За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 32

• 38 509
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
Пак тук!  Blush
Знаете ли да продават орехомелачка, но от едновремешните ... дето мелят много ситно. Загледах някокло модела по магазини разни, но много едно нарязани се получават орехите.  Crossing Arms

# 46
По домашните потреби, червени, пластмасови.

# 47
Много полезна и любима тема!
Поздравления!
И един тъп въпрос: Защо кюфтетата на скара ми стават винаги сухи? Не купувам готова кайма, а си меля - последната беше от плешка, за да е по-мазничка и пак...

само свинско месо ли ползваш....защото сега се зачетох в кулинарната ми книга и за домашни кюфтета на скара пише да се смели свинско и телешко...ако те интересува съотношението или рецептата като цяло-ще ти я напиша

# 48
Здравей те мога ли да получа отзиви за грил скара Филипс HD4419 .Благодаря предварително  Simple Smile

# 49
а когато в рецептата се изисква да се покрие тавата с хартия за печене,преди да се изсипе сместта за сладкиш, какво друго може да се използва вместо тази хартия

# 50
намазваш с олио или масло и поръсваш с брашно.

# 51
  • Варна
Може ли някой да каже как се правеха едни шницели от кайма и настъргани картофи. Помня, че едно време правехме, но не се сещам как беше. Имам по-малко от 1/2 кг кайма и искам да направя нещо от нея.
Бях попадала и на такава рецепта, но нещо не я откривам с търсачката.

# 52
е то и това си го пише, ама после искат и хартия....мога ли да я избегна

аз вчера правих руло "Стефани", като в каймата сложих лук, накиснат хляб, нарязана чушка  и подправки /по рецепта е/
остана ми малко от каймата - става ли сега с нея да направя гнезда - от тези с яйце вътре - мисля,че става,но все пак да питам

или дайте идея какво друго мога да направя от остатъка с кайма, което да не се пържи, а пече

# 53
Може ли някой да каже как се правеха едни шницели от кайма и настъргани картофи. Помня, че едно време правехме, но не се сещам как беше. Имам по-малко от 1/2 кг кайма и искам да направя нещо от нея.
Бях попадала и на такава рецепта, но нещо не я откривам с търсачката.
Към тази кайма настържи 2-3 картофа,сложи една кафена чашка кислео мляко с малко сода вътре,2яйца,и сгъсти сместта с брашно,подправки каквито обичаш - чесън на прах или истински,черен пипер,магданоз,лук,кимион.После остави сместта в хладилника за половин час(ако нямаш време може ибез това),изваждаш гребваш с лъжица и пържиш.

# 54
е то и това си го пише, ама после искат и хартия....мога ли да я избегна

не знам защо пише така, хартия се слага, за да не залепва по дъното на тавата, за по-лесно и по-чисто Същата работа върши намазване с мазнина и брашно. Няма смисъл от хяртия тогава

# 55
Малко не е по темата, но да попитам.
Имаме си нова придобивка - кола и искам да почерпя едни мои приятели.. майка и син са
Но почерпката ще е такава, че аз ще накупя някакви неща и ще ги занеса в тях..
Но не ми идва идея какво да взема.. освен някакви сладки .. вие, идеи..?

# 56
  • София
Плодове и бяло вино. За сезона е супер подходящо. Разбира се вземи и сладки, може и пакетче ядки.  Peace

# 57
Имам следното питане.Майка ми гледа кокошки в двора и едни бройлери,които вече станаха готови за консумация.Вече няколко заминаха по предназначение  chef ,но незнам защо все са ми жилави.Когато взема филе от магазина то стои крехко дори без да го амриновам специално,а това пада от кокъла(сварено та сварено) но едно такова жиииилаво Thinking Децата много обичат,ама и те дъвчат дъвчат и се отказват(мн смешно звучи Embarassed)
Тя майка ми обикновено като го обработи пилето и го слага в тенджера и вари.Вярно че е сварено,дълго го вари,но дали не е достатъчно или си трябва нещо специално да се направи,че да е по-крехко месото newsm78
Преди си мислех,че защото кокошките са по старички затова им е жилаво месото,но тези млади пилета Thinking

# 58
Дес, вари ги в тенджера под налягане, изобщо няма да са ти жилави. Аз редовно ги преварявам (от заплесия Embarassed) и като вадя свареното месо, винаги се отделя от костите. Peace

# 59
Ама то се отделя от костите и затова майка ми твърди че аз си въобразявам,дели се на едни конци,но ако се опиташ да го прегризеш напречно се оказва трудно и после дъвчеш,дъвчеш едва го преглъщам.Аз на месото не съм изобщо фен.Ям някои неща но рядко.Домашното го опитвам и като не ми харесва и него не ям.Но ми е чудно как купеното става крехко и бутчета и всичко а това - не.

Общи условия

Активация на акаунт