пиша пак.

# 532
  • гр.София
PRIVET OT MORETO  grinning039

TYK E SYPER,DETSATA SA DOBRE,MISLEX CHE S MALKATA STE MI E PO TRYDNO ,NO BATKOTO PRAVI SYPER GLYPOSTI

POZDRAVI newsm77  love001

# 533
  • Варна
Ох, и аз се чудя за захранването - сега сме си само на кърма, наддава си девойката. Но няколко майки ме посъветваха да започвам вече със захранването, за да не получи анемия или пък да не стане злояда (в смисъл да ми отказва храна, различна от мляко).

Аз само си чета, но не се стърпях Зарче заради теб да си кажа моето мнение. Хич не се връзвай на тези простотии, кърми си мадамата - щом си наддава няма за къде да бързаш със захранването. Както някой писа по-назад "ще има да яде пюрета и каши колкото щеш". Първо, това със опасността за липса на желязо не е много основание за захранване. Аз бях с анемия след раждането, но на Страшко желязото си е в норма, т.е. кърмата на анемична майка си доставя все пак необходимото желязо.  Peace И второ, тази глупост със злоядото дете направо ме побърква. И на мен ми ги приказваха тези неща само и само да захранвам рано. Всяко бебче не реагира добре на новата храна докато свикне с нея, независимо дали е на 4 или на 6 месеца. Няма никаква връзка между това да е злоядо детето и кога си го захранила, особено пък ако става въпрос за някакви си 2 месеца изчакване. Ако го захраниш на 4 месеца няма да е злоядо, но на 6 м. ще е злоядо - смешно е! Ако само това са причините да захранваш, според мен не са основателни. Наслаждавате се и двете с Елия на кърменето и такива компетентни майки ги пращай по дяволите.  Hug Hug Hug

# 534
Еееех,Галя ,колко съм съгласна с теб ! И нашето захранване ще остане след 6 месец Laughing
По негово желание  Laughing
Аз да ви кажа ,колкото повече кърмя ,толков аповече ми се кърми и не искам да си представям какво ще ми е като трябва да спра Crossing ArmsСигурно ще съм една от онези маайки ,които кърмят 2 годишни деца Joy
Но признавам ,много ми е хубаво ,особено сега ,като започва да разбира  Heart Eyes

# 535
биби- и аз се запалих по тази Система минус 60...Обаче нещо не съм редовна.Но за 2-3 месеца свалих 5 кг.Не че е много но от тези месеци съм спазвала системата 2 -3 дни максимум в седмицата. Ако се спазва ефекта ще си заслужава. Имам още 5 кг за да си върна старите кила и май трябва да съм по- сериозна Embarassed
веси-меси-много ме разсмя с това, че не му личат килограмчетата на Митко Joy. И ние сме така 72 см  и тежим 9 кг. Вече му викат Монка- Лионка Joy
Подиграват се на милото ми зайче че бил като лионска наденичка Crossing Arms

За пюретата- правих му 5-6 пъти - плодови и картофено. С мъка ги яде...Днес му купих едно готово- е няма такова плюене.Докато му пъхна лъжицата и веднага плюе #Crazy Явно и ние ще си продължаваме с кърменето. Данче- и на мен ми е голям кеф и все по-готино ми става. Много е смешен като сам посяга с ръчичка да си търси "манджата" hahaha
Явно моите ги харесва повече и съм решила като имам възможност да му правя. Междудругото замразявам му доста плодове, като преди това ги варя на пара и ги пасирам. Досега праскови съм му направила, но ще видя и за друго...

# 536
аххх ... благородно завиждам на кърмещите майчета!!!! Щом можете - кърмете - няма нищо по-добро за бебчетата!!!!! Hug

# 537
  • Варна
Дани, и аз си мисля, че ще съм от онези кърмачки на 2 годишни деца (кърма да има само).  Joy Въпреки, че много ме болят зърната (все още), немога да му се нарадвам на малчо как си папка. Вече ме хваща за потника, блузата, дърпа ме и отваря устата. Много е сладичък! А като обхване и гърдата с ръчички и си цоцка - е направо ще умра от кеф да го гледкам. Една приятелка чака бебе в момента, но каза, че й се вижда извратено все още. Обяснявам й, че като роди ще спре да си възприема гърдите като сексуален обект, но на нея все още й е странно.  hahaha

Аз да ви се похваля - вече съм 1 кг. по-малко от кг преди да забременея.  Joy Значи, каквото и да правя, да ям, да не ям - всеки месец си отива по 1 кг., нито по-малко, нито повече. Всичките ми дрехи от преди ми стават. Само, че си имам малко паласки. Като цяло корема ми изглежда добре, но като седна и се сгъна си личи, че тази кожа е била с двойна площ.  hahaha Без фитнес няма да стане явно, ами да видим кога ще се напъна да тръгна.

# 538
и все по-готино ми става. Много е смешен като сам посяга с ръчичка да си търси "манджата" :hahah
И моя мушморок така прави и на мен затова хич не ми се мисли за захранване.Нещо това захранване ми е #Crazy.С кърменето сме си екстра ама докга ли ще е.
Дано издържим още малко.
Много е смешен малкия заек като вече разбира и суче и се хили Laughing
Мерси на всички кито споделиха за захранването.Книгата на Л.Трифонова верно е голяма боза.Само дето се изръсих 15 лева - пфууу.Пълна е с противоречия.
Доколкото разбрах по добре е пюретата да са чисти - т.е 90 % челенчук или плод и най много вода без други неща като нишесте, фруктоза, захар и т.н нали така newsm78
Сега като пиша и разсъждавам над вашите мисли ми дойде наум да ви питам а съдове за хранене за пюретата какво използвате и пак ли се изваряват като шишетата.
Малеееееее какави тъпи са ми въпросите.Но досега беше ясно - вадиш Ц......а и готово hahaha

# 539
Привет от студена Враца Hug
Гале благородно ти завиждам за кърменето и наистина ти пожелавам да кърмиш до 2 годинки Peace А пък за отслабването няма да ти говоря как ти завиждам  Flutter Whistling
Хъни - Бъни мила аз изварявам само шишетата защото ми казаха че като го храня с АМ трябва да са стерилизирани PeaceИначе съм му взела една сладка пъничка и лъжичка за пюретата и кашичките,който само измивам старателно

От няколко дни съм се побъркала да чета за АМ.Кое било с пробиотици,кое с пребиотици и направо се шашнах smile3555 И до колкото разбрах фирмите за Ам имат нещо като уговорки с педиатрите да препоръчват тяхната храна(адаптирано мляко) smile3512Ако наистина е така.....Аз ще продължа да давам Фризолак,защото на Марти му харесва,пък и няма показатели да не му понася Wink
Относно количките на ХАУК момичета и аз съм с Хаук Кондор и до сега не съм имала проблеми и дано да няма де  Praynig
vesi_mesi евала на този управителя или на магазина от който си я взела,аз лично невярвах че може да ти сменят с нова част но ставали и чудеса Flutter
За яйцето аз навсякъде съм чела след 7 месец

Общи условия

Активация на акаунт