За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 32

• 38 539
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Много полезна и любима тема!
Поздравления!
И един тъп въпрос: Защо кюфтетата на скара ми стават винаги сухи? Не купувам готова кайма, а си меля - последната беше от плешка, за да е по-мазничка и пак...

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 11:36 от mariyka

# 31
Бихте ли ми казали колко време да варя млечна царевица в Херметическа тенжера?
Току- що завря...

# 32
Току- що завря...
Нама ли някой да е варил?

# 33
Току- що завря...
Нама ли някой да е варил?
20 минути са достатъчни и оставяш да спадне налягането само.....Извинявай...не съм видяла темата  Banghead  Embarassed

# 34
Мастерче Hug така и направих
Благодаря  bouquet

# 35
Пепчо, големи благодарности.  Hug
Добра идея ми даде за претегляне на боровинките в близкия магазин ...  Party Имам си цели 600 гр. боровинки Simple Smile

И сега, сигурно ти писнало да се занимаваш с мен  Embarassed, но една днес установих разликата между конфитюр и сладко ...  Shocked
Искам боровинките да станат като боровинките от тортите на Неделя - не много сладки, цели плодчета, като си хапнеш, се разлива сока им в устата, по-течни, а не желирани. Май съотношението трябва да е 2:1 (боровинки : захар), за да се получи желания ефект?  Rolling Eyes

# 36
ами пак стигнахме до Гелфикса 2/1.  С него чак твърдо желе като с желатин няма да ти стане, ще стане точно такова, каквото го описваш - виж по мненията ми назад имам скоро снимано с печено сирене.  С него остават цели плозчетата, тъй като не ври до побъркване, т.е. до разкашване на плодчетата, а общо 6-7 мин. най-много.
Но за него трябва 1кг боровинки и 1/2 кг захар. Или купваш още 400 гр. боровинки, или пак в магазина, редуцираш гелфикса в пропорции (не знам колко му е общото тегло), захарта също и тогава правиш. 

# 37
Все се каня да питам майсторките тук дали сладкото ми от ягоди правено се гелфикса на Йоткер може да се ползва за сладкиши.Има един кекс който пека на 2 части първо едната,после мажа със сладко и сипвам останалото тесто и допичам.Ако намажа с това ягодовото,то нали е едно такова желирано,ще се втечни ли и омокри сладкиша Thinking и въобще правилна ли е тази теория дето си развивам newsm78

# 38
Пепчо, много съм щастлива! Сладкото вече е по бурканите!  Flutter Цели три бурканчета!  Heart Eyes
Отидох чак до ХИТ-а, слад като не намерих Гелфикс-а в кварталното магазинче и във Фантастико.
Мислех да взема още боровинки, че да ги докарам до килограм. Имаше, но килограмът им беше 39,90 лв.  Shocked И така, отказах се.

Тъй като по рецепта, на килограм плодове се слага пакетче фикс, реших да намаля Доктора, отново по твоя препоръка!
Сипах го на листче, разделих с ножа на две равни части. Едната половинка разделих на 5 равни части, взех една част и я добавих към другата половинка. Ако в този момент нахлуеха спецчастите вкъщи, щяха да ме вземат за наркопласьор.  Mr. Green И така, за моите 600 грама, имах 6/10 фикс и 300 гр. захар. Останалото по рецептата.   chef

Големи благодарности за голямото търпение, Пепчо!   bouquet  Видях и сиренцата със сладкото. Много вкусно изглежда всичко.  Heart Eyes

# 39

Сипах го на листче, разделих с ножа на две равни части. Едната половинка разделих на 5 равни части, взех една част и я добавих към другата половинка. Ако в този момент нахлуеха спецчастите вкъщи, щяха да ме вземат за наркопласьор. 

hahaha hahaha hahaha малиййй  защо не се сети никой  у вас да те снима. Колко пари щяхме да изкараме с тая снимка  Joy

Добре е, че си сетила, аз щях да ти го предлагам, но мислех, че ще ти е много дълго и широко да разделяш така. Радвам се, че си имала търпение и се получи  Peace

А 39,90 лв.   Shocked к*ва е тая цена бе  ooooh! А аз мислех първо на нашия пазар скъпи (8 лева), после на Кауфланд 14  #Crazy

Дес, теорията ти ми се види правилна, но не съм правила аз по тази технология. Ползвам само за намазване на сладкиш, когато е готов.  Дано някой, който е ползвам каже, че моето всичкото е такова тази година.

# 40

Сипах го на листче, разделих с ножа на две равни части. Едната половинка разделих на 5 равни части, взех една част и я добавих към другата половинка. Ако в този момент нахлуеха спецчастите вкъщи, щяха да ме вземат за наркопласьор. 

hahaha hahaha hahaha малиййй  защо не се сети никой  у вас да те снима. Колко пари щяхме да изкараме с тая снимка  Joy

Хехех.....Умрях да се хиля само като си го представих.....Лелеее.....Сладурка!
Важното е,че целта е постигната Laughing Laughing Laughing Laughing

# 41
Оставете се, като видя такава сцена по филмите вече, ще знам, че Гелфикс-а на Доктора дозират ...  Mr. Green
Пепчо, какво ти дълго и широко, ако знаеш колко път извървях до ХИТ-а за този фикс ...  Mr. Green Офиациално бях обявена за луда от половинката.  Crossing Arms Ама така е,  наумя ли си нещо, магарешки инат.  Blush
  bouquet

# 42
  • под тепетата
Дес, няма да стане кексът с това сладко. Правя от този постен кекс и го мажа с мармалад, за да не се втекли.

# 43
За да се запиша, какво бихте приготвили със Рикота, имам две кутии в хладилника и се чудя какво да го правя...

# 44
  • Варна
TheNMaster може ли рецептата за питката  Blush?
Разбира се! Hug

СЛагаш си в подходящ съд брашно,колкото искаш,но да знаеш,че едно пакетче бакпулвер(на д-р Йоткер) е за 500 гр брашно.
Та.....Слагаш си брашното,сол,бакпулвер.Разбъркваш и наливаш хладка водичка,2-3 с.л. олио.Замесваш меко тесто,колкото меката част на ухото(ако е по-твърдо тестото ще стане жилава и сбита питка!).Оформяш питката и я слагаш в намазнена тава.Отгоре правиш шарки с вилица и слагаш в студена фурна.Включваш и печеш на умерена Т.
вНАЧАЛОТО КАТО ЗАПОЧНЕ ДА СЕ НАДИГА НЕ ОТВАРЯШ!!!
Проверяваш с клечка дали е опечена .След изваждането се напръсква с вода и се завива с кърпа за малко(да си обиколи нивката  Wink)

П.П. Когато не е за Бъдни вечер питката след като я извадя от фурната я намазвам с краве масло отгоре и пак завивам...
Много благодаря!   bouquet Моята фурна е без вентилатор предполагам на 200гр. трябва да пека, по-малкото е 150, но вече ми се вижда малко  newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт