За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 20

• 28 117
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
бях писала за бълхи, защото сутринта като го съблякох видях 4 червени петна, точно като нахапано от бълхи. следобед като го преобличах нямаше и помен от тях. онзи ден го ухапа комар по челото и по средата на едното стъпало . на стъпалото освен самата пъпка се появиха около нея и множество ситни пъпчици, направо червено петно, като алергия. като потърка крачето в нещо и раздразни пъпката, червеното петно се засилва и подува, ако е в покой - спада, но не изчезва. това всичкото ме навежда на мисълта че червените петна които помислих за ухапано от бълха пак са някаква алергична реакция. и няма от какво друго да е освен от комара.
както и да е, мажа с Фенистил гел. Педиатърката ми каза да му давам и Калциев глюконат или нещо такова, но май няма да му го давам...

# 151
  • София
Raffaella Sanzio, запича да. Даже съм давала на Алекс, но го редувах със Саб Симплекс.
Явно мозъка ми е още вирусясал, щот забравих за това  Joy Че и даже написах "Видях, че има и сироп."  hahaha
Но предполагам, че от един прием няма да се получи запек.

rika, напълно възможно е да от комар.
Ще изнамеря снимка как заведохме Алекс на морето. Даже мислех да отложим пътуването. Мина само с Фенистил. Предполагам, че и морската вода и слънцето са помогнали малко.

# 152
  • на Русе
Възможно ли е да не пишка повече от два часа? Опитвам се да взема урина,но още не се е изпишкал  Shocked  Стана сутринта към 8 и беше пишкал в памперса. Оттогава го дебна. Не пожела да закусва, пи само вода, но още не е пишкал  Confused

# 153
мдам нещо подобно само че в по-малък размер. значи е от комара.
ух че е сладък и мокър  Hug

# 154
Възможно ли е да не пишка повече от два часа? Опитвам се да взема урина,но още не се е изпишкал  Shocked  Стана сутринта към 8 и беше пишкал в памперса. Оттогава го дебна. Не пожела да закусва, пи само вода, но още не е пишкал  Confused
Явно е възможно...моят като,че ли ми го прави напук....вече няколко сутрини го дебна и все не успявам Confused  Мисля в понеделник сутринта да го оставя без памперс и да пусна чешмата да тече и ще го дебна...

# 155
Възможно е. И Маги не пиша често, освен ако не реши да се забавлява и да ми прави на пук.

# 156

Да,възможно е!Давай повечко вода и ще стане работата Wink

# 157
а да не ака вече 36 часа? Мн се притеснявам, макар да пише, че не трябва ама... а не ми се ще да му бутам разни неща в дупето  Confused изцяло на кърма е.

# 158
  • Видин
Вместо да му буташ разни неща, яж ти по-разхлабващи храни - киви, круши, сливи, каквото се сетиш  Peace
36 часа не са нищо  Grinning

# 159
  • София
в никакъв случай нищо не бутай в дупето на детето.
ако се наложи - дуфалак или подобно, разни клечки, разстения, термометри и сапуни място в дупето на детето ти нямат. както amanita писа - и ти хапвай повече разхлабващи.
има варианта да  освоява напълно кърмата, можи и по седмица да не ака, ако това не предизвиква дискомфорт, ако после излиза нормално на цвят и консистенция ако, няма нищо тревожно и дори не става дума за запек.
важно е и колко пишка...ако пишка нормално също така надали става дума и за недохранване(но тогава предполагам щеше да се разбира достатъчно ясно по поведението на бебето).

Ако те притесняа чак толкова -  може да се консултираш с педито на детето(всъщност това вероятно е най-точното действие и ако лекаря прецени да изпише нещо , което да предизвика изхождане).

# 160
  • Шумен
Какви ти два часа за контролните изследвания на Михаела близо 4 часа не беше пишкала  Tired И понеже първите изследвания не излязоха добри, нашата доки ни прати отново, пак 2-3 часа се дебнахме и накрая се ядосах изстисках 3-4 капки от колектора, който беше пропуснал и пратих таткото до лабораторията оказаха се достатъчни за изследване а искаха 5 мл ако не греша. Е сега ни предстои отново да взимаме урина дано стане бързо този път  Praynig
airgirls, не бързай да буташ каквото и да е в дупето. Хапвай разхлабващи храни и най-вече се успокой. Децата усещат състоянието на майката а това е техния отговор на твоето притеснение.

# 161
airgirls, Angel и amanita добре са те посъветвали. моят син също имаше период около месец, месец и нещо точно на тази възраст, в който акаше много нарядко - веднъж на 5-6-7 дни, но нямаше никакви проблеми, просто усвояваше кърмата почти изцяло. с течение на времето пак зачести ихождането но дори и сега не е всеки ден, а веднъж на ден-два-три. така че не му се притеснявай толкова, щом е само на кърма не е възможно да има запек. кърмата стига ли му, добре ли се храни? ако детето е спокойно и относително щастливо (нямам представа как сте с коликите) и коремчето му не е твърдо, няма място за притеснения, така че не му слагай нищо там, където не трябва  Peace

# 162
И нашето момче неще да ака.Само на АМ е.От време на време изкарва едни такива все едно имаме зайче.Педиатърката обаче нищо не ни изписа за пиене,а само с термометъра Tired.Каза да преваряваме и овесени ядки,но тук прочетох,че не е добре да ги давам и не съм му правила.

# 163
  • София
karinnna - ако ака на топчета...направо си е запекче това... за овесени ядки(вода) е прекалено рано. С термометър - в никой случай...помисли за смяна на марката на млякото...или да даваш някакъв пробиоптик....това мляко явно не действа добре на детето ти.

# 164
  • София
karinnna, консултирай се отново с педиатърката, или с друг лекар.
И аз като препатила да ти кажа, не използвай термометъра. Един от недостатъците на метода е, че може да докараш лениви черва на детето и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт