Дюкан ли?

• 14 899
  • 198
  •   1
Отговори
# 105
Та какво общо Дюкан питам аз?

Ето я  оргиналната статия. http://www.bbc.co.uk/news/health-10726414

Цитат
"The team calculated that in people who ate the same number of calories, an extra 250g of meat a day - equal to a small steak - led to an additional weight gain of 2kg (5lbs) over five years."

Цитат
Екипът изчислил, че хора, които ядат всеки ден 250 г месо - колкото малка ържола, качват 2 кг повече всравнение с други, които не ядат толкова мръвки, макар че храната им е с еднаква енергийна стойност.

Статията е преведена абсолютно избирателно.Нищо чудно проф.Байкова да си е платила за което.Да не говорим ,че това изследване е много странно, изводите са направани на база на въпросници, по които се е изчислило колко е калорийната стойност и физическата активност на участниците.И то за 5 годишен период.Все едно някой си спомня с подробности какво е ял през последните 5 години Simple Smile Много убедително. Simple Smile Освен това никъде не става въпрос за други важни неща като индивидуалните особеностти, метаболизъм,дневна нужда,наследствен фактор.

Дюканките може да са малко като секта в очите на противниците на Дюкан,:) но достатъчно е да се надникне във вегетарианските теми за да се види истинския смисъл на това какво е секта Simple Smile

Последна редакция: сб, 21 авг 2010, 05:53 от nikolexa

# 106
  • София
Брейййй, хихихихихи .....що не виждам ни кръв, ни пот, ни плюнки от Дюканките а само от некви чели недочели заядливки newsm78
Сал две-три от дюканската тема (Вещи, Мастерче, Тумбичка  Hug Hug Hug) се опитали за защитят правото си на здравословно отслабване, па веднага безкомпромисно нападнати и обиждани Mr. Green

Що не знам да слагам снимки, та да ви покажа аз едно Овисване rotfImbo, при това на 55 годишна възраст newsm47
Нали не мислите че на 55 г нямам право на промяна към по-здравословно хранене? Да ям например риба, пиле, зеленчуци вместо салами, баници и чипс, а?

# 107
Таз тема край няма. newsm78 Ние едно си пеем,друго го тълкуват.Няма смисъл обаче .Който каквото иска да си мисли,всеки си решава сам за себе си как да живее и най-вече с какво да се храни.А най-голямото удоволствие е да се чувстваш добре в собствената си кожа.Това ви го пожелавам от сърце и на дюканки ,и на противниците на Дюкан.Бъдете здрави! Hug Hug

# 108
Майко мила... 

# 109
нека си плюят Laughing
аз свалих 19кг.със дюкан,поради финансови причини я спрях,но несъм си върнала и едно кило отгоре Simple Smile
сега почнах пак и резултата несе забави
единственото което няма как да се постигне със дюкан е да ми пораснат гърди Mr. Green
макар че и това не е много сигурно
успех на дюканки и на тези дето си приказват колкото данезаспят  bouquet

# 110
 Mr. Green ха ха ха, вече с глас се смея на мненията които със зъби и нокти се опитват да убедят хора, ядящи риба, месо, мляко...колко е вредно това.
Същите тези хора, които за закуска
тъпчат кроасан , докато Дюканка си похапва питката от овесени трици,
на обяд вместо пилешка супа готвят с бульон на кубче, че е по-лесно-бързо-"вкусно"
а за вечеря изпържат картофите и метнат кренвирша на скара, но ние Дюканките ще умреме, понеже вечеряме риба със салата например.
И то при положение, че Дюкан е РЕЖИМ, а тяхното е начин на живот.

Hug
Аз свалих първите си 10 кг за 2 месеца и половина. След това още 4,но за по-дълъг период.
В момента тежа толкова, котлкото не съм си и мечтала. Харесвам се, здрава и права съм. Нито ми е увиснало нещо, нито съм умряла. За сведение дори- първа фаза я карах зимата, когато тези със "здравословното хранене" се тръшкаха болни, аз не прекарах дори 1 грип....
В момента се храня с всичко. Само четвъртък ми е на протеини.
Не съм гладувала нито ден.

newsm65

# 111
Давайте, давайте, сигурна съм, че можете още!  Laughing

# 112
# 113
Давайте, давайте, сигурна съм, че можете още!  Laughing
Да, можем - завиждаш ли ? newsm47

(п.п. хахаха като гледам ти си вегетарианка, разбираемо е да таиш ненавист към месоядните Дюканки   Joy hahaha hahaha hahaha)

# 114
Завиждам, много ясно, ден и нощ кроя планове срещу дюканките и се чудя как да ги злепоставя... А пък то нямало нужда, те и сами се справяли идеално с тaзи зaдaчa.   Laughing

# 115
  • Варна
Стига де. Не намирам смисъл от подобни теми. Едните си дрънкат едно, другите - друго...и накрая к'во? Нито аз ще кажа, че това е вредна "диета", нито противниците й ше кажат "ооо, ама тя не била вредна" ... ай стига  Peace

# 116
http://health.actualno.com/news_291327.html  А за тази статия какво ще кажат противниците на режимът на Дюкан? newsm78 newsm78 newsm78
Ем тъй на нали е клюкарник кво друго да правим в него Joy Joy Joy Joy

Е,какво да се каже? Не съм нито привърженичка,нито противничка на режима на Дюкан - просто не съм особено запозната с него.  Peace А за тази статия ще кажа,че когато се появи нов режим,подобна статия ще има и за Дюкан. Въпрос на мода и пари.  Grinning

# 117
ноооо мина време, доказах желанието си, показах резултат и неусетно разбрах, че вече съм станала част от нашето дюканско общество, което приема всички, но не вярва на всички, защото вярата не е начинание на сляпо, а въпрос на доказване....
Ето това имах предвид. Какво общество, каква вяра, това е просто един режим.
Ако не си имала някога проблеми с теглото,и не говоря само да си понапълняла по една или друга причина,ами да приемаш яденето като нещо повече от просто начин да си набавиш енергия за да живееш,то тогава няма как да го разбереш това.Защото за някои хора,яденето понякога е вид проблем и в такъв случай разбиращите те хора се явяват част от своеобразно общество,от кръг хора с еднакви проблеми/интереси/разбирания.Така както има литературни,музикални,спортни "общества" или такива за изгубили децата си примерно.
За много от хората в Дюканската тема режима не е само начин да отслабнат,не е "просто един режим" ,но и начин да променят възприемането на храната,но пак повтарям-ако човек не е преминал през това,няма да разбере за какво говоря  Peace
И честно казано аз все още не съм приета в "сектата" точно защото не съм показала доколко съм сериозна в желанието си за промяна,има моменти на слабост,когато това ми дава стимул да не се откажа  bowuu

# 118
И честно казано аз все още не съм приета в "сектата" точно защото не съм показала доколко съм сериозна в желанието си за промяна,има моменти на слабост,когато това ми дава стимул да не се откажа  bowuu
Ето, значи тази тема е една стъпка към съкровеното желание, да те приемат в 'обществото'. Продължавай в този дух.

# 119
дааам,така си и знаех,от целия ми пост ще изкоментираш само това.А другото разбра ли го,поне пробва ли  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт