Декемврийски бебешоци вече радват ни с подскоци! №9

• 25 552
  • 709
  •   1
Отговори
# 405
  • софия
Добро утро,мами;добре дошли на новите мами и всичко да мине като по вода.По-повод за стерилизаторите на мен ми подариха този на авент за микровълнова с 4 шишета и помпа(около 159лв).Моми4ета защо като нямате проблеми ви карат да лежите в болница за болничен,на мене ми дават от ж.к. за по 30 дни и без проблем ме водят рискова бременност(но добре че отлепването и качването на плацентата вече са ок).Някоя мама пие ли нутри маг-имам усещането че корем4ето ми се стяга повече от него,възможно ли е?

# 406
  • Морска приказка
Доборо утро девойки.
Добре дошли на новичките мами.
Аз докато изчета какво сте писали тези дни и 10 отговора са последвали  Shocked
За Авент съм аз стерилизатора. Моята приятелка си го ползва и е много доволна, да не говоримй, че в англ. сайт струваше 15 паунда, доста по-ефтино. Твърдо съм за стъклените шишета,зщото се поддържат по-лесно. Харесала съм си шишенца на НУК с много готини силиконови биберони, които имат и в каучуков вид  Peace и с анатомична форма, която по думи  на майчета са по-добри и удобни за бебетата.
В събота се разходих из витоша с нашия звяр  Joy и много добре си изкарах, а хората, които се разхождаха покрай нас доста  радостно ме гледаха, че корема доста ми личи вече. Имам чувството, че расте с часове  ooooh!. Обаче  от разходките определено ме заболява кръста, и след вчерашния 2 часов маратон из Метро направо не си чувствах краката и кръста и в момента, в койот полегнах за малко  бебка пощуря в корема ми  Laughing.
За домашните любимци , момичетата вече знаят какво чудо си имам в къщи. Не смятам да го махам , но единствено многото косми ме притесняват и ще се консултирам все пак, ако пречат ще мислим вариант за временно настаняване някъде newsm78
Та много исках да пиша, ама ще кача няколко снимки във фейса от съботната разходка да ни видите с кучо  Laughing

# 407
Благодаря за отзивите за стерилизатора, помогнахте ми.
Също така незнам и каква помпа за кърма да взема. Спрях се на това като за начало: http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=747

# 408
  • Морска приказка
kolibka мога само да говоря от отзиви на приятелки, но не от личен опит. Та тези с помпащия накрайник ти окапват ръцете и не при засмукване може даже да те боли. Препоръчаха ми от този тип http://911.bg/a2/avent-1779788.htmlима ги и в по-ефтин вариант според марката. Като цяло казаха ми да не бързам с помпата, защото можело и да не ми потрябва.

# 409
Добро утро, маминки Simple Smile

Наистина стана доста прохладно днес... както и mama Iva каза сега почваме да внимаваме да не настинем Simple Smile Но по-леко се диша със сигурност!

За животинките да кажа, че ако моето кученце беше живичко, никога нямаше да се разделим. То беше пекинезче, не създаваше никакви проблеми, но уви... сега нямам вкъщи животно. Майка и татко си взеха един мопс, но аз така и не можах да изстрадам тази загуба и да се реша за друго... че то ми беше като детенце, имахме го откакто бях 9-ти клас...

За стерилизаторите мисля и аз да взема на AVENT, но разбира се след известно време Simple Smile Онзи ден ги разгледах наживо в мола и като наближи ще избера и ще купим. За шишетата не знам и аз... те уж всички вече са с онази система против колики... но май не върши работа, както tuli е написала. Накрая освен да са без бисфенол, май ще ги раресам на външен вид и това ще е Simple Smile

По въпроса за килограмите, Mary Angel, мисля, че качваш идеално! Simple Smile Поне по това, което бях чела в книжката. Аз съм към 2 седмици след теб и сега съм +6. Ако сме до 12-13, всичко ще е перфектно Simple Smile Една приятелка роди скоро и беше +18 пък сега вече почти си е ОК Wink

Хубав ден на всички!

# 410
  • София
Привет, момичета.
Днес май времето е просто идеално - свежо, но не студено - чудесно за подуващите ми се крака.
Danili , аз много харесвам шишетата на NUK още от племенника ми и още тогава си казвах, че моето бебе ще има такива шишета. Не знаех обаче, че има стъклени  newsm78 Кажи къде си гледала, за да хвърля и аз едно око
Между другото в една книга за кърмене, която получих като подарък, пише че не трябвало да купува бъдещата майка предварително шишета, защото така се настройвала психически, че няма да се справя с кърменето и ще разчита на това, че може да дохранва бебето с адаптирано мляко....Тва малко фанатично ми звучи  newsm78 и хич не смятам да спазвам този съвет.

# 411
Момичето гледайте по БТВ Денят е прекрасен дават за ражданета като безнес.За парите под масата който някои дават и т.н.То е повторение но пък е интересно.

# 412
  • Морска приказка
Josepha има ги на доста места. Последно в Джъмбо ги видях. Това за шишетата е много смешно. Та нали и за вода и чай също се ползват шишета. Моята приятелка има доста кърма и като се цеди  съхранява за някое хранене в тези шишета  Wink, така че това с настройката  не мисля, че е оправдание. Поне аз съм страшно позитивно настроена и силно се надявам, че няма да имам проблем с кърменето.
Момичето гледайте по БТВ Денят е прекрасен дават за ражданета като безнес.За парите под масата който някои дават и т.н.То е повторение но пък е интересно.
и аз ги слушам в момента. само си чешат езиците. Хората се оплакват, а  институциите отричат  ooooh!

# 413
Добро утро момичета.Днес пак станах рано-рано ,поне времето е страхотно и с кучо се разходихме за по-дълго време.И мен започва да ме боли кръста при по-дълги разходки.А относно него ,не мислим да го махаме.Имаме френски булдог и септември месец навършва 1 годинка.Много е щура и игрива и изобщо не е злобна.В квартала имаме много деца и тя все гледа да се заиграе с тях.Поне това ме успокоява,че е добричка.Е,ще чистя по-честичко косми ,но не мога да си представя да се разделим с нея,все пак и тя е част от семейството,макар ,че бебето ще е на първо място!
Относно шишетата ми казаха,че всички били еднакви и най-добре да гледам биберона какъв бил   smile3506 .И аз клоня повече към стъклените шишета ,лесни за миене ,пък и са по-шаренки  newsm53.

# 414
  • Varna
Здравейте, момичета! благодаря за съветите относно въпроса да ли да си оставя кученцето вкъщи и мисля да не се разделям с него, поне ако не излезе основателна причина затова. Просто ще чистим повече косми, повече хигиена, ако се справим с това ще е добре. Всички близки и роднини ме съветват да го махна, ама не е толкова лесно. Нали си е моето ...
хубав ден на всички!

# 415
Привет-мривет!
Добре дошли на новите момичета! Желая ви леко и приятно бременеене и прекрасни бебчета през декември!
Чета ви тези дни, но все не намирам време да се включа.
Аз си поръчах електрическа помпа за кърма Медела от английския ebay и ми излезе на доста добра цена. От миналия път знам, че за моите проблемни гърди това е най-доброто. Не се съмнявам, че ще ми се наложи да я ползвам, но се надявам да е само в помощ на кърменето ми.
Според мен не е необходимо да се купуват шишета предварително. Аз миналият път бях толкова убедена, че ще кърмя, че изобщо не бях подготвена с нито едно шише и като не се получи бързо бързо се снабдих с всичко. Достатъчно е да разгледате и да се насочите към марка и модел, който ви харесва или са ви препоръчали. В магазините има всякакви шишета и няма опасност да свършат. А и е хубаво да се пробва първо с едно шише, защото колкото и да ви харесва на вас беб може да е на друго мнение. Аз изпробвах много марки докато открия най-удобното за сина ми и то е Playtex.
Danili, първите шест месеца не се дава вода на бебчетата и няма да ти трябва шише за това.
dobra, доста безобразно е това с детския клуб в the mall. Според мен е добре да се оплачеш, защото наистина обслужването в България никога няма да се промени докато не свикнем да си търсим правата.
Хайде стига съм раздавала съвети Grinning Пожелавам ви прекрасна прохладна седмица, само положителни емоции и да не забравяте да си галите и да говорите на коремчетата  Hug

# 416

Danili, първите шест месеца не се дава вода на бебчетата и няма да ти трябва шише за това.

Shocked не се дава вода??? Колко странно - явно за 9 год нещата са супер променени  newsm78
Аз на батето съм давала не само вода, ами и чай против колики- по препоръка от лекаря..
Изумена съм сега newsm78

# 417
  • Морска приказка

Shocked не се дава вода??? Колко странно - явно за 9 год нещата са супер променени  newsm78
Аз на батето съм давала не само вода, ами и чай против колики- по препоръка от лекаря..
Изумена съм сега newsm78
То и на мен това ми се видя странно, но  нали  не съм запозната та не коментирам  newsm78. Трябва да почетем за захранването малко повече   Wink

# 418
Предполагам, че може да се намери доста информация по въпроса, но това, което знам е, че Световната здравна организация препоръчва първите 6 месеца на бебето да се дава само кърма или АМ. Идеята е, че в кърмата или съответно АМ се съдържа достатъчно количество вода за нуждите на бебето, а допълнителното даване на вода запълва стомахчето на бебето и отнема количество храна, която му е необходима.
Надявам се, че няма да тръгнат спорове сега. Всеки си има глава на раменете да решава кое е най-доброто за детето му. Само споделям, че когато родих преди 1 г. и почти 9 м това се практикуваше дори в бившата Тина Киркова, а те не са шампион по новостите обикновено  Grinning

# 419
  • Морска приказка
 LaughingНе споря, за това казах, че ще трябва да прочета  по върпоса. Та нали за това тук пишем, да споделяме такива неща, още повече за неопитни мами като мен  Wink. Просто не бях чувала за това и нямам ифно като цяло по въпроса  Peace

Общи условия

Активация на акаунт