Отговори
# 90
Хе хеееее!!!
Здравейте момичетаааааа!!!
Честит рожден ден на Бибината мама!!! Биби да ти е жива и здрава и много щастлива още 100 години.
Ивеееееета, миличка ......как все на теб такива гадости се случват бе захарче........ Дано бързичко излезете от Пирогов и всичко да е ОК Praynig
При нас всичко е наред...само дето започна да ми се буди нощно време....... Thinking плаче малко.....ръгам биба и заспива....ама неспокойно....за това го взимам при нас да спи....и ....щом го сложа между нас.......заспива сладко като ангелче Rolling Eyes ама какво да го правя......
Аз започнах да давам оризова каша...и му харесва за сега. Само дето не съм убедена кога точно да я давам преди или след хранене. Преди хранене реве за мляко....след хранене реве за сън.... smile3506 та и аз съм в чуденка. Ако някой има предложения...моля нека сподели... Simple Smile
И аз мисля да понаправя и замразя някое друго пюре. Дали ще го ползвам не знам ...ама да има за зор заман. Peace
Ани айде идвайте насам! И да знаеш...ако минавате през Бургас.....да се обадиш ей! newsm51 Мноооооого да нацелуваш Ивето. Охоооо....ама вие след няколко дни пак имате месечинка! Ще направите цели 7 месеца....хехе....как лети времето само, а?
Айде момичета...ще бягам сега......

Поздрави и целувки на всичкииииииииииииииииии!!! newsm51 newsm51 newsm51

# 91
  • София
МОМИЧЕТА,имам питане:някой ползвал ли е таблетки за студена стерилизация?Аз се малко се обърках като прочетох че след това шишетата се плакнат с чешмяна вода. newsm78.
Тези от вас,които бяха на почивка как миехте или стерлизирахте шишета?

Таблетките миришат на белина  Sick. В болницата си стерилизирах силиконовите зърна и после киснех и обливах с преварена вода от каната на Даниспорт. На Вършец миехме само с Бочко. Какъв е смисъла на таблетките, като после ще се мие с вода (на моите не пише чешмяна, а пише обливат се обилно с вода  Rolling Eyes)- зарязах ги. И на морето ще мием само с Бочко.

Ивеееета, стискам палци! Сигурно му няма нищо но Марк, но по-добре да ви наблюдяват 3-4 дни. Дано си намерила къде да пласираш Ники  Praynig Praynig Praynig

И Леа намаза от Фокс вече нямам грам място. Чакам мамите в квартала да се решат на трето, та да пласирам.  Mr. Green
Уф трябва да започвам лека полека да стягам багажа за морето, че не е лесно  ooooh!

# 92
  • Бургас
Здравейтеее, нас ни изписаха. От вчера сме си у нас. Ивета, дано всичко е наред, стискам палци  Praynig Praynig Praynig И ние не бяхме чак за болница, но по-добре да наблюдават Марк.Момичета, много се пазате от места, където има много хора. Има ужасен вирус, който нас не ни подмина, но да знаете, че е страшно заразителен и гаден. Аз го искарах за един ден с малкия в болницата. Не можех да се движа от болка и мъжа ми ми помагаше за няколко часа да поспа. Изразява се най вече в разстройство, повръщане, температура.

# 93
Deni 1971 - и ние не стерилизираме а мием само с Бочко или Шуър кер .  А за дрешки за кръщането мога да те насоча към магазин КАРНАВАЛ  дъ мол или магазин ОКАЙБИ в мола на стамболийски .Аз първият тоалет ( рокля) купих от КАРНАВАЛ а кръсницата взе страхотен комплект рокля ,лента ,жилетка къса,чорапки и обувки от ОКАЙБИ много са яки .Та погледнете и там  Peace Hug

Иветаааа - господ е с вас не се тревожи ,всичко ще е наред  Praynig Praynig Peace

# 94
  • София
Привет, майчета!

iveeeta, стискам палци с Марк всичко да е наред и сегашните тревоги да останат само лош спомен без последствия за детенце  Praynig Hug

bibi, честит юбилей на патерици на майка ти! Да е жива и здрава, още дълги години да е с вас и да ви помага, а вие много да я слушате и да й отдавате нужното внимание, уважение и обич, че без майките сме за никъде ! На 7-ми август стана една година откакто мама не е между нас и не минава ден без да усетя колко много ми липсва.... Какво ли не бих дала да дойде отнякъде и да каже нещо, с което да ме ядоса, както правеше понякога преживе. Но истината е, че много ни обичаше със сестра ми, а Али е нейната сбъдната, но недоживяна мечта.

Данче, соня 77, и аз направих пюрета за Али - от праскови и сливи. Голяма играчка падна, но ми беше мерак. Избрах плодовете от пазара, измих ги добре, даже ги оставих да се понакиснат известно време във вода, нарязах ги на парчета и ги сварих. След това ги пресовах през една голяма цедка. Една част от пюрето го замразих във формички за лед, останалата част затворих в бурканчета от детски храни. От тази част, която премина през цедката, се получи нещо като нектар, който също затворих в бурканчета и стерилизирах. А в остатъка от водата, в която варих плодовете, сложих няколко лъжици захар - получи се страхотен сироп, който възрастните вкъщи изпихме с голям кеф в горещините. Сега чакам да станат късните круши от градината на вилата и смятам да направя същото и с тях.  Grinning

относно теглото и ръста на бебчовци - мили мами, ако позволите да дам един съвет.... не си слагайте излишен дерт на сърцето с постоянни сравнения за теглото и ръста между вашите и другите бебета. Просто няма смисъл, тъй като всяко дете се развива индивидуално, по свой "план" и "стандарт". Нормите, публикувани на разични места, са само за ориентир. А това, което пишем тук е просто за информация и като новина, че децата ни се развиват нормално. Щом вашето бебче се храни редовно и с желание (е, може и да има някои лоши дни, но кой ли ги няма), в резултат наддава, пък дори и с по-бавни темпове, весело, жизнерадостно и игриво е, не боледува, с нормален тургор и цвят на кожата, пълни редовно памперсите, значи всичко е наред.
В тази връзка да кажа, че днес бяхме на консултация. Алина е 6550 грама и 64 см. От последното ни мерене преди месец е наддала "само" 550 грама и 3 см, в сравнение с 800-900 грама на месец в предходните периоди, но аз не намирам това за нещо притеснително. След четвъртия месец е нормално да не качват на тегло толкова интензивно както в първите месеци.

Хубав ден и спорна седмица на всички!

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 11:15 от froh

# 95
Здравейте момичета!

Влизам да ви кажа че се чухме с Ивета. Видимо Марк е добре, смee се.  Спи малко повече и повръщал (но той по принцип си повръща). Виждала се някаква сянка на рентгена за това са ги приели в Пирогов под наблюдение за да се презастраховат. Утре ще му правят скенер (за всеки случай) с пълна упойка за да не мърда. Стискаме палци и се молим всичко да е наред fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover. Ники се гледал от части сам, от части го взимала баба му Rolling Eyes. Много е умно и самостоятелно това дете за крехката си възраст Hug.

Данче, за каката ни съм правила сама пюретата. Сега пак мисля да ги правя, поне ще знам какво има вътре и как е приготвена храната.

Иначе, ние сме добре. Бианка се адаптира към тукашния климат и започва да възвръща стария си режим. За захранването още не съм решила как и с какво ще започна. Най вероятно ще потърся съдействие от педи или от наблюдаващата ни акушерка. Тя ми беше споменала че когато се захранва бебка имала още определен брой домашни посещения.

Това е от нас, лек ден на всички  bouquet.

# 96
записвам се да не ви изпусна, макар че едва ли ще мога да ви чета Sad
При нас е лудница... Алекс ми изкаа летния вирус, само се молих малкия да не го прихване Simple Smile И така..
Аз съм се напънала да си напиша едни изостанали курсови работи Sad Искам да се преборя за стипендия, че нещо парите все не стигат, а не ми се прекъсва  ooooh!  Rolling Eyes
Ако някой е завършил наскоро и е писал курсови с икономическа насоченост и ако му се споделят много ще ми помогне  Blush

# 97
  • София
Здравейте майчета! Hug

Ние се върнахме от Сандански, там беше, както обичайно, нечовешки горещо, но на дреби не му се отрази зле, освен че много се потеше и хапваше и през нощта...С удоволствие се върнахме в прохладна София. ooooh!

