Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 72-ра тема

• 119 628
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
labrex дано и другата рецепта да е сполучлива, защото човек трябва да си остане вкъщи за да  изпълни тази.
Другата рецепта сигурно е само с киснене няколко часа, но това ще се преживее, ще очаквам да я споделиш, както и да разкажеш за плюсовете и минусите и на двата начина.

# 46
Аз днес съм на ориенталска вълна - Питки за дюнери, Дюнер и Шекерпаре (рецептата е от турската тема).

# 47
rossonera ,как ги приготвяш тези Питки за дюнери  PraynigРАЗКОШНО изглеждат , Дюнер и може ли линк към турските рецепти

# 48
rossonera ,как ги приготвяш тези Питки за дюнери  PraynigРАЗКОШНО изглеждат , Дюнер и може ли линк към турските рецепти

Тук е темата за Турската кухня.

Относно питките, нищо особено не са - замесваш стандартно тесто за хляб с хладка вода, малко мая, щипка сол, лъжичка захар и 2 с.л. мазнина (аз сложих зехтин). Втасва ти тестото, разделяш го на малки топки и ги разточваш с големината на тигана, в който ще ги печеш. Тиганът е напълно сух и добре загрят.

# 49
  • Пазарджик/Лондон
rossonera , и дюнера, и Шекерпарето ти са страхотни, много ми се иска да направя този турски десерт, ама не съм се престрашила още Wink.

От мен веги мусака по гръцки по рецепта на Сбъдваща мечти, много сполучлива :

И пържени свински котлети :

# 50
rossonera ,благодаря за бързият отговор,обаче колко време му трябва да втаса тестото и тънко ли трябва да се разточи ,че щом има мая да не вземе да се надигне .Извини ме за глупавите въпроси  Blush

# 51
rossonera , и дюнера, и Шекерпарето ти са страхотни, много ми се иска да направя този турски десерт, ама не съм се престрашила още Wink.

Аелис, само нема да се плашиш.  Grinning Много е вкусно шекерпарето, турците са големи майстори.
На мен ми излезнаха 42 бройки и много го харесаха. Само, че намалих с чаша захарта за сиропа и вместо сокът от половин лимон, изстисках цял. Стана супер - лимоновият сок не позволява да е толкова сладко, дори напротив много са приятни, вкусни и не накъртват на шекер.

MG18, тестото втасва около 30-40 минути сега лятото, защото е много топло. Изчакваш го да удвои обема си, примесваш го леко, разделяш го на топки, разточваш ги и печеш от двете страни. Като го сложиш да печеш, леко самото тесто се надува, но го притискаш или с дървена шпатулка, или с кърпа и така след като се зачерви отдолу го обръщаш. Стават много бързо, но както ти казах трябва тиганът да е добре загрят.

П.С. И да не забравя, докато ги печеш завиваш останалите с кърпа, за да са топли. Вижда се и от моята снимка.

Последна редакция: сб, 21 авг 2010, 21:09 от rossonera

# 52
rossonera златна си  Hug  bouquetблагодаря

# 53
Уау, Пепика какво е това начало на темата, малката ми дъщеря беше зад мен като отворих и възкликна "Уоооооу"! Добре че баща й беше с гръб, че щеше да каже "Ето защо майка ви пише рецепти посреднощите"Simple Smile))

Танита, това пилешко с пиперки ми взе акъла... Много апетитно изглежда... HugАко споделиш рецептата - няма да ти се разсърдя... Joy

Заповядай Пилешко с пиперки

Ето и рецептата за Коблер с праскови

Сладко от динени корички.

МНого изкушаващо, като бях малка нашите бяха ходили в Гърция и майка беше донесла рецепта за сладко от настъргани динени кори с орехи, беше ми станало любимо!

Лоис, зеленото за мен ако може:)

За отчета от мен една Супа от сух грах с къри(Curry split pea soup)

# 54
Днес ние сме на грах с картофки Mr. Green

# 55
Страхотни вкуснотии сте сътворили   bouquet Аз днес минах само с бутерки сутринта, че бяхме цял ден на плаж и на гости след това  Simple Smile Не съм снимала, защото ми свърши батерията на апарата. Записвам се в новата тема май само  Blush

# 56
  Mастерче,манджички,като твоята,са ми слабост!  Blush
  Аелис,много апетитни котлети!rossonera, и твоите дюнери също!  Grinning

# 57
 Mастерче,манджички,като твоята,са ми слабост!  Blush

Hug Hug Hug
А на мен твоите сладкиши... hahaha hahaha hahaha Само дето не се престрашавам да правя често,че ще стана сто кила Mr. Green

# 58
Записче да ви следя  Peace

# 59
Пепика,мерси за темичката.
Момичета докато вляза и хоп нова тема с всевъзможни вкусотии.Страхотни предложения.
От мен няколко снимки от последните дни.
Кашкавал на фурна и парче-страхотна вкусотияяяяяяяяяяя

и някои неща на грил тигана

Общи условия

Активация на акаунт