Турската кухня *4*

• 225 206
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
  • Истанбул
Да поясня=и ние тук не го правим всеки ден.Предпочитаме да го ядем от сладкарници,специализирали се в приготвянето на млечни сладкиши.Критерият за качество е ,че кремът е леко вискозен и като се загледаш внимателно можеш да съзреш влакънцата.А ако нямаш дъвка може и ванилия.

# 61
Да поясня.........................А ако нямаш дъвка може и ванилия.

Просто съм любопитна да пробвам! Hug

# 62
Лабрекс, оризово брашно можеш да намериш в секциите за здравословни и диетични храни на супермаркетите. Обикновено е в малки разфасовки (не по килограм) и стига за 1-2 рецепти. Така ще си спестиш врътнята да мелиш ориз.

# 63
Лабрекс, оризово брашно можеш да намериш в секциите за здравословни и диетични храни на супермаркетите. Обикновено е в малки разфасовки (не по килограм) и стига за 1-2 рецепти. Така ще си спестиш врътнята да мелиш ориз.

Виждала съм аз, ами не ми е трябвало скоро. Тъкмо си мислех, ако смеля вкъщи ориз с кафемелачката, дали няма да е същото? newsm78

# 64
Същото е, ами! Само дето миеш повече, ама то това се преживява.

Въпрос: В Диарбекир пихме кюрдско кафе - с мляко и подправки, от които аз различих само канелата. Някой знае ли какво се слага и по колко?

# 65
В това кафе няма мляко! Аз съм пила в един анадолски ресторант в Анкара. Беше ни обяснено, че е някаква специална билкова смеска, но мляко няма. Дори си купихме за вкъщи от нея, приготвя се подобно на турското кафе.

# 66
  • Истанбул
Това ,което сте пили е мененгич кахвеси и се приготвя от изсушените и смлени семена на растението,което всъщност е див необлагороден антепски шам=фъстък.Взема се малко около 1 лъж от тази смес ,прибавя се вода и се вари като турското кафе.

# 67
  • Казанлък of all places
И това се продава по магазините? Интересно звучи...
Айде, още един камък, сиреч буркан в моя куфар... Или два? С.Х.? Колко ?

# 68
Момичета, със сигурност знаете повече от мене, но в това, дето ни го сервираха в хана  на центъра на Диарбекир, имаше мляко. Преди да го поръчаме, питахме с какво е - казаха - milk and some spices. А и се усещаше това мляко, виждаше се, ако щеш... Явно са различни неща. Кюрдска им работа!

Ще опитам това мененгич кахвеси, ама трябва да ми помогнете, къде може да се намери в Истанбул.

# 69
  • Истанбул
Сладке,сега като четох малко по=подробно за това кафе се оказа ,че може да се приготвя наместо вода  и с мляко,така че е постигнат консенсус.Сместта може да се намери предполагам в магазините за подправки.
Абе и ние бяхме на закуска в един хан в Диарбакър,че като почнаха да принасят онез ми ти келнери чинии с разни вкусотии ,все органични продукти =направо нямам думи.

# 70
Хайде и аз да цопна лееекинко тук.Влюбена съм в Истанбул, а за кухнята да не казвам колко.
Разгледах и рецептите на първа страничка, но не открих рецепта за Бурма кадаиф.Дали някой знае как се приготвя (надявам се не бъркам името)Ето това е

Яли сме го и в такъв вариант   но беше по-сиропирано и по-меко.

Ох и едни суджучета направени от орехи и поляти с нещо като локум  Crazy Малеле как се размечтах ooooh!

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 13:28 от Елица-сестрица

# 71
Гледах клипче как се прави бурма кадаиф. Увиват го ръчно с ядки, после го топят в яйца и след това технологията като толумбичките, пържене и сиропиране.

# 72
Мерси Пепика.
Ама дали е леко сварен кадаифа преди да го напълнят  newsm78

# 73
Беше суров. Ако го намеря, ще го сложа като линк.

# 74

Общи условия

Активация на акаунт