Декемврийски бебешоци вече радват ни с подскоци! №9

• 25 546
  • 709
  •   1
Отговори
# 420
Така е,  Дани, ама знам ли  Grinning Понякога от нищото тръгват спорове и аз да се застраховам  Wink

# 421
 Peace няма нужда от спорове, явно си има новости за които не съм чувала Simple Smile
То тогава и сок се даваше на 2 месеца Simple Smile

# 422
Майчета може ли да ви отклоня за малко от темата  Confused Надявам се да не се расърди някоя мама  Praynig  Hug,но искам да ви питам за СТРИЙТЕ.Използвате ли някаква спецялна козметика против тия гадости?Аз се мажех с бебешко олио но гърдите ми вече са цъфнали Embarassed направо ужас  Sad
То това ни чака де но ако можем да ги пропуснем,или поне да са по малко и да не се виждат толкова newsm78
Отново се извинявам Hug

# 423
И аз не съм давала вода на баткото докато се кърмехме Hug

# 424
Майчета може ли да ви отклоня за малко от темата  Confused Надявам се да не се расърди някоя мама  Praynig  Hug,но искам да ви питам за СТРИЙТЕ.Използвате ли някаква спецялна козметика против тия гадости?Аз се мажех с бебешко олио но гърдите ми вече са цъфнали Embarassed направо ужас  Sad
То това ни чака де но ако можем да ги пропуснем,или поне да са по малко и да не се виждат толкова newsm78
Отново се извинявам Hug

Мажа се със свинска мас в момента вечер а през деня с друг крем,но да ти кажа според мен си зависи и от кожата аз още от самото начало се плесках яко с какво ли не и един ден се събудих с корем покрит със стрии като се видях и ми стана лошо но взех да свиквам вече с тях все пак тепърва ще качвам килца и едва ли ще се размина само с тези стрии.
По въпроса с кърменето и водата моя син беше на АМ и съм му давала вода помня че на 2или 3 месец му давах вече сокчета но това беше преди 6гд една приятелка роди преди няколко месеца и кърмеше до 6месец и чак от тогава започна да го захранва и вода не му е давала нещата се променят постоянно,те сега лекарите ако не ти се изправя на еди колко си месеца само в кошарата и викат че изостават това за мен са пълни глупости всяко дете си е индивидуално и се развива по различен начин.

# 425
Да кажа и аз какво зная по повод водата,на мен приятелки са ми казвали че не дават вода на бебчовците до 6-ти месец само след кърмене им давали по няколко капки вода колкото да им се изплакне устата. Иначе моята кума си даваше чай против колики от доста рано. Трябва да питаме и докторите нали след изписването веднага на другия ден ще ми посетят педиатри дето сме си избрали силно се надявам те да кажат какво трябва и е най добре да се прави.

# 426
Здравейне, тумбачета   bouquet!

Навън е приятно прохладно и хубавото е, че за сега не вали. Смятам по-късно да отида до the Mall на Цариградско да видя Mothercare, една приятелка още в началото на лятото ми нададе доста дрехи за бременни от Mothercare от Англия и са толкова хубави и удобни, ние с нея сме един размер и тя също беше декемврийка, та поне отървах разходите за дрехи за себе си. Разказа ми, че там има страхотни неща и за бебета и за майки и то на нормални цени, но това е в Англия, ще отида да инспектирам цените и в нашенското Mothercare  Wink.

Това за водичката за бебетата и на мен ми е доста интересно, нямам си и идея трябва ли, не трябва ли да се дава, питала съм много познати с бебоци и те също казват, че първите месеци, докато се кърмят не дават на бебоците водичка, на мен ми беше много странно, ама като си нямам и хабер понятие от бебоци /за сега  Rolling Eyes Laughing/ само попивам информация без да давам мнение, явно така трябва с водичката newsm78.

Относно стриите и кремовете аз ползвам Мама дона на Чико и съм доволна, препоръча ми я моята кумица, която всеки момент чака втория мъж да се появи на бял свят  Hug, с баткото също беше ползвала серията и каза, че няма една стрия, така и аз от третия месец почнах сутрин и вечер корема, гърдите и зоната - хълбоците и кръста. Да чукна на дърво за сега няма нито една нова стрия, дано и така си остане, а аз по принцип си имам стрии от предишни напълнявания и отслабвания, но и те поизбледняха, не са изчезнали, но поне не ме дразнят толкова като преди. Всяка кожа обаче си е различна и трябва да се пробва кой продукт е подходящ за съответния тип кожа, на мен ако ми действа даден продукт на друг може и въобще да не действа.

Ами май това е за сега, ще се оправям и отивам на разходка в МОЛа, там времето винаги е е дано и също - климатичено  Joy

Чао и прохладен ден от нас  newsm51

# 427
Здравейте, мацки,
Много сте изписа ли  Hug Първо добре дошли на новите майчета и леко бременеене до края на всички ни.Стихотворението беше супер, но  да ме прощава след толкова страници забравих на кой беше  Embarassed но наистина четейки го ми стигна до дъното на душата  Hug
Относно шишетата аз мисля да не взимам стъклени, че май нещо много се чупят  Mr. Green иначе както много вече са отбелязали вече всички са снабдени със система притив колики.Сестра ми каза, че ще види какви са цените във Франция и ако там са по-евтини ще ми ги прати за тези на Авент иде реч.
За стерилизаторите... ми ние може и без такъв да минем, че както всичко друго ще е х2 ще гледам да е за нещо по-необходимо.Не, че няма да ми е по-леко ако имам, но никой не е умрял от факта, че ползва тенджера вместо стерилизатор  Mr. Green
За водичката да споделя само, че мойта приятелка която роди сина си преди 7,5г. не даваше водичка в началото, но на малкия му се появиха гъбички в устата и педиатъра и беше казал след ядене да изплаква устичката с водичка и сега с щерката процедира по същия начин.А аз скоро подхванах темата с майка ми за захарта във водата която някои слагат а и аз самата бях чувала че е така.Та казвам аз на майка ми, че на въпросната приятелка педиатъра препоръчал да не прави грешката захар във водата и майка ми  Shocked ама ти за каква захар ми говориш то не се слага.Аз до сега си мислех, че така ни е гледала мама ама неее и си отдъхнах щото нямам намерение да слагам  Mr. Green
Ох и сега с риск много мами да ме нападнат ще питам какво им е на старите методи на гледане на бебе??? Всеки има право да решава как да си гледа детето разбира се, но може би грешката е у мен?? Аз не отричам всичко старо даже за мен тогавашното гледане е за предпочитане в смисъл, че и нас ни гледаха с шишета с В незнам си кво там и т.н. ама сме били по-здрави от сегашните деца.Аз разбира се нямам намерение да давам сок на 2 месечно бебе и да пера пелени до припадък, но не мсля, че и всичко старо е за изхвърляне.Дано ме разберете правилно.А и все си мисля, че тези работи с това има това няма, това е вредно ама това не е и т.н. са си чисто и просто рекламен трик, който ни кара да даваме повече парички, а вътре съдържанието същото само опаковката е с един надпис повече.Де да знам може би аз съм смотана / не че вие или някой друг е/, но според мен едно нешо щом върши работа не е за изхвърляне без значение дали е от новата или старата школа   bouquet

# 428
  • София
ceci88 , в момента в Mothercare имат дънки от по 80 и 120лв за бременни. Аз ги гледах - 2 модела са има и едни червени панталони, но на мен не ми харесаха.
Аз също почвам да се притеснявам с какви панталони ще ходя като захладнее. Лятото изкарах с ленени панталони от Даная за по 30лв широк ластик в кръста, ама сега май ще се наложи да ръся 100ина лева за дънки  Crossing Arms
За даването на вода на новородено - не съм в час и не искам да споря. Знам, че това е широко разпространена практика на запад.  До колкото знам кърмата и нейното съдържание се определят от храненето и начина на живот на майката. Според мен, като абсолютен лаик, би трявбало майката сама да си даде сметка колко пълноценно се храни и всичко ли, от което се нуждае новороденото, тя го предава чрез кърмата.
И все си мисля, че ако се дохранва с АМ, трябва да му се дава вода. А вероятно най-добре е да се наблюдава самото дете.

# 429
  • Морска приказка
Миналата седмица бях в Mothercare. Ами не съм очарована. Всичко хубаво в моловете е на страхотни цени. Вече не стъпвам в МОЛ, такива цени направо да ти настрънхне косата . Вчера мерих дънки за бременни, много удобни в един от магазините втора употреба до нас- 15 лв , не ги взех, но тепърва ще разглеждам, чакам да ми порстне още коремчето и тогава  Laughing. Ще ме извиняват, ама аз 100 лв за дънки, които ще нося 2-3 месеца няма да я бъде. Да не говорим, че в секънд хендите дрехите са с все маркови и с  по-голямо качество от боклуците по моловете  Peace Друг е въпроса дали  човек се чувства добре в такива дрехи, но аз нямам такъв проблем  Laughing

# 430
Здравейте, момичета.
За водата при новородените- нямам опит, но помня сестра ми даваше на малката вода да и се изплакне устата. Но мисля, че и съвет от педиатър няма да навреди като му дойде времето.
За стерилизатор- споделям мнението на Вилкони. мисля да не прибързвам да купувам, особено ако кърмя. при нужда ще използвам тенджера(и без това не ги ползвам по предназначение  hahaha), ако видя зор- лесно ще се купи.
За стриите -честно, не съм редовна в мазането. чувала съм и случаи, в които бременна няма през цялото време на бремеността, и веднага след като роди се появяват, което май е логично. Не са приятна гледка, няма лечение за разлика от целулита, но...да сме живи и здрави и да родим живи и здрави бебчета!
Имам въпрос към вас - сега съм в 5месец, началото, но от няколко дена имам леки пробождания в коремната област и по-надолу. не е от черва, мисля си че може да е от матката, но....на вас случвало ли ви се е? И нормално ли е корема да не ми е много голям за 20-21г.с.? защото не е. На последния ми преглед доктора каза че бебето си отговаря на седмиците, а чак на 9 септ съм на ЖК.

Извинявам се, че пак пиша във вашата тема, но ми е интересно.

# 431
Много сте активни,явно добре сте си починали уикенда. Първо да честитя ако има именници днес-да са живи и здрави!

Danili, първите шест месеца не се дава вода на бебчетата и няма да ти трябва шише за това.

Shocked не се дава вода??? Колко странно - явно за 9 год нещата са супер променени  newsm78
Аз на батето съм давала не само вода, ами и чай против колики- по препоръка от лекаря..
Изумена съм сега newsm78

Да,наистина сега по съвсем други методи препоръчват отглеждането. До 6 месечна възраст да е изключително кърмене и че нужда от вода нямало,но разбира се всеки ще си прецени сам това. Захранването също го препоръчват след 6-ят месец. Знае се че много болести идват от неправилно хранене и незнам дали тези методи едно време се водят неправилни. В днешно време има вече много случаи на тийнеджъри с язви и гастрити а и затлъстяването е предпоставка особено за сърдечни заболявания. Всеки би искал най правилно да си отглежда детето и мисля че всяка майка ще прецени за своето дете.

За предаването на Бтв понеже и аз не можах да го гледам и го потърсих,ето го http://www.btv.bg/shows/deniat-e-prekrasen/videos/video/18251827 … _kato_biznes.html

За стриите-аз ползвам мама Дона на Чико,ама ефект нямаше,имам си вече стрии ,накупих си и други кремчета,ама явно няма смисъл. Еластичноста на кожата се поддържа от колагена и еластина,нишките се разтягат до 50 % и при всеки е индивидуално. Хубаво е да се мажем обаче,дори и да имаме вече стрии.

За бисфенола:
"Известно е, че около 90% от бебешките шишета на пазара са направени от поликарбонат. На тях би следвало да откриете триъгълен знак с цифрата 7 в средата. В проведено в Канада изследване се установява, че шишетата на Авент (Avent) имат най-високо съдържание на бисфенол А. Има обаче и производители, които нарочно избягват да поставят този знак на продуктите, произведени от поликарбонат."

Обикновено на шишетата отдолу има един триъгълник с цифра. По нея се ориентирвате за материала от който е направено шишето. Ето една тема ако искате да прочетете http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=233992.195
В крайна сметка колко деца са отгледани от пластмасови шишета...дали не е вживяване всичко това незнам... А Кока-колата например,всичките му там безалкохолни всички се продават в такива шишета и колко народ ги пие...трябва да сме измрели досега...

Според този материал http://www.healthobservatory.org/library.cfm?refid=77083 излиза че цифрите с номера 1,2,4 и 5 са безвредни,а да избягваме 3,6 и 7

Ето още статии: http://www.blizodobebeto.com/2008/05/07/bisphenol/
http://www.-spam112-/portal/statii/plastmasi-predpazvane-138.html
и видео http://www.btv.bg/news/story/113850

# 432
vilkoni аз слагах на моя син във водата захар така ми бяха казали и сега като ви чета написаното се сетих че му давах вода след хранене защото имаше гъбички,захарта я слагах защото някой бебета не искат да пият вода за да им е сладко аз даже и на бибата му слагах от време на време мед за да я смуче че като заплачеше и нямаше спиране.
Аз искам да попитам ако искам да си сленя лекаря от ЖК какво трябва да направя трябва ли да взема от него някакъв документ че се прехврлям при друг доктор да ме следи или от личната някой знае ли как стават тези неща?

# 433
Да се включа по темата с водата- и аз съм чувала,че уж на кърмени бебета не се дава вода,но аз не съм привърженик на тази теза. Видях много майки около мен,които кърмиха и недаваха вода и до ден днешен немогат да научат децата си да пият вода. Аз за съжаление не успях да кърмя предният път /не по мое желание и каприз/ и си му давах вода. Невиждам нещо лошо в предлагането на вода,независимо от начина на хранене. Това си е мое мнение и неискам да ангажирам никой с него.

Данили да ти вметна само, да имаш предвид,че наистина стъклените шишета са по-лесни за поддръжка,но са значително по тежки от другите.Имам предвид,че мойто дете към 4ия месец се опитваше да си поддържа шишето сам и успяваше,но ако беше стъклено едва ли щях да посмея да го оставя,предвид на това,че ако го хлопне по лицето или главичката, няма да е никак приятно. И на второ място,ако ти се наложи да правиш адаптирано мляко,то се прави с по-топла вода,но ако след това ще трябва и да го изстудяваш,а бебето плаче ще ти е много трудно,защото ако го сложиш в студена вода шишето веднага ще се пръсне.Имах 2 такива инцидента и дъното на шишето ми оставаше в ръката. За мен стъклените шишета са хубави,но не са практични,особено пък и за нощни хранения,когато незнаеш къде се намираш и ти си спи да се чудиш как да изстудяваш. Имай предвид,че в началото водата на бебетата се преварява. Hug  bouquet Голяма бъркотия сътворих,но се надявам да си ме разбрала.

# 434
здравейте мамита как сте Hugаз тъкмо се прибрах от лекции и влязох да ви прочета,но ще чета доста защото пак сте пислаи много Partyднес влязох в един бебешки магазин KANZO мисля че се казваше с идеята да напарвя първата покупка на бебо,но тотално се изненадох от цените ужас направо главата ме заболя след като за едно боди с дълъг ръкав и шапка ми казаха 30 лева Whistling ooooh! поразгледох и си излязох с празни ръце Peaceще поизчакам и с нечия помощ ще се помъча да се науча да пазарувам от въпросните англййски сайтове Peaceа сега отивам малко да си почина и после ще ви дочета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт