Отговори
# 120
Иветка, радвам се, че всичко е наред! Много си мислих за вас днес! Дай Боже това да е последното ти притеснение, че не знам как издържаш на цялото напрежение! Прегръщам ви и двамата!  Hug

Поздрави и на всички други! Ние днес ходихме до Плевен, за да видим прабабата на децата, че тя до Сф трудно ще дойде (на 85г. е!). Изненадахме я и тя много се зарадва. Но сме малко измоени от пътя... Отивам да разпускам!  beer3 Спокойна нощ!

# 121
ЙЕЕЕЕЕЕЕ,Браво на вас,Ивеета!!!!!4удесни новини!!!!!олекна ни на вси4ки!!!!!!!!
Между другото за не знам кой си път 4увам за грешка на снимката!!!!и на мен ми се е слу4вало!!!! Peace
Аз искам да ви питам(и се извинявам ако сте го коментирали)колко долу горе е дозата мляко(АМ)която трябва да изпива едно 6-7 месе4но бебе на ден?ако някой има такива таблици,нека сложи такава..Защото аз досега давах първо млякото и след това пюрето,но от днес  обърнах -давам първо пюрето(кашата) и после млякото(тъй като ве4е 5-та седмица захранвам ,а гледам по едни примерни схеми на захранване и го дават така ...)и сега си мисля да не пък да би пък млякото да и е малко,защото ве4е изпива само половината...та да си направя долу -горе сметката..
Благодаря ви предварително! Hug

# 122
  • последна надежда
Сега ви изчетох... Благодаря ви много за стиснатите палчета  и подкрепата  Heart Eyes.

Аз много се бях изплашила защото трима докторе видяха нещо съмнително на снимката. Това съчетано с много реване и повръщане ме притесни. А първата нощ в Пирогов малчо спа без да се събуди или яде. Иначе има една 4 часова пауза само. На следващият ден пак спа почти непрекъснато.
В тази връзка да кажа в Пирогов нямаше легълца за бебетата и Марк спа или до мен или в кошницата за кола. А придружителите плащат 20лв на ден, освободени са само кърмачките.

Пооблъчихме го малко с тез снимки и скенер, но се успокоих! Поне избегнахме пълната упойка. Приспах го и после му държах главата докато снимат.
Марк падна много нелепо от лятната количка. Хем беше вързан с колана. Но той не обхваща раменцата, а и на количката не е захванат горният плат на сенника с долния. Има само някакви лепки, които не са издържали.

И хемоглобина му е 111. Това за тези които се притесняват дали едно изключително кърмене бебе може да си набавя достатъчно желязо  Peace.

# 123
Ивета ,много се радвам ,че всичко приключи добре за вас и че Марк е добре Hug
И ние от 2 седмици сме с летния кош на количкатаи много ме е страх да не го изхлузя някъде ooooh!Има ли други ,които ползват летни колички ,които нямат пълно легнало положение?Как спят бебчовците ви в полулегнало положение?
Петьо ще ме побърка с тези зъби - няма нормално ядене ,няма спане...днес е спал 2 часа за цеия ден и то само навън .У нас отказва ,само реве и иска да го гушкам ooooh!
Гледам го от няколко дни ,опитва се да спи по корем ,не е ли много опасно newsm78

# 124
Гледам го от няколко дни ,опитва се да спи по корем ,не е ли много опасно newsm78
Моят вече почти само така спи.Като го обърна той пак се извърта сам и пак по корем.
Ексълънт вие така както пишеш от 12 до 19 все навън ли сте newsm78.Как се спасяваш от жегите в това положение newsm78.
Момичета на моето бебе още не се е появил белег от ваксината БЦЖ.Леко ми е тревожно Rolling Eyes.
Някой знае ли как става тази проба Манту, къде се прави (четох ,че педиатъра не е редно да я правя и отчита - май в ТУБ диспансера се прави newsm78).
Моля ако има запознати да разяснят Praynig и вярно ли една ампула за МАНТУ е за 10 деца Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
За захранването - като давате в един ден зеленчуково пюре примерно картоф сутрин и каша примерно оризова следобед как разбирате ако има реакция от храната.
Не знам защо си мислех, че първо се карат пюретата или кашите ,но не и смесено в един ден.Дано да ми разбрахте въпроса, че ми се спи и едвам мисля ooooh!
Ивета да нацункаш Марк.Радвам се, че всичко се размина

