Декемврийски бебешоци вече радват ни с подскоци! №9

• 25 586
  • 709
  •   1
Отговори
# 150

Beni_benni ,
аз също много четох и се чудех кое е най- удачния вариант за мен и честно казано след прочитането на хилядите закони и наредби по 10- 15пъти разбрах нещичко... ако преди първия болничен имаш 6 месеца на един и същи осигурителен доход няма да ти се отрази нищо или почти нищо после на майчинството. Ако в даден месец в който си била болничен е имало по-малко работни дни от обикновено ( мисля че през май работините дни бяха 19 ) то тогава си взема и по-малко пари от НОИ, защото сумата за болничен не е фиксирана всеки месец а се изчислява  спрямо работините дни. Т.е.  те ти изчисляват 1 работен ден колко пари ти е и спрямо това колко има в месеца толкова пари ти изплащат.  Ако си прекъснеш болничния при издаването на нов ще ти се сметне наново колко пари на ден трябва да ти превеждат, спрямо осигуровките последните 6 месеца. За дните през които си била болничен се взима сумата от която е изчислен ( в смисъл сумата е почти същата както и ако не си била болничен  ) Леле незнам дали се разбира нещо ама аз ще го публикувам. Най- добрия вариант е ако се говори с конкретни цифри. Иначе е много много оплетено Simple Smile 

Забравих да кажа Благодаря Hug

# 151
ХИ ХИ ХИ голям майтап са тези правила....много ми хареса това за охлювите.

Palms Да ти кажа и мен ми се доплете изведнъж. 7/8 беше пратила снимка на едни много симпатични терлички....и като се вдъхнових. Но те пък бяха за една кука плетене. А аз мога да плета две основни плетки на две куки...на една не мога. Ама нищо де пробвах...купих си една кука....мъчих се два дни...нищо не стана. И реших да изплета жилетка на две куки. Та терличките ще станат жилетка. Тази жилетка я започвах три пъти -  първият път ми се видя многооо малка, вторият път пък - мноооого голяма...и сега съм я направила да е посредата. Изплела съм даже вече гърба, и плета едната предница. Голяма занимавка...незнам дали ще е сполучлив резултата обаче плетенето определено ми действа много отпускащо и успокояващо.
KalinaZ преди няколко дни беше повдигнала въпроса за курсовете за бременни. С първата ми бременност ходих на такъв курс. Мисля, че ми беше от полза. Имаше обсъждане на много теми - раждане, дишане, упойки, участие на майката активно в процеса...първи дни на бебето в къщи, къпане, кърменето как да започнем, после захранване, хранене на бременната и кърмачката и много други. Като цяло резултата след курса беше, че аз бях много спокойна и се чувствах абсолютно подготвена за самото раждане...знаех какво ме очаква и как да се държа. По същият начин се чувствах и с бебето след това...напълно подготвена и информирана.

# 152
Здравейте, момичета,
Галя, мила толкова съжалявам за това, което ти се е наложило да преживееш..... няма по-голяма мъка от това, знам от личен опит за съжаление  Hug Най-важното е сега да се съвземеш колкото се може по-скоро и да продължиш напред.Аз си наложих да е така и някак ми беше по-леко на душата.И говори, не се затваряй в себе си, а говори за това, което се е случило.Винаги ще те боли, болката не намалява, но човек свиква да живее с нея.  Hug

За раждането.... вече съм казвала на няколко пъти, че ми се иска да родя нормално въпреки бройката в корема ми и начина на зачеване  Mr. Green Всички ме подготвят за секцио, но ако всичко е наред и няма други проблеми мисля да се позаинатя и да се пробвам за нормално раждане  Peace

Сега малко и за нас - вчера направих скрининга за гестационен диабет и всичко е наред заключението е, че няма данни за наличие на диабет Simple Smile но за всеки случай докторката каза да го повториме пак в 30г.с.

# 153

Имам голям мерак да оплета нещо, но не умея. Аконякой знае къде има ръководство нека пише.

Какво точно искаш-една или две куки? Можеш да пишеш в тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=516804.0 ,момичетата ще те упътят за по лесни ръководства. На първата страничка има линк към библиотека,можеш да се поровиш там. Има и схеми за по начинаещи,аз сега пробвам някои. Ако нещо мога да помогна можеш да ми пишеш на лични. Няма нищо сложно в плетенето стига да имаш желание.

# 154
Здравейтеее, моята отпуска върви с пълна сила.
Влизам да питам нещо  - Забелязвам че съм се окосмила по корема  Thinking по линията над пъпа. Предната бременност не съм имала такова нещо. Някоя друга има ли такъв проблем? И ако има как действате?

Оооо, и аз см така и то от трети месец сигурно. Косми ама космаци  Laughing Ходих чак да ми ги дръпнат с кола маска, щото не се понасях.

За раждането мисля да е нормално и ми се иска да е така, но ако е голямо бебчето по-добре секцио, че ме е страх от разните му вакууми и форцепси.

# 155
  • Пловдив
Момичета, и аз качих малко снимки във Фейсбука Simple Smile

И аз имам косми по корема и си ги махам с кола маска, но все още нямам кафява лента....А пупчетат, кога трябва да изхвръкнат, в 9 месец ли?

# 156
Привет!
Според моята козметичка космите на корема не трябва да се пипат. Те падат сами след раждането.
И аз се посмях на суеверията и на коментарите ви към тях  Laughing
Големи глупости!

# 157
ХИ ХИ ХИ голям майтап са тези правила....много ми хареса това за охлювите.

Palms Да ти кажа и мен ми се доплете изведнъж. 7/8 беше пратила снимка на едни много симпатични терлички....и като се вдъхнових. Но те пък бяха за една кука плетене. А аз мога да плета две основни плетки на две куки...на една не мога. Ама нищо де пробвах...купих си една кука....мъчих се два дни...нищо не стана. И реших да изплета жилетка на две куки. Та терличките ще станат жилетка. Тази жилетка я започвах три пъти -  първият път ми се видя многооо малка, вторият път пък - мноооого голяма...и сега съм я направила да е посредата. Изплела съм даже вече гърба, и плета едната предница. Голяма занимавка...незнам дали ще е сполучлив резултата обаче плетенето определено ми действа много отпускащо и успокояващо.
KalinaZ преди няколко дни беше повдигнала въпроса за курсовете за бременни. С първата ми бременност ходих на такъв курс. Мисля, че ми беше от полза. Имаше обсъждане на много теми - раждане, дишане, упойки, участие на майката активно в процеса...първи дни на бебето в къщи, къпане, кърменето как да започнем, после захранване, хранене на бременната и кърмачката и много други. Като цяло резултата след курса беше, че аз бях много спокойна и се чувствах абсолютно подготвена за самото раждане...знаех какво ме очаква и как да се държа. По същият начин се чувствах и с бебето след това...напълно подготвена и информирана.

Много ти благодаря, Augustas! Явно имат смисъл тези курсове. Ти къде си посещавала, не е било много отдавна? Simple Smile Аз намерих няколко в нета... чух за една жена Диди Димова, която води, била много добра, но и малко обсебваща, според моя приятелка, и не ми я препоръча категорично. Вчера видях, че и тази организация "Естествено" организира някакви курсове и звучат добре... така че много се колебая къде да се запиша.

Хубава вечер на всички Simple Smile

# 158
ivka_007 По принцип знам че не е желателно да излиза пъпа понеже се води като хернийка

Което ще рече че бебето като расте и се изпъвя в корема и пъпа хвръква понеже се къса коремната стена от напъните на бебето :peace Whistling незнам дали ме разбра добре,аз това го разбрах от Palmirka искочилия пъп е признак на разкъсване на коремната стена,затова изкача пъпа Peace

# 159
  • Ямбол
Мен по улиците все ме гледат в корема,сигурно им изглеждам смешна слаба,пък с корем.
 Иначе 1 жена вървяща срещу мен ми вика"чакай да отмина от другата страна да не ти пресека пътя",стана ми мало смешно.
Добра,можеш ли да дадеш повече информация за изложението на колички в Италия,в кой град става това,на кои дати горе долу и какви марки се предлагат и струва ли си цената?
Питам,защото свекърва ми работи в Италия.
За пъпа четох,че не е задължително на изпъкне,това се случвало при натиск от плацентата към червото и затова изхвряквало.
А и на мен започна да меи потъмнява и окосмява линия негра.

# 160
Момичета, моля ви кажете има ли някоя от вас с много остри болки в корема?

# 161
Elinka, не става ясно за какви точно болки говориш, но ако те притеснява нещо тичай към някоя болница. По-добре там отколкото да се чудиш вкъщи какво точно става  Praynig Дано всичко да е наред  Praynig

# 162
vilkoni мила, болките ми са пронизващи ,само в изправено положение и най-вече като се движа, аз се обаждах на мойта док вчера ( от тогава ме боли) и ми каза  да пия но шпа. наистина ме облекчава , но все пак си се появяват болките после като му мине действието.... по-принцип не съм от тези ,дето се шашкат , но искам да знам има ли някоя друга мама такъв тип болка. доколкото знам при контракции болката е по-тъпа и говорим за стягане на матката- при мен такова няма Thinking
иначе ако стане непоносимо (не дай си боже), веднага ще търча до бърза помощ (макар че им нямам вяра) .

dobra, аз съм от Варна, няма Токуда тук Sad     

# 163
Момичета, моля ви кажете има ли някоя от вас с много остри болки в корема?

ох аз съм така тази вечер, ще полудея.оли ме целия корем и намоменти  имам спазми. Незнам от преумора ли е от какво е. Ти как си?

# 164
dobra, аз съм от Варна, няма Токуда тук Sad    
Ох не погледнах, извинявай. Във вашето  АГ сигурно има дежурни. В бърза помощ обикновено няма гинеколози.

katiahr, спазми или контракции? Не се притеснявайте да звъннете на бърза помощ поне за консултация по телефона, те по-добре ще преценят да ходите ли спешно на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт