За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 20

• 28 119
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Можеш да се обадиш на фирма. Имат препарати, които са безопасни за малки деца и домашни любимци.
Ухапаното място мисля, че можеш да намажеш с Фенистил.

# 136
ужас, отново са ни налазили бълхи - почти всяка година от мазетата където се крият бездомни животни на талази плъпват гадинките по апартаментите  smile3511 сега виждам че дребния е нахапан. някакви идеи с какво и как да обезпаразитя кошарката и изобщо нашата стая, което да е безопасно за малкия????

Можеш да отидеш във ветиринарна аптека и там да ти предложат подходящ препарат. В момента мажа сина ми с Фенистил и за разлика от предният път, когато не мазах с нищо, тези пъпки сега  завяхват много бързо Thinking.

# 137
  • На брега на реката
Да ви попитам, какво бих могла да дам на дребната, когато я заболи коремче. Тази нощ беше много неспокойна, все ме караше да я слагам на гърнето и доста си попръцкваше. после каза, че имало балбук на коремчето. Т.е. съдя, че е имало някакъв дискомфорт детето, който не измислих как мога да облекча. Заспа доста трудно, по корем. За температура има решение, за хрема, за гърло, за обрив, но за коремче нищо не измислих. Ще се радвам, ако ми помогнете  Rolling Eyes

# 138
Да ви попитам, какво бих могла да дам на дребната, когато я заболи коремче. Тази нощ беше много неспокойна, все ме караше да я слагам на гърнето и доста си попръцкваше. после каза, че имало балбук на коремчето. Т.е. съдя, че е имало някакъв дискомфорт детето, който не измислих как мога да облекча. Заспа доста трудно, по корем. За температура има решение, за хрема, за гърло, за обрив, но за коремче нищо не измислих. Ще се радвам, ако ми помогнете  Rolling Eyes

Едва ли ще ти бъда особено полезна. Но да речем нещо топло на корема, или да купиш нещо от аптеката за газове Thinking. Да не би да си е претоварила стомаха? На тази възраст и по площадките повечето деца тъпчат всевъзможни боклуци, виждайки останалите ooooh!....

# 139
  • София
Прочети в листовката на Но-шпа от колко години може да се дава. На мен педиатърката ми е изписвала за Дияна, но не помня на каква възраст беше.
Видях листовката
Цитат
Деца над 1 година: от 1 до 6 години: 1-3 таблетки дневно (разделени на 2-3 дози),
над 6 години: 2-5 таблетки дневно (разделени на 2-5 дози).
Не трябва да се прилага при деца под 1 година.
Консултирай се с педиатъра. Това е за спешни мерки.
Иначе, може би Биогая.

Видях, че Но-шпа има и на ампули, но не знам какво е приложението.

# 140
Може масаж на коремчето, за да се освободи от газовете. Поли, има значение какво предизвиква болките в корема. Понякога топлото е противопоказно.

# 141

детски пробиотик. нашето семейство ползва ентеросан, но има и други фирми  Peace

# 142
.... Поли, има значение какво предизвиква болките в корема. Понякога топлото е противопоказно.

О, разбира се Peace. То затова най-добре на лекар, но предполагам майката си го знае това. Иначе за в аптечката е хубаво да има нещо под ръка. Но пък за малко дете най-добре лекар да си каже Peace.

# 143
  • На брега на реката
Аз питах точно за нещичко, което да ми е  под ръка в такива моменти. Защото в 3 през нощта, заради газовете няма да тръгна да будя педиатърката. С масаж се успокои и свиване на крачетата, точно както, когато беше бебе и имаше колики. Но пък наистина, че вчера вечерта си хапна повечко и сигурно й е дотежало  Rolling Eyes Рика, енетеросан веднага ли облекчава или трябва да се дава продължително време, за да има ефект?
Сега четох и за Ентерокинд, че става не само за кърмачета. Май на него ще заложа, че като цяло от продуктите на тази марка съм доволна  Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 22:02 от Pupinka

# 144
  • София
чайче от джоджън също облекчава(предполагам слабо чайче няма проблем и на 2 годишно да се даде)

иначе се е случвало и смекта или ентерол да дам/пия.... действат също успокоително.

# 145
Рика, енетеросан веднага ли облекчава или трябва да се дава продължително време, за да има ефект?
Сега четох и за Ентерокинд, че става не само за кърмачета. Май на него ще заложа, че като цяло от продуктите на тази марка съм доволна  Simple Smile

ами веднага облекчава кажи речи - досега винаги като ми е имало нещо на стомаха, било киселини или газове и ли каквото и да е като взема 1-2 и се оправя. бременността благодарение на него оцелях Simple Smile а на бебока му помагаше много за коликите, аз не съм спирала да му давам  Peace но пак ти казвам че не е задължително да е ентеросан, може и друг пробиотик, въпроса е да е за деца.

абе възможно ли е да има алергия към ухапване от комари. дребния май прояви такава и се втрещих, не бях чувала и виждала такава  newsm78

# 146
  • София
може да, от комари. може и доста тежка.

# 147
Има и то наистина може и да е тежка. Аз съм пример.

# 148
  • София
За корем и газове се сетих и за Еспумизан. Видях, че има и сироп.
На мен и съпругът ми ни помага.

За алергия от комари - може.
Но ти беше писала за бълхи. Може и от тях да е. Дъщеря ми има страхотна алергия от ухапване от бълхи. Водила съм я няколко пъти до спешния кабинет.

# 149
За корем и газове се сетих и за Еспумизан.

Обаче той не запича ли? Когато Маги беше бебе педи ни изписа  Еспумизан ако има колики, но вметна, че може да запече и да го редуваме с друго.

Общи условия

Активация на акаунт