# 125
 Браво Иветка!!!
И през това мина милата ти.Ти от желязо да си , пак няма да си толкова силна . smile3501 smile3501
Сега ще спя спокойно.че цял ден ви мисля. Thinking
Иначе малката спи,тати е на работа ,а мама си пие ракиика и си гледа ТВ.Кой като мен,а?????
Обаче като си дойде бати другия понеделник-край на царството ми.
Ехххххххх ,колко е лесно с едно дете!!!!!!! ooooh!
Но пък като се обади сега баткото,първо пита как е сестра му и после ,ако се сети как сме ние!!!
 Heart Eyes
А пък на нас ни донесоха днес подаръци от Германия-пюрета,каши,козметика,сокове и т.н
Много се радвам и малко завиждам на тези ,които имат роднини в чужбина,защото на мен ми е неудобно да кажа какво ми трябва даже на близки приятели. smile3505
Чао момичета и спокойна нощ.

# 126
  • София
нямате изчитане , но поне да се обознача че ви "следя" от време на време   Mr. Green

# 127
  • гр.София
Ивета много се радвам че всичко е наред! newsm44 newsm68 newsm44

elf1980,и аз след малко ще пия една ракийка тамъм мъжа ми си дойде от работа.Наздраве! Drunk

Инашият летен кош май няма пълно легнало положение.Регулира се отстрани а не от облегалката.Онзи ден пробвах да сложа Мила тя се изгуби в него и като сложих коланите още повече.

ГАЛЯ 5,сподели как се возите със Страшко ,защото и ние сме с Джема??? 1stroller

ЛЕКА НОЩ smile3520 smile3522

# 128
  • Варна
ГАЛЯ 5,сподели как се возите със Страшко ,защото и ние сме с Джема??? 1stroller

Все още сме с коша за новородено. Тясно му е доста. Пробвах да сложа летния кош, като сложих една възглавничка под дупето за да изравня малко, нали е ляга тип "лодка", но пак е сгънат доста. Сякаш му е удобно, но не виждам как ще спи така. И заради това още не съм посмяла да го сложа. Абе бих казала, че много се прецаках с тази количка.  #Cussing out Много ме е яд! Хубава е, но за наште пролетни бебенца изобщо нямаше нужда от коша за новородено. Сега само се чудя как да го разкарам, защото вътре е парник и му е тясно на милото. Немога да сложа и летния кош, защото не му ляга само гръбчето и ще си чакам искам неискам докато започне да сяда - демек октомври, ноември. Трябваше да си купя аз една количка с пълно легнало положение и да си джиткам с нея, ама .................  #Cussing out

Ивета, много се радвам, че всичко е наред!  Peace Praynig

Мами, аз знам, че не трябва да сравнявам моето бебе с другите. При всеки си е индивидуално всичко. Но малко се стреснах, че за един месец е наддал само около 100 гр. Но Иветка като каза за Ники, че е имало такъв случай и ми олекна. Просто не виждам как ще си удвои кг на 4 - 5 месеца. Сега е 7 и нещо, как ще стане 8700 за един месец.  newsm78 Незнам дали тази норма важи и за едро родените бебета.  newsm78 А иначе си папка много добре милото.

Хубав ден ви желая.

# 129
  • София
За захранването - като давате в един ден зеленчуково пюре примерно картоф сутрин и каша примерно оризова следобед как разбирате ако има реакция от храната.

Ами то се дава 3-4 дни една и съща храна, ако има реакция ще си проличи. После се включва следващата. Не може да дадеш в един ден и ново пюре и нова каша т.е. то може, ама трудно ще разбереш от кое е реакцията, ако има такава.
Например: аз ще захранвам така от 20 до 23 .09 - картофено пюре, 24-26 - морков, 27-29 - картоф с морков, 30-01.10 картоф с тиква, 02.01-05.10 - тиквички с  картоф и т.н. т.е. всяка нова храна да се дава поне през 2 дни или през 3 (колкото е срока на годност на отворено пюре в хладилник). От 15-20.10 почвам кашите пак така като, когато се включва нова каша се дава "старо", вече изпробвано пюре или пък въобще не се дава пюре.

Ивееета, браво на Марк! Много ме хваща шубе с тез каруци. Rolling Eyes

# 130
Здравейте и от нас, мили мами! Доста дълго не сме писали , но си имахме неприятни моменти в къщи.
Успях да ви изчета и виждам, че сте разисквали все неща, които силно вълнуват и мен!
МНого се радвам, е с Марк на Ивеета всичко се е разминало!
Относно спането на нашият Ники- през деня спим за 30 мин сутрин от 9,30 - до към 10,00 ч., след обяд спи за около 1- 1,30 мин. / но не всеки ден / и това му е. А през ноща е точно както го описват Жени 80 и Данчето с трабанчето. До преди 20 дни си спяхме без да се будим , но сега е направо ужас и щом го сложа м/у нас заспива като едно послушно бебенце чак до 8,00 сутринта. Нашата педиатърка каза, че това са зъбки и сега ги чакаме да се покажат, мажем се с кремчета и сякаш има ефект, но да видим. Каза ни и за едни хапченца за спокоен сън, които са само на билкова основа, но все още не съм ги давала!
За количката- ние сме с летния кош от един месец, но нашата има напълно легнало положние.
Сега а ви питам- какви столчета за хранене ще ползвате и  имате ли някакви впечатления от определени модели? На мен само ми се ще да е дървенко!

И на края да поздравя всички празнуващи, всички вече пораснали бебченца! Много усмивки и много радост да носят на мамите им!!!

# 131
  • гр.София
tedito_84,аз със баткото съм ползвала дървено  от тези дето се обръщати стават на масичка и столче.Много бях доволна.Стабилно е ,обаче заема място и е по тежко от пластмасовите.
На МИЛА и подариха такова http://www.shtarkel.com/products/1269-stol-za-hranene-mag.html

# 132
  • София
Здравейте мами! Hug

Да се похваля-имаме си вече 2 зъбчета. Party Измъчи се горкото лапе-за една седмица 2 зъбчета изкара, дано сега има почивка поне известно време преди следващо зъбоникнене. Дентинокс гел помага донякъде, сега на градинката майките ми препоръчаха Дентокинд-хомеопатични таблетки за зъбки, ще ги пробвам, уж били ефикасни. Thinking

iveeeta, радвам се, че всичко е наред при вас!  Peace

Хубав ден на всички! Sunglasses

# 133
Здравейте,моми4ета!
Гале,изобщо недей да съжаляваш за коли4ката!ти ве4е може да го слагаш по- изправен да стои!той да не е бебе на 1-2 месеца!как е кош4ето за колата,не е легнало изцяло,но му е удобно,нали:)Аз  само в на4алото возих Ивет в съвсем легнало положение!Понеже нашата коли4ка става да се вози и с кош4ето за колата и няколко месеца все така я возих,но ве4е я слагам в седналото положение-тя къде стои седнала,къде се обляга назад ,все още е нестабилна,но за спането -си спи,изобщо не и пре4и 4е е повдигната !и то все пак не е на 90 градуса изправена,така 4е мисля 4е изобщо  не е проблем!
а за захранването..(не 4е някой писа по моето питане Simple Smile)))),ама аз да ви кажа 4е си го измислих-пак си давам първо млякото ,после кашата или пюрето,но на обедното хранене ги раменям-давам първо пюрето,после млякото!засега така ще правя,но ако сме навън примерно ,не мисля да нося пюрета и да се плескаме и двете,ще го остава за после ,когато сме вкъщи примерно!
Хъни -бъни,Биби ти е отговорила на въпроса-така или ина4е въвеждаш едно по едно пюретата или кашите ,така 4е когато даваш ве4е на 2-3 хранения ,"твърда" храна ,ти ве4е ще си минала поне едното..То в на4алото се по4ва само на едно хранене да се дава каша или пюре ,и така поне 1 седмица (или аз поне така знам !:)
Нефер,браво на вас за 2-те зъб4ета!вие сте бързаци направо ! Hug

Ние ве4е се готвим за пътуването за Бг ,но може би още ще пиша преди да тръгнем Simple Smile))))
целувки засега!

# 134
Пропуснах да се похваля 4е днес ставаме на 7 месеца!  Hug Hug Hug как лети времето само!:)))))))))))))да ни е жива и здрава принцесата!!!!
и на вси4ки други беб4ета ,4естити 5-ти  месе4инки-Лили на Уини и Калоян на Меган !!!!!
Да са ви живи и здрави де4ицата сладки!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт