Дюкан ли?

• 14 957
  • 198
  •   1
Отговори
# 180
E как ще живееш без абсолютно всякакви мазнини?
Изобщо повечето диети, предписвани от официалната медицина, особено при заболявания, могат само да ти досъсипят здравето.  ooooh!

# 181
На въпроса "Дюкан ли?" - моят отговор е ДА.
ДА защото през 2007г. тежах 94кг при ръст 165см, страдах от високо кръвно, измъчваха ме болки в краката и гърба и бях депресирана от вида и състоянието си,
ДА защото за 3месеца и 18 дни с режима на Дюкан свалих без усилие 20кг,
ДА защото след отслабването се нормализира кръвното ми ,изчезнаха болките и в момента нямам здравословни проблеми,
ДА защото имам самочувствие,че изглеждам прилично, мога да обличам нормални дрехи и да нося обувки с висок ток,
ДА защото съм на 54г и имам редовен МЦ,
ДА защото за изминалите 3 години почти задържах постигнатите килограми/сега съм +2/
Имам и още много ДА, които открих през тези 3 години.

# 182
  • Пловдив
Изобщо повечето диети, предписвани от официалната медицина, особено при заболявания, могат само да ти досъсипят здравето.  ooooh!

От къде си направи такива изводи?  newsm78 Доктор ли си или диетолог?

# 183
Не, но мога да чета, да разсъждавам, да наблюдавам и да си правя изводи, за което не ми е нужно да съм нито доктор, нито диетолог.

При това изводите са си лично за мен и имат влияние единствено върху моя начин на живот.

# 184
Цитат
в голяма грешка си тук
не всички консуматори на месо консумират изброените от теб отрови
Грешно си ме разбрала, това не съм го твърдяла.

Аз ако реша да отслабвам, ще изключа от менюто си животинските продукти, захарта и солта, и ще огранича мазнините и брашното. Ако мина на суровоядство- още по-добре, ще се подмладя с няколко години. И мисля да го направя де, както и някои други промени в посока по-добро здраве и външен вид.
Но за Дюкан не бих си и помислила.

# 185
...Аз ако реша да отслабвам, ще изключа от менюто си животинските продукти, захарта и солта, и ще огранича мазнините и брашното. Ако мина на суровоядство- още по-добре, ще се подмладя с няколко години....

само че аз точно така напълнях
именно по описания от теб начин

Вещи, не си ме разбрала
аз говоря за хора без проблеми с жлъчката, именно при тях се появява проблем след като хапнат мазно след дълъг нискомазнинен период
а тези, които си имат такъв проблем, трябва да внимават
специално за тези с проблеми съм чела, че внимтелната упореба на еко студено пресовано косово масло помага
ти се опитай да хапваш сьомга, в малки количества
може да ти помогне

# 186
Mma Ramotswe, със суровоядство ли напълня?

# 187
...Аз ако реша да отслабвам, ще изключа от менюто си животинските продукти, захарта и солта, и ще огранича мазнините и брашното. Ако мина на суровоядство- още по-добре, ще се подмладя с няколко години....

само че аз точно така напълнях
именно по описания от теб начин
Абсурд!
Или не си се хранила балансирано или става въпрос за някаква хранителна непоносимост, или друг здравословен проблем.
Изключвайки храните, от които се трупат мазнини и се задържа вода, няма как да напълнееш, можеш само да отслабнеш.

# 188
Нито от месото, нито от млякото, нито от яйцата се пълнее ако са в натурална форма (това ти го казва вегетарианка). Пълнее се от разните там изкуствени заместители и прекаляването с въглехидрати, особено рафинираните такива. Пълнее се от положителен калориен баланс. И от манджи. От суровоядство (без много захари, зърнени и ядки, обаче) се отслабва драстично, но не винаги е особено полезно за здравето, особено ако я караш на салати, което в България е практика поради липсата на знания и недостъпността на някои продукти.
Пътят към стройната фигура и крепкото здраве е: качествена, естествена, максимално непреработена, екологична, балансирана храна + много движение. Вегетарианец, веган или месояден си е въпрос на личен избор и няма кой знае какво значение.
Ограничаването от качествени животински и растителни мазнини е най-голямото престъпление, което можете да сторите с организма си. Жалкото е, че много хора предпочитат бъканата с трансмазнини кифла пред яйцето, защото второто имало холестерол.

# 189
Всеки си има своята истина. В крайна сметка и Дюканската тема е пълна, и веганската.
Но аз за себе си съм убедена, че хранителният режим на вторите е много по-здравословен.

# 190
Едното е глупава диета, другото е начин на живот. Място за сравнение няма.

# 191
Едното е глупава диета, другото е начин на живот. Място за сравнение няма.
bowuu

# 192
понеже темата не е за веганството и всичките му форми, не му е тук май мястото да го рекламирате
аз лично бих ви обърнала внимание, че от доста от коментарите ви лъха на фанатизъм

само че независимо дали ви харесва или не, има 2 истини (или повече), не само една:
1. вашата истина, че вег. режим е идеален - но само за вас, като явни потомци на древните хора събирачи
2. нашата истина - нашият режим е добър за нас като потомци на древните ловци

явно всяка от тези групи е наследила метаболизма на прародителите си
затова е безсмислено да се убеждаваме колко един режим превъзхожда друг, нали?

# 193
# 194
  • Пловдив
понеже темата не е за веганството и всичките му форми, не му е тук май мястото да го рекламирате
аз лично бих ви обърнала внимание, че от доста от коментарите ви лъха на фанатизъм

само че независимо дали ви харесва или не, има 2 истини (или повече), не само една:
1. вашата истина, че вег. режим е идеален - но само за вас, като явни потомци на древните хора събирачи
2. нашата истина - нашият режим е добър за нас като потомци на древните ловци

явно всяка от тези групи е наследила метаболизма на прародителите си
затова е безсмислено да се убеждаваме колко един режим превъзхожда друг, нали?

Е, този път съм напълно съгласна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт