Декемврийски бебешоци вече радват ни с подскоци! №9

• 25 603
  • 709
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, ако съм на ваше място бих отишла до лекар дори и с риска да  ми се смеят.Ако знаех предния път какво е контракция и ако не ми облекчаваше болките но-шпато нямаше да стане белята при мен.Сега съм с обица на ухото.Незнам аз бих отишла само и единствено за мое успокоение.Разбира се всеки си решава сам за себе си и не искам да плаша никой.Надявам се да не е нищо сериозно и при двете ви  Hug  Hug

# 166
dobra, аз съм от Варна, няма Токуда тук Sad    
Ох не погледнах, извинявай. Във вашето  АГ сигурно има дежурни. В бърза помощ обикновено няма гинеколози.

katiahr, спазми или контракции? Не се притеснявайте да звъннете на бърза помощ поне за консултация по телефона, те по-добре ще преценят да ходите ли спешно на преглед.

Определено не  приличаха на контракции, но добре че вече минаха. Благодаря момичета за бързите отговори, страхотни сте HugОх момичета мисля, че са от преумора. Като се замисля ставам в 6,30  отивам на работа, след работа разходки по градинките със малкия звяр. После готвене, миене на чинии и приспиване. Та си лягам към 12ч. Като се замисля това са си 18часа на крак. Май ще намаля темпото newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 167
Привет,мами!!!
Данили, добре си се завърнала!!! Липсваше и се радвам да те видя тук отново! Hug
katiahr и аз съм с абсолютно същият режим. За сега удържам фронта,незнам до кога, но се моля да е докрай,че няма кой да ми върши работата и да ми гледа детето.Не мога и болничен и отпуска да ползвам.

Галя Hug Hug Hug, от все сърце ти пожелавам в най-скоро време да гушнеш своето бебче.

# 168
Добро утро ,как сте маминки.
Аз напоследък нещо не мога хич да се наспивам като хората,вечер рано ми се доспива през ноща не мога да спя и сутрин в 6 и по рано по някога вече съм на крак.Дали е моментно състояние или вече ще е така не знам но дало поне една вечер пак мога да си спя спокойно както преди.

# 169
Така, аз пък съм от майките, които съм в болничен и съм си вкъщи, и като цял ден се търкалям - вижте, с какво се забавлявах вчера:
http://www.morphthing.com/morph Една от ноемврийските мами го беше публикувала - качвате снимка на мъжа ви и на вас, и сайтът определя как би изглеждало детето ви. Идиотщина, но пък убива поне половин час.
Добро утро и от мен  smile3507

# 170
  • Пловдив
Добро утро , момичета..Simple Smile

koqto , мерси за отговора..да се надяваме , че пъпчетата ни тогава няма да изхвръкнат....

И аз съм в болничен от почти началото на бременността, защото два пъти бях прокървила до 3 месец и лежах два пъти в болница Sad..Сега по цял ден си почивам, но и аз ставам рано, а вечер ми се приспива пак рано, понякога дори и през деня спя..абе щом ми се приспи гледам да си легна , независимо дали е 17:00 или 18:00 часа ..Simple Smile, но съм забелязала, че ако нещо малко се пренатоваря с чистене примерно и ме срязва корема, започва да ме боли ниско долу, в4ера пък ме сряза отдясно като станах, но после полегнах малко и болката отмина, не знам дали не е от това , че матката расте и опъва....

# 171
Добро утро мами,
за съня да споделя, че и аз не мога да спя като хората-будя се нощно време и обикалям апартамента като вампир.
А за контракциите някой знае ли какво е точно усещането. Че и аз четох, че сега почват някакви подготвителни контракции, които уж са безболезнени, но ми звучи страшничко  Confused
Лек ден на всички

# 172
Здравейте, мацки
Да се включа и аз по въпроса с привилегиите на бременните. Като бременна досега не се е случвало да не ми направят място да седна или да ми дадат ред на опашка. Поне бременните все още се забелязват от другите хора. Не така стои въпроса за това, че като родите, ще се намират толкова често добри хора да ви влязят в положението, като например да влезете в обществена сграда с количката, като трябва да изкачите 10-тина стъпала. Не се изненадвайте, ако ви подминат и никой не предложи да ви помогне. Явно младите майки се приемат като SuperWomen, които могат да повдигнат и планина..... Rolling Eyes
Нещо смешно да ви разкажа... Тази сутрин коментирам с моя мъж, че от другата седмица влизам в 7 месец и че трябва да имам готовност с чантата за родилният за всеки случай... Той се замисли и каза: А за нас (на него и на баткото) кой ще се грижи, кой ще приготвя закуска сутрин, ще глади ризи....и т.н. Аз избухнах в смях и казах : Ами ти например. И се пошегувах, че ако пускаха от родилният, ще притичвам да им правя закуска и изпращам на работа и училище. Но за негов лош късмет не пускат да се разхождаме, когато си поискаме от родилния. Пък и явно е забравил как се чувствах след първото секцио...  Казах му да отиват при майка си/баба  си на отглеждане, докато ме няма...
Но какво да се прави, мъже.
Ето нещо за цвета на очите на бебетата, за който го интересува    http://optobg.com/?p=226

# 173
Добро утро мацки, ние днес се прибираме, най-после, половин месец на морето честно казано малко ми писна, в предвид , че съм с ограничени възможности Simple Smile Другата година ще е купона живот и здраве с две деца на море, ще сме буквално на море не на почивка, както казва една моя съфорумка Laughing
За контракциите, с първата бременност хич не съм ги забелязала, толкова спокойна и лека бременност карах, сега май повее се шашкам , иначе представляват свиване на матката, безболезнени са и са подготвителни, не трябва да имаш повее от  5 контракции на час-подготвителни
Мале, мацки, за месец съм чукнала близо 3кг , направо се уплаших като се качих на кантара, вярно, че беше друг кантар , не на този на който се тегля, но сега съм решила да изкарам един - два дни само на плодове, само , че нещо ме пипна едно разстройство, явно и аз карам летният вирус , ще изчакам да мине и ще направя разтоварващи дни.
За помоща, например като ме видят с количка на стълби, винаги се втурват да ми помагат, място също така винаги ми отстъпват и по опашките, но не в бг Simple Smile, в повечето големи магазини си има специални каси за бременни и инвалиди, така, че се налага да чакаш.Тук все още не съм попадала в такава ситуация, но предполагам , че има доста добри хора.

# 174
Добро утро, маминки Simple Smile

Да споделя, че и моя сън продължава да е такъв неспокоен, будя се в 6, после само си дрема... Поне трамбоването до тоалетната наистина намаля Simple Smile

А за контракциите и аз много се притеснявам как се разпознават, но са ми казвали, че не могат да се сбъркат с друго - свиване на матката, болка като преди цикъл долу ниско... Една приятелка обаче цяла седмица си е имала някакви контракции в началните месеци без да разберед.. и чак тогава отишла на лекар... дали и лекарства и си почиваше след това...  

Мисля, че трябва да сме внимателни и срам-не-срам за всяка болка до лекаря.

Хубав ден на всички! Wink

# 175
Здравейте и от мен! Hug

Да кажа и аз за съняя...Не можех да спя,място не си намирах в леглото,ставах,обикалях стаите,да не кажа че ако спя 4 часа 2 часа съм в тоалетната.Това ми беше любимото място  Laughing НО...сега вече успявам да спя,спя дори и на обяд,щом ми се приспи лягам.Просто отшумя незнам как но стана. newsm44

Момичетата който все още будуват,защо не опитате вечер преди лягане да испиете чаша топло мляко.Чувала съм,че успокоява. Peace

А на скоро бяхте писали за ритничетата на бебчетата.Аз така практикувам:Като не усетя бебка цял ден вечерта хапвам шоколад и преди да легна тя почва  Party Лошота обаче е че не мога да заспя от шутове по някога Grinning

Е оставям ви че се улях вече!

# 176
Добро утро и от мен,
то вече си е за добър ден ама нищо.. може да има мами, които все пак поспиват повечко. Аз също ,макар че съм болничен съм от ранобудните -  ставам около 7:00 задължително. Всъщност това не ме тревожи толкова много ама през ноща имам поне  2 ставания до тоалетна и после трудно заспивам. Понякога ми отнема час - час и половина и после сутрин се чувствам скапана. Все едно съм била на купон до късно вечера Simple Smile

За контракциите аз с миналата бременност нямах и помен от такива... много леко и безпроблемно ми беше всичко. Сега обаче ми се случва на няколко пъти и е много гадно. Най- странното е че не ги получавам от преумора, а рано сутрин... така се будя с много твърд корем и направо като го пипна с две ръце е като топка ... после се поотпуска малко и минава. Определено това не са подготвителните контракции , то и аз незнам защо така се получава. Също така ми е много странно, но понякога ми се схваща прасеца на крака и то пак сутрин рано и се събуждам с адска болка. Абе откачена работа.
За изкачането на пъпа... незнам . на мен миналия път ми изкочи с нарастването на корема- някъде около края на седмия месец. Но определено не съм чувала , че е проблем.  Всъщност на по-голяма част от бременните им изкача и нищо неможе да се направи. Но определено не мисля че се дължи на някакъв проблем,  по -скоро на твърде разширената кожа и просто по пътя на логиката няма как да е опъната кожата навсякъде по корема , а там да си остане дупка Simple Smile За тъмната черта пак е много често срещано, но не е задължително. Аз имах миналия път и тъмна черта и много гадно ми беше , ама после бързо изчезва.  Няма да си показваме коремите Simple SmileSimple SmileSimple Smile

poli.t  много се посмях с твоя мъж... предложи му той да ходи да роди пък ти да си седиш в къщи и да домакинстваш  Mr. Green  Моя мъж слава богу е свикнал да се оправя сам пък и сутрин с детето той се оправя и го води на детска така че няма да имам проблеми. По-скоро ще ми е притеснено мен да ме няма и ще се чудя какво ли правят сега как се оправят ... ще има да им звъня по 100 пъти... дано да имам сили . Ох то да дойде момента пък ще видим. Има бая време.

# 177
  • Русе, България
Как сте, мили майчета? Simple Smile Аз браузвам малко интернет преди да съм заела бойна позиция през печката. Позабавлявах се много с линка на Mary_Angel и особено държа да ви покажа резултата!
Комбинацията между мен и мъжа ми е равна на ето това:

smile3532 newsm62 Rolling Eyes

Ако бебчето ни беше момиченце, щеше да изглежда ето така:

newsm53

Големи красавци, нали! Crazy Ще прочета за цвета на очите сега.
Усмихнат ден на всички!

# 178
  • Морска приказка
Добър ви ден дами  Hug.
tuli Hug Hug Hug
Pyjamka  Laughing, тъкомо и аз това се каних да направя  Joy
Ето го резултата само какви уши са му сложили като на слончето нели  hahaha Heart Eyes
Всъщност това не ме тревожи толкова много ама през ноща имам поне  2 ставания до тоалетна и после трудно заспивам. Понякога ми отнема час - час и половина и после сутрин се чувствам скапана. Все едно съм била на купон до късно вечера Simple Smile
За контракциите аз с миналата бременност нямах и помен от такива... много леко и безпроблемно ми беше всичко. Сега обаче ми се случва на няколко пъти и е много гадно. Най- странното е че не ги получавам от преумора, а рано сутрин... така се будя с много твърд корем и направо като го пипна с две ръце е като топка ... после се поотпуска малко и минава. Определено това не са подготвителните контракции , то и аз незнам защо така се получава. Също така ми е много странно, но понякога ми се схваща прасеца на крака и то пак сутрин рано и се събуждам с адска болка. Абе откачена работа.
Ей това все едно аз съм го писала  Laughing.
Относно тези контракции,аз ги получавам още от началото на 5-и месеци за това пия магнезий, който бях спряла на морето и веднага се отрази. Втвърдяването на корема няма как да не го усетите, а болка принципно не трябва да се усеща, макар, че аз от време на време изпитвам много леки, все едно преди цикъл  Sad. Взех пак да си пия магнезия и веднага усетих подобрение  Peace.

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 11:43 от Danili

# 179
  • София
Danili , на теб доктора колко време ти каза да пиеш магнезий? Аз го пих месец и ще го спирам. Прочетох и на листовката, че не трябвало да се пие повече от 1 месец.
Страх ме е да го спра, ама толкова сложно ми става вземането му, в комбинация с Ферофолгамата, която пък не трябва да пия в комбинация с млечни продукти  ooooh!
Обикновено резултата е по някое забравено хапче

Общи условия

Активация на акаунт