Декемврийски бебешоци вече радват ни с подскоци! №9

• 25 558
  • 709
  •   1
Отговори
# 375
Добре дошли на мамите, нови за нашия форум!!! Радвам се, че се увеличаваме Simple Smile

Относно запека, аз го избягвам като сутрин пия мляко с нес, подсладено с мед. Ям плодове и се разхождам. Разбира се от време на време положението се влошава, пия Лактолоза MIP - сироп на основата на плодове. Само от него нямам онази неприятна режеща болка, която имам от останалите подобни препарати. Е, разбира се не трябва да се прекалява с дозата, както и с продължителността на приема му. Но и аз съм чувала, че запекът предизвиквал хемороиди, които май ако пропуснеш по време на бременността, то рядко пропускаш срещата с тях след естествено раждане.

# 376
Здравейте и от мен,аз нямам запек,но малкия имаше голям проблем,цяла година се мъчихме,да се оправи.Много подходящо е сладко от рози,много течности и движение. Надявам се на 02 Септември да разбера пола на бебето.

# 377
  • Пловдив
Добре дошла на DoggyDeluxe Wink

Аз също съм с термин 09.12..Simple Smile

# 378
Майчиният лист е изключително силна билка и може много да навреди при бременност. Ефектът е придружен от колики.
Освен това не се ползва дълго, защото нарушава естествената перисталтика .

Днес ходихме с малката на The Mall. Тя много си харесва клубчето там и отдавна и обещаваме да я заведем. Та прекосихме цяла София, качваме се в клуба и един "чичко охранител" не ни пусна, защото нямала 3 години  ooooh! Тя беше далеч по-малка като я водехме преди. Детето орева света, колко ги молихме да я пуснат - все пак и остават само 2 месеца до 3г. Е, не ни пуснаха. Как да обясниш на такова малко дете, че е "политика" на клуба и то от скоро, и то само уикенда  #Cussing out Поредна нашенска олигофрения! Най-вероятно ще ми мине до утре, защото вече претръпнах на простотии.... но ако още ме държи яда ще пусна едно писмо до КЗП или до Комисията за защита от дискриминация. Как така понеделник може, но неделя -не  ooooh!
Натоварихме се в колата и отидохме на МОЛ Сердика, там дребното си отигра на воля, пък мама обиколи магазините  Crazy

# 379
 welcome на c'Mon и DoggyDeluxe ! Леко доизкарване на бременноста и здрави бебчета декември!

Добра,това за писмата е добра идея. А какво е клубчето,там играят децата ли?

# 380
Добре дошли на новите мами!
Мен нещо ме боли кръста, болката се смъква надолу към таза, малко неприятно , но няма как, неразположенията на бременността.
Добра, горкото дете, много тъпа политика наистина.

# 381
Цитат
author=⅞ ...and Happily Ever After link=topic=519003.msg16142930#msg16142930
Добра,това за писмата е добра идея. А какво е клубчето,там играят децата ли?

Да, напълно оградена площ и изолирана от МОЛ-а. Има детски съоражения и играчки. Оставяш да ти гледат детето докато ти се шматкаш из МОЛа.

Тези и предния път ме бяха ядосали, но гък не им казах, че си щадя нервите. Дали на щерката фулмастри и то от дебелите .... вземам си я цялата омазана - блузка, клин, чорапи!!! Всичко беше ново, облечено за първи път и разбира се не се пере. На по-малките се дават пастели, а не фулмастри  Crazy Жалко, че на детето така му харесваше там...

# 382
Дали на щерката фулмастри и то от дебелите .... вземам си я цялата омазана - блузка, клин, чорапи!!! Всичко беше ново, облечено за първи път и разбира се не се пере.

Петна от фулмастер по дрехите се премахват като се натъркат с тампонче напоено с лимонов сок. Ето ти и това може да е в помощ: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=251894
Ако още пазиш дрешките опитай

# 383
препоръчайте стерилизатор за шишета, понеже ние сега това искаме да купуваме, а сме доста неориентирани кое е добро.

# 384
Добре дошли в редиците на декемврийките c'Mon и DoggyDeluxe  Hug
Да ви се оплача ,че и мен такъв запек ме е хванал,че чак корема ме боли и все се шашкам да не би да има проблеми с бебчо  ooooh! ,а като се облекча и всички болки в корема минават.Тормозят ме и такива киселини ,че направо  ги усещам как се качват в гърлото ми и ме изгарят.За сега ми помага билков чай с мед ,но докато минат...е поне докато станат поносими.Незнам само в по големите месеци как ще съм.
kolibka не мога да ти дам съвет ,защото не съм ползвала до сега такива неща,но доста четох и според мен най- удобни и евтини са стерилизаторите за микровълнува.Цената им варира около 30-40 лв.Нямало значение и марката,ама то какво да е от значение като представляват пластмасова кутия  newsm78 Мисля да си взема такъв http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=647 ,електрическите ми идват много съпи .

# 385
Добре дошли на новите мамчета c'Mon и DoggyDeluxe Simple Smile И всичко да мине по вода!

Dobra, това звучи много разочароващо за The Mall... идеята с писмата е добра! Хубавото е, че вече има голяма конкуренция и човек може да се вдигне бързо-бързо и да отиде на друго място Simple Smile Лошо за тях! Аз така и още не съм го разгледала този мол досега... в началото не ми се ходеше, че като знам каква лудница става като се отвори нещо ново... после на почивката... само до Mothercare бях там онзи ден, но не се разходих по другите етажи, че нямаше време.

За Майчин лист и аз знам, че не е никак препоръчителен при бременност. По-добре сиропчетата, нещо по-лекичко. Но май каквото и да правим, проблема си го има Simple Smile

# 386
препоръчайте стерилизатор за шишета, понеже ние сега това искаме да купуваме, а сме доста неориентирани кое е добро.
1. Имаш ли микровълнова? Ако да, май е все едно какъв модел ще вземеш. Чувала съм, че и в обикновена купа с капак става. Стига да е от подходяща за микровълновата пластмаса.
2. Ако е електрическа е добре да избереш една марка с шишетата (и евентуално помпата). Така ще ти пасват точна бройка.
Аз лично си харесвам шишета Авент, защото се чистят лесно, а не правят вакуум при смукане. Но в това отношения и много други шишета имат същите "предимства". Въпрос на "вкус". От Авента вземам само моделите B Free. Сигурно сте чували, че в много пластмаси има едно вещество, май беше Бис-фенол /или подобно/, което е много вредно и се отделя при често стерилизиране. Доказано канцерогенно е. Повечето евтини марки нямат B Free продукти или поне аз не съм чувала. То и Авент нямаха, но след доста сериозен скандал пуснаха такава серия на пазара. Иначе точно покрай B Free истерията накупувах стъклени шишета, страшно евтини - 2-3лв/бр. Много са готини, но дребната вече беше в буен период над 1,6г.  и ... им се случиха лоши неща  Crazy
Имала съм и от тези с тръбичка посредата за отвеждане на въздуха, но не ги  харесвам. Трудно се мият. След всяко хранене освен шише и биба миеш с една миниатюрна четчица и тръбичката отвътре. Имат и допълнителни гумени клапи - и тях миеш  Crazy Crazy Умножи го по хранене през 3 часа и ще луднеш!

Най-добре  си е на цица  Mr. Green Не изваряваш, не се чупи, вакуума ти подходящ, че и B Free....

ПП: Сега се сетих, че дъщеря ми не понасяше каучукови биби на шишетата, отказваше да се храни с тях. Само силиконови. Така, че избирайте марки, които предлагат и двата вида за евентуална подмяна, че да не ви изненада бебето.

Последна редакция: нд, 29 авг 2010, 20:24 от dobra

# 387
След кратката ваканцийка на морето, бързам да ви поздравя тук и да направя и един запис, че да не ви търся после отново та да ви изчета....

# 388
Леле, докато изчета всичко...Много мило посрещане, а вече сме включени и в списъка на първа стр.  Grinning.
Днес денят бе вълшебен, даже бях за няколко часа на басейн с детето и половинката.
Относно запека може да пробвате и смокини - пресни, сушени, на сладко - всякак действат и вече ги има на пазара пресни.
Все още не сме купили нищо за бебето...чакам да позахладнее времето, за да мога да обиколя магазините а и да пуснат по-топли дрешки, че по витрините предимно леки материи има...Много се радвам, че в мола отвориха марков магазин за бебешки дрехи и др., дори имаха намаление на някои от нещата за новородено...

# 389
  • Varna
Здравейте, момичета! Благодаря, че ме включихте на първа страничка! дано да ми е на късмет!
искам да попитам как сте с килограмите? -  не е най-важното, разбира се, но имам чувството , че качих за два дни 1 кг, което е множко. До началото на  6ти месец бях качила само 4 кг, но сега май ще растем, а пък и става по-хладко и повечко ще се похапва.
Имам още един въпрос - има ли момичета с домашни любимци кучета и какво смятате да правите с тях? аз имам шпиц на 10месеца и изобщо не искам да се разделям с него и идея нямам какво да го правя?
хайде лека вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт