Декемврийски бебешоци вече радват ни с подскоци! №9

• 25 428
  • 709
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, мами! Искам и аз да попитам, тези от вас които са имали подготвителни контракции и стягане на коремчетата, как да разбера дали ми се случва и на мен  Embarassed Знам че звучи малко странно, но не съм сигурна. От 2-3 дни май от време на време корема си го усещам по-твърд от обикновено, но само в някои положения като съм легнала по гръб или съм права. Ако легна на една страна или се приведа малко напред от изправено положение не го чувствам твърд май Blush При вас как е, когато имате контракция коремът ви във всяко едно положение ли си остава твърд? Самото стягане само стягане ли е или има и някакво движение, като изтласкване newsm78 ? Аз по принцип имам сланинки и не мога да преценя кое точно е твърдо и кое меко, а и най-често след известно време следва ритник и после се успокоява май. Не зная, кога да се тревожа ...?
Най-важно е да не се тревожиш, когато усетиш стягането - то е точно както си го описала "коремът е твърд във всяко положение", най-общо казано. Обикновено преминава бързо и не е болезнено. След 6 м АГ-специалистите казват, че това са подготвителни контракции. Hug Добре е твоят лекар, водещ ЖК да знае за това.

Добро утро, Мами! Будна съм за поредна сутрин от 4 ч. Бебчо е спокоен и не рита силно, но уви не мога да спя като хората  newsm78. Записах си час за 08.09 за ехографско изследване и чакам с нетърпение да видя колко сме пораснали. С повече късмет, се надявам да разговарям с лекаря, който съм избрала за раждането  Praynig.
Навън е доста хладно. Снощи валял и първия сняг на връх Мусала... Хубав ден на всички!

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 07:58 от pipi_mb

# 616
Добре дошли на новите мами в нашия форум!

The Girl, и аз усещам подобно опъване около пъпа - може би наистина е от разтягането на кожата - мажа се с крем или олио п/в стрии и се надявам да ми се разминат  Praynig

kolibka, и аз имам от време на време гаден, може и леко метален вкус в устата. Мислях,че е от лекарствата, но щом и ти го имаш - сигурно не е от тях, а от бременността.

plam4eto83, по принцип, когато си изправена е нормално коремът ти да е по-твърд от легналото положение. Когато имаш контракции коремът е твърд във всяко положение - най-странно изглежда като си по гръб - не се разлива като обикновено, а остава щръкнал (малко като силиконовите цици  Wink ). При мен минаха поне 2-3 седмици с контракции от време на време, докато разбера долу-горе, кое е контракция и кое не. Хубаво, че получих 1 на ЖК, че лекар да ми каже "Е, това е контракция". Не че сега ги разпознавам всеки път. Обаче лекарят ми каза, че ако са до 5-6 на ден или под 3 на час няма проблем.

# 617
Добро утро и от мен.
Май хладното време на всички ни действа добре и можем да поспиваме по повечко,като гледам няма много ранобудни мами.

# 618
При мен е всекидневие това с твърдия корем и то главно ниско долу над коста става като камък,и там най вече усещам бебчо.Нямам винаги болки но по някога се случва да ме наболява.

# 619
Добро утро момичета  Hug
Аз съм от ранобудните четящи ,но непишещи  Laughing Днес станах с многооо добро настроение и сега си слушам музика и пия  Coffee , Praynig дано така да го карам и до вечерта!И аз все се шашкам и се чудя дали не са контракции...даже с това боцкане около пъпа започнах да си мисля ,че бебчо се е омотал с пъпната връв  ooooh!

# 620
The Girl ,недей се шашка не си мисли такива неща за бебчо.Просто нали се разтяга кожата нормално е да се усети по някакъв начин.Бебчо сигурно си спинка и ритка в теб най спокойно а ти само се шашкаш. Hug

# 621
  • Пловдив
Добро утро и от мен Simple Smile

И аз имам такова втвърдяване на корема, но не винаги разбирам от какво е, понякога като се наям много и го усещам твърд, а друг път изведнъж ми се втвърдява и после ме отпуска ( ето това може би са контракциите), ама и аз много се шашкам и гледам да полегна в такива моменти. Иначе започнах да пия Диаспорал, витам. С , а фолиевата  си я пия от начало...Simple Smile Ох, дано всичко е наред, че тази 26 седмица май е опасна Sad

# 622
  • Пазарджик
Добро утро момичета  Hug
И аз все се шашкам и се чудя дали не са контракции...даже с това боцкане около пъпа започнах да си мисля ,че бебчо се е омотал с пъпната връв  ooooh!
Laughing и на мен ми минават такива мисли,ама бързо ги разкарвам  Laughing явно не съм само аз Simple Smile

# 623
Заради тези втвърдявания на корема под пъпа (важното е, че са безболезнени) докторката ми даде да пия Магнерот.. доста по-рядко ги усещам вече Simple Smile

# 624
  • Морска приказка
Добро утро дами Hug
calinista добре дошла  bouquet

момичета Simple Smile досега разглеждах снимките в facebook  и съм възхитена - всички изглеждате страхотно   bouquet
Мдааа,снимките ни са почти 300 вече  Whistling
да само дето твои снимки нещо май няма. Ей да вземеш да се снимаш, че ти забравих муцуната  Laughing
Момичета да ви питам на вас случвало ли ви се е да имате лека болка около пъпа.Наподобява като разтягане и леки иглички?Чат-пат имам такава болка и от страни на корема.Не е постоянно ,но от 2 дни се случва да ме боцка нещо...
Аз имам подобни от доста отдавна поне 2 пъти в месеца ми се случва, особено ако хапна малко повече. Питах д-ра и четох из нета, че не е притеснително, разтягали се някакви връзки  Peace

# 625
Добро утро!
Добре дошла на новата мама  bouquet
Аз вера ходих на фризьор, подстригах се и се изправих, рядко си изправям косата вече и ми е едно странно.Във фризьорският салон имаше едно детенце на 4г.-момченце две жени го държаха , а фризьорката го подстригваше, викаше все едно го колят и буйнстваше, такова крещене не бях чувала, чак бебата се размърда в корема и започна да негодува.

# 626
Добро утро майчета   bouquet

Някой може ли да ми даде инфо за фейсбук групичката. Много искам и аз да се присъединя  Wink

Благодаря предварително   bouquet

# 627
  • софия

Сани 81 нутри маг струва 21 лева - 30 броя таблетки - и аз днес си купих, казват че върши работа, ама ще видим
Лека вечер на всички

аз след като попитах тук се сетих и го проверих в нета и ми излезе 58!!!!! чак се ядосах на лекаря че изписва най скъпите лекарства но не видях колко таблетки са може и повече да са но не ми се рови сега да търся поръчала съм го в аптеката до нас утре ще ми го заредят.
за болката в пъпа и аз я имам и ми обясниха че е от разтягащата се матка
calinista добре дошла и от мен

Опаковка от 90 бр тук е 58лв. За малката опаковка нямам инфо  Peace

Благодаря ви момичета, изкарахме си страхотно Simple Smile
Нутри маг взех от 30 капсули за 18.84лв от аптеката в Мл.3 до пазара на магазин Дар(много е евтина).Пия го по време на ядене и съм доволна,2 капсулки на ден.Много благодаря и за програмата на 9 месеца на Калина З Kissing HeartМам4ета вчера ходих до новото Джъмбо,не съм впечатлена-единственото което ми хареса са буики под формата на розови плюшени ботушки с розови пухчета за 9.99лв.Толкова много ги харесах ,но мъжо още не ми дава да купувам нищо  smile3511

# 628
Здравейте мамчета! Hug
Доре дошла при нас на новата декемврийка  Hug
Ние днес решихме да поспипим по до късничко..откарах до 9,а бебка май още спинка.Не сме се размърдали. Simple SmileАз днес май съм по добре.Е още ме наболява гърлото,но поне не съм отпаднала.Май ми минава  Praynig
Момичета какви са тези втвърдявания на корема?Аз до сега нямам такива проблеми и дано да нямам Praynig На мен ми се втвърдяваше корема от газове,но вече не.Отмина както и други нерасположения.Стискам палци и при вас да отмине е да няма пр.

⅞ ...and Happily Ever After И моята приятелка която роди на скоро 2-ро детенце,ми викаше "Първия път не знаех и не ме беше страх,но сега като знам...не искам да идва момента на раждането много ме е страх."Май е нормално да се страхуваш още повече като си минала веднъж от там.Но май ти най добре си знаеш от какво те е страх Simple SmileМисли позитивно и всичко ще е ОК Simple Smile
The Girl Всеки се притеснява за нещо,още повече като му е за 1-ви път.Но по добре мисли само за хубави неща Simple Smile Та и бебчо да е добре и спокойно Hug
Еее стига съм философствала и аз станах като нашите Simple Smile Оставям ви за сега.Хубав ден тумбачета!

# 629
  • София
Добър ден, мацки!

Аз нещо съм кисела днес. Не спах изобщо добре - въртях се като риба на сухо сума време, после се събудих още по-тъмно  ooooh! Направо е кошмарно с това спане. Пък и нали се стремя да спя на една страна, но определено си е нужна някаква възглавничка между краката - аз не вярвах, но вече се убеждавам. Кракът, който ми е отгоре винаги го захлупвам и така си притискам корема и таза започва да ме боли по гаден начин.
Вчера бях за 2 път на йогата за бременни и толкова се надявах да спя спокойно след нея, но уви.....И там също инструкторката по йога ни каза, че това е най-удобната поза за релаксация - на ляво обърната, с възглавница между краката. Купих си един диск с 40 мин релаксация и смятам да започвам всеки ден да я слушам, за да си успокоявам страховете и нервите

А иначе тая сутрин едвам се наврях в едни мокасини на geox, които винаги съм смятала за най-мега-турбо удобните, които имам.  Crossing Arms  ooooh! Халката и годежния си пръстен изобщо не мога да ги сложа. От друга страна ръцете и краката ми не изглеждат подути.....Дали така ще си остана завинаги?  newsm78
Много съм мрачна днес, няма какво да си предавам сдуханото настроение
Слънчев и спокоен ден

Общи условия

Активация на акаунт