Гледам доста подвижни са станали бебчовците на всички-моя вече се върти като палачинка-от гръб по корем и от корем по гръб, вече не смея да го оставя никъде самичък без да е вързан, че вчера за секунди щеше да падне от нашето легло, хем всички бяхме до него. Wink

За зъбчето- при нас 2 дена преди да пробие венеца беше подут и зъбчето си белееше отдолу , то си се виждаше, но не като точица. От 3 дни дреби пак е много нервен вечер-подозирам, че идва второто зъбче защото венеца пак се е понадул, ужасно е, явно го боли, само Дентинокс-а го поуспокоява за малко, заради лидокаина, нищо друго не помага. И при нас най-хубавите чесалки се оказаха моите пръсти, много му е кеф тогава, ама вече хапе с едното зъбче. Mr. Green

Мерси на всички, които дават схеми за захранване, много са ми полезни. Дребния проявява огромен интерес към нашата храна, ама засега му е много рано.

naidy и аз така се чувствам каката като отиде при баба си, все едно съм сама, много ми е лесно само с бебето, въпреки че каката ни е голяма и тя си сика нужното внимамние. Само с бебока си е направо почивка.

iveeeta, дано всичко е наред с бебо! Стискам палци! Praynig

bibi, честит юбилей на майка ти! Да е жива и здрава и много да помага с дребосъчките!  bouquet

Подкрепям froh да не се сравняват бебетата-нито по тегло, нито по ръст, нито по умения-всяко си е различно, нататък ако знаете какви фрапиращи разлики ще има като растат, важното е да са живи и здрави. Peace

Хубава седмица на всички! Laughing

# 98
Привет на всички майчета и бебчета и МНОООГО ЦЕЛУВКИ.
Признавам нямам никакво време и ви чета от време на време и не съм много в час.Надявам се че всички сте добре Hug
Имам един бърз въпрос.Много съм притеснена и безкрайно уморена.
Ние продължаваме с нощното будене.Близо две седмици се будеше чак в 6 сутринта,но от седмица сме на бебешки режим,т.е през три часа и през нощта.Не иска вода,не иска на ръце,нищо не иска.
Има ли още като мен и на какво го отдавате?

# 99
  • Sofia
Ивета стискам палци да е всичко добре. Не знам как е паднал Марк, но по тези български улици, особено софийските не се очудвам. И аз все се притеснявам малкия да не падне, най-вече като слизаме от тротоара на улицата, винаги слезам със задните колела. Трудно е, но иначе е рисковано да не го изръся.
Биби да ти е жива и здрава майката. Радвайте се с нея на дечицата и я слушайте.
И моята майка като на Фрох вече я няма. И макар да минаха 2 тодини и 1/2 много ми липсва. Все имам чуството, че ще дойде и ще се усмихне, но уви. Поне можа да види каката и да й се порадва.
Жени 80 Калоян не е спирал да се буди през нощта. Дори от около 10 дни през ден, през два не изкарва и 6 часовата нощна па,за, а се буди на 4-я час с желание да яде. И макар да наближава 4-я месец си хапва основно по 7 пъти + междинните похапвания, които не ги и броя.
deni 1971- мама овен с бебе овен аз тази студена стерилизация с каката въобще и не я ползвах. Така си и остана чисто нова. Тенджерата с водата ми беше по-сигурна.

# 100
Ивета,  Hug! Голям стрес си преживяла, надявам се нищо да му няма на Марк и скоро да си бъдете в къщи!

БИБИ, ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ НА МАМА!  bouquet

Фрох, Преси, стана ми мъчно като споделяте, че вашите майки вече ги няма и не са могли да се порадват на бебчетата! Sad Моята майка за момента няма много възможност да ми помага, но все пак ми е голяма подкрепа, Господ да я пази!

# 101
Ивета – дано всичко е наред. Стискам палци Praynig

Аз също току що направих пюренца – круши и тиквички във формички за лед. Май само това ще имам домашно плюс картофите.
froh – много благодаря за идеята за захарта във водата – стана чудесен сироп от круши – не се бях сетила и досега изхвърлях водата от варенето на плодовете.

За теглото и аз съм съгласна, че всяко дете е индивидуално и най-важното е да е здраво. Моят голям син е 20 кг на 4г., а сина на наши приятели е 14кг на същата възраст – няма нищо притеснително. Аз лично най-се притеснявам от затлъстяване, но слава богу при нас килограмите идват от височина.

Аз също при пътуване мия само с бочко и след това поливам с преварена вода от каната, която нося навсякъде. Това с поливането не знам дали убива бактерии, ама ето така – за успокоение.

Хайде чао засега - ние отиваме на разходка.

# 102
Eто ме и мен:)ейй,не мога да ви насмогна тези дни  Hug
Ивеета ,и аз се моля вси4ко да е наред с Марк!!!!! Praynig ох,Божеее,все нещо има ,бе...
Гери К,и аз така захранвам ,подобно на схемата която си намерила!
Златомира,именно от тази схема взех пример!  Peace много ми помогна ,когато я бях открила,при про4ит на темите за захранването!!!!!!!

Аз запо4нах  именно с оризова каша ,около 9-10 дена я давах(не и допадна 4ак толкова), само сутрин  -преди обяд.Запо4нах с 1 лъжи4ка ,после 2,4,6 и така постепенно увели4их до толкова колкото и се хапва...долу горе до към 8-9 лъж оризова каша.не я харесва много много.Постепенно въведох и пюретата  за обяд-зелен4уковите Peace като пак запо4нах с по-малко коли4ество в на4алото и постепенно увели4авам .. временно бях спияла оризовата каша  и пак и я дадох след 5-6 дена.този път сякаш по я хапваше:)сега смених с друга каша оризова с ябълка  Hug явно и е по-слади4ка и я харесва Simple Smile))
ето как правя всеки ден захранването сега Peace може да улесна някой  Peace :
Сутрин около 6.30-7 .00 ивет се събужда и и давам АМ.Обикновено заспива пак за 1-2 4аса .
около 10.30 -11.00 -АМ отново,из4аквам 20-30 мин и давам  Оризова крем каша с ябълка.през известно време мисля да я сменям с друга за разнообразие !
около 14 .00 давам АМ пак ,след 15 мин някъде(защото бързо и се приспива за следобеден сън) и давам пюре-засега само зелен4уково.Като запо4нах от картоф и морков,а сега са по пове4е зелен4уци,пащърнак,грах,цветно зеле,фасул,броколи... и каквито  пюрета има в магазините Simple Smile))

Към18-19 4аса ,след АМ давам пак малко  оризово пюре закуска или каши4ка пак но малко по-малко ,за да не се претоварва!обикновено към 23 яде за последно преди нощта!:)

така захранвам аз:)В на4аклото всяко пюре давам по 4-5 лъжи4ки най-много!защото ако е алерги4на слу4айно,да не е много коли4еството,което е изяла!
ами това е ,ако някой не ме е разбрал,нека ме пита,4е и аз как обяснявам само....

Ние ве4е се готвим за пътуването за бг:0Още няколко дена и ще сме там Simple SmileАз ще ползвам таблетки за студена стерилизация-преди съм ползвала,и нямах никакви проблеми!но ве4е не ги стерилизирам постоянно,а веднъж на ден,а тогава ще е веднъж на 2-3 дни и така постоянно ще го правя по рядко стерилизирането...нищо им няма ве4е и ако само се измиват с топл води4ка и веро,даже и да не е бебешко ,според мен не пре4и !
хайде мн целувки на вси4ки!!!

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 19:12 от anni2002

# 103
Биби,4естит рожден ден на твоето мам4е!!!!!

# 104
Момичета ,само минавам да ви видя как сте и отивам да лягам ,защото днес беше тежък ден.Снощи ме подлуди това човече малко - става в 12 ,30 ,после в 2 ,3 ,4 ,5,30 часа...сутринта е буден от 7 ,но го връчих на мъжа ми  Crossing Arms Не става да яде ,виждам го ,че не е гладен ,нито жаден  (то при него това е почти едни и също).По-скоро търси близост ,иска да се гушка ,завивам го даже с моя чаршаф и спим така - той на гърда ,а аз настрани ,завити заедно .На него му е добре ,но на мен ми отиде кръста на кино ,въпреки ,че се подпирам с разни възглавници ooooh!Буди се ,търкаля се ,като се разбуди веднага се обръща по корем ooooh!И това докато спи почти ooooh!
Не беше акал 2 дни ,та поне тази работа свърши днес Tired
Иначе зъби яко ни тормозят ,чесалка никаква не признава освен пръста ми  Shocked
Аз съм много против тези навици ,но иначе реве та се къса.Днес след банята рева близо час,едва го успкоих ,хем иска да е гушнат ,хем с моя пръст в устата,хем му се спи ,хем гладен ...милото то Cry
Дано сега като се захлади да спят по-спокойно бебчовците ,че не знам какво ще правя аз.От първите дне след раждането не съм се чувствала толкова уморена Whistling
Някой знае ли какво стана с Навайл?
А новини от Ивета и Марк има ли?

Общи условия

Активация на акаунт