Дюкан ли?

• 14 901
  • 198
  •   1
Отговори
# 75
  • Tам през Атлантическия океан
Имам позната, която тежи 100 кг.
И да - би искала да не е толкова.Но не се тормози с диети.
И е страшен пич.И се харесва.
И другите я харесват.Много при това.
Най-доброжелателно исках да кажа, че ако човек генетично е предразположен да му се лепи всяка бучка сирене, сигурно има по-добър начин да изживее живота си, вместо вечно да се тормози и да бъде на диета.
Но вие си знаете.

И според теб тази жена не рискува здравето си с тези кг?
И мислиш, че е по-важно да си 100 кг, но да се харесваш, отколкото да помогнеш на организма си с този обезитет?

Някои рискуват физическото си здраве , други психичното такова  Mr. Green

Всичко е въпрос на избор   Hug

Сигурен ли си, че си прав ? Съвсем, съвсем сигурен ? Да бъдеш „прав“ затваря вратите към „правотата“ на другите хора, които считат, че ти грешиш, точно както ти считаш, че те грешат

Wink

# 76
Ивонска, добре че си ти да ми пророкуваш кога точно ще чакам да видя резултата от диетата. До сега не съм усетила, след 10 години може би няма да съм жива, а и ако съм може би ще бъда по-здрава от теб, но това няма да може никой лекар да докаже от какво е станало-дали защото ти си направила коксартроза, а аз съм си добре, или просто не ти се е получило заклинанието. Joy След 10 години ти може да направиш инсулт, а аз да направя просто инфаркт  Joy-на едно и също дередже ще сме и тогава върви приказвай,че аз съм спазвала диетата и тя ме повалила, а ти не си и би трябвало да си уж по-здрава....
Усещам злоба в последният ти пост. Няма лошо, всеки незапознат и въобще незапочнал диетата злобее, защото с нея наистина се отслабва ефективно, и следвайки я нямаш проблеми след това.  Joy А ти си шмули оризче с гъбки на обяд и чакай да отслабнеш-ами ще злобееш я. За това си трябва силна воля да се следва.
С диетата правех и спорт-нито съм се отпуснала, нито съм увиснала-напротив, мъжете се обръщаха след мен, след диетата. И това си е за злобеене. Joy
А накрая да кажа-след 10 години от тези Е-та и нитрати, боклуци и тем подобни ще измрем всички, няма смисъл да се биете в гърдите колко по-бързо ще измрат дюканки от другите.
А ти се обясняваш като някаква сектантка.Ако не признавате Дюкан бла бла. Ма на кой му пука,че ти си на Дюкан,друг е на разделно хранене,а трети яде зеленяши като разпран? Щом ти харесва определен начин на хранене и виждаш,че има някакъв резултат от него,си го спазваш. И точка. А не да се обясняваш,че щом не признаваш еди кво си,значи нямаш воля....то па,Ивонска много красиво те затапи,обаче ти виждаш само "сссссссссс"....от килата лииииии,от нещо друго лииииииии Whistling

# 77
  • софия
След 10-20 години,като опнем петалата ще видим ние. Mr. Green Дюкански сектантки такива!!! Joy Joy Joy

# 78
Много ми е чудно, ако един примерно затлъстял човек (около 100 кила), който явно му е и заложено генетично да е закръглен и диетува цял живот - безвъглехидратни, дюкан, зелеви супи, хапчета, ходи по дебелариуми, пие разните му там медове, спортува и каквото ви дойде на акъла, ако един ден след 10,20..години изведнъж му се появи някаква болежка. Е на кое ще съ дължи това - на многото килограми, които е носил цял живот, на вечния глад, на кой от всичките режими които е спазвал, на кои от хапчетата които е изпил, или на кои Е-та, нитрати, химии....????
Сигурно пак Дюкан ще е виновен, или.....????

Ако на някой му тежат определени килограми - намира своя си режим (начин на хранене, който действа инидивидулно на неговия организъм), своя си спорт и уважава правото на другите да изберат техния си подходящ начин за здравословно премахване на кг. И дай боже всеки му да премахне мазнинките без никакви поражения върху организма му Peace

А статията е толкова противоречива, че изобщо няма смисъл да се коментира...... ooooh!

# 79
Явно някои имат много свободно време.

# 80
След 10-20 години,като опнем петалата ще видим ние. Mr. Green Дюкански сектантки такива!!! Joy Joy Joy

По този повод за умирането от много ядене на месо и от многото пиене, шопите имат една много умна и мъдра поговорка:

"Дай ми ти на мен свинска пържола и червено вино, па стой и ме чекай да умрем"    Grinning

# 81
Искам да съм 60 кила, да се харесвам и да съм враг на диетите  Cry
ЗлаВещица, ти от колко години си на тази диета? Аз те помня поне от 3, тогава темата беше доста напреднала, предполагам е по отдавна. Когато аз пробвах тази диета бях чела интервю с Дюкан, в което казва че и в най-тежкия случай свалянето продължава година и половина, може да греша за точното време, но със сигурност бе по-малко от 2 години.

# 82
  • София
Аз съм бивша Дюканка така да се каже.
Малко писах в темата, защото не ми харесват нравите там  Naughty
Мога обаче смело да заявя, че тази диета промени живота ми,
самочуствието ми и ме направи много, много щастлив и
харесващ се човек /външно/.
От близо 2 години съм спряла диетата и нямам проблеми нито с
теглото, нито със здравето  Naughty
Наистина е много важно как се спазва, в противен случай е вредна !!!
На диетолози обаче нямам вяра ама никаква - прости печалбари  Naughty

# 83
Наистина ми е безкрайно любопитно и ще бъда благодарна някой да ми отговори какво всъщност ви бърка вас, че съществува режимът Дюкан, при положение, че никой не ви принуждава лично вие насилствено да го спазвате? С какво, недоумявам, може да ви попречи фактът, че го спазва комшийката, колежката, братовчедката, съфорумката? Какво печелите и какво смятате, че постигате, оплювайки го? Нали за вас не се отнася, тогава?
И още един въпрос. В статията се говори за протеинови диети. Защо не споменавате Аткинс, ВМ НВД и по-малко известните разновидности? Защо Дюкан?
Ще се радвам да получа разумен обоснован отговор  Laughing

# 84
На 42 години съм, с режимът на Дюкан смъкнах 28 кг и нищо не ми виси, с активен спорт отдавна спрях да се занимавам .Обаче като казвате ,че е толкоз опасен Дюкан сега ме е страх да не вземе да ми поникне член и да вземе да висне .  hahaha bowuu.Що не си гледате в собствените канчета ами все в чуждите надничате?

# 85
А вие защо винаги така настървено се юрвате да го защитавате? Аз съм го опитвала, не ми се получи, сега може да започна пак, благодарение на съфорумка, която го е завършила успешно и която НЕ е участвала в темите ви, по причината спомената от  jullianna.
Държите се като сектантки на моменти. Нали вие си я спазвате и вярвате в нея, защо винаги така скачате? А моя позната, която е писала в темата ви по времето на спазване на режима, имала е да сваля малко и е продължила да сваля, без да желае това е поискала съвет и милата ви модераторка е обяснила, че това е тема за отслабващи и тя едва ли не спами. Самият ви начин на комуникация предизвиква тези реакции.

# 86
А вие защо винаги така настървено се юрвате да го защитавате? Аз съм го опитвала, не ми се получи, сега може да започна пак, благодарение на съфорумка, която го е завършила успешно и която НЕ е участвала в темите ви, по причината спомената от  jullianna.
Държите се като сектантки на моменти. Нали вие си я спазвате и вярвате в нея, защо винаги така скачате? А моя позната, която е писала в темата ви по времето на спазване на режима, имала е да сваля малко и е продължила да сваля, без да желае това е поискала съвет и милата ви модераторка е обяснила, че това е тема за отслабващи и тя едва ли не спами. Самият ви начин на комуникация предизвиква тези реакции.

Поради същата причина поради която Вие така настървено се юрвате  да го оплювате. Joy Joy Joy

# 87
  • Пловдив
Искам да съм 60 кила, да се харесвам и да съм враг на диетите  Cry
ЗлаВещица, ти от колко години си на тази диета? Аз те помня поне от 3, тогава темата беше доста напреднала, предполагам е по отдавна. Когато аз пробвах тази диета бях чела интервю с Дюкан, в което казва че и в най-тежкия случай свалянето продължава година и половина, може да греша за точното време, но със сигурност бе по-малко от 2 години.

Имах още малко за сваляне, но тъй като продължих много време на режима бях преминала в трета, когато зимата се разболях, наложи се да мина в пета, освен това ме наблъскаха с глюкози и лекарства и качих много скоропостижно доста кила. Само да спомена, че заболяването ми нямаше нищо общо с Дюкан.

# 88
Ех, ама и вие, ами като на някой не му харесва дадена тема има лесно, просто не пише в нея, какво толкова е станало....И дай сега като на някой темата му се сторила "Дюканска секта" да заклеймим режима, така ли, това е повърхностно и необосновано...Където и да си, дали в нет пространството(виртуалното такова) или в реалното трябва да успееш да се наложиш, но, ако на всяка цена искаш да си центъра на Вселената, трудно ще стане....Ами "отхвърлените" да бяха продължили да си пишат, ако са имали какво да кажат, аз също съм била "нова" и имаше вадене на словесни оръжия и обяснения и диалози и опити за спор и сръдни ииии....ама за мен темата беше важна и не се отказах, имах нужда да съм сред "свои", макар в началото те да не ме приемаха, защото за тях аз бях поредния новак, който може би след петия ден и петия пост щеше да захвърли всичко и да почне да плюе Дюкан-а, защото самия той не е успял да се пребори със себе си.........ноооо мина време, доказах желанието си, показах резултат и неусетно разбрах, че вече съм станала част от нашето дюканско общество, което приема всички, но не вярва на всички, защото вярата не е начинание на сляпо, а въпрос на доказване....Тук срещнах прекрасни хора, изживях прекрасни моменти и се надявам и занапред да е така.... Peace Heart Eyes Hug

ПП Вещи Hug, не мисля, че дължиш някому обяснения, а още по малко оправдания за действията си....Всеки си има причина за евентуално зацикляне, ноооо.........това не доказва тезата на противниците на Дюкан. Само който не се е борил с излишните килограми, само той не знае какво коства това на борещия се.....

# 89
ноооо мина време, доказах желанието си, показах резултат и неусетно разбрах, че вече съм станала част от нашето дюканско общество, което приема всички, но не вярва на всички, защото вярата не е начинание на сляпо, а въпрос на доказване....
Ето това имах предвид. Какво общество, каква вяра, това е просто един режим.

Общи условия

Активация на акаунт