Дюкан ли?

• 14 903
  • 198
  •   1
Отговори
# 90
А вие защо винаги така настървено се юрвате да го защитавате?

Аз бях много за кратко на тази диета, просто нямах повече нужда.И ще обясня защо и какво защитавам.Защитавам правото на диетата да е такава, каквато е замислена.А не всеки чул-чел, разбрал-недоразбрал / тук говоря за реални мои познати, не за настроенията във форума/само като чуят Дюкан и да започнат да размахват назидателно пръст колко било вредно.

В случая със статията- какво червено месо, какви кремвирши, какво общо имат тези храни с Дюкан?Ама не, давай да оплюваме.

не ме интересува нито кой на какви диети е, нито какво яде, пие и т.н.Но днес на плажа си помислих нещо.Видях едно девойче на около 10 години, тлъсто, ама тлъсто.Сутринта закуси с огромна баница, в 10ч. ядеше поничка.Е, за децата диетите са вредни, ами такова хранене полезно ли е?Идеше ми да взема от майката торбата със закуски и да ги изхвърля в първото боклучийско кошче.Не защото принципно тестените храни са вредни, в разумни граници нищо не могат да ти сторят.И иди един ден му обяснявай на това моме да яде "често, но по малко", или да се храни "балансирано" и.т.н.

Явно, че има патологични случаи / откъм поемане на храна/, затова са нужни понякога и сериозни мерки.

П.С.А за "дюканските теми"Могат и да се приемат просто информативно.Аз толкова много рецепти и идеи за хранене научих от там.Дори мъжът ми се смееше:"Ти откакто си на диета, не спря да готвиш".интересно ми беше, любопитно ми беше, да си наготвя вкусни ястия от които не ти е тежко , а отслабваш.Носила съм и на работа-тричави хлебчета, кексове- облизваха си пръстите тези, на които предлагах.

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 21:40 от Светкавица

# 91
ноооо мина време, доказах желанието си, показах резултат и неусетно разбрах, че вече съм станала част от нашето дюканско общество, което приема всички, но не вярва на всички, защото вярата не е начинание на сляпо, а въпрос на доказване....
Ето това имах предвид. Какво общество, каква вяра, това е просто един режим.

Ами как да ти обясня за каква вяра става въпрос, като е най трудно да отговориш на подобен въпрос(няма да кажа точната дума за да не прозвучи като обида, а най малко искам да обиждам някого)....За да предприемеш едно начинание трябва да вярваш в него, ако си сам е трудно, затова търсиш сподвижници, хора на твоя хал, в твоето положение, някой, който е минал или върви по пътя за да ти помага, за да има взаимност, за да не се чувстваш сам....за да може после ти да поемеш щафетата и за да помагаш на тези след теб...Една обща идея обединява хората, които я споделят, но това не ги прави секта, прави ги група хора обединени от общ интерес и постигане на дадена цел...това се нарича Сдружение....а не Секта....така и не се научихте да правите разлика нали, Сектата е обединение на религиозна основа, а Сдружението е обединение на хора за постигане на една обща цел! Хайде бе хора време е да се научите да мислите и да отсявате същественото от несъщественото, както и да се научите да приемате различно от Вашето мнение...Хората спазващи режима на Дюкан досега не съм видяла да агитират някой и едва ли не да го заклеймяват, че е ебаси тъпанара щом не отслабва с Дюкан, ама виж обратното го виждам и сега в тази измислена и изсмукана от пръстите на автора тема в която всички неспазващи режима вият като ощипани девици, че видите ли режима бил вреден...Хал хабер си нямате, нали...нито колко е вреден, нито колко е полезен, нооо идеята да се направиш на всезнаещ е изкусителна, нали....Всичко е празни приказки и чесане на пръсти по клавиатура, защо ли, защото боравите с празни думи, не сочите нито един факт, нито едно доказателство, нито един научно обоснован факт доказващ така лелеяната ви теза за вредността на режима...

ПП По повод на снимките-Кой видял-видял Mr. Green , друг път пак... Peace Wink

Последна редакция: сб, 21 авг 2010, 09:59 от Tumba_lumba

# 92
http://health.actualno.com/news_291327.html  А за тази статия какво ще кажат противниците на режимът на Дюкан? newsm78 newsm78 newsm78
Ем тъй на нали е клюкарник кво друго да правим в него Joy Joy Joy Joy

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 22:21 от korni68

# 93
  • Варна
Мацки, що се хабите....смисъл няма, даже се чудя що се разписах и аз  Crazy

# 94
  • Ispania
Хайде оЩе една Дюканка да се изкаже Laughing.За 10 месеца свалих 30 кг с тази диета.След като родих ли4ният ми лекар ме праЩа на диетолог,след това на друг...след това на незная какво си...НИЩО .Ефект никакьв.Колкото и стриктно да спазвах вси4ко написано/казано от професионалистите АЗ не отслабвах.
Запо4нах вьпросната диета и бавно по4нах да слабея.Ли4ният ми лекар през цялото време е следил здравословното ми сьстояние , и определено беШе пове4е от доволен,4е най/накрая има някакьв ефект.
На всеки 3 месеца са ми правили изследвания и ВСИ4КИТЕ до едно показваха,4е здравословното ми сьстояние,не само 4е не се влуШава,но и с месеците се подобрява.
Подобни статии ми се струват акт, лиШен от всякакьв професионализьм и тьрсене на аудитория Rolling Eyes,аз друго обяснение не намирам  Tired.
Ако се спазва както трябва диетата,тя определелно няма страни4ни (лоШи)ефекти.
Която и да е диета,ако се прави зле,ако не се спазват етапите,коли4ествата и т.н.,то тя е вяроятно да има негативни ефекти....но това не е само при Дюкан,това е при която и да е диета.

# 95
  • Пловдив
ПП Вещи Hug, не мисля, че дължиш някому обяснения, а още по малко оправдания за действията си....Всеки си има причина за евентуално зацикляне, ноооо.........това не доказва тезата на противниците на Дюкан. Само който не се е борил с излишните килограми, само той не знае какво коства това на борещия се.....

Не, не дължа и с неудоволствие оспамих темата. Но не исках някой да помисли, че бягам от въпроса и не искам да отговоря.

# 96
А ето как изглеждат хора постигнали целта си:

ПП Съжалявам, че не можете да видите усмихнатите и щастливи лица, защото не съм искала разрешение да ги покажа!

ПП Вещи, откак съм в темата, знам едно-никога не си бягала от въпроси, колкото и нелицеприятни да са били. А е имало много нападки формулирани като уж "невинни" въпросчета! Аз мога да кажа само - Благодаря, че те имаме за Модератор и за прекрасното оформление на всяка нова темичка и за нейната изрядна поддръжка Peace!

ПП Аз още съм шомпалче, ноооо.....до края на годината ще се насладите на още една качествена и "количествена" Mr. Green промяна.... Peace и не ме е срам да се покажа, защото постигнах много, а не съм и помисляла, че мога да го сторя въпреки силната ми воля....а какво ли не съм опитвала.... ooooh!

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 22:34 от Tumba_lumba

# 97
Тумбеее,незнам дали сме сектантки ,но със сигурност сме приятелки,а какво по-ценно от това ! Heart Eyes  love001 txtloves
Поздравления за поста.Каза всичко ,каквото трябваше,всеки да си мисли каквото си иска,ние си знаем къде е истината и кое е вредното. newsm10  love001  love001

# 98
Надникнах току-що във вашата тема и се чудя: там взаимно ли се опитвате да се убедите в нещо?  Laughing

# 99
Надникнах току-що във вашата тема и се чудя: там взаимно ли се опитвате да се убедите в нещо?  Laughing
В какво по-точно?Не ми стана ясно..... Rolling Eyes

Като си "надникнала",прочете ли моите няколко поста(от последните),та да можеш да разбереш какво ми е минало през главата?
Недей да съдиш за хората по себе си. Всеки си избира режим и си го спазва или не го спазва.....Но аз не съм тръгнала по другите теми да "кълва" хората за избора им.....

# 100
Аз не ви съдя.
Явно не можете да се погледнете отстрани и да видите, че звучите по същия начин като онези, които ви обясняват колко била вредна диетата на Дюкан, и които, цитирам, "гъчат пръжки, филии с мас и пържени картофи, гарнирани с шоколадова торта и "сирене" от палмово и кокосово масло...Как не им омръзна на тези хора да си чешат езиците и пръстите, а в същото време да са в основата на подобни статистики..., че вкарват в тях и децата си, които тепърва ще се обръщат към Дюкан, защото са затлъстели, ама наистина затлъстели, на 10 год заради "любящите" грижи на хранително "грамотни" родители, които ги мързи да метнат на скарата 3- 4 пилешки пържоли или няколко риби и да нарежат една салата... "

Направо сте с една класа над всички, евала.

# 101
Аз не ви съдя.
Явно не можете да се погледнете отстрани и да видите, че звучите по същия начин като онези, които ви обясняват колко била вредна диетата на Дюкан, и които, цитирам, "гъчат пръжки, филии с мас и пържени картофи, гарнирани с шоколадова торта и "сирене" от палмово и кокосово масло...Как не им омръзна на тези хора да си чешат езиците и пръстите, а в същото време да са в основата на подобни статистики..., че вкарват в тях и децата си, които тепърва ще се обръщат към Дюкан, защото са затлъстели, ама наистина затлъстели, на 10 год заради "любящите" грижи на хранително "грамотни" родители, които ги мързи да метнат на скарата 3- 4 пилешки пържоли или няколко риби и да нарежат една салата... "

Направо сте с една класа над всички, евала.
Това ,ако е отговор на моя пост...Нещо бъркаш!!!!
аЗ НЕ СЪМ ПИСАЛА тези думи.....А ти преди да говориш в множествено число,можеше да се информираш за мен все пак нали така?......
Свалила съм 35 килограма от гърба си,и съм си възстановила здравето.....При положение,че бях на ръба.....

Замисли се,че лошото име на Дюкан е излязло от хора,които са малки на години или несериозни,които почват-спират или се оплакват,че са прегрешили или са пили алкохол...Все хора,неинформирани относно режима и позволените храни....Така,че....Аз имах търпението да обясня,а ти какво ще мислиш от тук нататък си е твой проблем

# 102
Не съм казала, че е твой пост, това е пост на редовен участник в темата ви.
Режима не съм го коментирала изобщо, нито съм коментирала персонално някого; коментирах само тона на вашата тема от последните страници... (то няма нужда и от коментар, де).
Изобщо, вие може да сте си сплотена група, но е хубаво да не забравяте, че форумът е публично място и публикациите ви могат да ги четат всички.

# 103
...и публикациите ви могат да ги четат всички.
мИ нека де.... Laughing

# 104
Изобщо, вие може да сте си сплотена група, но е хубаво да не забравяте, че форумът е публично място и публикациите ви могат да ги четат всички.

Е то нали това е цялата идея - да е публично място, за да може да си помагаме взаимно, за да може такива "скрити" гости да ни преглеждат темичката и да се учат от нея.  Толкова съм се нагледала на такива скрити лимонки на балкона ooooh! ooooh! Четат, бройкат, попиват...и после ходят да Съсссссссссскат с/у дюканки в други теми #Crazy Е, ей това не мога да му разбера на българския манталитет. Не гледй на мен да ми е добре (със сто кила отгоре), а на Вуте да му е зле (дюканки, слабички, направо мършавички, по цял ден на птиче месо и риба,на сладкишчета, на слатки, на вкусни манджички...- ааауууу хич да не им завидиш).
Евала на всички, които отркито пишат в нашата тема, евала и за постигнатите резултати,евала и за неОвисналите телеса, евала за истинските им и искрени усмивки, евала и че не ги е страх, че ще ги заклеймят като сектантки, че ще ги критикувати оплюват, евала и че не падат на нивото на останалите завидници Whistling.......
Това да защиваш една теза стоически, без да направиш нито един коментар относно други на подобна тематика, трябва да говори според мен доста за това, що за хора сме - никой никого не критикува, всеки сам решава пътя за себе си, не се гледа под лупа всеки различен режим от този на Дюкан, не се гледа в чуждата паница.....
просто никое нормално човешко същество не обича да го настъпват и си отстоява правота да се защити, нали така?

Пък както е казал Мечо Пух - Колкото повече, толкова повече Peace ....... за хората, които не искат да отслабнат, както и за всички, на които кг им тежат (все повече, и повече свалени кг ви желая Hug)

Общи условия

Активация на акаунт