Декемврийски бебешоци вече радват ни с подскоци! №9

• 25 621
  • 709
  •   1
Отговори
# 180
  • Морска приказка
Josepha каза ми, че  мога да го пия до началото на 9 месец. Аз си взех обаче магнезий в чист вид, на капки, а не от хапчетата  Peace. Консултирах се и и разбрах, че няма как да се предозира, защото излишното се изхвърля от организма и като цяло не пречи приема му. За комбинацият обаче  с други лекарства незнам  Rolling Eyes . Мъжа ми също си пие от магнезия за да спи по-добре, действа успокояващо.

# 181
Здравейте, мами!

Вчера бях на ЖК, бебка си расте, отговаря си на седмиците съвсем точно, даже на дните, абе стрелче, те нали са точни  Hug. Всичко й е наред и аз също съм добре, а и така се чувствам, имах малко течение та ми взимаха вагинален секрет, за радост и там всичко е наред, няма бактерии. Да чукам на дърво този път съм екстра  Praynig. Док ми даде нови витамини, тия са с Омега +, трябваше малко по-рано да ги почна, но и сега е добре, казват се Дева плюс, сравнително нови са и няма много коментари за тях из нета, общо взето нормални витамини, но да питам някоя от вас ползвала ли ги е, как са. Днес ги пих за втори път и всичко си е ОК, не ми става лошо.

И аз си поиграх със линкчето на Mary Angel и ето какво излезе   Grinning:

Grinning прилича повече на мъжа ми, моите черти някак си този сайт не ги е уважил hahaha

Хайде лек ден от нас  newsm51

# 182
Ееее това с този линк за бебета ме разби. Моето дете следва да прилича на кретенче. ... само го вижте:
не стига че ще е момче ами на нищо не прилича горкото ... пу пу . като гледам и вашите на са кой знае какви ... странен сайт, уж хубави родители пък децата са някакви ... като извънземни  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 183
Олеееее,много са смешни верно тея дечица.Мале ако някой колега сега ме види как се заливам сама от смях седнала срещу компа втренчена в него ще си помисли че полудявам.
А ето още един сайт с който наистина се позабавлявах
 http://byebe.com/bg/

# 184

Е това на мен с мъжо ни излезе хгихихихихихихи

# 185
Здравейте, добре се забавлявате Laughing
Аз днес бях на преглед, бебка е пораснала, док ми каза че малко плацентата ми е ниско, но не разбрах това проблем ли е?  newsm78
При мен също от време на време има остра болка, обикновено като лежа и се изправя, но преминава след няколко секунди. Много е неприятно обаче. Close Поне два пъти ставам през нощта до тоалетната и после трудно заспивам, но какво да се прави...
Тази седмица съм в отпуск и се гледаме с малката, общо взето добре си прекарваме, решила е да слуша през повечето време. Grinning Аз съм заела да поизчистя основно, всеки ден по малко, защото адски ме заболява кръста като се преуморя.

# 186
Момичета, понеже получих ЛС от една от вас с питане за контракциите, а вие така или иначе обсъждате този въпрос реших да не пиша на две места и направо да разкажа в темата.Надявам се мацката да ме разбере и да не се обиди, че не отговарям на ЛС.  Hug

Само да кажа, че и двата пъти съм бременна по едно и също време - тогава ПРМ ми беше на 12.03., а сега на 08.03. т.е. в седмици тогава и сега съм в едни и същи.Аборта направих на 02.09. което си беше раждане в предвид големите седмици 25-26г.с. Не съм имала оплаквания преди деня, в който се случи всичко, освен едно течение.Сутринта се събудих нищо ми нямаше и по някое време почнаха болки, които бяха толкова хаотични, че почти не им обърнах внимание понеже бяха слаби, а и след но-шпа ми успокояваше.Вечерта обаче, когато се усетих, че са контракции бяха на по-малко от 5мин и доста силни.Само да уточня, че понеже гледах ТВ във фотьойла свита за около 2 часа нямах болки и си помислих ееее най- накрая, да ама неее.Ставайки се почна и тогава ги засякох.Легнах си свих се на кълбо, но този път не минаха и събудих мъж ми да ходиме към болницата, където се оказа че съм с 8см разкритие и пролабирал във влагалището мехур.Всичко се разви толкова светкавично, че нямах време да разбера какво става, особенно като се има впредвид, че до тогава незнаех какво е контракция.Затова сега като усетя ,че ме боли корема се услушвам и пия но-шпа и съм готова да тръгна веднага към болницата.Иначе менструалните болки са си контракции на матката, просто при цикъл са много по слаби.Един лекар ми каза след аборта, че по проинцип в този период 25-26г.с. се прави оглед на шийката, за да се установи какво и е състоянието и ако се наложи се прави серклаж.И понеже на мен вече ми се е случвало сега направихме серклаж в 16г.с. когато по принцип се прави, но на по-късен етап ако се наложи също се прави.Съветът ми към вас е да се услушвате много и ако нещо ви притесни бегом към лекар.Точно в този период, в който сме ние сега не са хич за подценяване контракциите.
Много дълго стана дано не съм ви досадила, но се надявам поне малко да съм ви била полезна  Hug

# 187
  • Русе, България

Не е толкова зле! Grinning

Радвам се за всички, които са били на преглед! Момичета, колкото и добре да се чувствате, все пак гледайте да не се преуморявате. Сега ни се е паднало да си почиваме активно и да се наслаждаваме на случващото се с нас и около нас. Чистенето и готвенето няма да избягат никъде (казва човекът, който допреди половин час щеше да ревне, защото обядът не беше готов на време и се наложи да се хапват "подръчни материали"  kyllmg ). Hug

vilkoni, благодаря за мнението ти, за нас, първескините, е наистина полезно малко или много да знаем какво да очакваме. Тъжното е, че сладурковците в нас са вече много развити и ги очакваме с голямо нетърпение, но остават и все още много беззащитни и на този етап не биха се справили с живота отвън.

# 188
ох и аз се хиля цяла сутрин. Само като погледна нагоре снимките и почвам да се лендзя .... а сина ми ме гледа умно и вика Мамо на какво се смееш ... Вашите поне имат правилни лица, явно аз нещо съм отбелязала някоя и друга точка не където трябва ... Simple Smile Забавно е де.  Всъщност сина ми изглеждаше така на 7 дни:

Май няма нищо общо с онова чудо дето ми излиза от сайта и си мисля че и бебето ще изглежда горе долу така Simple Smile

Kimbarly  приятна отпуска и почивай повечко. Работата и чистенето никога не свършват, така че не се тормози Simple Smile

# 189
  • Пловдив
vilkoni ,а казаха ли ти тогава от какво може да се е получило това? Много се притесних сега..как се прави този оглед на шийката, става ли на видеозон или трябва да те бъркат,че моята лекарка хич я няма, нито ми пуска изследвания както трябва нито нищо, малко ме е страх да и дам да ме бръкне, хич и нямам доверие....Sad

# 190
Момичета, на ултразвука гледат дали родовия канал е затворен, най-добре било с преглед, но и чрез ултразвука става!

# 191
А вярно ли е че този преглед на шийката е бая болезнен?Така съм чувала не са ми правили но ми предстой и ме е шубе.

# 192
  • Морска приказка
Взеха да се притеснявам с тези болки Rolling Eyes. Като бях на преглед миналата седмица Марков каза, че шийката ми е добре и няма опастност от преждевременно раждане. Доколкото си спомням, Аг когато ми взимаше секрет за цитонамазка също беше споменала , че шийката е добре без да ме бърника, а само гледайки  newsm78. Наистина Нека някой по-запознат каже точно какво представлява и къде да ходя да ме гледат   Tired

# 193
Ами за мен най-точен си остава мануалния преглед, все пак лекаря те бърка за да види колко см разкритие имаш нали  Peace.Все си мисля, че с ултразвук може и да се вижда дали е скъсена, но едва ли се вижда дали е отворена.Моята сега от началото е 1-1,5см, което си е направо нищо.Ей, момичета не исках да ви плаша, а само да ви кажа да внимавате повече и да не се предоверявате на лекарите, особенно ако говорите с тях по телефона и им обяснявате какво чувствате.Плюс това аз лично бих предпочела седмица в болница без причина, отколкото повторение на филма от преди 5г.  Peace
ivka_007, при мен диагнозата беше цервикална недостатъчност на маточната шийка т.е. когато плода расте шийката не издържа тежестта и се отваря.
Pyjamka,именно поради тази причина колкото и грозно да ви прозвучи аз се радвам, че бебето се роди мъртво, въпреки, че докато ми изтекът водите беше живо.За мен по непосилната мисъл щеше да е да се роди живо и да почине впоследствие тъй като е прекалено рано 25-26г.с.
vanqstoeva, не боли или поне не повече от обикновен преглед с ръка, който съм сигурна, че са ти правили
Danili, това си е най-обикновен преглед с ръка, при който се опипва шийката, за да предцени състоянието и.

# 194
Много ти благодаря, Augustas! Явно имат смисъл тези курсове. Ти къде си посещавала, не е било много отдавна? Simple Smile Аз намерих няколко в нета... чух за една жена Диди Димова, която води, била много добра, но и малко обсебваща, според моя приятелка, и не ми я препоръча категорично. Вчера видях, че и тази организация "Естествено" организира някакви курсове и звучат добре... така че много се колебая къде да се запиша.
Хубава вечер на всички Simple Smile
KalinaZ, Аз посещавах курса на Диди Димова. Тогава тя го водеше в Свта София на Мазнейкова, а сега до колкото знам е в МЦ Полимед. Твоята приятелка ти е обяснила правилно. Диди Димова е доста вдъхновяваща, зареждаща и оптимистично настроена жена. Наистина може да се каже, че е малко обсебваща. Тя приема работата си много сериозно. Което е хубаво и лошо. Но определено зависи от човека срещу нея, до колко ще я допусне и дали ще се почувства обсебен. При нея има и един меркантилен момент, които на моменти може да те подразни.За лекциите -  беше забавно. Запознах се с други бременни. Като цяло ми беше от полза. Научих много неща и се чувствах абсолютно спокойна, от това което ме очаква в родилния дом и после в къщи. Сега , след опита които имам, мога да кажа, че категорично не съм съгласна с някои неща на които тя учи курсистките – например лекцията за храненето на бебето. Но пък за самото раждане – не останах никакви тайни. Знаех какво да правя, какви системи дори ще ми сложат и кога ще ми мерят кръвното…как да застана и какво да правя. Научи ме да дишам перфектно – това е много важно. Имах чувството, че сме разиграли самото раждане като роли предварително. Не бяха останали никакви страхове или неясноти.  Има теория и след това практически упражнения. Госпожата обаче иска за практическите упражнения да си научил всичко и след това те изпитва и те поправя..като на училище. Това беше малко смешно, странно но и забавно.А …също и жената идва в къщи в деня на изписването вечерта. Това беше част от курса. Къпи бебето, помага ти за гърдите и тн.
Не знам какво да те посъветвам за този курс. Опитах се да бъда обективна в разказа си. Ако успееш да сложиш граница и да не се вързваш на някои неща, от Диди Димова може да научиш много и много да те успокои и да те вдъхнови. Всъщност така стана и с мен…
Ако имаш други въпроси – питай …

Общи условия

Активация на акаунт