Декемврийски бебешоци вече радват ни с подскоци! №9

• 25 551
  • 709
  •   1
Отговори
# 390
Привет и от мен!! Включвам се и аз при декемврийските мами - чакаме момче на 24.12! Писах до модератора за включване, но изпращането до лични беше неуспешно поради препълване на входящата му кутия Simple Smile

# 391
Добре дошли на новите мами и от мен! Лека бременност момичета и здрави бебчета през декември!
Моят стерилизатор е на Авент за микровълнова, но имайте в предвид че той е големичък и не във всички  микровълнови става.

# 392
  • София
здравейте Simple Smile маминки  Hug

Добре дошли на новите маминки   bouquet лека и успешна бременност.

Ние днес се прибрахме от море и въобще не ми се връщаше. Аз вече, както казва моя мъж съм си мнооого бременна. Но много ме боли кръста и дори и възглавницата за бременни не ми помага особено.

# 393
Nia_123 Ами ние сме с бишон-фризе(булонка) Crazy и да ти кажа не мисля че ще има проблем да си задуржиш кученцето,само ще му отнеме време да свикне с бебето,но искам да ти кажа че всички животни усещат както че си бременна така и че има нов член в семейството и са много внимателни с бебетата,казвам ти го понеже имам племенник на 3 години и като се роди в майка ми сме с питбул и беше неотлъчна от него,лежи до него но не го пипва,а като почне да плаче тя сигнализираше ако ние не сме го чули Hug Hug Hug

Добре дошли на новите мами много се радвам че се разраства нашата група Hug Hug Hug  bouquet

# 394
Едното куче на свекитата (чао-чао) два пъти нападна племенника и го нахапа. Втория път беше доста сериозно. Но онова дете е диво и го предизвиква Crazy Същото куче се държи много мило с моята дъщеря Praynig  
А имам познати, на които кучетата много им помагат в отглеждане на детето  - явно си зависи и от животното и от възпитанието на детето.
Аз не бих се нагърбила тепърва с отглеждане на куче - личен избор. След години може, когато децата порастнат и сами поискат.

За ел.стерилизаторите се сетих, че има модели, които стават за готвене на пара. Така че, който го вълнуват подобни екстри нека да пита в магазина.

# 395
Добро утро и от мен,

тия дни нещо не ми оставаше време да пиша , но пък надничах в темичката да не изоставам. Добре дошли на всички нови майчета. Лека и безпроблемна бременност също така и раждане Simple Smile

dobra, това което ти се е случило в the Mall-а изобщо не ме учудва. Направо нямат равни тия хора. Много ме кефят разни охранители, които приемат присърце работа си и се вживяват все едно пазят президента. Никога не съм можела да разбера какво точно значение има дали детето е на 2год и 11 мес или на 3 год и 1 ден примерно  #2gunfire??? Но какво да се прави.. аз и затова почнах да "лъжа" според ситуациата. Може и да  не е много възпитателно и да е кофти, защото все пак и на детето казвам "Сега ако те питат ще кажеш че си на едиколко си години " , но ми е писнало вече да се разправям. Така си пестя много нерви, определено разочарованието на детето, а пък и понякога и пари Simple Smile

Ох и аз исках да попитам за шишетата и тъкмо снощи си мислих да пиша пък гледам вече  е обяснено и то много нагледно. С моят син нямаше никакви B- free и за бисфенол не бяхме и чували или поне аз ама сега като гледам по сайтовете доста се коментира и съответно и при online магазините пише със или без, а нищо не ми говореше Simple Smile Аз също харесвам шишетата на Avent , но се чудя какви да купувам. Има някакви против колики? Който ги е използвал нека каже мнение-  има ли смисъл от тях ???

Искам да попитам момичетата, на които им се е налагало да лежат в болница не поради някакви усложнения, а заради болничен. Днес съм на ЖК и най- вроятно вместо придължение на болничния ще ми се даде направление за болница. Та да питам колко дни ви държаха и какво точно ви правиха???  Малко ми е притеснено, защото да чукна на дърво освен при миналото раждане, досега не съм лежала в болница и сигурно ще откача от скука.

# 396
  • Пловдив
Добро утро и от мен Simple Smile

mama Iva, мисля че трябва поне 3 дена да стоиш в болница, за да ти дадат болничен..Иначе сте 2-3 момичета в стая и по цял ден гледате телевизия...Simple Smile Предполагам, че ще ти взимат изследвания кръв и урина ..Wink Поне тук в Пловдив беше така аз като лежах, е аз лежах защото имах проблем и ми биеха инжекции, но предполагам, че ти след като нямаш само ще ти правят изследвания...

Момичета, исках да ви питам, някоя интересувала ли се е от пелините за многократна употреба, четох че били много по-добри от другите пелини? Някоя ако има впечатление нека сподели..Simple Smile

# 397
Добро утро и добре дошли на новите мами.Леко доизносване на малките бебковци.
Мацки ,захладня времето дано вече сме малко по добре все пак големите кореми няма да ги носим в жегитеееееее. Приятна седмица от мен . Hug Hug Hug

# 398
Добро утро, момичета!  smile3507 
Никога не съм предполагала, че ще се радвам на разхлаждането в края на лятото, но явно всичко се променя smile3534 

Да се похваля - вчера мъжът ми се върна от 1-седмична командировка във Великобритания и донесе много подаръци за мен и бебка. Дрешките, които е накупил са много сладки и в сравнение с цените в България, в едноименните магазини, направо смешни. Бебка си има вече шишета, биберони и цял куп с козметика на Avent. Надявам се и тя да ги одобри  newsm17 , че иначе пак трябва да се ходи на пазар  smile3521

Относно домашните любимци: ние имаме котка от много години (както е видно от подписа ми) и нямаме намерение да я махаме щом бебето се появи. Консултирах се с ветеринар и той ми обясни, че е най-добре щом животното остава, то да е от първия ден на детето вкъщи. По този начин двата дребосъка ще могат да свикнат един с друг. Важно било да се отделя нужното внимание на животното, за да не се появи ревност. При нас е лесно, защото имаме определени ритуали всеки ден с котката, които не отнемат много време и след това всяка една от нас започва да се занимава с нейните си "ангажименти"  newsm62

За килограмите: вече съм +7. Успокоявам се с факта, че в края на тази седмица влизам в 7-я месец и бебето вече е близо 1кг. Освен това, приятелка, която роди преди 2 месеца беше качила 13-14кг за цялат бременност и вече е само +2кг отгоре и аз ако постигана такъв успех - ще съм повече от доволна   smile3508

# 399
Добро утро  Hug и аз не мога да спра да се радвам на временцето.Но момичета това  не е края,от сряда пак ще се затопли.Дано само да не е многооо.

Добре дошли на новите майчета  Hug HugЛеко бременеене и много здрави бебчета на края. Praynig

Айде и аз да питам нещичко...Маминки случва ли ви се още да имате Сутрешно нерасположение?Абе направо  Sick още от време на време,че на мен все още ми се случва Rolling Eyes.

А за болките в кръста имам само като се поизморя и се почваа.Но и при мен има болка в таза.

# 400
Добро утро и от мен.
Аз също се радвам, че захладня, така ще се разхождаме на воля, че вече много ми дотегнаха тези жеги.....
koqto  smile3501честито, разбрахче вече си студентка. Присъединявам се към 7/8, да почерпиш на 8 декември..  umnikuu cheers
dobraтова с Мол-а не ме учудва, в България явно децата се дискриминират по възраст.... Например в Русе допреди година в Метро не пускаха деца под 7 години. Трябваше да стоим в детския кът и с моят мъж да пазаруваме на смени. А ако трябваше да купуваме детски обувки ставаше интересно, детето и таткото са отвън, аз с обувките ходя да меря и така няколко пъти... Интересното че тази забрана не важеше за румънците и те си влизаха с децата. Даже веднъж такъв скандал спретнах по този повод, но .... Затова когато моят син стана на 6 години и аз го подучих, че когато ходим в Метро, той е на 7 години. Обясних му, че не е хубаво да се лъже, но тук сме принудени...
И така детето научи си урока и когато стана наистина на 7 години, тази нелепа забрана ОТПАДНА. Странното че таза забрана я имаше само в Русенското Метро... newsm78
Добре дошли на новите мацки. Супер е че ставаме все повече

# 401
  bouquetДобре дошли на новите мами! Много се радвам, че се увеличаваме!
Аз вчера цял ден си изкарах в тоалетната. Ядох круши, праскови, грозде, диня.....нищо не помага. Имам само една свещичка Ева Ку и си я пазя като зениците си. Май ще трябва да си купя Дуфалак, защото разбрах, че става за деца и за майчета....
Аз ще ползвам стерилизатор на Чико, защото сестра ми него си купи и сега ще ми го даде http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=647 Но за шишенца още не съм мислела, защото в магазина продавачката ми каза, че всички имат система против колики. Значи по красота ще си ги избера Simple Smile

# 402
Привет и от нас!!!
Добре дошли на новите мами!!! Леко и безпроблемно бременеене!!!  bouquet

Мама Ива аз ползвах шишета уж против колики - и на би фрии и едни Лиендер /или нещо подобно бяха/, едни криви и на Авент и полза никаква. Същото важеше и за  купищата капки против колики,които издавах.Е нямаше спасение,най-накрая му взех едни бейбинос мисля,че се казваха и приключихме с проблема,но не разбрах дали от капките или просто отминаха.

Стерелизатор, аз имам на Авент за микровълнова и съм доволна.Разнасях го навсякъде където съм ходила.Наистина е малко големичък,но пък побира повечко шишета и май ще си карам и този път с него.

Която,честито!!!Пожелавам ти много сили,за да се справиш и с двете начинания и след време да се похвалиш,че си вече завършила студентка!!!

# 403
Например в Русе допреди година в Метро не пускаха деца под 7 години............

Странното че таза забрана я имаше само в Русенското Метро... newsm78

О и в София я имаше допреди 1 или 2 години вече не помня. Ние веднъж водихме малкия, но беше на 8-9 месеца и тежеше близо 10 кг и баща му се изкриви да го носи в кенгуруто, защото бебета и деца в такова чудо пускаха, но свободно блуждаещи НЕ.  Всъщност това си имаше логика, защото повечето малки деца ходят и пипат навсякъде и бутат , но все пак това си е въпрос на възпитание и на контрол от родителите. И моят се опитва да пипа и да " пазарува "сам , но аз го вкарвам в правия път набързо.  Абе странна политика имат някои магазини.

Ох и аз имам отскоро проблеми със запека и днес съм решила твърдо да си купя Дуфалак. Досега сутрешното кафе ми действаше, но напоследък  тц. Дори пия по две и ми е малко кофти  да не превъзбудя бебето , но пак няма ефект. Миналата бременност пиех чай ЦЯРЬ и много ми помагаше, сега си купих, но и от него нестава нищо. За майчиния лист навремето хората наистина са го пили при бременност и не е имало никакви проблеми. Наистина боли корема от него и е гаден, но ако си хванеш дозата смятам, че няма да има проблеми. Но на мен ми е малко гадничък на вкус и никога немога да уцеля  дозата и става страшно  Shocked

Ох оставям ви засега лек и наистина много прохладен ден... да се облечете хубаво, че сега идва другия проблем Настинките Simple Smile

# 404
Добро утро
За домашните любимци, и аз не бих отделила ако имах, имах дълги години чихуа хуа, беше като част от семейството и ако беше още жив в никакъв случай нямаше да го отделя, дори съм чела, че е добре когато детето се отглежда с домашен любимец, в чужбина това е практика, малко семейства са без домашни любимци.
Ивче, преди време бях пуснала линкове за многократните пелени, доста се замислям и аз , но ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт