За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 32

• 38 577
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
благодаря на Лина каз, вдъхна ми нова надеждица за нова проба Laughing

Карма, яли ли сте друг път бамя, нали знаеш,че като се приготви става лигава като...айде,без сравнение

# 76
  • Талант на 2012,2013 г.
Знам. И сина каза, че определено това няма да го яде, ама като на мъжлето му се яде... искам да му сготвя... Wink

# 77
  • София
Много полезна и любима тема!
Поздравления!
И един тъп въпрос: Защо кюфтетата на скара ми стават винаги сухи? Не купувам готова кайма, а си меля - последната беше от плешка, за да е по-мазничка и пак...

само свинско месо ли ползваш....защото сега се зачетох в кулинарната ми книга и за домашни кюфтета на скара пише да се смели свинско и телешко...ако те интересува съотношението или рецептата като цяло-ще ти я напиша
Различно-сега само свинско, но и смес като правя, пак остават някакси сухи... или не меля подходящо месо?

# 78
моят съпруг приготвя домашни кюфтета на скара и сега ми обясни,че в месото /свинското, което било добре да са обрезки и гърди/ трябва да има сланина, за да не са сухи кюфтетата...т.е. гърдите били по-мазни и е желателно освен каквото месо има, да има и гърди.Задължително условие било да се смеси и с телешко

може би не помогнах много, но ...

# 79
  • Бургас
Момичета,може ли да споделите някоя изпитана рецепта за бисквитена торта?  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 15:28 от Sunny Sky

# 80
  • Талант на 2012,2013 г.
Хей, никоя от вас ли няма да ми помогне за бамята??? Хайде, де, нали сте добрички?Слагам да варя месото и чакам... Praynig Laughing

# 81
  • Пазарджик/Лондон
Момичета,може ли да споделите някоя изпитана рецепта за бисквите торта?  Rolling Eyes

Като прочета " бисквитена торта" и веднага се сещам за тази на Лео, страхотна е :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151911

# 82
  • София
Хей, никоя от вас ли няма да ми помогне за бамята??? Хайде, де, нали сте добрички?Слагам да варя месото и чакам... Praynig Laughing
за да не ти стои "разлигавена" бамята преди да я готвиш, след като я почистиш от дръжките, я накисни за половин час във вода със сол и оцет

# 83
  • Талант на 2012,2013 г.
Благодаря, Чарита!!!  Hug  bouquetА как точно да я сготвя? Като зеления боб ли? newsm78

# 84
  • In a surreal moment!
Карма на бамята и трябва много малко да се свари и е готова.
Свари телешкото месо в тенджера под налягане. В друга запържи  лук, морков, чушка, червен пипер, залей с бульона , сложи картофи, ако искаш и когато се сготвят прибави бамята, след нея доматите, накрая сгъсти с брашно, прибави магданоз и готово.

Дес - много години гледахме домашни бройлери. До степен, че сега не ми се поглежда пилешко и с месеци може да не кусвам. Най-крехко и вкусно ми се е получавало на барбекю. Разпарчедосвам бройлера на порции. мариновам го със соев сос, лим. сок, бяло вино и сухи подправки на вкус. Оставям го поне 24ч да си отлежи в хладилника. Печем на барбекю с дървени въглища. Дори не го обезкостявам, защото обичаме да гризкаме кокалчета, но е супер крехко.

Друг начен е цялото бройлерче , мариновано и увито в пластове фолио като бонбон. Пече се в тавичка във фурната. 40-мин легнало на едното крилце и около 40 на другото. Добре е да се налива водичко в тавата , да не е съвсем на сухо ,макар, че то си се задушава.
Ако се замени фолиото с омазнена амбалажна хартия от кафявата - вкуса е като на грил, но в пъти по-хубав!

Така във фолио изпичам и цяла домашна млада пуйка.

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 15:54 от ИКСИ

# 85
  • София
Благодаря, Чарита!!!  Hug  bouquetА как точно да я сготвя? Като зеления боб ли? newsm78

да, задушаваш месото с наситнен лук, морков и скилидка чесън. добавяш  домати и бамята и доливаш водичка. можеш да сгъстиш с малко брашно, да стане на яхния. слагаш подправки.
ако не е съвсем крехко телешкото, в началото като го задушаваш му добави малко алкохол - водка, ракия

п.п. извинявам се за липсата на главни букви - бебето ми е в ръцете

# 86
  • Талант на 2012,2013 г.
ИКСИИИ...Много ти БЛАГОДАРЯ!!! Hug МНОГО!!!  love001

# 87
  • Талант на 2012,2013 г.
Момичета, знаех си, че мога да разчитам на вас!!! newsm20

# 88
Как точно се реже лук за салата домати и краставици?
И с ръка ли се бърка?  Embarassed

че съм малко пишман домакиня.Понякога ме избива на точно такива тъпи въпроси.Уча се и съм на метода проба-грешка.Все пак се яде,но искам да стана добра готвачка.  Stuck Out Tongue

# 89
Как точно се реже лук за салата домати и краставици?
И с ръка ли се бърка?  Embarassed

че съм малко пишман домакиня.Понякога ме избива на точно такива тъпи въпроси.Уча се и съм на метода проба-грешка.Все пак се яде,но искам да стана добра готвачка.  Stuck Out Tongue
Лука можеш да го нарежеш  на ситно или на по едро зависи как обичате.А салатата не се бърка с ръка,а с лъжица или вилица. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт