За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 32

• 38 564
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • Пазарджик/Лондон
Пфф.. ще имам неочакван гост..
Дайте идея какво да сготвя, което хем да е бързо за готвене (основно ядене), хем да е евтино (че сме в криза)
 Hug

Печено пиле със сирене Flutter:

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/06/blog-post_10.html

# 616
  • София
    На колко градуса се пече крем-карамел, предишната печка нямаше градуси и не знам! Praynig И какво да направя с остатъка от млякото с яйца, напълних 6 чаши с карамел, а от млякото ми остана!

# 617
  • Пазарджик/Лондон
Тайна , пека го на водна баня , на 160 гр., ако водата заври - добавям студена. Ако имаш още огнеупорни чашки или купички - направи крем, без карамел.

# 618
  • София
Тайна , пека го на водна баня , на 160 гр., ако водата заври - добавям студена. Ако имаш още огнеупорни чашки или купички - направи крем, без карамел.
Много ти благодаря за отговора  Hug!Ще го имам предвид за другия път. За съжаление не го дочаках и май преварих карамела, но и така ща се изяде! Сега ще пека остатъка, в една метална купичка, стопих и карамел, само да долея вода в тавата, да не преваря и него.

# 619
  • Варна
Аз остатъка го слагам в микровълновата  Mr. Green без карамел

# 620
  • Варна
Как точно става в микровълновата? Дали ще стане и за крем-брюле   newsm78?

# 621
  • Варна

Просто това, което е останало, го слагам в някаква купичка и го пъхам в микровълновата. Карамел е ясно, че няма. Става малко на шупли, но на мен не ми пречи (което евентуално може да се дължи на това, че използвам обезмаслено мляко  newsm78 не знам дали с пълномаслено ще има пак шупли). За брюле - нямам идея...

# 622
  • Варна

Просто това, което е останало, го слагам в някаква купичка и го пъхам в микровълновата. Карамел е ясно, че няма. Става малко на шупли, но на мен не ми пречи (което евентуално може да се дължи на това, че използвам обезмаслено мляко  newsm78 не знам дали с пълномаслено ще има пак шупли). За брюле - нямам идея...
На най-голяма мощност ли го печеш и за колко мин.?  Като не съм правила питам като първокласник Blush , но у дома само аз ям крем-карамел и това с МВ е приемвлив вариант за печене на малки количества - карамел си слагам после, не е проблем Wink.

# 623
  • Варна
На най-голяма мощност ли го печеш и за колко мин.?  Като не съм правила питам като първокласник Blush , но у дома само аз ям крем-карамел и това с МВ е приемвлив вариант за печене на малки количества - карамел си слагам после, не е проблем Wink.
Ооо моята няма мощности. 100 годишна е  Mr. Green Жертвай 1 яйце и малко мляко за опит  Hug

# 624
  • Варна
Благодарско!   bouquet
Ще се пробва  Peace.

# 625
  • на втория етаж
  Пека крем-карамел в МВ на 60% мoщност,така не става на шупли.И си карамелизирам първо по една лъжичка захар в купичките,на пълна мощност,следя през стъклото,като почне да жълтее изваждам,заливам яйчената смес и отново нагласям,на 4мин.на 60%,като изключи,ако ми се стори още суров пускам допълнително.Недостатъка му е,че няма препечена коричка отгоре,но ако много бързам и това е решение. Peace

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 08:13 от lina kaz

# 626
  • София
  Пека крем-карамел в МВ на 60% мищност,така не става на шупли.И си карамелизирам първо по една лъжичка захар в купичките,на пълна мощност,следя през стъклото,като почне да жълтее изваждам,заливам яйчената смес и отново нагласям,на 4мин.на 60%,като изключи,ако ми се стори още суров пускам допълнително.Недостатъка му е,че няма препечена коричка отгоре,но ако много бързам и това е решение. Peace
Утре ще пробвам и на микровълновата!А за коричка, може да го мушна за няколко минути под горен реотан!

# 627
Пека телешко и размишлявам за гарнитура
Ще се радвам на идеи?

# 628
  • Пазарджик/Лондон
Пека телешко и размишлявам за гарнитура
Ще се радвам на идеи?

Този ориз много върви на телешко Wink:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447977.msg14016556#msg14016556

# 629
О, на печено телешко задължително пюре от тиква и мрокови, страшно му отива.  Simple Smile За цвят понякога сервирам и пюре от спанак.

Пюре от пюре от грах също е много подходящо  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт